Známkování českých hráčů po zápase s Ukrajinou

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář MerkurXtip

50 free spinů zdarma + 200 Kč ke vkladu

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Česká reprezentace zvládla reparát za blamáž v Gruzii a na domácí půdě porazila Ukrajinu 3:2. Potřebné vítězství zařídil dvěma góly Šulc, kromě něj se utkání povedlo také Vitíkovi. Propadl naopak znovu Krejčí. Podívejte se na hodnocení všech hráčů, kteří do zápasu zasáhli.

BrankářObranaZáloha
ÚtokNáhradníci

Pavel Šulc proti Ukrajině zaznamenal své první góly za reprezentaci Foto: ČTK / Kamaryt Michal

Česko vs. Ukrajina 3:2: známky a hodnocení všech českých hráčů po druhém utkání Ligy národů 2024/25

Češi proti Ukrajině předvedli podstatně zlepšený výkon, rozhodně ale ne bezchybný. Kouč Hašek tentokrát zvolil rozestavení 4-2-3-1, oproti skandálnímu vystoupení v Gruzii připravil hned šest změn v sestavě. Některým se docela dařilo, jiní si o další příležitost příliš neřekli.

V redakci jsme se na jednotlivé hráče zaměřili podrobněji a udělili jsme jim hodnocení. Známkování fotbalistů probíhá jako ve škole, 1 je nejlepší, 5 nejhorší.

sipka Získejte registrační bonus a vsaďte si na Ligu národů

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Brankář v utkání Česko vs. Ukrajina: Kovář v závěru zachránil výhru

Matěj Kovář: 3

V inkasovaných gólech je i tentokrát nevinně, na hlavičky z malého vápna neměl šanci reagovat. Většinu zákroků si připsal po slaboučkých střelách, při šanci Mudryka měl štěstí, že Ukrajinec těsně minul. V nastavení ale vytáhl rozdílový reflex proti zakončení Sudakova, kterým pojistil tři body. V rozehrávce tentokrát volil spíše jednodušší řešení, což byl vzhledem k nasazení Chorého na hrot zřejmě taktický záměr. Až do předposlední minuty zápasu nebylo moc co hodnotit, klíčovým zákrokem ale týmu pomohl.

Obrana v utkání Česko vs. Ukrajina: Vitík vyčníval, Krejčí znovu propadl

Vladimír Coufal: 3

S Mudrykem si hodně zaběhal, v soubojích s ním vyloženě nepropadl, ale jistotou tedy také zrovna dvakrát neoplýval. A při druhém ukrajinském gólu vůbec nebyl zorientovaný a nechal za sebe zaběhnout lavičkujícího Sudakova. Směrem dopředu byl vidět především u dlouhých autů, jinak se tentokrát příliš nezapojil. Makal ale na sto procent, podstoupil spoustu soubojů.

Martin Vitík: 2

V desáté minutě zachránil jistý gól po hrubce Krejčího, během zápasu za svého kolegu musel v menší míře hasit ještě několikrát. Jediná dvě zaváhání přišla ve druhé půli proti Mudrykovi, nejprve to Vitík (správně) řešil stažením za cenu žluté karty, podruhé měl štěstí, že soupeř po rychlé kličce minul. Jinak byl ale jistý a hlavní postavou české defenzivy. Na to, že hrál v základu v soutěžním utkání teprve podruhé v kariéře, předvedl velký výkon. Hašek by měl obranu stavět právě na něm.

Ladislav Krejčí: 4-

Hned od začátku byl nejistý, za prvních deset minut vyrobil tři laciné ztráty a ještě si znovu zahrával s penaltou. Postupem času zpřesnil, úvod se na něm ale podepsal a pak už volil spíše jednodušší řešení. Při inkasované brance také nemá čisté svědomí, zvolil špatné postavení, měl být daleko blíž zakončujícímu Vanatovi. V příštím utkání si po další zcela zbytečné kartě odpočine, což by vzhledem k jeho aktuální formě mohlo mít i trvalejší následky směrem ke skladbě základní sestavy.

Jaroslav Zelený: 3

Poctivě podporoval ofenzivu, dokonce si dovolil i v situacích jeden na jednoho směrem dopředu. Takto připravil velkou šanci Provodovi. Jenže hned několikrát nezachytil náběhy soupeře při centrech z naší pravé strany. Vanatovi takto dovolil dvě tutovky, poprvé útočník v poklidu rozvlnil síť za Kovářem, podruhé ve vyložené šanci jen těsně minul. V několika dalších momentech odvracel jen velmi těsně. Boj o pozici na levé straně je v národním týmu nyní zcela otevřený, Zelený si o výraznější šanci tak úplně neřekl.

sipka Odčiní Češi porážku proti Ukrajině? Vsaďte si

Záloha v utkání Česko vs. Ukrajina: Šulc dvěma góly rozhodl

Tomáš Souček: 3

Dost možná je načase bavit se o pozici českého kapitána, resp. o oprávněnosti jeho neotřesitelné pozice v základní sestavě, ať se kolem něj děje cokoliv. Dnes vyloženě nezklamal, ale je to už nějakou dobu stále stejná šeď. Jasně, v soubojích je stále nesmírně platný, většinu hlaviček vyhraje a tím týmu pomůže, jinak toho ale příliš nemá co nabídnout. Penaltu však proměnil, čímž dodal českému týmu potřebný klid. A v závěru při velkém ukrajinském tlaku právě on odvrátil většinu centrů.

