Španělsko vs. Gruzie dnes live na EURO 2024

Zdánlivě nejjasnější osmifinálová dvojice proti sobě svede reprezentace Španělska a Gruzie. Španělé jsou jediným stoprocentním týmem základní části a na turnaji zatím hrají ve skvělé formě. Gruzínci se hned při svém debutu na ME dokázali probojovat do play off a už nyní překročili všechny plány.

Živý přenosKurzy
ŠpanělskoGruzie – Sestavy
Statistiky a H2HTip

Španělsko s Gruzií mají spolu nedávné zkušenosti Foto: ČTK / AP / Manu Fernandez

EURO 2024, osmifinále: Španělsko vs. Gruzie v TV dnes od 21:00

Španělsko bylo v hlavní fázi mistrovství Evropy nejlepším ze všech týmů, neztratilo ani bod, nedostali dokonce ani gól a s předstihem si zajistilo postup. To Gruzie bojovala až do konce a k proklouznutí do osmifinále využila velkou rotaci v sestavě Portugalska. Postará se outsider o další šok, nebo si Španělé zajistí místenku ve čtvrtfinále? Sledujte další osmifinále v neděli od 21:00 živě na ČT Sport či ČT Sport Plus.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Kurzy na Španělsko vs. Gruzie (fotbal ME 2024, Kolín nad Rýnem, osmifinále)

Od Gruzie se čekal úporný boj o historický první bod na velkém turnaji v historii. Ten získala bohužel ve druhém kole v zápase s českým týmem. Tím se ale neuspokojila a na závěr skupinové fáze ještě zaskočila favorita z Portugalska, který už měl první místo zajištěno. Až 74. výběr žebříčku FIFA se tak probojoval do vyřazovací části.

sipka Přečtěte si vše důležité o evropském šampionátu 2024

To Španělsko na šampionát už přijíždělo v roli jednoho z hlavních favoritů na titul a dosavadní výkony jeho šance na celkový triumf jen a jen navýšily. Momentálně bookmakeři věří více jen Anglii, a to především díky výrazně snažší cestě pavoukem. Španělé by museli přejít přes Německo a dále pravděpodobně Portugalsko či Francii, přesto je v kurzu 5,55 druhým největším adeptem na zlato.

Pro RheinEnergieStadion půjdě o loučení s mistrovstvím Evropy. Ve skupině se na tomto stánku v Kolíně nad Rýnem odehrály čtyři duely, v nichž padlo jen sedm branek. Hned čtyři z toho ale přišly na úvod v souboji Maďarska se Švýcarskem, pak už si diváci mnoho ofenzivního fotbalu neužili.

sipka EURO 2024 se odehraje v 10 velkolepých arénách. Vše o nich si přečtěte ZDE

Třetí vystoupení na turnaji čeká na francouzského arbitra Francoise Letexiera. Ten byl zatím u dvou remíz, a to mezi Chorvatskem a Albánií ve skupině B a Dánskem a Srbskem ve skupině C. V obou duelech rozdal po čtyřech žlutých kartách.

Kurzy Synottipu na fotbal Španělsko - Gruzie na EURO 2024:

  • 1/0/2: Španělsko 1,22 | remíza 7,25 | Gruzie 15,65
  • Postup: Španělsko 1,07 | Gruzie 7,36
  • 2,5 gólu: více 1,63 | méně 2,34
  • Střelci: Morata 1,70 | Mikautadze 6,05
  • Zlatá medaile: Španělsko 5,55 | Gruzie 240,00
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Informace před zápasem Španělsko - Gruzie
📅 Kdy: 30. 6. 2024 od 21:00
🌍 Kde: RheinEnergieStadion, Kolín n. R.
🏆 Soutěž: EURO 2024, osmifinále
Rozhodčí: Francois Letexier, Francie
📺 Přímý přenos: ČT Sport, ČT Sport Plus
Kurzy Synottipu: 1,22 - 7,25 - 15,65
Vsaďte si na výsledek zápasu Španělsko - Gruzie u Synottipu

Španělsko pošetřilo síly, i tak je jediným stoprocentním týmem

Pokud by se udělovala trofej za základní část šampionátu, rozhodně by ji získalo Španělsko. A to bez ohledu na to, zda by se hodnotily body, nebo by rozhodujícím kritériem byly výkony. Svěřenci trenéra de la Fuenteho působí zatím v Německu zcela suverénním dojmem, jako jediní neztratili ani bod, zároveň jsou i jediní, kdo ještě neinkasoval.

