Známkování českých hráčů po zápase s Portugalskem

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Český tým na úvod mistrovství Evropy 2024 podlehl favoritovi z Portugalska 1:2. Předvedl bojácný výkon, za který si i přes výsledkově dlouho příznivě se vyvíjející průběh nezasloužil bodovat. Nejlépe se proti velkému soupeři dařilo Hranáčovi, podstatně hůře se vedlo Coufalovi a ofenzivním hráčům.

BrankářObranaZáloha
ÚtokNáhradníci

Češi na úvod prohráli s Portugalskem 1:2 Foto: Adrian DENNIS / AFP / AFP / Profimedia

Portugalsko vs. Česko 2:1: známky a hodnocení všech českých hráčů po prvním utkání skupiny na EURO 2024

Český národní tým vstoupil do mistrovství Evropy nepřesvědčivým výkonem proti Portugalsku. Do poslední minuty sice sahal po bodu, ten by ale byl velmi nezaslouženým výsledkem. Svěřenci Ivana Haška se favorita zalekli a hráli se zataženou ruční brzdou. V článku si krátce rozebereme výkon každého jednotlivce, který do utkání zasáhl. Celkové vystoupení daného hráče je pak vždy ohodnoceno známkou jako ve škole, 1 je nejlepší, 5 nejhorší.

sipka Získejte registrační bonus zdarma a vsaďte si na EURO 2024

Betano je hlavním partnerem ME 2024 Foto: Betano

Brankář v utkání Portugalsko vs. Česko: Staněk tým několikrát podržel, při prvním gólu si ale měl poradit lépe

Jindřich Staněk: 2-

Do poslední chvíle nebylo jisté, zda se mezi třemi tyčemi objeví Jindřich Staněk, nebo Matěj Kovář. Volba trenéra Haška nakonec padla na gólmana Slavie. Staněk dlouho útokům Portugalska odolával, v první půli se vyznamenal především při tutovce Ronalda, kterému skvěle zmenšil střelecký úhel. Několik dalších střel raději vyrážel na roh, což bylo vzhledem ke kluzkému míči asi rozumné.

sipka Vše podstatné o mistrovství Evropy na jednom místě

U první branky Portugalců zvolil rovněž "jistější" variantu a balón vyrážel před sebe, jenže trefil dobíhajícího Hranáče a skončilo to katastrofou. V tomto případě ale míč zřejmě mohl udržet a situaci uklidnit. Znovu se ukázaly také Staňkovy limity ve hře nohama, týmu příliš nepomohl ve snaze o výstavbu útoků. Rozporuplný výkon.

sipka Kolikrát Češi inkasují proti Gruzii? I na to si lze vsadit u Betana

Obrana v utkání Portugalsko vs. Česko: Hranáč měl smůlu, byl ale nejlepším Čechem na hřišti

Tomáš Holeš: 2-

V defenzivě působil Holeš docela jistým dojmem, několikrát dobře vystoupil a získal míč, slušnou úspěšnost měl i v osobních soubojích. Klíčový byl jeho blok Ronaldovy hlavičky, která by jinak dost možná skončila gólem. Na pravé straně české obrany několikrát správně vyhodnotil situaci a zdvojil Leãa.

Zkompletoval za celý zápas jen 11 přihrávek, což je šíleně nízké číslo, nejde ale tak úplně na jeho vrub. Bohužel měl prsty v rozhodujícím gólu, když nešťastně tečoval centr Neta a tím znepříjemnil zákrok Hranáčovi.

Robin Hranáč: 2

Měl na starosti pořádně zapeklitý úkol, totiž bránit Cristiana Ronalda. A to přitom hrál teprve třetí reprezentační zápas v kariéře. Právě Hranáč s ním svedl nejvíce soubojů, osobně si ho hlídal i při standardních situacích. Neubránil ho jen jednou, když ho zachránil Staněk. Jinak ale hrál plzeňský stoper skvělý zápas, v soubojích ve vzduchu dominoval, v první půli na poslední chvíli vypíchl míč do tutovky se ženoucímu Vitinhovi.

Namotal se k oběma gólům soupeře, ani za jeden ale nemohl. V prvním případě ho trefil Staněk, v tom druhém před ním tečoval balón Holeš, na což Hranáč nestihl zareagovat. Je to škoda i z jeho osobního pohledu, v očích veřejnosti totiž tyto momenty jeho výkon srazily. Byl to ale nejlepší hráč v bílém dresu na hřišti.

