Gruzie vs. Česko dnes live na EURO 2024

Skupina F uvidí souboj dvou poražených z 1. kola. Zatímco Gruzínci padli s Turky, tak Češi nestačili na Portugalce. Gruzie i Česko tak potřebují bodovat. Přečtěte si vše, co potřebujete vědět, před sobotním duelem v Hamburku.

VÝSLEDEK: Gruzie vs. Česko 1:1. Češi do tabulky zapisují první bod, byť očekávaní byla větší. Hložkův gól z 23. minuty nebyl uznán kvůli ruce, vedení se tak ujali soupeři – Mikautadze ve čtvrté minutě nastavení prvního poločasu proměnil penaltu. Na opačné straně v 59. minutě srovnával Schick, autor již šesti gólů na EURU ovšem kvůli zranění nedohrál.

Živý přenosKurzy
GruzieČesko – Sestavy
Statistiky a H2HTip

Lukáš Provod a Tomáš Souček během utkání s Portugalskem Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Gabor Krieg

EURO 2024, skupina F, 2. kolo: Gruzie vs. Česko v TV dnes od 15:00

Oba týmy byly ve hře až do konce, nemají ale ani bod. Gruzie ve skupině F sahala v duelu s Tureckem po vyrovnání. Česko má zase za sebou bolestivou prohru s Portugalskem, když rozhodující gól přišel až v nastavení. Nyní se oba poražené celky z 1. kola postaví proti sobě. Sledujte tento důležitý souboj v sobotu od 15:00 na ČT sport.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Kurzy na Gruzie vs. Česko (fotbal ME 2024, Hamburk, základní skupina F)

Výběry Gruzie a Česka nejely na EURO 2024 jako favorité. To odrážejí i kurzy na celkové prvenství. Gruzínci jsou dokonce spolu s Albánií největším outsiderem. Na jejich zlato je vypsaný kurz 800,00. Podobný úspěch pro Čechy je ohodnocen kurzem 150,00.

sipka Přečtěte si vše důležité o mistrovství Evropy 2024

Nižší kurz je na českou reprezentaci i ve vzájemném utkání. Na její vítězství se dá sázet v kurzu 1,74. Výhra Gruzie u sebe má kurz 5,00. Pokud tušíte remízu, je pro vás připraven kurz 3,80.

Zatímco do mistrovství Evropy Češi vstoupili v Lipsku, tak zbývající dva zápasy skupiny F je čekají v Hamburku. Místní Volksparkstadion pojme 49 000 diváků a doma je zde druholigový Hamburger SV.

sipka EURO 2024 se odehraje na 10 stadionech. Více si o nich přečtěte ZDE

Sobotní střetnutí dostal na starost Daniel Siebert. Tento německý rozhodčí v uplynulé klubové sezoně pískal také dva duely základních skupin Ligy mistrů. V ročníku 2022/23 jinak řídil třeba finále Německého poháru.

Kurzy Fortuny na fotbal Gruzie - Česko na EURO 2024:

Informace před zápasem Gruzie - Česko
📅 Kdy: 22. 6. 2024 od 15:00
🌍 Kde: Volksparkstadion, Hamburk
🏆 Soutěž: EURO 2024, skupina F, 2. kolo
Rozhodčí: Daniel Siebert, Německo
📺 Přímý přenos: ČT sport, ČT sport Plus
Kurzy Fortuny: 5,00 - 3,80 - 1,74
Vsaďte si na výsledek zápasu Gruzie - Česko u Fortuny

Gruzie začala sympaticky, ze strhujícího zápasu ale nemá ani bod

Nečekalo se to, utkání Turecka s Gruzií se ale zařadilo mezi nejlepší zápasy 1. kola. V Dortmundu měla šance obě mužstva a Gruzíncům hned po 10 minutách pomohla tyč. Žádná záchrana už ale nepřišla při krásném voleji Merta Müldüra. Gruzie rázem mohla prohrávat o dva góly, turecké navýšení vedení ale přišlo z ofsajdu.

Ke slovu se tak dostali Gruzínci. Pohotové zakončení Georgese Mikautadzeho bylo vůbec první brankou této země v historii evropských šampionátů. Pro gruzínského útočníka šlo – alespoň z osobního hlediska – o potvrzení povedené sezony, ve které zapsal 13 tref za sestupující Méty.