A to přitom po losu nemohli být Španělé úplně v klidu, "béčku" s obhájci titulu z Itálie, bronzovým medailistům z posledního MS z Chorvatska a nepříjemné Albánii se s oblibou říkalo skupina smrti. La Roja ale hned od startu jasně ukázala, kdo bude mezi velkými týmy hrát prim. Za první poločas úvodního souboje s Chorvaty nasázela tři góly soupeři v podstatě nedala šanci.

Stejně jednostranný průběh měl i další duel s Itálií, přestože tentokrát Španělé skórovali jen jednou, a to ještě s přispěním vlastního gólu Calafioriho. Po herní stránce se ale nedalo nic vytknout. A tak už po dvou kolech bylo o vítězi skupiny jasno a španělský kouč mohl na závěrečný zápas zcela protočit sestavu.

Také náhradníci ukázali, že jsou připraveni kdykoliv zaskočit a nijak sílu jedenáctky mužstva nesnížit, výhra nad Albánií 1:0 přišla po dalším poměrně jednoznačném souboji. Šlo tak o naprosto ideální scénář, kdy si všechny hlavní hvězdy mohly odpočinout a zároveň se do provozního tempa dostali i všichni ostatní, kteří do té doby mnoho prostoru nedostali. Pro vyřazovací boje už se ale opět očekává návrat k původní sestavě, která jasně přehrála dva evropské giganty posledních let.

Jedinou nepříjemností dosavadního zápolení na mistrovství starého kontinentu tak je část pavouka, do které se Španělsko ne vlastním přičiněním dostalo. Ve čtvrtfinále by ho s největší pravděpodobností čekali domácí Němci, ve stejné polovině jsou pak ještě další favorité z Francie a Portugalska. Pokud ale La Roja udrží nastavený standard, míří hodně vysoko.

sipka Vyhraje Španělsko opět s nulou? Vsaďte si u Synottipu

Výsledky Španělska na EURO 2024:

  • 15.06.2024: Španělsko vs. Chorvatsko 3:0 (Morata, Ruiz, Carvajal)
  • 20.06.2024: Španělsko vs. Itálie 1:0 (vlastní)
  • 24.06.2024: Albánie vs. Španělsko 0:1 (Torres)
Historická bilance obou týmů na mistrovství Evropy
Španělsko Statistika Gruzie
12 Počet účastí 1
1. místo (1964, 2008, 2012) Nejlepší výsledek Osmifinále (2024)
Semifinále Výsledek na ME 2020 Nekvalifikovala se
Jordi Alba, Cesc Fàbregas, Andrés Iniesta (16)
Nejvíce startů na ME 13 hráčů (3)
Álvaro Morata (7) Nejlepší střelec na ME Georges Mikautadze (3)

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Gruzie zažívá historický úspěch a má nejlepšího střelce ME

Gruzie je dle žebříčku FIFA jasně nejslabším účastníkem letošního mistrovství Evropy. Na velké mezinárodní akci ještě nikdy v historii nebyla. A nehovořila pro ni ani forma, kvalifikaci nezvládla a skončila až čtvrtá, na šampionát se tak dostala až díky poměrně zvláštnímu systému Ligy národů a následné dodatečné baráži.

Jenže Jvarosnebi jsou dokonalým příkladem toho, že ve fotbale se rozhoduje na hřišti a ne na základě papírových předpokladů. V Německu se totiž prezentují velmi slušně, získali čtyři body a nakonec neměli výraznější problém s postupem do vyřazovací části turnaje.

