Rakousko vs. Turecko dnes live na EURO 2024

Lipsko uvidí poslední osmifinále Eura 2024. Překvapivý vítěz skupiny D z Rakouska se postaví Turecku. To obsadilo druhé místo ve skupině F, kde bylo i Česko. Přečtěte si před tímto soubojem o postup do čtvrtfinále novinky z obou mančaftů.

Živý přenosKurzy
RakouskoTurecko – Sestavy
Statistiky a H2HTip

Fotbalisté Rakouska slaví výhru nad Nizozemskem a postup do osmifinále Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Eibner-Pressefoto/Memmler

EURO 2024, osmifinále: Rakousko vs. Turecko v TV dnes od 21:00

Obě země byly u zápasů, které se ve skupinách zařadily mezi ty nejlepší. Fanoušky bavilo jak rakouské vítězství nad Nizozemskem (3:2), tak turecká výhra nad Gruzií (3:1). Jestli to bude parádní podívaná i ve vzájemném osmifinálovém souboji, to sledujte v úterý od 21:00 na ČT sport.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u MerkurXtip

Kurzy na Rakousko vs. Turecko (fotbal ME 2024, Lipsko, osmifinále)

Reprezentace Rakouska a Turecka nepatřily před začátkem evropského šampionátu k favoritům na zlato. Bookmakeři nadále vidí hlavní adepty jinde, přesto se kurzy pohnuly. Na rakouský triumf je nyní vypsaný kurz 19,00. Na turecké prvenství si můžete vsadit v kurzu 80,00.

sipka Přečtěte si vše důležité o mistrovství Evropy 2024

I ve vzájemném duelu je nižší kurz na Rakušany. K jejich výhře po 90 minutách je přiřazen kurz 2,00. Pokud by po základní hrací době šli dál Turci, vyjde vám kurz 4,25. Remíza, která by toto osmifinále poslala do prodloužení, je ohodnocena kurzem 3,35.

Závěrečná osmifinálová bitva se uskuteční v Lipsku. Pro dva rakouské hráče půjde o domácí prostředí. Christoph Baumgartner a Nicolas Seiwald zde nastupují za místní RB.

sipka EURO 2024 se odehraje na 10 stadionech. Více si o nich přečtěte ZDE

Na utkání, ve kterém se rozhodne o posledním čtvrtfinalistovi, bude dohlížet Artur Soares Dias. Tento portugalský rozhodčí prožil v sezoně 2023/24 asi dosavadní vrchol své kariéry. Pískal totiž finále Konferenční ligy mezi Olympiakosem a Fiorentinou (1:0 pp.)

Kurzy MerkurXtipu na fotbal Rakousko - Turecko na EURO 2024:

Informace před zápasem Rakousko - Turecko
📅 Kdy: 2. 7. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Leipzig Stadium, Lipsko
🏆 Soutěž: EURO 2024, osmifinále
Rozhodčí: Artur Soares Dias, Portugalsko
📺 Přímý přenos: ČT sport, ČT sport Plus
Kurzy MerkurXtipu: 2,00 - 3,35 - 4,25
Vsaďte si na výsledek zápasu Rakousko - Turecko u MerkurXtipu

Rakousko vyhrálo těžkou skupinu a patří k největším překvapením

Před startem Eura se o Rakousku tolik nemluvilo. V náročné skupině D se mělo s Polskem porvat o třetí místo. Boj o první dvě příčky se měl týkat jen Francie a Nizozemska. Rakušané ale ukázali, že se s nimi musí počítat. A to už při těsné prohře s Francouzi (0:1), kdy rozhodl až vlastní gól.

Následovalo vítězství 3:1 nad Polskem a na závěr skupiny pak překvapivý triumf 3:2 nad Nizozemci. Protože v souběžně hraném duelu Francie ztratila body za remízu 1:1 s Poláky, tak mužstvo kouče Ralfa Rangnicka skupinu D dokonce vyhrálo. Zopakovalo tak úspěch z minulého Eura, na kterém také došlo do osmifinále.

Tehdy Das Team až do prodloužení trápil pozdější vítěze z Itálie. Nyní jdou Rakušané do osmifinálového utkání dokonce jako favorité. A to díky předváděné hře. Rangnick do svých svěřenců úspěšně dostal principy gegenpressingu, který podle mnohých vymyslel právě tento německý trenér.

