Česko vs. Albánie dnes live v Lize národů UEFA

Česká reprezentace se sešla na říjnovém srazu a opět ji čekají dva duely v rámci Ligy národů. V pátek večer v Praze na Letné přivítá Albánii, které má z minulého roku co vracet. Jde navíc o přímý souboj o druhé místo ve skupině.

Živý přenosKurzy
ČeskoAlbánieTip

Tým kolem kapitána Součka by měl teď táhnout Šulc Foto: ČTK / Kamaryt Michal

Liga národů UEFA, Liga B, skupina 1, 3. kolo: Česko vs. Albánie v TV dnes od 20:45

Češi částečně napravili úvodní blamáž z Gruzie a porazili doma Ukrajinu. Nálada kolem reprezentačního výběru ale zůstává přinejmenším potemnělá. Ve třetím kole aktuálního ročníku Ligy národů do Prahy přijíždí další účastník nedávného mistrovství Evropy Albánie. Sledujte další utkání české fotbalové reprezentace v pátek od 20:45 na ČT sport.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Ligu národů UEFA

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Kurzy na Česko - Albánie (Liga národů UEFA, Liga B, skupina 1)

Oba týmy do vzájemného setkání vstupují ve velmi podobné výchozí pozici. V tabulce skupiny 1 Ligy B mají po dvou kolech tři body, Albánie je přes námi díky lepšímu skóre.

Z dlouhodobějšího hlediska na tom byli Češi vždy lépe, v posledních letech se ale situace vyrovnává. Ostatně kvalifikace o postup na mistrovství Evropy nabídla jasný obrázek, Albánci skupinu ovládli i díky předvědčivé domácí výhře 3:0 nad českou reprezentací. Přes to všechno jsou ale svěřenci Ivana Haška na Letné favoritem zápasu.

sipka Přečtěte si vše důležité o Lize národů UEFA

Řečí čísel to bookmakeři Fortuny vidí následovně. Na vítězství Česka si lze vsadit v kurzu 1,69 oproti 5,50 na hostující výběr. Z našich hráčů by měli podle papírových předpokladů mít nejblíže ke skórování Chorý se Čvančarou, zatímco u Albánie drží nejnižší kurz Daku.

Kurzy Fortuny na fotbal Česko - Albánie v Lize národů UEFA:

Informace před zápasem Česko - Albánie
📅 Kdy: 11. 10. 2024 od 20:45
🌍 Kde: epet ARÉNA, Praha
🏆 Soutěž: Liga národů UEFA, Liga B, skupina 1, 3. kolo
Rozhodčí: Benoît Bastien, Francie
📺 Přímý přenos: ČT sport, ČT sport Plus
Kurzy Fortuny: 1,69 - 3,80 - 5,50
Vsaďte si na výsledek zápasu Česko - Albánie u Fortuny

Češi jsou tentokrát bez Schicka, nominace přinesla nováčky i návraty

Ivan Hašek je u týmu teprve necelý rok, stejně už se ale nahlas hovoří o jeho možném konci. Po nepovedeném zářijovém srazu, v rámci kterého Češi totálně vybouchli v Gruzii a pak jen se štěstím udolali Ukrajinu, trenérovu budoucnost u mužstva dokonce projednával Výkonný výbor FAČR. Ten nakonec Haška podržel, je ale zřejmé, že aktuální směřování není úplně ke spokojenosti nejvyšších představitelů.

Podobně se cítí i široká veřejnost. Říjnové dva zápasy by tak měly sloužit k určité rehabilitaci a ke zlepšení atmosféry kolem celé reprezentace. Hráči si po utkání s Ukrajinou stěžovali na to, že se v Edenu necítili jako doma a kritizovali fanoušky, že je nepřišli podpořit v dostatečném počtu. To ale tak úplně nepochopili, že náladu příznivců v první řadě ovlivňují oni sami svými výkony.

sipka Napraví si Češi reputaci a porazí doma Albánii? Vsaďte si u Fortuny

Proti Albánii se Češi budou muset obejít bez největší hvězdy Patrika Schicka. Útočníka Leverkusenu trápí menší zdravotní potíže, které se tak rozhodl doléčit v klubu a v tréninku chce zabojovat o větší herní vytížení. Na druhou stranu ale Schick v posledních měsících v dresu národního týmu nezářil, jeho absence navíc může dát šanci dalším hráčům, aby se předvedli.

Jedním z nich může být i aktuálně nejlepší střelec Chance Ligy Jan Kliment, jenž se do reprezentace vrací po dlouhých sedmi letech. Dalším navrátilcem je pak obránce Jan Bořil. Ten už po vleklých zdravotních problémech uvažoval dokonce o konci aktivní kariéry, v dresu Slavie se ale dostal zpět do skvělé formy a nominace od Haška je tam jen logickým vyústěním.

