Maďarsko vs. Švýcarsko dnes live na EURO 2024

Úvodní utkání mistrovství Evropy nabídlo krásnou podívanou se šesti góly. A také poměrně jasně rozdalo karty ve skupině A, kde Německo rázně vykročilo za postupem, zatímco Skotsko čeká spousta práce. Ve druhém duelu šampionátu budou chtít první body získat také Maďaři a Švýcaři, dá se očekávat podstatně vyrovnanější souboj.

VÝSLEDEK: Švýcarsko využilo převahy především v prvním poločase a zaslouženě vyhrálo 3:1. Už do kabin šlo za dvoubrnakového vedení po trefách Duaha a Aebischera. Maďarsku pak sice vykřesal naději Varga, v závěru ale definitivně rozhodl střídající Embolo.

Živý přenosKurzy
MaďarskoŠvýcarsko – Sestavy
Statistiky a H2HTip

Maďaři budou spoléhat na svého mladého kapitána Foto: ČTK / AP / Denes Erdos

EURO 2024, skupina A, 1. kolo: Maďarsko vs. Švýcarsko v TV dnes od 15:00

Švýcarsko obhajuje svůj historicky nejlepší výsledek na mistrovství Evropy z před tří let a letos do Německa přivezlo v podstatě téměř totožný tým. Maďarsko v minulé edici šampionátu doplatilo na skupinu smrti a těsně nepostoupilo, možná o to větší má ale nyní motivaci potvrdit svůj celkový vzestup posledních let. Sledujte druhé utkání EURO 2024 v sobotu od 15:00 živě na ČT Sport či ČT Sport Plus.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u Sazkabet

Kurzy na Maďarsko vs. Švýcarsko (fotbal ME 2024, Kolín n. R., základní skupina A)

Už před začátkem turnaje byly prognózy ve skupině A takové, že domácí Němci by si měli v poklidu dokráčet pro první místo. Za nimi se pak měly podle papírových předpokladů všechny tři zbylé týmy v těsném souboji porvat o další umístění. Skotsko bylo považováno za nejslabšího účastníka skupiny, zatímco Švýcarsku i Maďarsku se spíše věřilo na účast v osmifinále.

sipka Přečtěte si vše důležité o evropském šampionátu 2024

Bookmakeři vidí jako o něco silnější reprezentaci země helvétského kříže, která je před vzájemným soubojem s Maďary mírným favoritem. Trochu blíže mají podle Sazkabetu také k celkovému vítězství na turnaji, i když to by se v případě obou mužstev rovnalo malému zázraku. Jejich sobotní souboj by ale mohl významně napovědět, jak jsou letos na tom.

Zápas bude prvním letošním, který se odehraje na RheinEnergieStadionu v Kolíně nad Rýnem. Švýcaři zde mají dokonce svou základnu během skupiny, na stejném stánku totiž odehrají i své druhé utkání proti Skotsku. Poté jsou v Kolíně na programu ještě tři duely včetně jednoho osmifinále.

sipka EURO 2024 se odehraje v 10 velkolepých arénách. Vše o nich si přečtěte ZDE

Řízením zápasu byl pověřen muž, která už stihl v červnu odpískal jiný vrchol sezony, pro změnu té klubové. Slovinec Slavko Vinčić si ve finále Ligy mistrů vedl skvěle a za svůj výkon sklidil hodně chvály.

Kurzy Sazkabetu na fotbal Maďarsko - Švýcarsko na EURO 2024:

  • 1/0/2: Maďarsko 3,50 | remíza 3,25 | Švýcarsko 2,15
  • 2,5 gólu: více 2,25 | méně 1,69
  • Střelci: Varga 4,00 | Embolo/Amdouni 3,50
  • Zlatá medaile: Maďarsko 80,00 | Švýcarsko 65,00
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Informace před zápasem Maďarsko - Švýcarsko
📅 Kdy: 15. 6. 2024 od 15:00
🌍 Kde: RheinEnergieStadion, Kolín nad Rýnem
🏆 Soutěž: EURO 2024, skupina A, 1. kolo
Rozhodčí: Slavko Vinčić, Slovinsko
📺 Přímý přenos: ČT Sport, ČT Sport Plus
Kurzy Sazkabetu: 3,50 - 3,25 - 2,15
Vsaďte si na výsledek zápasu Maďarsko - Švýcarsko u Sazkabetu

Maďarsko si chce spravit chuť po předchozím zklamání

Maďaři chyběli na evropském šampionátu od roku 1972 dlouhých 44 let. Před osmi lety se jim ale podařilo dlouhé čekání ukončit a mezi smetánku starého kontinentu se vrátili, což se jim evidentně zalíbilo. Od té doby totiž postoupili na EURO už potřetí v řadě a momentálně nic nenasvědčuje tomu, že by se tato série měla v nejbližší době zastavit.

