Dánsko vs. Srbsko dnes live na EURO 2024

V úterý večer se rozřeší další velice zamotaná situace v hlavní fázi mistrovství Evropy. Dánsku by z posledního kola měla stačit i remíza, jistotu mu ale dá jen výhra. Srbsko naopak může v turnaji zachránit nejspíše jedině vítězství.

VÝSLEDEK: Dánsko vs. Srbsko – 0:0. Bezgólová remíza hraje do karet Dánům, kteří postupují do play off z druhé příčky ve skupině C. Pro Srby naopak turnaj končí, v základní skupině skončili čtvrtí.

Živý přenosKurzy
DánskoSrbsko – Sestavy
Statistiky a H2HTip

Dánsko by k jistotě ještě potřebovalo bodovat Foto: ČTK / imago sportfotodienst / www.imagephotoagency.it

EURO 2024, skupina C, 3. kolo: Dánsko vs. Srbsko v TV dnes od 21:00

Dánové zatím na šampionátu patří k nejlépe hrajícím týmům, po dvou třetinách základních skupin ale mají jen dva body. Aby tedy pokračovali do vyřazovacích bojů, potřebovali by ještě nějaký ten bodík přidat. To Srbsko má vyloženě nůž na krku a do osmifinále ho může poslat jedině výhra. Sledujte rozuzlení skupiny C v úterý od 21:00 živě na ČT2 či ČT Sport Plus.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Kurzy na Dánsko vs. Srbsko (fotbal ME 2024, Mnichov, základní skupina C)

Jednoznačným favoritem skupiny C byli už před startem šampionátu Angličané. Přestože zatím příliš nepřesvědčili, po dvou zápasech mají čtyři body, jistý postup a blízko jsou i jistotě prvního místa. Na něj si zatím stále ještě dělají zálusk i Dánové, ti ale spíše budou ještě koukat pod sebe, aby si vůbec pojistili účast v osmifinále. Srbové už první být nemohou, také oni ale chtějí do play off.

sipka Přečtěte si vše důležité o evropském šampionátu 2024

Dánsko se zatím na Euru prezentuje v lepším světle, a tak jsou mu i před vzájemným zápasem se Srbskem dávány větší šance na vítězství. A přestože zatím v žádném utkání skupiny C nepadlo více než dvě branky, bookmakeři tentokrát věří ofenzivnějšímu průběhu.

Program v Mnichově se přehoupnul do své druhé poloviny. Po zahajovacím utkání celého šampionátu se zde již odehrály další dva zápasy včetně souboje Srbska se Slovinskem v této skupině. V Allianz Areně se dále odehraje ještě také jedno osmifinále a jedno semifinále.

sipka EURO 2024 se odehraje v 10 velkolepých arénách. Vše o nich si přečtěte ZDE

Druhé vystoupení na turnaji čeká na francouzského arbitra Francoix Letexiera. Mladý sudí řídil utkání mezi Chorvatskem a Albánií ve skupině B.

Kurzy Betana na fotbal Dánsko - Srbsko na EURO 2024:

Informace před zápasem Dánsko - Srbsko
📅 Kdy: 25. 6. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Allianz Arena, Mnichov
🏆 Soutěž: EURO 2024, skupina C, 3. kolo
Rozhodčí: Francois Letexier, Francie
📺 Přímý přenos: ČT2, ČT Sport Plus
Kurzy Betana: 2,27 - 3,50 - 3,10
Vsaďte si na výsledek zápasu Dánsko - Srbsko u Betana

Dánsko opět baví fotbalem, Eriksen se stane rekordmanem

Před třemi lety se na posledním mistrovství Evropy Dánové stali miláčky fotbalové veřejnosti. Přispěl k tomu i zdravotní problém jejich lídra Eriksena, ale rozhodně nešlo jen o to. Mužstvo trenéra Hjulmanda předvádělo skvělé výkony a jen málo mu chybělo k postupu až do finále.

O to větším zklamáním bylo dánské vystoupení na světovém šampionátu v Kataru, kde Seveřané propadli a skončili s jediným bodem už ve skupině. Letos to ale vypadá, že se Dánsko mezi evropskou konkurencí opět dokázalo vybičovat k líbivému fotbalu. Formu načasovalo dobře, chybí mu zatím jen lepší výsledky.

Proti Slovinsku bylo po většinu zápasu lepší a navíc dlouho i vedlo, a tak byla konečná remíza spíše zklamáním. Proti favorizovanému Albionu pak hrálo dokonce ještě lépe a největšího adepta na zlato donutilo za stavu 1:1 ke zdržování. Tentokrát totiž sice prohrávalo, ještě v první půli ale srovnal povedenou ranou z dálky Hjulmand a byli to pak právě jeho spoluhráči, kdo měl k vítězné brance podstatně blíže.

