Portugalsko vs. Francie dnes live na EURO 2024

Obě země se na postup do čtvrtfinále Eura nadřely. Portugalsko poslal mezi nejlepší osmičku až penaltový rozstřel. Francii zase vlastní gól. Nyní se obě fotbalové velmoci postaví proti sobě. Přečtěte si, jak to v obou táborech vypadá před očekávanou bitvou.

Živý přenosKurzy
PortugalskoFrancie – Sestavy
Statistiky a H2HTip

Antoine Griezmann během vítězného osmifinále proti Belgii Foto: Profimedia

EURO 2024, čtvrtfinále: Portugalsko vs. Francie v TV dnes od 21:00

Před osmi lety se mezi nimi rozhodlo o vítězi celého Eura. Portugalsko tehdy ve finále Francii porazilo 1:0 po prodloužení. Tentokrát se obě země potkají už ve čtvrtfinále. Sledujte v pátek od 21:00 na ČT sport, kdo postoupí mezi poslední čtyři týmy turnaje.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Kurzy na Portugalsko vs. Francie (fotbal ME 2024, Hamburk, čtvrtfinále)

Před čtvrtfinálovými duely má podle bookmakerů ke zlatu blíže Francie. Na její celkový triumf je vypsaný kurz 5,50. Prvenství Portugalska je ohodnoceno kurzem 9,00.

sipka Přečtěte si vše důležité o mistrovství Evropy 2024

Není tedy překvapením, že o něco nižší kurz je ve vzájemném souboji na výhru Francouzů. Na jejich vítězství po 90 minutách si můžete vsadit v kurzu 2,45. Portugalský triumf v základní hrací době najdete pod kurzem 3,45. Pro ty, kteří předpovídají remízu a následné prodloužení, je připraven kurz 3,03.

Toto čtvrtfinále bude hostit Hamburk. Na Volksparkstadionu se hrály i dva duely skupiny F, ani v jednom případě ale nešlo o utkání Portugalska. Ani Francie se v tomto městě zatím nepředstavila, i když Hamburk viděl také jedno střetnutí skupiny D.

sipka EURO 2024 se odehraje na 10 stadionech. Více si o nich přečtěte ZDE

V pátek bude hlavním rozhodčím Michael Oliver. Tento Angličan zatím na letošním evropském šampionátu pískal třikrát. Na kontě má dvě nařízené penalty.

Kurzy Tipsportu na fotbal Portugalsko - Francie na EURO 2024:

Informace před zápasem Portugalsko - Francie
📅 Kdy: 5. 7. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Volksparkstadion, Hamburk
🏆 Soutěž: EURO 2024, čtvrtfinále
Rozhodčí: Michael Oliver, Anglie
📺 Přímý přenos: ČT sport, ČT sport Plus
Kurzy Tipsportu: 3,45 - 3,03 - 2,45
Vsaďte si na výsledek zápasu Portugalsko - Francie u Tipsportu

Portugalsko potřebovalo k postupu penalty, jejich hrdinou se stal Costa

Do mistrovství Evropy Portugalsko vstupovalo jako favorit skupiny F. Tuto roli také potvrdilo, když už po dvou zápasech mělo jistý postup z prvního místa. Porazilo Čechy (2:1) i Turky (3:0) a trenéra Roberta Martíneze tak nemusela příliš trápit závěrečná porážka s Gruzií (0:2), kdy šli do akce především náhradníci.

Áčková sestava se vrátila na hřiště až v osmifinále. I tentokrát se předpokládalo, že Seleção půjde dál. To se i splnilo, čekalo se ovšem, že to bude po mnohem hladším průběhu. Překvapení ze Slovinska trápilo i Portugalce. Drama se stupňovalo v prodloužení, kdy Cristiano Ronaldo nedal penaltu.

Na druhé straně po chybě Pepeho sám na bránu pelášil Benjamin Šeško. Toho ovšem vychytal Diogo Costa. A brankář Porta byl nakonec také hrdinou následného penaltového rozstřelu. Chytil všechny tři pokusy soupeře a stal se prvním gólmanem v historii Eura, kterému se něco takového povedlo.

Na portugalské straně všichni tři střelci proměnili, a to včetně Ronalda, který se postavil ke své druhé penaltě v zápase. Seleção tak může dál snít o zopakování celkového triumfu z roku 2016. Tehdy byla jeho finálovým protivníkem Francie, kterou tentokrát Portugalci potřebují z cesty odklidit o několik kol dříve.

sipka Postoupí Portugalsko do semifinále? Vsaďte si u Tipsportu

Pro tento těžký úkol by měl kouč Martínez mít k dispozici kompletní kádr. V Marienfeldu, kde má portugalská reprezentace svůj base camp, trénovalo všech 26 hráčů. Navíc španělskému trenérovi nebude nikdo chybět ani kvůli karetním trestům. Pro případné semifinále je ale v ohrožení hned šest fotbalistů.