Ladislav Krejčí: 3

Ze tří stoperů měl Krejčí nejvíce kontaktů s míčem, když už se Češi dostali do kontroly a rozehrávali odzadu, hrálo se především přes novou posilu španělské Girony. Zase si ale neodpustil jednu minelu, když hned v úvodu nepřesně přihrál a byla z toho nebezpečná pozice Ronalda.

Jinak ale nepropadl, stejně jako kolegové ze stoperské trojice sváděl velké množství náročných soubojů, které mu braly spoustu sil. Většinou byl ale bývalý kapitán Sparty na správném místě, také on jednou hlavou vyrazil hlavičku portugalské sedmičky. Průměrné vystoupení.

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Záloha v utkání Portugalsko vs. Česko: Provod se jediný nebál, Coufal propadl

Vladimír Coufal: 4-

Po aféře s Belmondem se mluvilo o tom, že česká reprezentace si vynechání Coufala z nominace nemůže dovolit. V prvním utkání na šampionátu to ale vypadalo spíše tak, že by to bez pravého wingbacka z West Hamu bylo snad i lepší. Hlavně v první půli Coufal směrem dozadu hořel, Leão přes něj přecházel s velkou pravidelností.

Ve druhém dějství šel jeho výkon nahoru a připsal si i asistenci, i když ne nijak složitou. Jenže pak se podepsal pod klíčové momenty. Před úvodním gólem Portugalska prohrál hlavičkový souboj s Mendesem, při neuznané brance si stejně vedl proti Ronaldovi. V závěru pak příliš snadno nechal od lajny projít Neta a ten odcentroval na rozhodující zásah. Nejslabší článek českého týmu.

Pavel Šulc: 3

Asi nejpřekvapivější jméno v české sestavě bylo to Šulcovo, maličký blonďák z Plzně se proti na míči dominantním Portugalcům nečekal. On se ale neztratil, do defenzivy pracoval svědomitě, několikrát získal míč, přesně načasovaným skluzem zblokoval nebezpečnou střelu Diase.

Dopředu už to tak slavné nebylo. Hned v úvodu měl Šulc míč na kopačce v dobré pozici, nedokázal ale oklamat protihráče a svou střelou ho nastřelil. I v dalších momentech pracoval s balónem příliš pomalu, což ho stálo výhodné postavení. Oběhal toho však opravdu spoustu a v záloze byl při přesouvání platný.

Tomáš Souček: 3-

Český kapitán působil hodně těžkopádně. Na vině zřejmě bylo i zranění kolena, které ho v poslední době trápilo. Také že se v závěru první půle Souček svalil na zem a za koleno se držel, v rozhovoru ale sám přiznal, že to bylo i z taktických důvodů, aby přerušil souvislý tlak Portugalska.

Přesto na pohybu vytáhlého záložníka bylo omezení znát a ani v soubojích nebyl tak úspěšný jako obvykle. Na konci se dotáhl k šestnáctce soupeře a měl na kopačce vedoucí branku, levačka mu ale sjela a skončila vedle brány. Jinak se k žádnému ohrožení nedostal, Češi neměli standardní situace, ze kterých by mohl být nebezpečný. Nebylo to ono.

Lukáš Provod: 2-

Na minulém mistrovství Evropy měl být tahounem, ze hry ho ale vyřadilo vážné zranění kolena. Po operaci a dlouhé rekonvalescenci mu trvalo, než se dokázal vrátit na vysokou úroveň, ve Slavii se mu musela často i dávkovat zátěž. Nyní to ale vypadá, že se povedlo. Provod o letošní EURO už nepřišel a hned svůj debut na velkém turnaji ozdobil krásnou brankou. Při ní dokázal, jak je obounohý, trefil se totiž svou slabší pravačkou.

Pochvala jeho výkonu ale nekončí u gólu. Z ofenzivněji laděných českých hráčů byl jediným, kdo se nebál alespoň trochu podržet míč, párkrát si dokonce dovolil jít i do kličky. Ne všechno mu vyšlo, několik míčů ztratil. Jeho odvaha byla ale příjemným oživením našeho výkonu. Jen škoda, že jí disponoval jako jediný.

sipka Prosadí se Provod i v dalších zápasech? Vsaďte si u Betana

David Douděra: 4

Další poměrně diskutované místo v české základní jedenáctce už tak obstojně jako v případě Šulce nedopadlo. Na Davida Douděru už je tohle přeci jen asi příliš vysoká úroveň. Ukazovaly se jeho technické nedostatky, hned desetkrát nepřesností ztratil míč. Nepomohlo mu samozřejmě ani to, že hrál přes nohu na levé straně, na kterou není zvyklý.