Potěšené oko nestranného diváka je sice klíčem k sympatiím, úspěchy ale nezařídí. Dánové mají zatím jen dva body a pokud by závěrečný duel ve skupině nezvládli, mohlo by se jim přihodit druhé bezké vypadnutí v řadě. Pro ambiciózní mančaft by to byla veliká nepříjemnost.

Pomoci by jim měl i zmíněný Eriksen, který je po kolapsu před třemi lety už znovu v plné síle. Proti Anglii vyrovnal v počtu reprezentačních startů na čele historických tabulek Kjæra a v úterý už by ho měl s největší pravděpodobností překonat. Jeho kolega z obrany je sice na Euru také, zatím ale do hry nezasáhl ani na minutu.

sipka Oslaví Eriksen svůj rekordní start gólem? Vsaďte si u Betana

Výsledky Dánska na EURO 2024:

  • 16.06.2024: Slovinsko vs. Dánsko 1:1 (Eriksen)
  • 20.06.2024: Dánsko vs. Anglie 1:1 (Hjulmand)
Historická bilance obou týmů na mistrovství Evropy
Dánsko Statistika Srbsko
9 Počet účastí 6 (5× jako Jugoslávie)
1. místo (1992)
Nejlepší výsledek 2. místo (1960, 1968, součástí Jugoslávie)
Semifinále
Výsledek na ME 2020 Nekvalifikovalo se
Peter Schmeichel (13)
Nejvíce startů na ME Dragan Stojković (7)
Frank Arnesen, Kasper Dolberg, Henrik Larsen, Brian Laudrup, Jon Dahl Tomasson (3)
Nejlepší střelec na ME Savo Milošević (5)

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Srbsko v závěru vydolovalo alespoň bod a dál živí naději

Srbská fotbalová reprezentace za sebou žádné úspěchy nemá, ve své samostatné historii ještě nikdy na velké mezinárodní akci nepostoupila ani ze skupiny. Zatím to na to nevypadá ani v případě letošního mistrovství Evropy, po dvou zápasech má na svém kontě jediný bod.

Mohlo ale být ještě hůře. Po úvodní poměrně nešťastné porážce s Anglií, se kterou hrálo vyrovnanou partii a rozhodně mohlo na nějaký bodový zisk pomýšlet, se proti papírově výrazně slabšímu Slovinsku moc nepředvedlo. Po většinu času tahalo spíše za kratší konec a nakonec mohlo být hodně rádo, že z poslední akce celého duelu dokázal hlavou srovnat střídající Jović.

Herně to ale v ofenzivě celkově zatím moc nefunguje a čím dál více se začíná ukazovat i horká balkánská krev. Kapitán Tadić se už po prvním zápase neudržel a do novin si stěžoval na to, že nebyl zařazen do základní sestavy. Proti Slovinsku možná i proto nastoupil, gól ale Srbové dali až ve chvíli, kdy na hřišti nebyl. A i reakce dalších hráčů při střídání nehovoří o velkém porozumění s rozhodnutími trenéra Stojkoviće.

Hlavička Joviće ale přeci jen může celý tým trochu uklidnit. Získaný bod stále znamená, že Srbsko potřebuje proti Dánsku zvítězit, v takovém případě už by ale stoprocentně zajistil historickou účast v osmifinále.

Hodily by se góly kanonýra Mitroviće, ten se ale zatím na šampionátu v zakončení nezvykle trápí. Šancí už měl několik, přesně ale ještě zamířit nedokázal a mužstvu jeho střelecký příspěvek chybí. Schovává si svůj moment na ten nejdůležitější zápas?

sipka Mitrović se zatím trápí, prosadí se proti Dánsku? Kurzy Betana ZDE

Výsledky Srbska na EURO 2024:

  • 16.06.2024: Srbsko vs. Anglie 0:1
  • 20.06.2024: Slovinsko vs. Srbsko 1:1 (Jović)

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Dánsko vs. Srbsko

Dánové nehlásí žádné zdravotní problémy, dokonce už i záložník Delaney je po nemoci znovu připraven k zápasu, do základní sestavy by se ale vejít neměl. Trenér Hjulmand zatím nenašel ideální složení na obou stranách hřiště.

