Liga národů: Slovensko vs. Švédsko živě

Obě země cítí, že mají na víc. Slovensko a Švédsko jsou v Lize národů prozatím v Lize C. V novém ročníku mají ale stoprocentní bilanci a nyní si to v Bratislavě rozdají o to, kdo se přiblíží přímému postupu. Přečtěte si vše důležité před jejich pátečním duelem.

Živý přenosKurzy
SlovenskoŠvédskoTip

Tomáš Suslov během výhry v Estonsku Foto: ČTK / AP / Sergei Grits

Liga národů UEFA 2024/2025: Slovensko vs. Švédsko dnes živě v TV

Před rozehráním skupiny C1 v Lize národů šlo o dva největší favority na postup. A platí to i po dvou zápasech, týmy Slovenska a Švédska totiž shodně porazily Estonsko a Ázerbájdžán. V pátek od 20:45 je čeká vzájemný souboj. Jeho vítěz udělá důležitý krok k přímému postupu do Ligy B. Sledujte toto utkání na Sport1.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Ligu národů

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Kurzy na LN: mezi Slovenskem a Švédskem je to vyrovnané, mírným favoritem jsou ale hosté

Bookmakeři vidí utkání v Bratislavě velice vyrovnaně. Za mírné favority považují hostující Švédy v kurzu 2,73. Na domácí Slováky je vypsaný kurz 2,82. Pokud je to pro vás remízový zápas, můžete si na plichtu vsadit s kurzem 3,35.

Na Tehelném poli bude pískat Maurizio Mariani. Na ligové scéně za sebou tento Ital v aktuální sezoně má třeba derby Interu s AC Milán (1:2). V pohárech se mimo jiné dostal k rozhodování duelu Ligy mistrů mezi Lille a Realem Madrid (1:0).

Informace před zápasem Slovensko vs. Švédsko
📅 Kdy: 11. 10. 2024 od 20:45
🌍 Kde: Tehelné pole, Bratislava
🏆 Soutěž: Liga národů 2024/25, Liga C
Rozhodčí: Maurizio Mariani, Itálie
Kurzy SYNOT TIPu: 2,82 – 3,35 – 2,73
📺 Přímý přenos: Sport1

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Slovensko v Lize národů ještě neinkasovalo, proti Švédsku ale bude bez trojice opor

Na Slovensku se dění okolo reprezentace veze na pozitivní vlně. Po letním Euru, na kterém Slováci postoupili do osmifinále, rozjel tým kouče Francesca Calzony dobře také Ligu národů. V Lize C zatím vyhrál 1:0 v Estonsku a posléze doma porazil Ázerbájdžán výsledkem 2:0.

Oba soupeři samozřejmě patří kvalitou pod Calzonův výběr, dvě vítězství bez obdrženého gólu jsou ale velice dobrým začátkem. Sokoly tyto triumfy přiblížily k tomu, aby se vyhrabali z Ligy C. Přímý postup o level výše ale zajistí jen první místo ve skupině. Druhá příčka znamená baráž proti třetímu celku z Ligy B.

sipka Udrží Slovensko další čisté konto? Vsaďte si

O prvenství ve skupině se Slovensko podle všeho utká se Švédskem, které také ještě neztratilo ani bod. Trenér Calzona na důležitý sraz povolal tradiční opory v čele s Dávidem Hanckem, Stanislavem Lobotkou nebo Lukášem Haraslínem. Nechybí ani Milan Škriniar, ten však musí bojovat s nízkým vytížením v Paris Saint-Germain.

Italský kouč nominoval také nováčka Timoteja Hranicu ze Žiliny. Reprezentační áčko si ale osahal jen v tréninku, posléze se připojil k jednadvacítce. Pozvánku naopak nemohli dostat Martin Dúbravka, Juraj Kucka a Ivan Schranz. Všechny tři velké postavy slovenského mančaftu vyřadily ze hry zdravotní problémy.