Jak rychle nahoru dokáže jít Rakousko po zisku míče, to poznali i zmiňovaní Nizozemci. Rakouská nominace sice z většiny není složena z velkých jmen, téměř polovinu ale tvoří hráči německé Bundesligy. Všemu tomu velí kapitán Marko Arnautović, který si oproti angažmá v Interu Milán užívá důležitější roli.

sipka Dá Arnautović gól Turecku? Vsaďte si u MerkurXtipu

A to ještě Rangnickovi chybí největší rakouská hvězda. Zraněný David Alaba ale s týmem prožívá každou minutu šampionátu přímo v jeho dějišti. Jinak měl před osmifinále zdravotní problémy Gernot Trauner. Karetní distanc do hry určitě nepustí Patricka Wimmera.

Výsledky Rakouska na EURO 2024:

  • 17.06.2024: Rakousko vs. Francie 0:1
  • 21.06.2024: Polsko vs. Rakousko 1:3 (Trauner, Baumgartner, Arnautović)
  • 25.06.2024: Nizozemsko vs. Rakousko 2:3 (vlastní gól, Schmid, Sabitzer)
Historická bilance obou týmů na mistrovství Evropy
Rakousko Statistika Turecko
4 Počet účastí 6
Osmifinále (2020, 2024) Nejlepší výsledek Semifinále (2008)
Osmifinále Výsledek na ME 2020 Skupina
Marcel Sabitzer (10) Nejvíce startů na ME Rüştü Reçber (9)
Marko Arnautović, Christoph Baumgartner (2) Nejlepší střelec na ME Semih Şentürk (3)

Zaregistruj se online a vsaď si u MerkurXtip

Turecko zakončilo skupinu dramatem, při kterém přišlo o kapitána

Okolo tureckého fotbalu bývá jen zřídka kdy nuda. To se potvrdilo i letos na Euru, na kterém se Turci představili ve skupině F. Do šampionátu vstoupili strhujícím duelem s Gruzií. Výhru 3:1 pečetili až v nastavení a utkání okamžitě dostalo označení jednoho z nejlepších zápasů aktuálního mistrovství Evropy.

Následovala jasná porážka 0:3 s Portugalskem. Celek italského trenéra Vincenza Montelly tak musel o postup do osmifinále bojovat až do posledního zápasu. V něm nastoupil proti Česku. I když se Turecko dostalo do početní výhody a ujalo se vedení, tak po srovnání Čechů se muselo ještě bát o svou budoucnost na turnaji.

Zatímco ale český gól uznán nebyl, tak na druhé straně v nastavení rozhodl Cenk Tosun. Utkání mělo dohru ještě při hromadné strkanici a celkem bylo rozdáno 18 žlutých karet. Bohužel pro Turky jednu z nich v zápase dostal i Hakan Çalhanoğlu. Pro kapitána šlo na Euru už o druhé napomenutí a v osmifinále tak nenastoupí.

Kouč Montella nemůže kromě klíčového záložníka počítat ani se Sametem Akaydinem. Také obránce Panathinaikosu bude stát za karetní trest. Dobrou zprávou pro Turky alespoň je, že se do defenzivy vrací Abdülkerim Bardakcı. Ten proti Česku chyběl pro změnu kvůli žlutým kartám.

sipka Kolik bude rozdáno karet? I na to si lze vsadit

Pokud jde o zdravotní stav mančaftu, tak zde to pro Turky vypadá nadějně. V průběhu mistrovství měli potíže brankář Mert Günok, záložník Orkun Kökçü i ofenzivní hvězdička Arda Güler. Günok s Gülerem ale proti Čechům už hráli od začátku. Kökçü naskočil alespoň na závěrečné minuty.

Výsledky Turecka na EURO 2024:

  • 18.06.2024: Turecko vs. Gruzie 3:1 (Müldür, Güler, Aktürkoğlu)
  • 22.06.2024: Turecko vs. Portugalsko 0:3
  • 26.06.2024: Česko vs. Turecko 1:2 (Çalhanoğlu, Tosun)

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Rakousko vs. Turecko

Kouč Rakouska Ralf Rangnick nemůže v osmifinále Eura 2024 použít Patricka Wimmera, který si odpyká karetní trest. Zdravotní problémy měl jinak Gernot Trauner.

To Vincenzo Montella nemůže nasadit dvojici Samet Akaydin, Hakan Çalhanoğlu. V obou případech jsou na vině žlutá napomenutí.

Až budou před zápasem zveřejněny základní sestavy, tak je najdete v následující tabulce.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: RakouskoTurecko

Rakousko vs. Turecko: základní sestavy
Tým Sestava
Rakousko Pentz - Posch, Danso, Lienhart, Mwene - Seiwald, Sabitzer - Laimer, Baumgartner, Schmid - Arnautovič
Turecko Gunok - Muldur, Bardakci, Demiral, Kadioglu - Yüksek, Ayhan - Yilmaz, Kokcu, Yildiz - Güler
Vsaďte si na výsledek zápasu Rakousko - Turecko

Fotbal Rakousko vs. Turecko dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance AUT - TUR

Na Euru se reprezentace Rakouska a Turecka ještě nikdy nepotkaly. Celkově ale mají bohatou vzájemnou bilanci, která je poměrně vyrovnaná. Rakušané vyhráli šestkrát, Turci sedmkrát. Jen jeden duel mezi těmito zeměmi skončil nerozhodně.

