Nizozemsko vs. Francie dnes live na EURO 2024

Druhé kolo skupin pokračuje v nabídce nejočekávanějších utkání hlavní fáze. Šlágrem pátečního programu bude souboj mezi Nizozemskem a Francií ve skupině D. Oba týmy na úvod těsně zvítězily a s předstihem si tak mohou zajistit postup. Bude u toho i Kylian Mbappé?

VÝSLEDEK: Nizozemsko vs. Francie – 0:0. Šlágr základní skupiny D i přes několik slibných příležitostí skončil bezgólovou remízou. Ve druhém poločase se sice za Oranjes trefil Simons, jeho branka ovšem neplatila kvůli ofsajdu. Obě země tak mají po dvou kolech na kontě čtyři body a vedou tabulku skupiny.

Živý přenosKurzy
NizozemskoFrancie – Sestavy
Statistiky a H2HTip

Mbappé má po zlomenině nosu zajímavý doplněk Foto: JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP / Profimedia

EURO 2024, skupina D, 2. kolo: Nizozemsko vs. Francie v TV dnes od 21:00

Nizozemsko v prvním zápase skupiny D opět spasil turnajový specialista Weghorst, když sedm minut před koncem rozhodl o vítězství Oranjes nad Polskem 2:1. Francie ke třem bodům ani nepotřebovala sama skórovat, triumf 1:0 zajistila vlastní branka Rakušana Wöbera. Po pátečním vzájemném souboji obou favoritů už může minimálně jedno mužstvo slavit postup, v případě remízy obě. Sledujte jeden ze šlágrů skupinové fáze v pátek od 21:00 živě na ČT Sport či ČT Sport Plus.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Kurzy na Nizozemsko vs. Francie (fotbal ME 2024, Lipsko, základní skupina D)

Když byly v prosinci minulého roku vylosovány skupiny, fanoušci si okamžitě zakroužkovali několik vybraných duelů, na které se budou nejvíce těšit. Jedním z nich byl zajisté i ten v rámci skupiny D mezi Nizozemskem a Francií. Oba týmy mají ty nejvyšší ambice, které navíc potvrdily i úvodní výhrou.

sipka Přečtěte si vše důležité o evropském šampionátu 2024

O něco silnější by měla být podle papírových předpokladů Francie, která má za sebou v posledních letech velké úspěchy. Také bookmakeři tak favorizují Deschampsovu družinu, a to i přes zdravotní komplikace hlavní hvězdy Mbappého.

Utkání se odehraje v Red Bull Areně v Lipsku, tedy dějišti úvodního českého vystoupení na turnaji proti Portugalsku. Tamní fanoušci se celkově mají na co těšit, kromě tohoto šlágru je čeká ještě duel mezi Chorvatskem a Itálií.

sipka EURO 2024 se hraje v 10 velkolepých arénách. Vše o nich si přečtěte ZDE

Přestože už jsme se dostali do druhého týdne šampionátu, někteří rozhodčí se stále ještě nedostali do hry. To se v pátek změní v případě Anthonyho Taylora. Zkušený anglický arbitr má za sebou i poslední mistrovství světa, kde pískal dva duely ve skupině. Na minulém Euru pak dostal příležitost i v playoff.

Kurzy Fortuny na fotbal Nizozemsko - Francie na EURO 2024:

Informace před zápasem Nizozemsko - Francie
📅 Kdy: 21. 6. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Red Bull Arena, Lipsko
🏆 Soutěž: EURO 2024, skupina D, 2. kolo
Rozhodčí: Anthony Taylor, Anglie
📺 Přímý přenos: ČT Sport, ČT Sport Plus
Kurzy Fortuny: 3,65 - 3,30 - 2,17
Vsaďte si na výsledek zápasu Nizozemsko - Francie u Fortuny

Nizozemsko znovu zachránil osvědčený žolík Weghorst

Nemá to vždy jednoduché, zdaleka ne každý je fanouškem jeho herního stylu. Za Wouta Weghorsta ale hovoří čísla. Na posledních třech velkých šampionátech vstřelil už čtyři góly, což je společně s Gakpem nejlepší číslo ze všech hráčů Nizozemska. Už nyní je v dresu Oranjes na MS a ME dohromady vůbec nejúspěšnějším žolíkem. Vytáhlý útočník celkem na čtyři zásahy potřeboval jen 263 minut!