Na úvod přitom měli i docela smůlu, když proti Turecku byli součástí asi nejhezčího zápasu celé skupinové fáze, ze kterého ale odešli poraženi po dramatické koncovce 1:3. Hořkou pilulku ale rychle polkli a ve zbylých dvou třetinách hlavní fáze se pak štěstěna postavila pro změnu na jejich stranu.

Proti Česku byli po většinu utkání pod velkým tlakem, díky fantastickému brankáři Mamardashvilimu ale získali svůj premiérový bod na Euru. Situace ve skupině F se pak vyvinula tak vhodně, že Portugalsko už na závěr o nic nehrálo a mohlo významně pošetřit své hlavní postavy. Toho Gruzie dokonale využila, zvítězila 2:0 a mohla si účast na šampionátu ještě minimálně o jeden zápas prodloužit.

Kromě zmíněného gólmana ze španělské Valencie je hlavním strůjcem úspěchu útočník Georges Mikautadze. Ten je zatím jediným hráčem turnaje, jenž překonal hranici dvou vstřelených gólů a se třemi zásahy je v čele tabulky kanonýrů. Ve fotbalovém světě na sebe v takovém případě reakce nenechá dlouho čekat a okamžitě se začalo mluvit o zájmu West Hamu. Ještě předtím ale útočník Mét zabojuje o korunu. A hlavně o další úspěchy podceňované, ale sympaticky hrající Gruzie.

sipka Prosadí se Mikautadze na turnaji i ve čtvrtém utkání? Vsaďte si u Synotu

Výsledky Gruzie na EURO 2024:

  • 18.06.2024: Turecko vs. Gruzie 3:1 (Mikautadze)
  • 22.06.2024: Gruzie vs. Česko 1:1 (Mikautadze pen.)
  • 26.06.2024: Gruzie vs. Portugalsko 2:0 (Kvaratskhelia, Mikautadze pen.)

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Španělsko vs. Gruzie

Gruzínský kouč řeší jeden nepříjemný problém. Záložník Mekvabishvili v minulém utkání zůstal jen na lavičce možná i proto, že už měl na svém kontě žlutou kartu ze souboje s českým národním týmem. Jenže i deset minut z lavičky mu stačilo na druhé napomenutí a pro osmifinále tak má stopku. To Španělsko je v plném počtu a navíc odpočaté, s jistotou prvního místa si totiž mohlo dovolit protočit celou sestavu.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: ŠpanělskoGruzie

Španělsko vs. Gruzie: základní sestavy
Tým Sestava
Španělsko Simón - Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella - Pedri, Rodri, Ruiz - Yamal, Morata, Williams
Gruzie Mamardashvili - Kakabadze, Gvelesiani, Kashia, Dvali, Lochoshvili - Chakvetadze, Kiteishvili, Kochorashvili - Mikautadze, Kvaratskhelia
Vsaďte si na výsledek zápasu Španělsko - Gruzie

Fotbal Španělsko vs. Gruzie dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance ESP - GEO

Španělé a Gruzínci se z posledních let velmi dobře znají. V celých dějinách spolu obě reprezentace sehrály jen sedm utkání, všechny ale přišly od roku 2012. Poslední zkušenosti jsou pak úplně čerstvé, v kvalifikace o postup na EURO 2024 byla po výsledcích 7:1 a 3:1 jasně úspěšnější La Roja. Jediný triumf Gruzie přišel v přátelském zápase v roce 2016.

Vzájemná bilance Španělsko vs. Gruzie
Výhry Španělska Remízy Výhry Gruzie
6 0 1
Vzájemná bilance Španělsko vs. Gruzie na ME
Výhry Španělska Remízy Výhry Gruzie
0 0 0

Na evropském šampionátu se Španělsko s Gruzií dosud nikdy neutkaly. Gruzie je na finálovém turnaji totiž vůbec poprvé.