Pokračuje také hledání gólmanské trojice. Ke Kovářovi se tentokrát místo Zadražila s Markovičem přidali Jedlička s Kinským. Především v případě posledně jmenovaného už se mluví o tom, že by si za své výkony ve Slavii zasloužil pozici jedničky na úkor v Německu nechytajícího Kováře. Dočkáme se změny mezi tyčemi už v pátek?

Liga národů UEFA, Liga B, skupina 1
Tým Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
Gruzie 2 2 0 0 5:1 6
Albánie 2 1 0 1 2:2 3
Česko 2 1 0 1 4:6 3
Ukrajina 2 0 0 2 3:5 0

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Albánie přijela i se dvěma Sparťany, v útoku musela improvizovat

Pro dva albánské hráče bude utkání na Letné opravdu speciální. Do nominace kouče Sylvinha se totiž vešli i dva zástupci Sparty. V případě záložníka Qazima Laciho už nejde o žádné překvapení, členem národního týmu je již stabilně a účastnil se i nedávného mistrovství Evropy. Tentokrát si však svůj debut může připsat i útočník Indrit Tuci.

Může za to vděčit především početným absencím v ofenzivě Albánie. Zranění totiž ze hry vyřadilo hned tři tradiční členy kádru, Armanda Broju, Reye Manaje a nově také Myrta Uzuniho. Brazilský trenér vůbec měl se skladbou týmu větší potíže než obvykle, mimo jsou totiž také klíčový stoper Djimsiti, záložníci Berisha a Spahiu a obránce Bajrami.

sipka Prosadí se sparťanští hráči proti Česku? Kurzy Fortuny ZDE

Fotbal v Albánii jde ale stejně jako například v Gruzii v poslední době hodně nahoru, o čemž se při nedávných setkáních přesvědčila i česká reprezentace. Na mistrovství Evropy se Orli neztratili, proti Italům zaznamenali vůbec nejrychlejší gól v historii šampionátu, než nakonec těsně padli, s Chorvaty dokonce uhráli bod a drželi se i se suverénním Španělskem, přestože to už s jistotou postupu v kapse šetřilo opory.

Nyní je cílem albánského národního týmu premiérový postup na mistrovství světa. Pomoci k tomu může právě i Liga národů, jenže po skvělém rozjezdu a vítězství v Praze nad Ukrajinou přišla nepříjemná a dost jasně se rodící prohra doma s Gruzií. Skupinová fáze soutěže je však stále teprve ve své třetině, a tak mají Sylvinhovi svěřenci ještě dost času na to zabojovat třeba i o první příčku.

Liga národů UEFA: Česko vs. Albánie ve skupině 1 Ligy B, tip na výsledek

Češi v posledních měsících ukazují, že když to nejde čistě po fotbalové stránce, musí to soupeře alespoň pořádně bolet. Spousta faulů pak ústí i ve větší množství žlutých karet, proti Gruzii byly národnímu týmu uděleny tři, proti Ukrajině pak dokonce pět. I Albánci umí přistoupit na tvrdší hru, všemu navíc nahrává také rozhodčí Bastien, jenž nejde pro tresty daleko. V přímém boji o druhé místo v tabulce čekáme více než góly spíše karetní napomenutí.

TIP: Více než 4,5 žlutých karet  sipka Vsadit u Fortuny

Oba týmy potřebují body, a tak se dá očekávat velký boj

  • Datum, čas a místo zápasu: 11. 10. ve 20:45, epet ARÉNA (Praha)

Kde sledovat Ligu národů UEFA živě: fotbal Česko vs. Albánie v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Práva na vysílání zápasů všech utkání české reprezentace vlastní Česká televize, a to jak v televizi, tak na internetu. Nejinak tomu bude také ve třetím utkání národního týmu v aktuálním ročníku Ligy národů, naladit si tak můžete buď kanál ČT Sport, nebo internetovou platformu ČT Sport Plus. Obě tyto možnosti jsou bezplatné.

Při sledování Ligy národů můžete také vybírat z bohaté nabídky sázkových příležitostí. U Fortuny najdete mnoho kurzů jak před výkopem, tak i LIVE v průběhu střetnutí.

Zápas Česko vs. Albánie v Lize národů ve fotbale

  • Kdy začíná: pátek 11. října od 20:45
  • Kde se hraje: v Praze na Letné (epet ARÉNA)
  • Kdo zvítězí: favoritem je Česko (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT sport Plus

Před zápasem s Albánií si můžete pustit krátkou upoutávku.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA – získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy národů

Liga národů UEFA 2024/2025: tabulky skupin, program a výsledky

Podívejte se na ty nejdůležitější informace o Lize národů UEFA. Češi hrají v ročníku 2024/25 ligu B s Albánií, Gruzií a Ukrajinou.

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.

Ivan Hašek na tiskové konferenci k nominaci české fotbalové reprezentace na Ligu národů

Nominace české fotbalové reprezentace na Gruzii a Ukrajinu

Ivan Hašek oznámil nominaci na blížící se zápasy Ligy národů s Gruzií a Ukrajinou. Podívejte se, jaké hráče vybral.