Proti Polsku dokonce forvardovi Hoffenheimu stačilo 138 sekund. Na hřiště přišel v 81. minutě za nerozhodného stavu 1:1, pak se k němu ale dostala tečovaná přihrávka Akého a s takovými situacemi už si Weghorst většinou ví rady. Jeho gól byl nejrychlejším po příchodu z lavičky v historii nizozemské reprezentace na ME.

Bylo přitom trochu s podivem, že na takto dramatickou koncovku vůbec došlo. Oranjes skvěle začali a v úvodním dějství naprosto dominovali. I přesto ale už od 16. minuty prohrávali, když neubránili rohový kop Poláků a hlavičkujícího Buksu. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, střelou zpoza šestnáctky už o necelou čtvrthodinu později srovnal nejlepší hráč na trávníku Gakpo.

V tu chvíli asi všichni čekali, že Nizozemci výsledek otočí a dojdou si pro relativně snadné tři body. To se však nestalo, další velké šance totiž nevyužili a po přestávce Polsko hrálo vyrovnanější partii. A tak muselo dojít až na Weghorsta. Nutno ale říct, že s výjimkou jeho se náhradníci Koemanovi příliš nepředvedli. Wijnaldum ani Malen za svých 30 minut na pažitu příliš nepomohli, nedařilo se v krátkém úseku ani Frimpongovi.

O to lepší zprávou tak je fakt, že hlavní hvězdy základní sestavy vypadaly v dobrém rozmaru. Depaye zápas očividně bavil, předvedl řadu krásných fint, jen v zakončení mu to tentokrát tolik nelepilo. Gakpo si hlavně v úvodním dějství dělal na hřišti, co se mu zachtělo, i v jeho případě mohlo být gólů více. Důležité jsou ale tři body.

sipka Prosadí se střídající hráč i v tomto duelu? I na to si lze vsadit u Fortuny

Výsledky Nizozemska na EURO 2024:

  • 16.06.2024: Polsko vs. Nizozemsko 1:2 (Gakpo, Weghorst)
Historická bilance obou týmů na mistrovství Evropy
Nizozemsko Statistika Francie
11 Počet účastí 10
1. místo (1988) Nejlepší výsledek 1. místo (1984, 2000)
Osmifinále Výsledek na ME 2020 Osmifinále
Edwin van der Sar (16) Nejvíce startů na ME Lilian Thuram (16)
Patrick Kluivert, Ruud van Nistelrooy (6) Nejlepší střelec na ME Michel Platini (9)

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Francie řeší nos Mbappého, největší hvězda týmu by mohla být fit

Francouzi se v prvním kole zařadili po bok Anglie, Belgie či Portugalska na seznam favoritů celého šampionátu, kteří ale na úvod příliš nepřesvědčili. Herně to proti zlepšujícímu se Rakousku vůbec nebylo ono, objektivně to byl spíše soupeř, kdo se prezentoval lepším fotbalem. I v tomto případě ale platí, že účel světí prostředky a tři body má Francie.

To přitom vlastně ani jednou nedostala míč do sítě. Po centru Mbappého jí ale pomohl vlastním gólem obránce Wöber a Maignan na druhé straně největší šanci Baumgartnera zblízka vychytal. Sama i přes trápení v mezihře několikrát skórovat mohla, vždy se ale ve finální fázi něco pokazilo.

Platilo to i pro Mbappého, jenž trestuhodně zahodil svůj samostatný nájezd, když vystřelil mimo tři tyče. Stále tak platí, že na mistrovství Evropy ve své kariéře ještě nezaznamenal ani jeden přesný zásah. Je navíc otázkou, kolik šancí na letošním Euru ještě dostane. V závěru si při srážce v hlavičkovém souboji zlomil o protihráče nos a musel předčasně ze hřiště.