I po přestávce měly své příležitosti oba celky. Utkání ale v 65. minutě rozhodla další nádherná branka. Za vápnem napřáhl Arda Güler a nedal Giorgimu Mamardashvilimu šanci. Gruzínci poté trefili břevno a v nastavení nastřelili i tyč. Turecký obránce následně dokonce vyhlavičkoval míč z odkryté brány.

Vyrovnání ale nepřišlo, naopak Turci využili opuštěné branky Mamardashviliho, který vyrazil na roh. Kerem Aktürkoğlu dal výsledku konečnou podobu 3:1. Gruzínci ovšem svým živelným projevem rozhodně zaujali. A ukázali, že na svém vůbec prvním velkém turnaji se budou rvát o každý bod.

sipka Dotáhne to Gruzie do osmifinále? Vsaďte si u Fortuny

O premiérový bodový zápis nyní tým francouzského kouče Willyho Sagnola bude bojovat proti Česku. Nic by se nemělo měnit na zažitém rozestavení 5-3-2. Určité posty se ale mohou dočkat osvěžení. Nabízejí se třeba obránce Luka Lochoshvili (Cremonese) nebo záložník Giorgi Kochorashvili (Levante).

Výsledky Gruzie na EURO 2024:

  • 18.06.2024: Turecko vs. Gruzie 3:1 (Mikautadze)
Historická bilance obou týmů na mistrovství Evropy
Gruzie Statistika Česko
1 Počet účastí 8
Skupina (2024) Nejlepší výsledek 2. místo (1996)
Nekvalifikovala se Výsledek na ME 2020 Čtvrtfinále
15 hráčů (1) Nejvíce startů na ME Petr Čech, Karel Poborský (14)
Georges Mikautadze (1) Nejlepší střelec na ME Milan Baroš, Patrik Schick (5)

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Češi na úvod sahali po bodu, favorita ale nakonec neobrali

Až ve druhé minutě nastavení ztratili Češi bod proti favorizovanému Portugalsku. Způsob, jakým český tým přišel o případnou remízu, byl sice krutý, nutno ale dodat, že portugalský triumf 2:1 byl zasloužený. Hlavně v prvním poločase se Česko dostalo do hluboké defenzivy, kdy odráželo jeden portugalský útok za druhým.

Byli to ale Češi, kdo se ve druhém poločase dostal do výhody. V 62. minutě za vápnem vystřelil Lukáš Provod a krásnou ranou o tyč otevřel skóre. Záložník Slavie přitom pálil svou slabší pravou nohou. Překvapivé vedení ovšem nevydrželo dlouho a už o sedm minut později bylo srovnáno.

Brankář Jindřich Staněk hlavičku Nuna Mendese nešťastně vyrazil do holeně Robina Hranáče, od něhož míč putoval do brány. Plzeňský stoper byl také u vítězné branky soupeře, kdy neodvrátil přízemní centr, který poté uklidil do brány Francisco Conceição. Před Hranáčem ale balon ještě tečoval Tomáš Holeš.

Obránce viktoriánů se tak přimotal k oběma zásahům soupeře, přesto šlo patrně o nejlepšího českého hráče. Dobré výkony zapsali i zmiňovaní Provod se Staňkem. I když diskuze o tom, jestli musel slávistický gólman před první brankou míč vyrážet, mezi českými fanoušky nadále běží.

sipka Udrží Staněk čisté konto? I na to si lze vsadit

Okolo zdravotního stavu Tomáše Součka jsou ale jakékoli pochybnosti podle všeho pryč. Český kapitán měl před turnajem problémy s kolenem a proti Portugalsku už v úvodním dějství najednou usedl na trávník. Utkání ale dohrál a kouč Ivan Hašek na předzápasové tiskové konferenci potvrdil, že před střetnutím s Gruzií všichni absolvovali plnou zátěž.

Výsledky Česka na EURO 2024:

  • 18.06.2024: Portugalsko vs. Česko 2:1 (Provod)

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Gruzie vs. Česko

Před Eurem 2024 řešila Gruzie trochu kuriózní situaci, kdy Jaba Kankava s díky odmítl pozvánku do národního týmu. V nominaci ho posléze nahradil Gabriel Sigua.

