Švýcarsko vs. Německo dnes live na EURO 2024

Postup do osmifinále už je jistý. Německo má ale v základní skupině ještě jeden úkol – vyhrát ji. K jistotě prvenství potřebují Němci uhrát bod se Švýcarskem. Ten by zároveň posunul mezi 16 nejlepších i švýcarskou reprezentaci. Přečtěte si vše podstatné před tímto duelem ve skupině A.

VÝSLEDEK: Švýcarsko vs. Německo – 1:1. Švýcaři se ujali vedení ve 28. minutě, kdy se trefil Ndoye. Překvapivý výsledek, který by zemi helvétského kříže posunul do čela skupiny A, ovšem Němeci odmítli v 92. minutě, kdy dal skóre konečnou podobu Füllkrug. Německo tak udrželo první příčku, Švýcaři jdou do play off z druhého místa.

Živý přenosKurzy
ŠvýcarskoNěmecko – Sestavy
Statistiky a H2HTip

İlkay Gündoğan slaví gól proti Maďarsku Foto: Profimedia

EURO 2024, skupina A, 3. kolo: Švýcarsko vs. Německo v TV dnes od 21:00

Jako první se na letošním mistrovství Evropy dohraje skupina A. Do jejího 3. kola jde z prvního místa Německo, které je následováno Švýcarskem. Nyní se oba týmy postaví proti sobě. Sledujte tento duel v neděli od 21:00 na ČT sport.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Kurzy na Švýcarsko vs. Německo (fotbal ME 2024, Frankfurt, základní skupina A)

Díky dosavadním výkonům a výsledkům na turnaji je Německo v očích bookmakerů děleným největším favoritem na celkový triumf. Na to, že šampionát vyhraje jeho hostitel, je vypsaný kurz 5,00. Švýcarsko je s kurzem 60,00 na 12. místě.

sipka Přečtěte si vše důležité o mistrovství Evropy 2024

Pokud jde přímo o nedělní utkání, tak sázkové kanceláře dávají větší šance Němcům. Jejich výhra je ohodnocena kurzem 1,75. Na vítězství Švýcarů se dá sázet v kurzu 5,20. U remízy najdete kurz 3,85.

Duely ve skupině A se uskuteční na čtyřech různých stadionech. Ten mezi Švýcarskem a Německem uvidí Frankfurt. V místní Frankfurt Areně je jinak doma bundesligový Eintracht.

sipka EURO 2024 se odehraje na 10 stadionech. Více si o nich přečtěte ZDE

Utkání bude řídit Daniele Orsato. Tento italský sudí pískal na Euru už střetnutí mezi Srbskem a Anglií (0:1). V právě skončené klubové sezoně se také sedmkrát objevil v Lize mistrů, kde měl na starost i semifinále.

Kurzy Betana na fotbal Švýcarsko - Německo na EURO 2024:

  • 1/0/2: Švýcarsko 5,20 | remíza 3,85 | Německo 1,75
  • 2,5 gólu: více 1,80 | méně 2,02
  • Střelci: Duah, Okafor 4,00 | Havertz, Füllkrug, Undav 2,65
  • Zlatá medaile: Švýcarsko 60,00 | Německo 5,00
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Informace před zápasem Švýcarsko - Německo
📅 Kdy: 23. 6. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Frankfurt Arena, Frankfurt
🏆 Soutěž: EURO 2024, skupina A, 3. kolo
Rozhodčí: Daniele Orsato, Itálie
📺 Přímý přenos: ČT sport, ČT sport Plus
Kurzy Betana: 5,20 - 3,85 - 1,75
Vsaďte si na výsledek zápasu Švýcarsko - Německo u Betana

Švýcaři postup zatím nedotáhli, nadále jsou mu ale blízko

Švýcarští reprezentanti měli dobrou šanci zajistit si postup ze skupiny už po dvou zápasech. Na úvod turnaje totiž přehráli Maďarsko, které v Kolíně nad Rýnem porazili 3:1. Ve stejném městě se pak představili také o čtyři dny později. Tentokrát jim bylo soupeřem Skotsko.

A-Team, jak se švýcarskému národnímu mužstvu přezdívá, byl favoritem. Výhra nad ostrovským celkem, který v prvním duelu dostal pět gólů od domácích Němců (1:5), by ho už jistě posunula do osmifinále. Že Skoti ale tentokrát neodejdou s přídělem, naznačila 13. minuta, kdy se po trefě Scotta McTominaye dostali do vedení.

Celkem brzy následovalo krásné vyrovnání v podání Xherdana Shaqiriho. Tento hráč Chicaga se tak jako jediný Evropan trefil na všech velkých turnajích od mistrovství světa 2014. Vítězný zásah už ale Švýcaři nepřidali. Ještě dvakrát sice slavili, pokaždé jim ale gólovou radost vzal ofsajd. K postupu jim nicméně stačí uhrát bod.