Výsledky Portugalska na EURO 2024:

  • 18.06.2024: Portugalsko vs. Česko 2:1 (vlastní gól, Conceição)
  • 22.06.2024: Turecko vs. Portugalsko 0:3 (Silva, vlastní gól, Fernandes)
  • 26.06.2024: Gruzie vs. Portugalsko 2:0
  • 01.07.2024: Portugalsko vs. Slovinsko 1:0 pen.
Historická bilance obou týmů na mistrovství Evropy
Portugalsko Statistika Francie
9 Počet účastí 11
1. místo (2016) Nejlepší výsledek 1. místo (1984, 2000)
Osmifinále Výsledek na ME 2020 Osmifinále
Cristiano Ronaldo (29)
Nejvíce startů na ME Lilian Thuram (16)
Cristiano Ronaldo (14)
Nejlepší střelec na ME Michel Platini (9)

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Francie pokračuje v úsporném režimu, do čtvrtfinále ji poslal vlastní gól

Kdo čekal, že to francouzská ofenziva v čele s Kylianem Mbappém na Euru pořádně rozbalí, musí být zatím zklamaný. Les Bleus v Německu ještě neskórovali ze hry. Po čtyřech zápasech mají na kontě jen tři góly. Dva z nich navíc byly vlastní. O ten jediný z francouzské kopačky se z penalty postaral Mbappé.

Problémy vepředu Francii ve skupině D odsoudily až na druhé místo. Svěřenci kouče Didiera Deschampse sice porazili Rakousko 1:0, následovaly ale remízy s Nizozemskem (0:0) a Polskem (1:1). O bod lépe na tom nakonec byli zmiňovaní Rakušané, takže bylo jasno, že Les Bleus hned v osmifinále čeká těžká šichta.

Bylo to nejočekávanější osmifinálové utkání. Francouzi nastoupili proti Belgii, které sice pomalu odchází silná generace, stále ale má velkou sílu. Deschampsův mančaft měl územní převahu, když ale v šancích neuspěli Marcus Thuram ani Mbappé, vypadalo to, že se půjde do prodloužení.

Pět minut před koncem ovšem střídající Randal Kolo Muani svou nepříliš povedenou ránu otřel o obránce Jana Vertonghena, který si ji srazil do vlastní sítě. Abychom ale jen nekritizovali střeleckou nemohoucnost, tak Francie se může spolehnout na pevnou defenzivu. Dominantně v ní působí především William Saliba.

sipka Udrží Francie další čisté konto? I na to si lze vsadit

Zatímco v obraně vicemistři světa sázejí na turnaji na stejné složení, tak v záloze bude muset Deschamps sáhnout ke změně. Adrien Rabiot se totiž proti Belgii vykartoval. Náhradu francouzský trenér na tiskové konferenci prozradit nechtěl. Otázky odrážel vtipkováním, že naopak přivítá jakékoli informace o základní sestavě Portugalců.

Výsledky Francie na EURO 2024:

  • 17.06.2024: Rakousko vs. Francie 0:1 (vlastní gól)
  • 21.06.2024: Nizozemsko vs. Francie 0:0
  • 25.06.2024: Francie vs. Polsko 1:1 (Mbappé z pen.)
  • 01.07.2024: Francie vs. Belgie 1:0 (vlastní gól)

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Portugalsko vs. Francie

Trenér Portugalska Roberto Martínez by ve čtvrtfinálovém utkání Eura 2024 měl mít k dispozici všech 26 nominovaných hráčů.

To Didier Deschamps bude určitě postrádat Adriena Rabiota. Francouzský záložník bude pykat za žluté karty.

Až budou před duelem zveřejněny základní sestavy, tak je najdete v následující tabulce.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: PortugalskoFrancie

Portugalsko vs. Francie: základní sestavy
Tým Sestava
Portugalsko Costa - Cancelo, Pepe, Dias, Mendes - Vitinha, Palhinha, Fernandes - Bernardo Silva, Ronaldo, Leao
Francie Maignan - Koundé, Upamecano, Saliba, T. Hernández - Kanté, Tchouameni, Camavinga - Griezmann - Kolo Muani, Mbappé
Vsaďte si na výsledek zápasu Portugalsko - Francie

Fotbal Portugalsko vs. Francie dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance POR - FRA

Portugalsko s Francií za sebou mají rovnou desítku vzájemných zápasů. Když budeme počítat i prodloužení, tak Les Bleus si v nich připsali sedm vítězství. Seleção vyhrálo jen jednou a dvě utkání skončila remízou.

