Německo vs. Skotsko dnes live na EURO 2024

Den D je tu! Startuje mistrovství Evropy 2024 v Německu, které otevře zahajovací duel mezi domácím výběrem a nepříjemným Skotskem. Němci patří k největším favoritům na celkový triumf na turnaji a budou tak chtít vykročit rázným způsobem. Pro Skoty by se jakýkoliv bodový zisk rovnal v podstatě vítězství.

VÝSLEDEK: Německo zvítězilo jasně 5:1, postupně se trefili Wirtz, Musiala, Havertz, Füllkrug a Can. Jediný zásah Skotska padl po vlastním gólu Rüdigera. O třech bodech Němci rozhodli už v první půli, po níž vedli 3:0. Skotové navíc hráli od 44. minuty v oslabení kvůli vyloučení Porteouse. Další zápasy EURO si můžete vsadit ZDE.

Živý přenosKurzy
NěmeckoSkotsko – Sestavy
Statistiky a H2HTip

Němci vstoupí do šampionátu s velkými očekáváními Foto: ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO

EURO 2024, skupina A, 1. kolo: Německo vs. Skotsko v TV dnes od 21:00

Dlouhá klubová sezona je za námi a na řadě už je očekávaný vrchol na reprezentační scéně. Mistrovství Evropy odstartuje souboj domácího Německa se Skotskem ve skupině A. Když Němci velkou mezinárodní akci otvírali naposledy, bylo z toho na světovém šampionátu v roce 2006 nádherné představení se šesti góly. Dočkáme se podobné přestřelky i tentokrát? Sledujte zahajovací utkání EURO 2024 v pátek od 21:00 živě na ČT Sport či ČT Sport Plus.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Kurzy na Německo vs. Skotsko (fotbal ME 2024, Mnichov, základní skupina A)

Němci do šampionátu vstupují jako třetí největší adept na zisk zlatých medailí. To Skotové se pohybují v očích bookmakerů v podobné hladině jako česká reprezentace, což je řadí někam na hranu postupu a nepostupu ze základní skupiny. Podle stávajícího formátu ME se do osmifinále podívá hned šestnáct mužstev, radovat se budou moci i čtyři nejlepší výběry na třetím místě.

sipka Přečtěte si vše důležité o evropském šampionátu 2024

Celkovému rozložení sil logicky odpovídají i kurzy na vzájemný zápas. Domácí jsou jednoznačným favoritem na zisk prvních tří bodů, zatímco jakákoliv ztráta by byla velkým překvapením. Na druhou stranu vstup do velkého turnaje se už v minulosti několikrát ukázal být velice zrádným, tím spíše pak pokud se u domácího celku mluvilo o titulových ambicích. A že se Němci nijak netají tím, že by rádi počtvrté v historii pozvedli nad hlavu pohár Henriho Delaunaye.

Dějištěm úvodního zápasu bude Allianz Arena v Mnichově. Tedy stejný stánek, který před 18 lety sledoval dechberoucí přestřelku mezi Německem a Kostarikou na úvod mistrovství světa 2006. Fanoušci po celé Evropě by se určitě nezlobili, kdyby byl v pátek k vidění podobný gól, jakým tehdy otevřel střelecký účet šampionátu Philipp Lahm, shodou okolností čestný ambasador letošního ME. A domácí by zase s chutí přijali konečný výsledek 4:2.

sipka EURO 2024 se odehraje v 10 velkolepých arénách. Vše o nich si přečtěte ZDE

Stejně jako je mistrovství starého kontinentu vrcholem pro hráče, nejinak tomu mají i rozhodčí. Z devatenáctky nominovaných arbitrů půjde jako první do akce Francouz Clément Turpin. Naposledy na sebe neslavně upozornil při odvetě semifinále Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Bayernem, kdy se v samém závěru upískl a nenechal dohrát nadějnou akci Bavorů ženoucích se za vyrovnáním pro údajný ofsajd. Na mnichovském stadionu ho tak řada domácích příznivců jistě nepřivítá s nadšením. Jinak jde ale o renomovaného sudího, jenž nechyběl na žádné ze čtyř posledních velkých reprezentačních akcí.