Zařazení Shaqiriho do základu bylo jednou ze dvou změn, které trenér Murat Yakin udělal oproti výhře nad Maďarskem. Ze sestavy vyndal také Kwadwa Duaha, kterého nahradil Danem Ndoyem. Zatímco Duah se při svém druhém reprezentačním startu trefil, tak Ndoye sice větral skotskou obranu, ani jednu ze šancí ale nevyužil.

sipka Kdo dá gól za Švýcarsko? Vsaďte si u Betana

Kouč Yakin doufá, že proti Německu nebude muset sáhnout k vynucené změně. Stoper Fabian Schär si totiž v utkání se Skoty zlomil nos. Celkově sehrál smolný zápas. Obránce Newcastlu si totiž nejdříve srazil do brány střelu McTominaye. O několik minut později utrpěl zmiňovanou zlomeninu a jeho nedělní zapojení zůstává nejisté.

Výsledky Švýcarska na EURO 2024:

  • 15.06.2024: Maďarsko vs. Švýcarsko 1:3 (Duah, Aebischer, Embolo)
  • 19.06.2024: Skotsko vs. Švýcarsko 1:1 (Shaqiri)
Historická bilance obou týmů na mistrovství Evropy
Švýcarsko Statistika Německo
6 Počet účastí 14
Čtvrtfinále (2020) Nejlepší výsledek 1. místo (1972, 1980, 1996)
Čtvrtfinále
Výsledek na ME 2020 Osmifinále
Breel Embolo, Ricardo Rodríguez, Yann Sommer (11)
Nejvíce startů na ME Bastian Schweinsteiger (18)
Xherdan Shaqiri (5)
Nejlepší střelec na ME Jürgen Klinsmann, Mario Gomez (5)

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Německo podruhé vyhrálo a jako první postoupilo do osmifinále

Očekávání od domácího Německa se na mistrovství Evropy úplně změnila. Nationalelf za sebou měla mizerný rok 2023. Letos se ale pod novým trenérem Julianem Nagelsmannem Němci začali zvedat. Ze čtyř přípravných duelů zvítězili ve třech a nálada fotbalové veřejnosti se pomalu zlepšovala.

A po dvou utkáních Eura 2024 se dá říct, že Německo opět myslí na ty nejvyšší příčky. Nálepku favorita si vysloužilo dvěma triumfy nad Skotskem (5:1) a Maďarskem (2:0). Po rozebrání Skotů to proti Maďarům nebylo tak jednoznačné, Nagelsmannův mančaft to ale měl pod kontrolou.

Bývalému kouči Hoffenheimu nebo Bayernu zatrnulo v nastavení první půle, gól Rolanda Sallaie ale nebyl uznán pro ofsajd. V té době už Němci vedli, když je do výhody svým druhým zásahem na šampionátu poslal Jamal Musiala. Prostor pro zakončení mu vybojoval İlkay Gündoğan, který dohrál situaci ve vápně.

Kapitán německého výběru šel příkladem i ve druhém dějství, když sám zvýšil na konečných 2:0. Nationalelf tak jako první mohla slavit postup do osmifinále. Ještě je ale ve hře první místo. To si Německo zajistí, pokud v neděli se Švýcary uhraje minimálně bod.

sipka Vyhraje Německo skupinu A? I na to si lze vsadit

Jistý postup může přinést do německé sestavy nějaké to osvěžení. Zatím ale opravdu nebyl důvod něco měnit. Zmiňované prvenství ve skupině je navíc důležité i při pohledu na pavouka play off. Pokud by totiž Němci skončili druzí, v osmifinále by je čekal druhý tým skupiny B. A to by momentálně znamenalo souboj s Itálií.

Výsledky Německa na EURO 2024:

  • 14.06.2024: Německo vs. Skotsko 5:1 (Wirtz, Musiala, Havertz, Füllkrug, Can)
  • 19.06.2024: Německo vs. Maďarsko 2:0 (Musiala, Gündoğan)

Získejte bonus u Betana Foto: Betano

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Švýcarsko vs. Německo

Před Eurem 2024 nemuselo Švýcarsko řešit výraznější zdravotní problémy. Pro utkání s Německem ale zůstává s otazníkem start Fabiana Schära, který si proti Skotsku zlomil nos.

Němci byli nuceni už před začátkem turnaje vyškrtnout z nominace Aleksandara Pavloviće. Toho ze zdravotních důvodů na soupisce nahradil Emre Can.