Nejprve se mluvilo o nutnosti operace, která by znamenala minimálně jednozápasovou stopku, tato varianta ale nakonec nenastala. Místo toho Mbappé už stihl alespoň část tréninku, který absolvoval s obličejovou maskou. Sám hráč se na sociální síti vyjádřil neurčitě, mezi řádky se ale nejspíše dalo vyčíst, že by chtěl nastoupit už proti Nizozemsku. Také kouč Deschamps ostatně později potvrdil, že všichni dělají maximum pro to, aby byl připraven už v pátek.

Celá Francie tak s nadějí pozoruje Mbappého nos, nemalá část fanoušků se ale v posledních dnech zabývala ještě jednou postavou. N'Golo Kanté po přestupu do Saúdské Arábie na nějaký čas vypadl z reprezentace, proti Rakousku ale odehrál celých devadesát minut a všem pochybovačům dokázal, že ze svých kvalit nic neztratil. Les Bleus s ním v záloze už vyhráli mistrovství světa. Je čas i na evropský titul?

sipka Mbappého start je nejistý, přesto má ze střelců nejnižší kurz. Vyberte si toho svého u Fortuny

Výsledky Francie na EURO 2024:

  • 17.06.2024: Rakousko vs. Francie 0:1 (Wöber vlastní)

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Nizozemsko vs. Francie

Nizozemci nemají příliš důvod cokoliv měnit, vítězství nad Polskem se rodilo těžko, ale bylo zasloužené. Nikdo z kádru nemá ani žádné zdravotní potíže, o kterých by se vědělo.

To Francie řeší velkou otázku. Kylian Mbappé v souboji s Rakouskem utrpěl zlomeninu nosu a zápas nedohrál. Operaci se nakonec dokázal vyhnout a s ochrannou maskou už absolvoval i část tréninkového procesu. Vše se jeví tak, že by francouzská hvězda mohla být alespoň na část k dispozici už proti Oranjes, na definitivní potvrzení si ale musíme počkat.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: NizozemskoFrancie

Nizozemsko vs. Francie: zahajovací sestavy
Tým Sestava
Nizozemsko Verbruggen - Dumfries, de Vrij, van Dijk, Aké - Schouten, Simons, Reijnders - Frimpong, Depay, Gakpo
Francie Maignan - Koundé, Upamecano, Saliba, Hernandez - Tchouaméni, Kanté, Rabiot - Dembélé, Thuram, Griezmann
Vsaďte si na výsledek zápasu Nizozemsko - Francie

Fotbal Nizozemsko vs. Francie dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance NED - FRA

Vzájemné souboje mezi Nizozemskem a Francií nejsou žádnou raritou, obě tradiční země se na mezinárodní scéně utkaly už třicetkrát. Rovnou polovinu případů zvládli lépe Francouzi, Oranjes ale s jedenácti výhrami nezaostávají o mnoho.

Čerstvé vzpomínky ale má Francie výrazně příjemnější. Oba celky na sebe totiž narazily už v kvalifikaci, v níž v obou zápasech slavil vítěz své skupiny. Mbappé dal v obou duelech po dvou brankách, Nizozemci by si tak výrazně oddychli, pokud by v pátek nebyl schopen nastoupit.

Vzájemná bilance Nizozemsko vs. Francie
Výhry Nizozemska Remízy Výhry Francie
11 4 15
Vzájemná bilance Nizozemsko vs. Francie na ME
Výhry Nizozemska Remízy Výhry Francie
2 1 0

Na evropském šampionátu se oba týmy utkaly dosud třikrát. V prvním případě byla úspěšnější Francie po penaltovém rozstřelu ve čtvrtfinále ME 1996. O čtyři roky později si Nizozemsko spravilo chuť těsnou výhrou 3:2 ve skupině, ve stejné fázi pak uspěli i v roce 2008 poměrem 4:1.