Kurzy Fortuny na fotbal Německo - Skotsko na EURO 2024:

  • 1/0/2: Německo 1,29 | remíza 5,80 | Skotsko 11,00
  • 2,5 gólu: více 1,70 | méně 2,23
  • Střelci: Havertz 2,25 | Adams/Shankland 5,50
  • Zlatá medaile: Německo 6,50 | Skotsko 140,00
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Informace před zápasem Německo - Skotsko
📅 Kdy: 14. 6. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Allianz Arena, Mnichov
🏆 Soutěž: EURO 2024, skupina A, 1. kolo
Rozhodčí: Clément Turpin, Francie
📺 Přímý přenos: ČT Sport, ČT Sport Plus
Kurzy Fortuny: 1,29 - 5,80 - 11,00
Vsaďte si na výsledek zápasu Německo - Skotsko u Fortuny

Německo našlo optimální sestavu a chce se vrátit na vrchol

Když v září minulého roku Německo odvolalo od kormidla národního týmu Hansiho Flicka, panovala ve fotbalem posedlé zemi ponurá nálada. Vysoká očekávání při nástupu bývalý trenér Bayernu nenaplnil a angažmá u reprezentace nelze hodnotit jinak než neúspěšně.

Vyčítal se mu pochopitelně hlavně krach na mistrovství světa v Kataru, kde Němci vyhořeli a překvapivě vypadli už po základní skupině. Ani další vývoj výkonnosti ale nepůsobil zrovna slibně, o čemž hovoří především vysoká domácí porážka od Japonska 1:4 či prohry s papírově slabšími výběry Polska a Kolumbie.

Na lavičku byl dosazen Julian Nagelsmann a atmosféra kolem mužstva se prakticky okamžitě jakoby mávnutím kouzelného proutku vyjasnila. Ambiciózní kouč si hned na úvod svého působení u Nationalelf pozval na kobereček všechny hráče, kterým jasně oznámil, na jakou pozici s nimi počítá. Ne vždy šlo logicky o příjemný rozhovor, od té doby ale v kádru zavládla harmonie, kterou nikdo nenarušuje, protože každý ví, na čem je.

Nejmladší trenér ze všech účastníků mistrovství Evropy si od počátku vysnil svou ideální jedenáctku a pokud to není nutné a nikdo není zraněný, neustupuje od ní. Pomohl mu také návrat Toniho Kroose do národního týmu po tříleté pauze. Zkušený záložník v létě definitivně ukončí svou bohatou kariéru, během níž vyhrál naprosto vše snad s výjimkou Eura. Ještě předtím by ale tuto skutečnost rád změnil.

sipka Rozloučí se Kroos s kariérou titulem mistra Evropy? Vsaďte si u Fortuny

Němci už i s ním v sestavě zažili povedené jarní měsíce, když si v přípravě vyšlápli i na silné výběry Francie a Nizozemska. V červnovém srazu už to sice taková hitparáda nebyla, bezgólová remíza s Ukrajinou ani vydřené vítězství nad Řeckem nejsou ideálními výsledky. Předvedená hra ale snesla poměrně přísná měřítka, a tak jsou fanoušci na start šampionátu natěšeni. Případný čtvrtý triumf by navíc Německo osamostatnil na čele historické bilance ME. Cokoliv jiného by bylo neúspěchem.

Výsledky Německa v přípravě na EURO 2024:

  • 23.03.2024: Francie vs. Německo 0:2 (Wirtz, Havertz)
  • 26.03.2024: Německo vs. Nizozemsko 2:1 (Mittelstadt, Füllkrug)
  • 03.06.2024: Německo vs. Ukrajina 0:0
  • 07.06.2024: Německo vs. Řecko 2:1 (Havertz, Gross)
Historická bilance obou týmů na mistrovství Evropy
Německo Statistika Skotsko
13 Počet účastí 3
1. místo (1972, 1980, 1996) Nejlepší výsledek Skupina (1992. 1996, 2020)
Osmifinále Výsledek na ME 2020 Skupina
Bastian Schweinsteiger (18) Nejvíce startů na ME Andy Goram, Gary McAllister, Stuart McCall (6)
Jürgen Klinsmann, Mario Gómez (5) Nejlepší střelec na ME Garry McAllister, Brian McClair, Ally McCoist, Paul McStay, Callum McGregor (1)

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Skotsko se v přípravě natrápilo a začne jako outsider skupiny

Ještě před nějakým třičtvrtě rokem to vypadalo, že jsou Skotové v životní formě a mohli by na EURO jet dokonce jako černý kůň celého turnaje. To totiž fantasticky rozjeli kvalifikaci, v úvodních pěti duelech neztratili ani bod a přehráli i Španělsko či Norsko.