Hned při své obnovené premiéře v roce 2016 dokonce vyhráli svou základní skupinu, když za sebou nechali i pozdější vítěze z Portugalska. Až v osmifinále narazili na silnou Belgii a přestože s favoritem padli jasně 0:4, tři góly dostali až v závěru při snaze o vyrovnání. Všem ale svým celkovým účinkováním dokázali, že na mistrovství Evropy jednoznačně patří.

To potvrdili i před třemi lety, i když postup z toho tentokrát nebyl. Ve skupině smrti s Francií, Německem a Portugalskem se ostatně ani nečekal, přesto byl vlastně dost blízko. Na úvod s Portugalci přišla další na první pohled jasná porážka 0:3, která ale znovu vůbec neodpovídala průběhu, když ještě v 84. minutě trval bezbrankový stav. Remízu s Francií pak Maďaři udrželi a na závěr nad Německem dokonce dvakrát vedli, přičemž tři body by jim na překvapivý průchod do play off stačily. Jenže v závěru znovu inkasovali a zůstaly jim jen oči pro pláč.

V následné kvalifikaci mistrovství světa se tak čekal konečně návrat i na největší světovou scénu. Jenže Anglie s Polskem byly nad maďarské síly. Ve stejném roce ale Szoboszlai a spol. měřili síly s těmi nejlepšími v Evropě v rámci Ligy národů A a skončili jen o bod za vítěznou Itálií, když až za sebou nechali Němce a Angličany. Tedy další jasný důkaz rostoucí síly maďarského fotbalu.

A pokud by vám ani to nestačilo, ještě jeden tým italského trenéra Rossiho dodal v kvalifikaci na letošní EURO. Tu ovládl stylem start – cíl, když v osmi zápasech ani jednou neprohrál. Slušně pak vyšla i příprava, v níž Maďaři zvítězili třikrát ze čtyř možností. Přijde v Německu opravdu velký průlom mezi evropskou špičku?

sipka Postoupí Maďarsko ze skupiny? Vsaďte si u Sazkabetu

Výsledky Maďarska v přípravě na EURO 2024:

  • 22.03.2024: Maďarsko vs. Turecko 1:0 (Szoboszlai pen.)
  • 26.03.2024: Maďarsko vs. Kosovo 2:0 (Szoboszlai, Z. Nagy)
  • 04.06.2024: Irsko vs. Maďarsko 2:1 (Lang)
  • 08.06.2024: Maďarsko vs. Izrael 3:0 (Sallai, Varga 2)
Historická bilance obou týmů na mistrovství Evropy
Maďarsko Statistika Skotsko
4 Počet účastí 5
3. místo (1964) Nejlepší výsledek Čtvrtfinále (2020)
Skupina Výsledek na ME 2020 Čtvrtfinále
Ádam Szalai (7) Nejvíce startů na ME Breel Embolo, Ricardo Rodríguez, Haris Seferović, Xherdan Shaqiri, Yann Sommer (9)
Balász Dzsudzsák, Ferenc Bene, Dezso Novák, Ádam Szalai (2)
Nejlepší střelec na ME Xherdan Shaqiri (4)

Zaregistruj se online a vsaď si u Sazkabet

Švýcarsko se ubydlují v play off velkých turnajů

Ve druhé polovině 20. století Švýcaři v mezinárodním fotbale tak trochu paběrkovali a šampionáty se jich v podstatě netýkaly. V posledních dekádách si ale vše dokonale vynahrazují. Od roku 2004 chyběli na jediném finálovém turnaji, když se jim nepodařilo postoupit na EURO 2012.

A jakkoliv první pokusy byly většinou spíše seznamovací a končily už v základní skupině, v posledních letech už Švýcarsko patří ke stálicím nejen na samotných šampionátech, ale i v jejich vyřazovací části. Do play off se jim povedlo proklouznout pětkrát za sebou, což už rozhodně není náhoda. Pravda, jen jednou z toho byl postup přes osmifinále, to ale bylo zrovna na posledním mistrovství Evropy.

sipka Dokáže Švýcarsko na ME podruhé v řadě projít mezi osm nejlepších? Kurzy ZDE

Šlo o vůbec nejlepší výsledek země ve fotbalové historii. Konec byl ale přeci jen nakonec poměrně hořký, přišel totiž po prohraném penaltovém rozstřelu se Španělskem. Stačilo pokutové kopy zvládnout lépe a už by Švýcaři byli v boji o medaile...