To Srbsko už přišlo o jednoho klíčového hráče, levý záložník Kostić si obnovil zranění kolena a odstoupil už u úvodního duelu. Zatím zůstává s týmem v Německu, na možnost zasáhnutí do dalšího průběhu turnaje to ale příliš nevypadá.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: DánskoSrbsko

Dánsko vs. Srbsko: základní sestavy
Tým Sestava
Dánsko Schmeichel - Andersen, Christensen, Vestergaard - Bah, M. Hjulmand, Højbjerg, Mæhle - Højlund, Eriksen, Wind
Srbsko Rajković - Veljković, Milenković, Pavlović - Mijailović, Ilić, Gudelj, Živković - Samardžić, Mitrović, Lukić
Vsaďte si na výsledek zápasu Dánsko - Srbsko

Fotbal Dánsko vs. Srbsko dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance DEN - SER

V samostatné historii Srbska se oba týmy utkaly jen třikrát a ve všech případech bylo úspěšnější Dánsko. Naposledy vyhrálo před dvěma lety v přáteláku jasně 3:0. Předtím zvládli Seveřané oba duely v rámci kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2016, ani to jim ale nakonec k postupu nestačilo.

Vzájemná bilance Dánsko vs. Srbsko
Výhry Dánska Remízy Výhry Srbska
3 0 0
Vzájemná bilance Dánsko vs. Srbsko na ME
Výhry Dánska Remízy Výhry Srbska
0 0 0

Na evropském šampionátu se obě reprezentace ještě nikdy nepotkaly.

Zápasy Dánsko vs. Srbsko na ME ve fotbale: výsledky

Dánsko vs. Srbsko před vzájemným zápasem: statistiky

Dánsko bylo zatím v obou zápasech skupiny lepším týmem a bylo více na míči, což dokládají i statistiky. Srbové byli zatím o něco o něco nervóznější a ne tolik aktivní před bránou soupeře.

Dánsko vs. Srbsko: statistiky na EURO 2024
Dánsko Statistika Srbsko
2:2 Skóre 1:2
Eriksen, Hjulmand (1) Nejlepší střelec Jović (1)
54 Držení míče (%) 51,5
11 Střely na branku 5
13 Rohové kopy 11
4 Žluté karty 7
22 Fauly 27
Kurzy na zápas ME 2024 Dánsko - Srbsko najdete ZDE

EURO 2024: Dánsko vs. Srbsko ve skupině C, tip na výsledek

Ani jeden z týmů si proti Anglii příliš mnoho rohů nevypracoval, to ale bylo dáno především stylem hry Albionu. Proti Slovinsku ale obě reprezentace ukázaly svou chuť útočit a hrát hlavně přes křídelní prostory, odkud následně centrují do šestnáctky na důrazné útočníky. Jejich ofenzivní choutky budou ještě podpořeny situací ve skupině, kdy oba mančafty budou potřebovat jít za výhrou.

TIP: Více než 10,5 rohů  sipka Vsadit u Betana

Oba týmy budou potřebovat zvítězit

  • Datum, čas a místo zápasu: 25. 6. ve 21:00, Allianz Arena (Mnichov)
  • Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Dánsko vs. Srbsko na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

    Práva na vysílání mistrovství Evropy 2024 ve fotbale má v České republice výhradně Česká televize. Ta nabídne všech 51 zápasů v přímém přenosu jak v televizi, tak na internetu. Drtivou většinu utkání najdete na stanici ČT Sport, jen v posledním kole skupin při souběžně hraných duelech bude vždy jedno utkání k dostání na kanále ČT2. Kompletní program pak bude k dispozici na internetové platformě ČT Sport Plus. Všechny tyto varianty jsou bezplatné.

    sipka Televizní program celého šampionátu najdete ZDE

    Sledování atraktivních soubojů o titul pro mistra Evropy si můžete zpříjemnit výběrem z celé řady zajímavých sázkových příležitostí. Betano nabízí širokou nabídku tipů jak před výkopem zápasu, tak i LIVE v jeho průběhu.

    Zápas Dánsko vs. Srbsko na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: úterý 25. června od 21:00
  • Kde se hraje: v Mnichově (Allianz Arena)
  • Kdo zvítězí: Dánsko je jasným favoritem (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT Sport Plus
  • Připomeňte si povedený výkon Dánska proti Anglii.

    Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

    Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

    BETANO - získej zdarma 1 000 Kč za registraci

    Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 1 000 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

    KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

    Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

    Dotáhne to hvězdný Bellingham tentokrát s Anglií až na vrchol?

    Skupina C na ME ve fotbale 2024: preview, kurzy a tipy

    Skupina C na mistrovství Evropy slibuje zajímavou podívanou. Hrdá Anglie jako vždy jede pro zlato, ostatní týmy zabojují o postup.

    Cristiano Ronaldo je nejlepší střelec v historii ME ve fotbale

    ME ve fotbale 2024: statistiky, góly, asistence, karty

    Prohlédněte si nejzajímavější statistiky z mistrovství Evropy 2024 v Německu. Nechybí nejlepší střelci, nahrávači nebo čistá konta.

    Harry Kane ani po přesunu do Německa neztratil nic ze svého střeleckého umu

    Anglie na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

    Hrdý Albion odjel na EURO v roli největšího favorita na celkové vítězství. Dočká se letos kýženého premiérové evropského titulu?