3 nejlepší hráči Česka proti Portugalsku na Euru 2024

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Byli blízko. Češi sahali při vstupu do Eura 2024 po bodu. Nakonec ale Portugalsku podlehli 1:2, když rozhodující gól inkasovali ve druhé minutě nastavení. V článku se podíváme na tři nejlepší české hráče z deštivého večera v Lipsku.

HranáčProvodStaněk

Češi na úvod Eura 2024 prohráli s Portugalskem Foto: Adrian DENNIS / AFP / AFP / Profimedia

TOP 3 nejlepší čeští hráči proti Portugalsku na Euru 2024: při prohře obstáli Hranáč, Provod a Staněk

Dřeli, na body proti favoritovi to ale nestačilo. Poté, co česká reprezentace proti Portugalsku přišla o bod až v nastavení, je porážka 1:2 krutá. Zároveň je ale potřeba dodat, že i zasloužená. Češi toho hlavně v prvním poločase dopředu moc nepředvedli a jejich 31% držení míče je nejnižší ze všech zemí na letošním mistrovství Evropy. Přesto se v českém dresu našli hráči, kteří zaujali.

sipka Získejte registrační bonus zdarma a vsaďte si na EURO 2024

Vsaďte si u Betana Foto: Betano

Nejlepší Češi v zápase s Portugalskem na Euru 2024: #1 Robin Hranáč

Nebývá obvyklé, abyste nejlepším hráčem týmu vyhlásili někoho, kdo byl u obou inkasovaných gólů. Robina Hranáče ale lze z obou obdržených branek vinit jen těžko. Nejprve mu gólman Jindřich Staněk vyrazil míč přímo do holeně, od které míč putoval do brány. Při rozhodující trefě Portugalců pak stoper Plzně neodvrátil přízemní centr, těsně před ním ale balon tečoval Tomáš Holeš.

Jinak si ale počínal jistě. V první půli ve velké šanci vypíchl míč Vitinhovi, ve druhé zase portugalskou příležitost zmařil dobře načasovaným skluzem. Při svém teprve čtvrtém reprezentačním startu dostal Hranáč na starost maličkost v podobě Cristiana Ronalda. K němu se stavil při rozích, kterých Portugalsko zahrávalo 13. Více rohovým kopům žádná jiná obrana na Euru 2024 nečelila.

Vybrané statistiky Robina Hranáče proti Portugalsku
Odkopy Úspěšnost přihrávek Nejvyšší rychlost
6 (1. v týmu) 86 % (2. v týmu) 31,8 km/h (3. v týmu)

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Nejlepší Češi v zápase s Portugalskem na Euru 2024: #2 Lukáš Provod

Byla to jedna z mála situací, kdy to v portugalském vápně trochu vřelo. Prolétlo jím několik centrů, pak se míč dostal na zem. Vladimír Coufal ho posunul za šestnáctku na Lukáše Provoda. Tento záložník svou slabší pravou nohou nádherně otevřel skóre, když se balon ještě otřel o tyč. Střed pole byl přitom mezi českými fanoušky hodně diskutovaným tématem.

Kromě kapitána Tomáše Součka vlastně neměl pevné obsazení. Provod si ale řekl i o základ směrem k veledůležitému mači s týmem Gruzie. Od něj si slávistický středopolař samozřejmě slibuje, že Češi budou více na míči. Provod si jinak proti Portugalcům vedl dobře běžecky. Zapsal vůbec nejvyšší rychlost ze všech českých hráčů. A když v 79. minutě opouštěl trávník, měl také z Čechů nejvíce naběháno.

sipka Trefí se Provod i proti Gruzii? Vsaďte si

Vybrané statistiky Lukáše Provoda proti Portugalsku
Úspěšné přihrávky Naběhané kilometry Nejvyšší rychlost
18 (3. v týmu) 10,2 km (7. v týmu) 34,1 km/h (1. v týmu)

Nejlepší Češi v zápase s Portugalskem na Euru 2024: #3 Jindřich Staněk

V zápase dvakrát inkasoval, přesto Jindřich Staněk českou reprezentaci také několikrát podržel. Celkově měl sedm zákroků, když ten nejtěžší přišel ve 32. minutě. Bruno Fernandes krásně uvolnil Cristiana Ronalda, gólman Slavie ale portugalskou hvězdu tváří v tvář vychytal. Kdyby to skončilo gólem, zkoumal by se možný ofsajd, zákrok Staňka byl každopádně parádní.

V průběhu utkání pak ještě zneškodnil několik Ronaldových střel. Diskuze se nicméně povedou o první inkasované brance. Přesněji o tom, jestli nemohl Staněk hlavičku Nuna Mendese rovnou zalepit. Místo toho ji jen vyrazil, balon nešťastně trefil holeň Robina Hranáče a následně skončil v síti. I tak jsme ale českého gólmana zařadili mezi trojici nejlepších českých hráčů.

Vybrané statistiky Jindřicha Staňka proti Portugalsku
Inkasované góly Zákroky Vyboxované míče
2 7 1

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se online a sleduj streamy živě na Betano TV

BETANO – získej zdarma 350 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 350 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vladimír Coufal a Jan Kuchta během přípravy se Severní Makedonií

Skupina F na ME ve fotbale 2024: preview, kurzy a tipy

České fanoušky na Euru 2024 ⚽ pochopitelně nejvíce zajímá skupina F. Češi se v ní utkají ✔️ s Portugalskem, Gruzií a Tureckem.

České fanoušky čekají na ME v Německu doprovodné programy

EURO 2024: český dům a fanzóny v Lipsku a Hamburku

Do dějiště ME 2024 se chystá velké množství fanoušků. Přinášíme pro ně informace o fanzónách a českých domech jak v Lipsku, tak v Hamburku.

Cristiano Ronaldo je nejlepší střelec v historii ME ve fotbale

ME ve fotbale 2024: statistiky, góly, asistence, karty

Prohlédněte si nejzajímavější statistiky z mistrovství Evropy 2024 v Německu. Nechybí nejlepší střelci, nahrávači nebo čistá konta.