Svůj obligátní průchod skrz základní část zvládl tenhle zkušený výběr i před rokem a půl na světovém šampionátu v Kataru. Ve skupině tehdy jen o jediný gól ve skóre zaostal za Brazílií a v poklidu šel dál, mezi nejlepší šestnáctkou ale tentokrát narazil velmi tvrdě a od Portugalska schytal debakl 1:6.

Švýcarsko se oklepalo a do kvalifikace následně vstoupilo impozantně, v průběhu ale jako by se něco zadrhlo. Čtyři zápasy bez výhry na závěr odsoudily ekipu bývalého reprezentanta Murata Yakina až na druhou příčku za Rumunsko. I o ní navíc bylo třeba bojovat až do předposledního kola, náskok na papírově slabší celek Izraele nebyl velký. Před startem ME už se však Švýcaři opět dostávají do svého typického turnajového módu a ve čtyřech duelech dostali jedinou branku.

Výsledky Švýcarska v přípravě na EURO 2024:

  • 23.03.2024: Dánsko vs. Švýcarsko 0:0
  • 26.03.2024: Irsko vs. Švýcarsko 0:1 (Shaqiri)
  • 04.06.2024: Švýcarsko vs. Estonsko 4:0 (Zuber, Amdouni, Elvedi, Shaqiri pen.)
  • 08.06.2024: Švýcarsko vs. Rakousko 1:1 (Widmer)

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Maďarsko vs. Švýcarsko

Maďaři zřejmě zažehnali potenciální velký problém, když hlavní hvězda Szoboszlai střídala v generálce předčasně kvůli menším obtížím se svalem. Mělo však jít spíše o preventivní záležitost a kapitán týmu by měl být připraven. Horší je naopak situace i Loica Nega, jenž úvodní duel určitě vynechá.

Švýcarsko v posledních měsících poměrně často přepíná mezi formací se třemi stopery a klasickým čtyřobráncovým systémem. V přípravě ale kouč Yakin volil spíše první zmíněnou variantu a stejná volba se dá očekávat i na ME. Kouč Yakin má dle svých slov k dispozici kompletní kádr, přestože v posledních dnech měli drobné zdravotní komplikace Zakaria a Zuber.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: MaďarskoŠvýcarsko

Maďarsko vs. Švýcarsko: sestavy
Tým Sestava
Maďarsko Gulácsi - Lang, Orbán, Szalai - Fiola, Á. Nagy, Schäfer, Kerkez - Sallai, Szoboszlai - Varga
Švýcarsko Sommer - Schär, Akanji, Rodriguez - Widmer, Xhaka, Freuler, Ndoye - Duah, Aebischer, Vargas
Vsaďte si na výsledek zápasu Maďarsko - Švýcarsko

Fotbal Maďarsko vs. Švýcarsko dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance HUN - SUI

Historie vzájemných utkání mezi Maďarskem a Švýcarskem je až překvapivě bohatá. Jenže při bližším pohledu se ukáže, že drtivá většina zápasů proběhla už velmi dávno. V prvních dvou třetinách 20. století měli Maďaři jasně navrch a právě v této době nasbírali v bilanci obrovský náskok.

Švýcaři ho v posledních příležitostech pomalu dohánějí, když vyhráli tři předchozí setkání. Poslední dvě přišla v kvalifikaci na mistrovství světa 2018 (3:2 a 5:2).

Vzájemná bilance Maďarsko vs. Švýcarsko
Výhry Maďarska Remízy Výhry Švýcarska
30 5 11
Vzájemná bilance Maďarsko vs. Švýcarsko na ME
Výhry Maďarska Remízy Výhry Švýcarska
0 0 0

Na evropském šampionátu se Maďaři se Švýcary dosud nikdy v historii nepotkali.

Zápasy Maďarsko vs. Švýcarsko na ME ve fotbale: výsledky

Maďarsko vs. Švýcarsko před vzájemným zápasem: statistiky

Maďaři v kvalifikaci neměli výraznější problém a svou skupinu vyhráli s náskokem čtyř bodů. Na druhou stranu je nutné férově přiznat, že nevyfasovali zrovna hvězdné soupeře a postup byl tak spíše splněnou povinností.