I tak se dokázal zapojit do gólové akce, jeho přetažený centr Češi dobře dohráli až do přesné rány Provoda. Před rozhodujícím momentem byl faulován na útočné polovině Semedem, rozhodčí ale neodpískal a Douděra se nestihl vrátit. Akce šla ale přes druhou stranu, a tak na brance nemá přímý podíl. Celkově bojoval, zápasem žil a svým klasickým způsobem hecoval fanoušky, herně ale moc nepomohl.

Útok v utkání Portugalsko vs. Česko: Schick s Kuchtou se neprosadili

Jan Kuchta: 4

Na hrotu to měl Kuchta těžké, za hodinu hry se jen osmnáctkrát dotkl balónu. A když už ho u nohy měl, nedokázal ho podržet, rychle se ho zbavoval a často navíc i nepřesně. Jednou dokonce zbytečnou ztrátou na vlastní polovině založil hodně nebezpečnou akci Portugalska.

Většinu času hrál ale bez míče. Sváděl těžké souboje s portugalskými stopery, jeho úspěšnost byla však žalostná, vyhrál jen jednu hlavičku ze sedmi. Měl to náročné, s omezenými možnostmi ale mohl naložit lépe.

Patrik Schick: 4

Pro největší českou hvězdu platí v podstatě to stejné, co bylo uvedeno u Kuchty. Ani Schick se na hrotu moc s balónem nepotkal, musel tak především běhat a posouvat se po hřišti s portugalskou kombinací. Jednou špatně vyhodnotil situaci, kdy se u lajny mohl otočit s míčem a zavézt ho na polovinu soupeře, místo toho ale akci zbrzdil.

Navíc působil i poněkud otráveným dojmem, bylo cítit, že tenhle způsob hry mu příliš nevyhovuje. Za faul na Cancela a následné protesty vůči rozhodčímu také uviděl zbytečnou žlutou kartu, která může být v dalším průběhu turnaje komplikací. Po hodině hry šel i proto dolů. V dalších zápasech ho budou Češi potřebovat v lepším rozpoložení.

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Náhradníci v utkání Portugalsko vs. Česko: střídání Chytila se povedlo

Mojmír Chytil: 3

Z náhradníků byl Chytil nejprospěšnější. Na rozdíl od Kuchty se Schickem dokázal několikrát zády k bráně míč proti přesile udržet a ušetřit síly českému týmu, který byl pod velkým tlakem. Dopředu nebezpečný nebyl, přesto se jeho střídání povedlo.

Ondřej Lingr: 3-

Šel na hřiště ve stejnou chvíli jako Chytil, vidět byl o něco méně, ani on ale nezklamal. Lingr svým klasickým způsobem dřel, byl nepříjemný v soubojích, jeho úkolem bylo především zahustit střed pole, což se dařilo. Také on ale musel hrát hlavně bez balónu. V úplném závěru se dostal k nebezpečné hlavičce, kterou netrefil ideálně, stejně byl ale v ofsajdu.

Antonín Barák: 3

Dostal jen jedenáct minut, přesto stihl přinést to, co českému týmu po většinu zápasu chybělo, tedy klid na míči. Proti slabším soupeřům by si měl Barák zahrát více.

Petr Ševčík: 3-

Ševčík byl donominovaný až na poslední chvíli po zranění Sadílka, přesto se hned v úvodním duelu dostal na hřiště. A hned mohl Ševčík být i slavný, jeho zakončení ale portugalská obrana zblokovala.

Tomáš Chorý: nehodnocen

Vytáhlý útočník se dostal na hřiště v 93. minutě po inkasovaném gólu. Šlo o poslední zoufalý pokus, Chorý měl pomoci při centrovaných míčích. Ty ale nepřišly, jedinou nadějnou akci Česka zastavil Lingrův ofsajd.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se online a sleduj streamy živě na Betano TV

BETANO – získej zdarma 350 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 350 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Antonín Barák se spoluhráči slaví gól do sítě Severní Makedonie

Česko na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

Česko ani poosmé v řadě nechybí na mistrovství Evropy. ⚽ Přečtěte si vše důležité o aktuálním ✔️ českém výběru.

Vladimír Coufal a Jan Kuchta během přípravy se Severní Makedonií

Skupina F na ME ve fotbale 2024: preview, kurzy a tipy

České fanoušky na Euru 2024 ⚽ pochopitelně nejvíce zajímá skupina F. Češi se v ní utkají ✔️ s Portugalskem, Gruzií a Tureckem.

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.