Lukáš Červ: 2-

Pracovitý výkon, ve středu pole toho hodně oběhal, také na něj byla pískána celá řada faulů, byl jasně nejotloukanějším hráčem zápasu. Párkrát se snažil přenést hru na delší vzdálenost, to ale není jeho parketa. Při kombinaci po zemi je mnohem jistější, většinu situací vyřešil správně, míč nepředržuje a nechává vyniknout své spoluhráče. Vůbec poprvé v A týmu byl v soutěžním zápase v základu, nikdo by to ale nepoznal. Svou úlohu splnil dobře.

Václav Černý: 3

Ukázal individuální schopnosti a myšlení, které jinak české reprezentaci zoufale chybí. Při úvodní trefě Česka sice střílel vedle, naštěstí tím ale našel přesně stojícího Červa. Ovšem při gólu Ukrajiny nesblížil centrujícího Sharapenka, dal mu příliš času. V celé parádě tak ukázal své plusy i mínusy. A když Češi ve druhé půli hájili náskok a stáhli se do obrany, už platný nebyl, a tak šel jako první ze hry.

Pavel Šulc: 2

Svůj první reprezentační gól v A týmu dal svým typickým způsobem. Nevypustil ani krok, dobíhal situaci a byl ve správný čas na správném místě, aby nasměroval nepřesnou střelu Černého do odkryté branky. Při tom druhém už prokázal velkou fotbalovou kvalitu, pohotově si míč zpracoval na prsa a druhým dotykem krásnou střelou nedal Trubinovi šanci. Na hřišti nechal všechno, a tak mohl jít za stavu 3:1 za potlesku vestoje dolů.

Lukáš Provod: 3

Od první minuty to vypadalo, že Provod navázal na dobrou formu, která se ho drží už od mistrovství Evropy, kde byl nejlepším Čechem. Několikrát podél levé postranní čáry drze pronikl i přes přesilu Ukrajinců. S postupujícím časem se ale ze hry vytrácel a při obranné standardce navíc jednou neuhlídal soupeře a Zabarnyi trefil břevno. V 65. minutě byl střídán.

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Útok v utkání Česko vs. Ukrajina: Chorý oporu v útoku nenabídl

Tomáš Chorý: 3-

Měl týmu pomoci při dlouhých nákopech, popravdě se ale Češi dopředu dostávali spíše skrz náběhy Šulce či Provoda. Chorý většinu soubojů prohrál, nebo když už hlavou chtěl prodloužit, míč mu několikrát sjel a byla z toho laciná ztráta. Snaha se mu ale upřít nedá, navíc se přimotal i k penaltové situaci, když v souboji s ním Matviienko zahrál rukou.

sipka Prosadí se Chorý více v dresu Slavie? Sledujte její zápasy živě na Betano TV

Náhradníci v utkání Česko vs. Ukrajina: těžká defenzivní práce

Ondřej Lingr: 4

Tentokrát utkání po své nástupu tolik nezachytil, okamžitě naběhl do ofsajdu, pak ve středu hřiště zbytečně ztratil. Jinak běhal bez míče.

Adam Hložek: 3-

Z dvojice náhradníků, která se stihla zapojit, byl rozhodně tím lepším. Párkrát dobře zakombinoval, v závěru si připsal i střelu na branku.

Patrik Schick: nehodnocen

Měl těžkou pozici, na hřiště šel ve chvíli, kdy už Češi bránili. Moc míčů neudržel, ale bojoval.

Vasil Kušej: nehodnocen

Také on musel hlavně pracovat pro tým, jednou se ale blýskl při individuálním průniku z pravé strany.

Alex Král: nehodnocen

Nastoupil v 89. minutě a s míčem se nepotkal.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se online a sleduj streamy živě na Betano TV

BETANO – získej zdarma 350 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 350 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.

Pohár pro vítěze Ligy národů

Liga národů UEFA 2024/2025: tabulky skupin, program a výsledky

Podívejte se na ty nejdůležitější informace o Lize národů UEFA. Češi hrají v ročníku 2024/25 ligu B s Albánií, Gruzií a Ukrajinou.

Tomáš Souček v souboji s Giorgi Gocholeishvilim z Gruzie, 1. kolo Ligy národů

Známkování českých hráčů po zápase s Gruzií

Česká reprezentace si na úvod Ligy národů připsala ostudný debakl 1:4 v Gruzii. Jaké hodnocení od nás hráči dostali?