Po oznámení sestav obou týmů je najdete v následující tabulce.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: ŠvýcarskoNěmecko

Švýcarsko vs. Německo: základní sestavy
Tým Sestava
Švýcarsko Sommer - Schär, Akanji, Rodríguez - Widmer, Freuler, Xhaka, Aebischer - Ndoye, Embolo, Rieder
Německo Neuer - Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt - Andrich, Kroos - Musiala, Gündoğan, Wirtz - Havertz
Vsaďte si na výsledek zápasu Švýcarsko - Německo

Fotbal Švýcarsko vs. Německo dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance SUI - GER

Týmy Švýcarska a Německa už proti sobě sehrály 12 duelů. Vůbec poprvé se potkaly v roce 1928 na olympijských hrách. Úspěšnější jsou Němci, kteří vyhráli šestkrát. Švýcaři zapsali jen dvě vítězství.

Poslední dvě střetnutí ovšem skončila nerozhodně. V roce 2020 v rámci Ligy národů to v Basileji dopadlo 1:1. V Kolíně nad Rýnem se poté zrodila divoká remíza 3:3.

Vzájemná bilance Švýcarsko vs. Německo
Výhry Švýcarska Remízy Výhry Německa
2 4 6

Švýcarsko vs. Německo před vzájemným zápasem: statistiky

Níže najdete vybrané statistiky z dosavadního působení obou zemí na letošním mistrovství Evropy. Švýcaři mají zatím čtyři body, Němci jich posbírali šest.

Švýcarsko vs. Německo: statistiky na EURO 2024
Švýcarsko Statistika Německo
4:2 Skóre 7:1
Aebischer, Duah, Embolo, Shaqiri (1) Nejlepší střelec Musiala (2)
53 Držení míče (%) 65,5
11 Střely na branku 16
14 Rohové kopy 16
5 Žluté karty 4
24 Fauly 27
Kurzy na zápas ME 2024 Švýcarsko - Německo najdete ZDE

EURO 2024: Švýcarsko vs. Německo ve skupině A, tip na výsledek

Německo se proti Švýcarsku nemusí nikam hnát. K potvrzení prvního místa ve skupině mu stačí remíza. Přesto si myslíme, že Němci nebudou jen tak vyčkávat a Švýcarům dají minimálně dva góly.

Ve skvělé formě hraje například Jamal Musiala. A i kdyby měl kouč Julian Nagelsmann udělat v sestavě nějaké změny, tak na lavičce čekají kvalitní náhradníci.

TIP: Německo dá +1,5 gólu  sipka Vsadit u Betana

Vsaďte si u Betana

  • Datum, čas a místo zápasu: 23. 6. ve 21:00, Frankfurt Arena (Frankfurt)

Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Švýcarsko vs. Německo na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Práva na vysílání zápasů Eura 2024 má na českém území Česká televize. Ta nabídne všech 51 utkání v přímém přenosu jak v televizi, tak na internetu.

Naprostou většinu duelů odvysílá kanál ČT sport, jen v posledním kole skupin při souběžně hraných střetnutích poběží vždy jeden zápas na stanici ČT2. Kompletní vysílání evropského šampionátu v Německu můžete sledovat také na internetové platformě ČT sport Plus. Všechny tyto možnosti jsou bezplatné.

sipka Televizní program Eura 2024 najdete ZDE

Při sledování mistrovství Evropy máte rovněž na výběr z celé řady sázkových příležitostí. U Betana je pro vás připravena bohatá nabídka kurzů jak před výkopem, tak i LIVE v průběhu střetnutí.

Zápas Švýcarsko vs. Německo na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: neděle 23. června od 21:00
  • Kde se hraje: ve Frankfurtu (Frankfurt Arena)
  • Kdo zvítězí: favoritem je Německo (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT sport Plus

Před Eurem 2024 několik zemí přišlo s originálním oznámením nominace. Podívejte se, jak to celé pojalo Švýcarsko.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej zdarma 1 000 Kč za registraci

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 1 000 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Francouzské i německé dresy patří k těm povedenějším na letošním ME

EURO 2024: dresy všech týmů pro mistrovství Evropy

Ke každé velké fotbalové akci neodmyslitelně patří i speciální dresy každé reprezentace. V čem budou hrát všechny týmy na letošním ME?

Na ME budou udělovány žluté karty za protesty všem hráčům s výjimkou kapitánů

Pravidla na EURO 2024: soupisky, VAR, karty, ruka, penalty, postup

Důležitou roli na mistrovství Evropy v Německu budou hrát i rozhodčí. Jakými pravidly se musí řídit a s čím novým UEFA přišla?

Cristiano Ronaldo je nejlepší střelec v historii ME ve fotbale

ME ve fotbale 2024: statistiky, góly, asistence, karty

Prohlédněte si nejzajímavější statistiky z mistrovství Evropy 2024 v Německu. Nechybí nejlepší střelci, nahrávači nebo čistá konta.