Švýcary nezachytila druhá polovina kvalifikace v dobrém rozmaru a dobře rozjetou situaci si ještě docela zkomplikovali. Nakonec ale uhájili druhou příčku za Rumunskem a mohli slavit.

Zajímavé je při pohledu na statistiky hlavně procento držení míče. Oba týmy jsou zvyklé v zápasech dominovat na míči, hlavně 66,4 % v podání Švýcarska je opravdu impozantní číslo. Bude tak zajímavé sledovat, kdo ve vzájemném souboji převezme iniciativu.

Maďarsko vs. Švýcarsko: statistiky v kvalifikaci na EURO 2024
Maďarsko Statistika Švýcarsko
16:7 Skóre 22:11
Szoboszlai, Varga (4) Nejlepší střelec Amdouni (6)
55,8 Držení míče (%) 66,4
44 Střely na branku 59
41 Rohové kopy 59
20 Žluté karty 19
98 Fauly 92
Kurzy na zápas ME 2024 Maďarsko - Švýcarsko najdete ZDE

EURO 2024: Maďarsko vs. Švýcarsko ve skupině A, tip na výsledek

Švýcaři jsou mírnými favority utkání, v redakci ale očekáváme velice vyrovnaný duel. Šestigólová přestřelka z pátečního večera se asi opakovat nebude, přesto by se oba tábory mohly alespoň jednou radovat. Kvality v ofenzivě na obou stranách je na to dostatek.

TIP: Oba týmy dají gól  sipka Vsadit u Sazkabetu

Takové gólové hody jako v zahajovacím utkání nečekáme, prosadit by se ale mohly oba týmy

  • Datum, čas a místo zápasu: 15. 6. v 15:00, RheinEnergieStadion (Kolín n. R.)
  • Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Maďarsko vs. Švýcarsko na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

    Práva na vysílání mistrovství Evropy 2024 ve fotbale má v České republice výhradně Česká televize. Ta nabídne všech 51 zápasů v přímém přenosu jak v televizi, tak na internetu. Drtivou většinu utkání najdete na stanici ČT Sport, jen v posledním kole skupin při souběžně hraných duelech bude vždy jedno utkání k dostání na kanále ČT2. Kompletní program pak bude k dispozici na internetové platformě ČT Sport Plus. Všechny tyto varianty jsou bezplatné.

    sipka Televizní program celého šampionátu najdete ZDE

    Sledování atraktivních soubojů o titul pro mistra Evropy si můžete zpříjemnit výběrem z celé řady zajímavých sázkových příležitostí. Sazkabet nabízí širokou nabídku tipů jak před výkopem zápasu, tak i LIVE v jeho průběhu.

    Zápas Maďarsko vs. Švýcarsko na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: sobota 15. června od 15:00
  • Kde se hraje: v Kolíně nad Rýnem (RheinEnergieStadion)
  • Kdo zvítězí: Švýcarsko je mírným favoritem (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT Sport Plus
  • Podívejte se na to hlavní z přípravného zápasu Maďarska proti Irsku.

    Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

    Zaregistruj se online v sázkové kanceláři Sazkabet

    SAZKABET - získej bonus 10 000 Kč pro nové hráče

    Zaregistruj se online a ověř svůj účet přes banku. Získej bonus 100 Kč za vklad, 400 Kč za plnou registraci a ke vkladu až 9 500 Kč.

    KLIKNI ZDE a vsaď si u Sazkabetu

    Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

    Florian Wirtz by měl po skvělé sezoně patřit k oporám Německa

    Skupina A na ME ve fotbale 2024: preview, kurzy a tipy

    Podívejte se na preview skupiny A na mistrovství Evropy ve fotbale 2024. ⚽ Domácí Německo se v ní utká se Skotskem, Maďarskem a Švýcarskem.

    Cristiano Ronaldo je nejlepší střelec v historii ME ve fotbale

    ME ve fotbale 2024: statistiky, góly, asistence, karty

    Prohlédněte si nejzajímavější statistiky z mistrovství Evropy 2024 v Německu. Nechybí nejlepší střelci, nahrávači nebo čistá konta.

    Na ME budou udělovány žluté karty za protesty všem hráčům s výjimkou kapitánů

    Pravidla na EURO 2024: soupisky, VAR, karty, ruka, penalty, postup

    Důležitou roli na mistrovství Evropy v Německu budou hrát i rozhodčí. Jakými pravidly se musí řídit a s čím novým UEFA přišla?