Pak ale jako by se namazaný stroj zadrhl. Sérii sedmi utkání bez vítězství přerušila až doslova utrápená výhra 2:0 nad Gibraltarem před deseti dny. Generálku už pak ale svěřenci Stevea Clarkea opět nezvládli a s Finy jen remizovali 2:2. Neobvykle se v posledních měsících pokazila skotská hra směrem dozadu. Čisté konto proti bezmocného Gibraltaru lze považovat za samozřejmost, ve zbylých osmi posledních zápasech ale tým inkasoval hrůzostrašných 21 branek.

Pokud se v Německu tato bilance radikálně nezlepší, může Skotsko na postup do vyřazovacích bojů opět zapomenout. Ve své historii ještě play off nehrálo ani jednou a celkově si na závěrečném turnaji připsalo jen dvě vítězství. Na mistrovství světa pak britský zástupce dokonce šestkrát v řadě chyběl, i když už se mu ale v minulosti povedlo postoupit, také z toho byl konec už ve skupině.

Alespoň v ofenzivě to v současnosti relativně funguje, hlavně záložník Manchesteru United McTominay se v kvalifikaci blýskl hned sedmi přesnými zásahy, vícekrát se trefily jen čtyři světové megahvězdy Lukaku, Ronaldo, Mbappé a Kane.

sipka Naváže McTominay na svou střeleckou formu a bude nejlepším střelcem Skotů? I na to si lze vsadit

Právě střelecký přísun ze středové formace Skotové potřebují, na hrotu útoku mají totiž další problém. Měli ho už i v době, kdy byl hlavní devítkou Dykes, ten ale navíc na EURO ani neodjel kvůli zranění. V nominaci je celkem pět forvardů, ti ale v součtu za reprezentaci nasázeli jen 14 gólů. Vzhledem k aktuálnímu rozpoložení to tak na žádný úspěch nevypadá. Kouzlo velkých turnajů tkví ale i v tom, že se občas dějí nepředvídatelné věci.

Výsledky Skotska v přípravě na EURO 2024:

  • 22.03.2024: Nizozemsko vs. Skotsko 4:0
  • 26.03.2024: Skotsko vs. Severní Irsko 0:1
  • 03.06.2024: Skotsko vs. Gibraltar 2:0 (Christie, Adams)
  • 07.06.2024: Skotsko vs. Finsko 2:2 (vlastní, Shankland)

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Německo vs. Skotsko

Domácí trenér má k dispozici kompletní kádr, ve kterém pár dní před šampionátem musel udělat ještě jednu změnu. Nemocného mladíka Pavloviće na soupisce nahradil zkušený Emre Can.

Skotům už s větším předstihem vypadl forvard Lyndon Dykes. Menší svalové zranění pak v současnosti trápí Stuarta Armstronga, jehož start je nejistý.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: NěmeckoSkotsko

Německo vs. Skotsko: základní sestavy
Tým Sestava
Německo Neuer - Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstadt - Andrich, Kroos - Musiala, Gündogan, Wirtz - Havertz
Skotsko Gunn - Hendry, Porteous, Tierney - Ralston, McGregor, McTominay, Robertson - McGinn, Adams, Christie
Vsaďte si na výsledek zápasu Německo - Skotsko

Fotbal Německo vs. Skotsko dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance GER - SCO

Oba týmy se naposledy utkaly před téměř devíti lety, kdy na sebe narazily v rámci kvalifikace o postup na EURO 2016. V obou případech tehdy byli úspěšnější Němci, doma vyhráli 2:1, venku pak 3:2. Zajímavé je, že o všechny góly vítězů se postarali hráči, kteří jsou i letos stále ještě v kádru reprezentace, hned čtyřikrát se trefil Müller a jednou současný kapitán Gündogan.

Celkem fotbalová historie pamatuje 17 vzájemných střetnutí, v nichž mají Němci o něco lepší bilanci. Většina triumfů Skotska přišla už v dávné minulosti, ten dosud poslední se datuje do roku 1999.