Výsledky Slovenska a Švédska v Lize národů 2024/25
Datum Výsledek
05.09., 18:00 Ázerbájdžán vs. Švédsko 1:3
05.09., 20:45 Estonsko vs. Slovensko 0:1
08.09., 18:00 Slovensko vs. Ázerbájdžán 2:0
08.09., 20:45 Švédsko vs. Estonsko 3:0

Stoprocentnímu Švédsku se vrací kapitán, chybět ovšem bude střelec Newcastlu

Také Švédové se zatím v aktuálním ročníku Ligy národů pyšní stoprocentní bilancí. Trenér Jon Dahl Tomasson mohl sledovat, jak jeho svěřenci zvítězili v Ázerbájdžánu (3:1) a jak doma přehráli Estonsko (3:0). Dramatičtější byl triumf v Baku, kde domácí nedali penaltu. Své tři branky pak Švédsko nasázelo až po přestávce.

O celkových šest švédských tref se rovným dílem postarali dva útočníci – Alexander Isak z Newcastlu a Viktor Gyökeres ze Sportingu. Prvně jmenovaný ale tentokrát v nominaci schází. Na sraz ho nepustily zdravotní trable. Tuto absenci by měla zmírnit forma Gyökerese, který za lisabonský klub dal v 11 zápasech už 12 gólů.

sipka Trefí se Gyökeres i proti Slovensku? Vsaďte si

To v defenzivě může Tomasson opět přivítat Victora Lindelöfa. Jak ale dánský kouč uvedl, tak obránce Manchesteru United za sebou po zranění má jen týden tréninku. Minulý víkend si za Red Devils připsal vůbec první minuty v tomto ročníku. Odehrál druhý poločas při bezbrankové remíze na půdě Aston Villy.

Pokud Lindelöf nastoupí, může si vzít zpět kapitánskou pásku, kterou při zářijových duelech nosil Dejan Kulusevski. Na hřiště ale určitě nepovede čtveřici Robin Olsen, Carl Starfelt, Eric Smith a Gustaf Nilsson. Všechny totiž trápí zranění. Stoper Smith ze St. Pauli tak minimálně prozatím přijde o možnost debutu v reprezentaci.

  • Datum, čas a místo zápasu: 11. 10. ve 20:45, Tehelné pole (Bratislava)

Tip na výsledek zápasu Slovensko vs. Švédsko v Lize národů

V Bratislavě se střetnou dva týmy, kterou jsou ve skupině C1 stoprocentní. Mezi Slovenskem a Švédskem předpovídáme vyrovnanou bitvu, která by mohla přinést rozhodnutí až po přestávce.

TIP: Remíza po 1. poločase sipka Vsadit u SYNOT TIPu

Vsaďte si u SYNOT TIPu

Kde sledovat Ligu národů živě: fotbal Slovensko – Švédsko v přímém přenosu v televizi (TV) na Sport1, bude i online live stream zdarma?

Páteční zápas můžete sledovat na televizní stanici Sport1. Sázkové kanceláře toto utkání bohužel nevysílají.

Slovensko si naposledy v Lize národů poradilo doma s Ázerbájdžánem. Podívejte se na sestřih slovenské výhry.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři SYNOT TIP

SYNOT TIP – získej skvělé bonusy

Zaregistruj se online u SYNOT TIPu a získej zdarma 500,-, bonus až 10 000 Kč ke vkladu a „sázku bez rizika“ 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u SYNOT TIP

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tým kolem kapitána Součka by měl teď táhnout Šulc

Česko vs. Albánie dnes live v Lize národů UEFA

Česká reprezentace se sešla na říjnovém srazu a opět ji čekají dva duely v rámci Ligy národů. V pátek v Praze na Letné přivítá Albánii.

Pohár pro vítěze Ligy národů

Liga národů UEFA 2024/2025: tabulky skupin, program a výsledky

Podívejte se na ty nejdůležitější informace o Lize národů UEFA. Češi hrají v ročníku 2024/25 ligu B s Albánií, Gruzií a Ukrajinou.

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.