Když se ovšem oba výběry střetly naposledy, tak to byla jasná záležitost. V březnu v rámci přípravy Rakousko rozdrtilo Turecko 6:1.

Vzájemná bilance Rakousko vs. Turecko
Výhry Rakouska Remízy Výhry Turecka
6 1 7

Rakousko vs. Turecko před vzájemným zápasem: statistiky

Níže naleznete vybrané statistiky obou mužstev na Euru 2024. Rakousko prohrálo s Francií (0:1), ale poté porazilo Polsko (3:1) i Nizozemsko (3:2). Turecko vyhrálo nad Gruzií (3:1), padlo s Portugalskem (0:3) a přemohlo Česko (2:1).

Rakousko vs. Turecko: statistiky na EURO 2024
Rakousko Statistika Turecko
6:4 Skóre 5:5
Arnautović, Baumgartner, Sabitzer, Schmid, Trauner (1) Nejlepší střelec Aktürkoğlu, Çalhanoğlu, Güler, Müldür, Tosun (1)
51,7 Držení míče (%) 52,7
17 Střely na branku 16
11 Rohové kopy 21
10 Žluté karty 16
49 Fauly 35
Kurzy na zápas ME 2024 Rakousko - Turecko najdete ZDE

EURO 2024: Rakousko vs. Turecko v osmifinále, tip na výsledek

Rakousko s Tureckem mají jednu věc společnou. Oba týmy zatím na šampionátu pokaždé inkasovaly. To by mohlo platit i tentokrát.

Rakušané už dali v Německu šest branek, z toho tři favorizovanému Nizozemsku. Turci jich zvládli nasázet pět a především na křídlech mají velkou kvalitu. Na tiket tedy dáváme to, že se střelecky prosadí obě mužstva.

TIP: Oba týmy dají gól sipka Vsadit u MerkurXtipu

Vsaďte si u MerkurXtipu

  • Datum, čas a místo zápasu: 2. 7. ve 21:00, Leipzig Stadium (Lipsko)

Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Rakousko vs. Turecko na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Vysílací práva na utkání Eura 2024 vlastní na českém území Česká televize. Ta nabídne všech 51 zápasů v přímém přenosu jak v televizi, tak na internetu.

Naprostou většinu střetnutí odvysílá stanice ČT sport, což platí i pro osmifinálovou bitvu mezi Rakouskem a Tureckem. Kompletní program evropského šampionátu je k dispozici také na internetové platformě ČT sport Plus. Všechny tyto varianty jsou bezplatné.

sipka Televizní program Eura 2024 najdete ZDE

Při sledování letošního mistrovství Evropy můžete také vybírat ze široké nabídky sázkových příležitostí. Například u MerkurXtipu najdete spoustu kurzů jak před výkopem, tak i poté v rámci LIVE sázek.

Zápas Rakousko vs. Turecko na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: úterý 2. července od 21:00
  • Kde se hraje: v Lipsku (Leipzig Stadium)
  • Kdo zvítězí: favoritem je Rakousko (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT sport Plus

Rakousko se naposledy s Tureckem střetlo v březnu. Tehdy měli jasně navrch Rakušané. Podívejte se na sestřih jejich vysokého vítězství.

Využij bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři MerkurXtip

Bonus 50 free spinů zdarma a 200 Kč

Online sázková kancelář MerkurXtip nabízí 50 free spinů za dokončení registrace a bonus 200 Kč k prvnímu vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u MerkurXtip

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Cristiano Ronaldo je nejlepší střelec v historii ME ve fotbale

ME ve fotbale 2024: statistiky, góly, asistence, karty

Prohlédněte si nejzajímavější statistiky z mistrovství Evropy 2024 v Německu. Nechybí nejlepší střelci, nahrávači nebo čistá konta.

Francouzské i německé dresy patří k těm povedenějším na letošním ME

EURO 2024: dresy všech týmů pro mistrovství Evropy

Ke každé velké fotbalové akci neodmyslitelně patří i speciální dresy každé reprezentace. V čem budou hrát všechny týmy na letošním ME?

Na ME budou udělovány žluté karty za protesty všem hráčům s výjimkou kapitánů

Pravidla na EURO 2024: soupisky, VAR, karty, ruka, penalty, postup

Důležitou roli na mistrovství Evropy v Německu budou hrát i rozhodčí. Jakými pravidly se musí řídit a s čím novým UEFA přišla?