EURO 2024: český dům a fanzóny v Lipsku a Hamburku

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 1 000 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Česká reprezentace už je v Německu, kde ji čekají minimálně tři zápasy v rámci základní skupiny mistrovství Evropy 2024. Do dějišť utkání národního týmu se chystá i velké množství fanoušků. Přinášíme pro ně informace o fanzónách a českých domech jak v Lipsku, tak v Hamburku.

LipskoHamburk

České fanoušky čekají na ME v Německu doprovodné programy Foto: ČTK / Paprskář Pavel

Češi odehrají ve skupině jeden zápas v Lipsku a dva v Hamburku

EURO 2024 už je v plném běhu a blíží se chvíle, kdy se do něj zapojí i česká reprezentace. Ta se ve skupině F utká nejprve s favoritem z Portugalska, tento duel se odehraje v nedalekém Lipsku. Následně se přesune zpět do svého base campu v Hamburku, kde změří síly nejprve s Gruzií a na závěr s Tureckem. Pro fanoušky cestující podpořit národní tým jsou v obou městech připraveny oficiální fanzóny, na severu Německa pak bude přistaven i český dům. Jak se do nich dostat a jaký v nich bude program?

sipka Získejte bonus a vsaďte si na utkání české reprezentace

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

EURO 2024 Lipsko: fanzóna v Lipsku, český dům pro partnery

Češi vstoupí do šampionátu 18. června v Lipsku. Největší saské město je naší republice nejbližší ze všech hostitelských lokalit, a tak se na atraktivní utkání s Portugalskem chystá početný zástup českých příznivců.

sipka Vše podstatné o mistrovství Evropy 2024 na jednom místě

Ti se mohou těšit na krásný moderní stadion, na němž hraje své domácí zápasy tamní RB. Kromě toho jsou ale ve městě pro fanoušky připraveny i další doprovodné aktivity.

Fanzóna v Lipsku: adresa, doprava, přenosy zápasů, otevírací doba a občerstvení

Tou hlavní je oficiální fanzóna Augustusplatz, která se nachází přímo v centru města. Od fotbalové Red Bull Areny je vzdálena jen 4 kilometry. Pro majitele vstupenky na zápas je navíc zajištěna městská hromadná doprava po městě zcela zdarma, a to po celý den výkopu i ten následující.

Do fanzóny je vstup rovněž zdarma. Na velkoplošných obrazovkách zde bude promítáno všech 51 duelů na šampionátu, jde tak o ideální alternativu pro fanoušky, kteří se nedostanou na stadion, chtějí ale zažít tu pravou fotbalovou atmosféru v Německu. Zároveň se zde můžete naladit na utkání českého týmu předcházejícím soubojem mezi Tureckem a Gruzií.

sipka Jak česká reprezentace obstojí proti favoritovi? Vsaďte si u Fortuny

Kromě sledování je ale připravena celá řada dalších atrakcí. V areálu je umístěno fotbalové hřiště nebo vyhlídkové kolo. Každý den se zde budou konat doprovodné akce, samozřejmostí je pak hudební a kulturní program. To své si najdou i rodiny s dětmi.

Fanzóna celkem pojme až 4000 diváků, v případě naplnění kapacity budou další fanoušci vpuštění dovnitř až ve chvíli, kdy někdo areál opustí.

Fanzóna Lipsko: základní informace
Adresa Augustusplatz, Lipsko
Vzdálenost od stadionu 4 km
Provoz Každý den
Otevírací hodiny 18.6. 13:00 - 00:00
Otevírací hodiny jiné dny podle výkopu 1. zápasu dne - 00:00
Vstup Zdarma
Kapacita 4 000
Aktivity Přenos všech zápasů, doprovodné akce, turistické kolo, fotbalové hřiště, občerstvení
Více informací ZDE

V Lipsku bude otevřen také speciální český dům, ten ale bude určen výhradně pro partnery české reprezentace, řadoví příznivci do něj vpuštěni nebudou.

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

EURO 2024 Hamburk (Hamburg): český dům pro fanoušky i oficiální fan zóna v Hamburku

Ještě zajímavější bude pro české fanoušky zřejmě dění v Hamburku, kde výběr Ivana Haška sehraje hned dva duely proti Gruzii a Turecku. Mnoho Čechů tak bude na severu Německa trávit i dny mezi zápasy.

sipka Jak si Češi v zápasech v Hamburku povedou? Vsaďte si u Fortuny

Fanzóna v Hamburku: adresa, doprava, přenosy zápasů, otevírací doba a občerstvení

Také zde bude po celý průběh šampionátu k dispozici oficiální fanzóna UEFA. I v Hamburku byla umístěna do centra města, konkrétně do bujaré čtvrti St. Pauli. Od Volkspartstadionu je vzdálena nějakých zhruba 7 kilometrů, i v tomto případě ale platí, že ve dnech utkání i těch bezprostředně nadcházejících budou mít fanoušci s platnými vstupenkami dopravu po městě zdarma.

sipka Přečtěte si detailní informace o všech stadionech pro ME 2024

Liší se jen čas otevření areálu. V den souboje Česka s Gruzií bude fanzóna dostupná od 13:00, o čtyři dny před mačem s Tureckem otevře své brány v 16:00. Zavírá každý den ve 23:30, v případě neočekávaných zpoždění by pak tato doba byla posunuta do třiceti minut po skončení závěrečného zápasu dne.