Ta přišla i v zatím posledním duelu, který proběhl na minulém Euru. Ve skupině se zrodil výsledek 2:2, když po dvou gólech dali Cristiano Ronaldo a Karim Benzema.

Vzájemná bilance Portugalsko vs. Francie
Výhry Portugalska Remízy Výhry Francie
1 2 7

Portugalsko vs. Francie před vzájemným zápasem: statistiky

Níže naleznete vybrané statistiky obou týmů na Euru 2024. Portugalsko porazilo Česko (2:1) a Turecko (3:0), ale prohrálo s Gruzií (0:2). V osmifinále pak prošlo přes Slovinsko (1:0 pen.). Francie vyhrála nad Rakouskem (1:0) a remizovala s Nizozemskem (0:0) i Polskem (1:1). V rámci osmifinále porazila Belgii (1:0).

Portugalsko vs. Francie: statistiky na EURO 2024
Portugalsko Statistika Francie
5:3 Skóre 3:1
Conceição, Fernandes, Silva (1)
Nejlepší střelec Mbappé (1)
65,3 Držení míče (%) 53,8
21 Střely na branku 16
36 Rohové kopy 24
9 Žluté karty 6
33 Fauly 37
Kurzy na zápas ME 2024 Portugalsko - Francie najdete ZDE

EURO 2024: Portugalsko vs. Francie ve čtvrtfinále, tip na výsledek

Favoritem tohoto čtvrtfinále je Francie. My ale zkoušíme sázku na to, že Portugalsko bude mít více střel na bránu.

V této statistice má zatím na Euru nad svým pátečním soupeřem navrch v poměru 21:16. Velký podíl na tom má Cristiano Ronaldo, který byl před čtvrtfinálovými duely nejpilnějším střelcem šampionátu.

TIP: Portugalsko bude mít více střel na bránu sipka Vsadit u Tipsportu

Vsaďte si u Tipsportu

  • Datum, čas a místo zápasu: 5. 7. ve 21:00, Volksparkstadion (Hamburk)

Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Portugalsko vs. Francie na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Vysílací práva na utkání Eura 2024 na českém území vlastní Česká televize. Ta nabídne všech 51 zápasů v přímém přenosu jak v televizi, tak na internetu.

Naprostou většinu duelů najdete na stanici ČT sport, což platí i pro střetnutí Portugalska s Francií. Kompletní program evropského šampionátu je k dispozici také na internetové platformě ČT sport Plus. Všechny tyto varianty jsou bezplatné.

sipka Televizní program Eura 2024 najdete ZDE

Během letošního mistrovství Evropy můžete rovněž vybírat ze široké nabídky sázkových příležitostí. Například u Tipsportu naleznete velké množství kurzů jak před výkopem, tak i poté v rámci LIVE sázek.

Zápas Portugalsko vs. Francie na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: pátek 5. července od 21:00
  • Kde se hraje: v Hamburku (Volksparkstadion)
  • Kdo zvítězí: favoritem je Francie (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT sport Plus

Následující video vás dostane do kabiny francouzského národního mužstva. A to jak před zápasem s Belgií, tak po něm, kdy mohli Les Bleus slavit postup do čtvrtfinále.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Cristiano Ronaldo je nejlepší střelec v historii ME ve fotbale

ME ve fotbale 2024: statistiky, góly, asistence, karty

Prohlédněte si nejzajímavější statistiky z mistrovství Evropy 2024 v Německu. Nechybí nejlepší střelci, nahrávači nebo čistá konta.

Francouzské i německé dresy patří k těm povedenějším na letošním ME

EURO 2024: dresy všech týmů pro mistrovství Evropy

Ke každé velké fotbalové akci neodmyslitelně patří i speciální dresy každé reprezentace. V čem budou hrát všechny týmy na letošním ME?

Na ME budou udělovány žluté karty za protesty všem hráčům s výjimkou kapitánů

Pravidla na EURO 2024: soupisky, VAR, karty, ruka, penalty, postup

Důležitou roli na mistrovství Evropy v Německu budou hrát i rozhodčí. Jakými pravidly se musí řídit a s čím novým UEFA přišla?