Zápasy Nizozemsko vs. Francie na ME ve fotbale: výsledky

  • EURO 1996: Francie vs. Nizozemsko 1:0 pp
  • EURO 2000: Nizozemsko vs. Francie 3:2
  • EURO 2008: Francie vs. Nizozemsko 1:4
  • EURO 2024: Nizozemsko vs. Francie – vsaďte si ZDE

Nizozemsko vs. Francie před vzájemným zápasem: statistiky

Oranjes byli v utkání proti Polsku po většinu času jasně lepším týmem, zatímco Francie se s Rakouskem překvapivě hodně natrápila a ani se vlastně nedá říct, že by soupeře přehrála. Tomu odpovídají i dosavadní statistiky obou mančaftů na turnaji. Mějte ale na paměti, že jde stále o velice malý vzorek dat.

Nizozemsko vs. Francie: statistiky na EURO 2024
Nizozemsko Statistika Francie
2:1 Skóre 1:0
Gakpo, Weghorst (1) Nejlepší střelec /
65 Držení míče (%) 49
4 Střely na branku 3
6 Rohové kopy 2
1 Žluté karty 2
8 Fauly 10
Kurzy na zápas ME 2024 Nizozemsko - Francie najdete ZDE

EURO 2024: Nizozemsko vs. Francie ve skupině D, tip na výsledek

Francie sice dala v prvním utkání jediný gól a ještě navíc vlastní. Disponuje ale natolik velkou ofenzivní silou, že by mělo jít spíše o ojedinělý výpadek a nikoliv signál dlouhodobějšího trendu. Směrem dozadu pak byla ve hře Les Bleus určitá okénka, která by tým s lépe řešenou finální fází alespoň jednou dokázal využit. Oba týmy by se tak měly střelecky prosadit, což v kombinaci s reálně vyhlížející remízou dává dohromady zajímavý kurz.

TIP: Remíza a oba týmy dají gól  sipka Vsadit u Fortuny

Oba týmy disponují velkou ofenzivní silou

  • Datum, čas a místo zápasu: 21. 6. ve 21:00, Red Bull Arena (Lipsko)
  • Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Nizozemsko vs. Francie na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

    Práva na vysílání mistrovství Evropy 2024 ve fotbale má v České republice výhradně Česká televize. Ta nabídne všech 51 zápasů v přímém přenosu jak v televizi, tak na internetu. Drtivou většinu utkání najdete na stanici ČT Sport, jen v posledním kole skupin při souběžně hraných duelech bude vždy jedno utkání k dostání na kanále ČT2. Kompletní program pak bude k dispozici na internetové platformě ČT Sport Plus. Všechny tyto varianty jsou bezplatné.

    sipka Televizní program celého šampionátu najdete ZDE

    Sledování atraktivních soubojů o titul pro mistra Evropy si můžete zpříjemnit výběrem z celé řady zajímavých sázkových příležitostí. Fortuna nabízí širokou nabídku tipů jak před výkopem zápasu, tak i LIVE v jeho průběhu.

    Zápas Nizozemsko vs. Francie na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: pátek 21. června od 21:00
  • Kde se hraje: v Lipsku (Red Bull Arena)
  • Kdo zvítězí: Francie je jasným favoritem (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT Sport Plus
  • Podívejte se na záběry z tréninku Mbappého s maskou.

    Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

    Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

    FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

    Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

    KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

    Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

    Kylian Mbappé v přípravném utkání proti Kanadě

    Skupina D na ME ve fotbale 2024: preview, kurzy a tipy

    Ve skupině D zabojují o postup Francie, Nizozemsko, Rakousko a Polsko.

    Memphis Depay a Virgil van Dijk během přípravy s Islandem

    Nizozemsko na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

    Na EURO 2024 se chystá i fotbalová ⚽ velmoc z Nizozemska. Přečtěte si vše důležité ✔️ o aktuálním výběru Oranje.

    Hráči Francie slaví gól v přípravném utkání proti Lucembursku

    Francie na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

    O Francii lze mluvit jako o případném adeptovi na celkové vítězství. Potvrdí svěřenci Didiera Deschampse papírové předpoklady?