Také zde platí, že na několika velkoplošných obrazovkách bude promítáno všech 51 utkání turnaje. Kdo by chtěl zažít opravdu velkolepý kulturní zážitek, vybrané duely budou vysílány na stometrové obrazovce. Konkrétně se to týká všech utkání hraných právě v Hamburku, všech zápasů německé reprezentace a celého play off.

Zajímavostí bude konání mistrovství Evropy v malém fotbale mezi bezdomovci.

Fanzóna Hamburk: základní informace
Adresa Heiligengeistfeld, 20359 Hamburk
Vzdálenost od stadionu 7 km
Provoz Každý den
Otevírací hodiny 22.6. 13:00 - 23:30
Otevírací hodiny 26.6. 16:00 - 23:30
Otevírací hodiny jiné dny různé - 23:30
Vstup Zdarma
Kapacita 11 000
Aktivity Přenos všech zápasů, doprovodné akce, fotbalové hřiště, občerstvení, mistrovství Evropy bezdomovců
Více informací ZDE

Český dům v Hamburku (dům českého fotbalu): adresa, doprava, přenosy zápasů, otevírací doba a občerstvení

Fanoušci, kteří by i v Německu preferovali spíše českou společnost, budou moci v Hamburku využít služeb českého domu.

Ten je situován do prostoru dostihového závodiště, který se nachází zhruba 2 kilometry od stadionu. Grand opening je naplánován na 21. června, kdy se areál otevře v 15:00, program pak bude ukončen ve 22:00.

Fanoušci budou vítáni i v oba zápasové dny, tedy 22. a 26. června. V prvním případě se brány otevřou už v 10:00, v době zápasu pak bude mezi 14:00 a 17:00 provoz přerušen. Následně bude pokračovat opět až do desáté hodiny. Ve středu 26. června hrají Češi až večerní utkání, a tak jim bude český dům k dispozici už od 12:00, zavírat se bude v době doporučeného odchodu na stadion v 19:30.

sipka Česko bude hrát o postup proti Turecku, jak si povede? Kurzy Fortuny

Přípraven je na všechny dny bohatý doprovodný program, vystoupí řada českých hudebních interpretů jako Chinaski, Mirai, Support Lesbiens, Marpo, Jakub Děkan či Marta Jandová.

Kapacita je omezená, pro vstup si je třeba zakoupit voucher v ceně 250 Kč. Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketportal. O peníze ale nepřijdete, na místě je totiž bude možné vyměnit za občerstvení. Servírovat se bude české pivo a klasické české "fotbalové" menu. Příznivci se mohou těšit také na bývalé fotbalisty Petra Švancaru či Luďka Zelenku.

Do českého domu budou vpuštěni jen občané České republiky tak, aby se předešlo případným konfliktům s tábory fanoušků ostatních zemí.

Český dům Hamburk: základní informace
Adresa Trabrennbahn, Hamburk
Vzdálenost od stadionu 2 km
Provoz 21.6., 22.6., 26.6.
Otevírací hodiny 21.6. 15:00 - 22:00
Otevírací hodiny 22.6. 10:00 - 14:00, 17:00 - 22:00
Otevírací hodiny 26.6. 12:00 - 19:30
Vstup 250 Kč voucher na občerstvení
Vstupenky ZDE
Kapacita "Tisíce"
Aktivity Hudební koncerty, dobrovodný program, aktivity pro děti, české občerstvení
Více informací ZDE

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Antonín Barák se spoluhráči slaví gól do sítě Severní Makedonie

Česko na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

Česko ani poosmé v řadě nechybí na mistrovství Evropy. ⚽ Přečtěte si vše důležité o aktuálním ✔️ českém výběru.

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.

Vladimír Coufal a Jan Kuchta během přípravy se Severní Makedonií

Skupina F na ME ve fotbale 2024: preview, kurzy a tipy

České fanoušky na Euru 2024 ⚽ pochopitelně nejvíce zajímá skupina F. Češi se v ní utkají ✔️ s Portugalskem, Gruzií a Tureckem.