Vzájemná bilance Německo vs. Skotsko
Výhry Německa Remízy Výhry Skotska
8 5 4
Vzájemná bilance Německo vs. Skotsko na ME
Výhry Německa Remízy Výhry Skotska
1 0 0

Na evropském šampionátu se Německo se Skotskem utkávají letos teprve podruhé. Na EURO 1992 ve Švédsku vyhrál favorit 2:0 a vykročil za postupem. Ve finále však Němci nakonec padli s překvapením z Dánska a skončili stříbrní.

Zápasy Německo vs. Skotsko na ME ve fotbale: výsledky

  • EURO 1992: Skotsko vs. Německo 0:2 (Riedle, Effenberg)
  • EURO 2024: Německo vs. Skotsko – vsaďte si ZDE

Německo vs. Skotsko před vzájemným zápasem: statistiky

Němci coby pořadatelská země pochopitelně kvalifikaci podstoupit nemuseli, přesto v loňském kalendářním roce nezaháleli. Sehráli celkem 10 přátelských utkání, vybrané statistiky jsou tak právě z nich.

Německo vs. Skotsko: statistiky v kvalifikaci na EURO 2024
Německo Statistika Skotsko
17:22 Skóre 17:8
Füllkrug (7) Nejlepší střelec McTominay (7)
63,4 Držení míče (%) 46,9
48 Střely na branku 26
51 Rohové kopy 35
13 Žluté karty 19
143 Fauly 101
Kurzy na zápas ME 2024 Německo - Skotsko najdete ZDE

EURO 2024: Německo vs. Skotsko ve skupině A, tip na výsledek

Skotové se od začátku budou spoléhat na urputnou defenzivu, čím déle se jim povede držet bezbrankový stav, tím nervóznější by domácí mohli být. Němci v přípravě proti Ukrajině i Řecku ukázali, že by jim hra do zatažené obrany mohla dělat určité starosti, a tak v redakci žádný rychlý gól nečekáme. Favorit by tak o vítězství mohl rozhodnout až po přestávce.

TIP: Remíza v poločase a vyhraje Německo  sipka Vsadit u Fortuny

Skotové se nedají lacino a mohli by delší dobu odolávat

  • Datum, čas a místo zápasu: 14. 6. ve 21:00, Allianz Arena (Mnichov)
  • Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Německo vs. Skotsko na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

    Práva na vysílání mistrovství Evropy 2024 ve fotbale má v České republice výhradně Česká televize. Ta nabídne všech 51 zápasů v přímém přenosu jak v televizi, tak na internetu. Drtivou většinu utkání najdete na stanici ČT Sport, jen v posledním kole skupin při souběžně hraných duelech bude vždy jedno utkání k dostání na kanále ČT2. Kompletní program pak bude k dispozici na internetové platformě ČT Sport Plus. Všechny tyto varianty jsou bezplatné.

    sipka Televizní program celého šampionátu najdete ZDE

    Sledování atraktivních soubojů o titul pro mistra Evropy si můžete zpříjemnit výběrem z celé řady zajímavých sázkových příležitostí. Fortuna nabízí širokou nabídku tipů jak před výkopem zápasu, tak i LIVE v jeho průběhu.

    Zápas Německo vs. Skotsko na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: pátek 14. června od 21:00
  • Kde se hraje: v Mnichově (Allianz Arena)
  • Kdo zvítězí: Německo je jasným favoritem (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT Sport Plus
  • Připoměňte si zahajovací utkání z doby, kdy Německo velký šampionát hostilo naposledy:

    Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

    Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

    FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

    Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

    KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

    Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

    Florian Wirtz by měl po skvělé sezoně patřit k oporám Německa

    Skupina A na ME ve fotbale 2024: preview, kurzy a tipy

    Podívejte se na preview skupiny A na mistrovství Evropy ve fotbale 2024. ⚽ Domácí Německo se v ní utká se Skotskem, Maďarskem a Švýcarskem.

    Němci patří na domácím ME k největším favoritům

    Německo na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

    Němci se musí rehabilitovat po posledních blamážích na velkých akcích. Na domácím mistrovství Evropy k tomu mají ideální příležitost.

    Německo sehrálo generálku na EURO v Borussia Parku proti Řecku

    Tipy a kurzy na EURO 2024: kdo vyhraje a jak skončí Češi?

    Se startem Eura 2024 má každý svůj názor na to, jak to v Německu dopadne. Přečtěte si, jak to vidí redaktoři webu FotbalZprávy.cz