Zápasy Španělsko vs. Gruzie na ME ve fotbale: výsledky

Španělsko vs. Gruzie před vzájemným zápasem: statistiky

Španělsko je jediným týmem, který ve skupinové fázi ani jednou neinkasoval. Z dosavadních statistik jsou dále zajímavé ještě další dvě věci. Tou první je počet faulů, kd Španělé možná překvapivě spáchali o 21 nedovolených zákroků více než Gruzie. Ta je zase nevídaně produktivní, na čtyři přesné zásahy jí stačilo osm střel na branku.

Španělsko vs. Gruzie: statistiky na EURO 2024
Španělsko Statistika Gruzie
5:0 Skóre 4:4
Morata, Ruiz, Carvajal, Torres (1) Nejlepší střelec Mikautadze (3)
54 Držení míče (%) 41,7
16 Střely na branku 8
16 Rohové kopy 11
5 Žluté karty 6
46 Fauly 25
Kurzy na zápas ME 2024 Španělsko - Gruzie najdete ZDE

EURO 2024: Španělsko vs. Gruzie v osmifinále, tip na výsledek

Gruzie se zatím na šampionátu jeví velmi sympaticky a nejednoho fanouška už příjemně překvapila. Skvěle hrající Španělsko by ale přeci jen mělo být nad její síly. V redakci věříme tomu, že La Roja nebude mít s postupem problém a zvítězí vyšším rozdílem.

TIP: Španělsko vyhraje o 3 a více gólů  sipka Vsadit u Synottipu

Španělsko by mělo potvrdit roli favorita

  • Datum, čas a místo zápasu: 30. 6. ve 21:00, RheinEnergieStadion (Kolín n. R.)
  • Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Španělsko vs. Gruzie na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

    Práva na vysílání mistrovství Evropy 2024 ve fotbale má v České republice výhradně Česká televize. Ta nabídne všech 51 zápasů v přímém přenosu jak v televizi, tak na internetu. Drtivou většinu utkání najdete na stanici ČT Sport, jen v posledním kole skupin při souběžně hraných duelech bude vždy jedno utkání k dostání na kanále ČT2. Kompletní program pak bude k dispozici na internetové platformě ČT Sport Plus. Všechny tyto varianty jsou bezplatné.

    sipka Televizní program celého šampionátu najdete ZDE

    Sledování atraktivních soubojů o titul pro mistra Evropy si můžete zpříjemnit výběrem z celé řady zajímavých sázkových příležitostí. Synottip nabízí širokou nabídku tipů jak před výkopem zápasu, tak i LIVE v jeho průběhu.

    Zápas Španělsko vs. Gruzie na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: neděle 30. června od 21:00
  • Kde se hraje: v Kolíně nad Rýnem (RheinEnergieStadion)
  • Kdo zvítězí: Španělsko je jasným favoritem (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT Sport Plus
  • Podívejte se na reakci nejlepšího hráče Španělska ze třetího kola Torrese.

    Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

    Zaregistruj se v online sázkové kanceláři SYNOT TIP

    SYNOT TIP - získej skvělé bonusy

    Zaregistruj se online u SYNOT TIPu a získej zdarma 500,-, bonus až 10 000 Kč ke vkladu a "sázku bez rizika" 500 Kč.

    KLIKNI ZDE a vsaď si u SYNOT TIP

    Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

    Španělé slaví gól proti Severnímu Irsku

    Španělsko na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

    Od Španělska se tradičně čeká, že na mistrovství Evropy ⚽ dojde daleko. Přečtěte si ☝️ představení aktuálního španělského výběru.

    Hráči Gruzie slaví gól v přípravném zápase proti Černé Hoře

    Gruzie na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

    Gruzie se probojovala na první Euro v historii. V našem článku zjistíte více informací o poměrně neznámé reprezentaci.

    Na ME budou udělovány žluté karty za protesty všem hráčům s výjimkou kapitánů

    Pravidla na EURO 2024: soupisky, VAR, karty, ruka, penalty, postup

    Důležitou roli na mistrovství Evropy v Německu budou hrát i rozhodčí. Jakými pravidly se musí řídit a s čím novým UEFA přišla?