Češi před startem turnaje také museli udělat jednu změnu. Místo zraněného Michala Sadílka byl povolán Petr Ševčík.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: GruzieČesko

Gruzie vs. Česko: základní sestavy
Tým Sestava
Gruzie Mamardašvili - Kverkvelia, Kašia, Dvali - Citajšvili, Davitašvili, Mekvabišvili, Kočorašvili, Kakabadze - Mikautadze, Kvaracchelia
Česko Staněk - Holeš, Hranáč, Krejčí - Coufal, Provod, Souček, D. Jurásek – Černý, Schick, Hložek
Vsaďte si na výsledek zápasu Gruzie - Česko

Fotbal Gruzie vs. Česko dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance GEO - CZE

Reprezentace Gruzie a Česka proti sobě ještě nikdy nenastoupily. Brzy si ale proti sobě zahrají. A to nejen na Euru.

Kromě skupiny F na mistrovství Evropy se obě země potkají také v Lize národů. V září budou doma Gruzínci, v listopadu pak Češi.

Vzájemná bilance Gruzie vs. Česko
Výhry Gruzie Remízy Výhry Česka
0 0 0

Gruzie vs. Česko před vzájemným zápasem: statistiky

Níže naleznete vybrané statistiky z prvního duelu obou týmů na letošním Euru. Gruzie padla s Tureckem 1:3, zatímco Česko prohrálo s Portugalskem 1:2.

Gruzie vs. Česko: statistiky na EURO 2024
Gruzie Statistika Česko
1:3 Skóre 1:2
Mikautadze (1) Nejlepší střelec Provod (1)
48 Držení míče (%) 31
4 Střely na branku 1
5 Rohové kopy 0
1 Žluté karty 1
7 Fauly 9
Kurzy na zápas ME 2024 Gruzie - Česko najdete ZDE

EURO 2024: Gruzie vs. Česko ve skupině F, tip na výsledek

Oba soupeři své úvodní zápasy prohráli a v sobotu potřebují bodovat. Neočekáváme ale, že se od začátku utkání bude jen útočit.

Naopak sázíme na opatrnější průběh, který by mohl ve 30. minutě znamenat nerozhodný stav.

TIP: Remíza ve 30. minutě  sipka Vsadit u Fortuny

Vsaďte si u Fortuny

  • Datum, čas a místo zápasu: 22. 6. v 15:00, Volksparkstadion (Hamburk)

Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Gruzie vs. Česko na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Práva na vysílání zápasů Eura 2024 vlastní na českém území Česká televize. Ta nabídne všech 51 utkání v přímém přenosu jak v televizi, tak na internetu.

Naprostou většinu duelů najdete na kanálu ČT sport, jen v posledním kole skupin při souběžně hraných zápasech poběží vždy jedno utkání na stanici ČT2. Kompletní vysílání evropského šampionátu můžete sledovat na internetové platformě ČT sport Plus. Všechny tyto možnosti jsou bezplatné.

sipka Televizní program Eura 2024 najdete ZDE

Při sledování letošního mistrovství Evropy můžete také vybírat z bohaté nabídky sázkových příležitostí. U Fortuny najdete mnoho kurzů jak před výkopem, tak i LIVE v průběhu střetnutí.

Zápas Gruzie vs. Česko na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: sobota 22. června od 15:00
  • Kde se hraje: v Hamburku (Volksparkstadion)
  • Kdo zvítězí: favoritem je Česko (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT sport Plus

Před zápasem s Gruzií si můžete pustit rozhovor s útočníkem Janem Kuchtou.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Hráči Gruzie slaví gól v přípravném zápase proti Černé Hoře

Gruzie na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

Gruzie se probojovala na první Euro v historii. V našem článku zjistíte více informací o poměrně neznámé reprezentaci.

České fanoušky čekají na ME v Německu doprovodné programy

EURO 2024: český dům a fanzóny v Lipsku a Hamburku

Do dějiště ME 2024 se chystá velké množství fanoušků. Přinášíme pro ně informace o fanzónách a českých domech jak v Lipsku, tak v Hamburku.

Cristiano Ronaldo je nejlepší střelec v historii ME ve fotbale

ME ve fotbale 2024: statistiky, góly, asistence, karty

Prohlédněte si nejzajímavější statistiky z mistrovství Evropy 2024 v Německu. Nechybí nejlepší střelci, nahrávači nebo čistá konta.