Chorvatsko vs. Itálie dnes live na EURO 2024

Itálie potřebuje k jistotě postupu do osmifinále alespoň bod. Ve třetím kole základní skupiny B hraje s Chorvatskem, které je zatím na turnaji zklamáním a má na svém kontě jedinou remízu a velmi špatné skóre. Pokud tak chce hrát vyřazovací část mistrovství Evropy, musí bezpodmínečně zvítězit.

VÝSLEDEK: Chorvatsko vs. Itálie – 1:1. Luka Modrič sice v 54. minutě neproměnil penaltu, ovšem jen o chvíli později se chorvatský kapitán prosadil ze hry a stal se nejstarším střelcem v historii EURA. Italové vyrovnali až v osmé minutě nastavení, kdy Mattia Zaccagni krásně obstřelil soupeřova brankáře. Bod za remízu Itálii posouvá do osmifinále, šance Chorvatů už se pohybují jen v teoretické rovině – v tabulce třetích týmů s dvěma body patří k nejslabším.

Živý přenosKurzy
ChorvatskoItálie – Sestavy
Statistiky a H2HTip

Modrić má možná poslední šanci získat ještě mezinárodní medaili Foto: ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO

EURO 2024, skupina B, 3. kolo: Chorvatsko vs. Itálie v TV dnes od 21:00

Italové jsou po dvou třetinách základní fáze na postupovém druhém místě a mají jistotu, že pokud uhrají alespoň bod, osmifinále bude i s jejich účastí. To Chorvaté mají nůž na krku a do vyřazovacích bojů je posune jedině vítězství. Sledujte atraktivní souboj dvou úspěšných reprezentací posledních let v pondělí od 21:00 živě na ČT Sport či ČT Sport Plus.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Kurzy na Chorvatsko vs. Itálie (fotbal ME 2024, Lipsko, základní skupina B)

Největším favoritem skupiny B bylo před turnajem Španělsko, které svou roli potvrdilo a už po dvou kolech má zajištěno první místo. Od Itálie i Chorvatska se rovněž čekala účast minimálně v osmifinále. Stát se to pořád může, pokud Chorvaté zvítězí a Itálii bude na třetí příčce nahrávat situace v jiných skupinách.

sipka Přečtěte si vše důležité o evropském šampionátu 2024

Bookmakeři ale momentálně více věří Itálii. Ta se přeci jen zatím na turnaji prezentuje v lepším světle a odpovídají tomu i kurzy.

Dějištěm zápasu bude Red Bull Arena v Lipsku. Nejmenší stadion na šampionátu už viděl duely mezi Portugalskem a Českem a Nizozemskem a Francií. Po pondělním utkání se zde odehraje ještě jedno osmifinále. Pokud Češi porazí Turecko, je velmi pravděpodobné, že se do Lipska vrátí právě oni. V tom případě by nejspíše hráli s Francií.

sipka EURO 2024 se hraje v 10 velkolepých arénách. Vše o nich si přečtěte ZDE

Hlavním arbitrem bude Nizozemec Danny Makkelie. Pro něj půjde o druhé utkání na turnaji, a to hned to zahajovací mezi Německem a Maďarskem.

Kurzy Fortuny na fotbal Chorvatsko - Itálie na EURO 2024:

  • 1/0/2: Chorvatsko 3,25 | remíza 3,30 | Itálie,2,33
  • 2,5 gólu: více 1,93 | méně 1,92
  • Střelci: Kramarić 4,00 | Scamacca 3,60
  • Zlatá medaile: Chorvatsko 80,00 | Itálie 22,00
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Informace před zápasem Chorvatsko - Itálie
📅 Kdy: 24. 6. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Red Bull Arena, Lipsko
🏆 Soutěž: EURO 2024, skupina B, 3. kolo
Rozhodčí: Danny Makkelie, Nizozemsko
📺 Přímý přenos: ČT Sport, ČT Sport Plus
Kurzy Fortuny: 3,25 - 3,30 - 2,33
Vsaďte si na výsledek zápasu Chorvatsko - Itálie u Fortuny

Chorvatsko ztratilo i s Albánií a na turnaji ho zachrání už jen výhra

Medailista posledních dvou mistrovství světa patří během aktivní kariéry generace kolem Luky Modriće mezi nejlepší týmy světa. Chorvaté ale i přes velké úspěchy na světových šampionátech, kdy v Rusku skončili druzí a v Kataru třetí, mezi evropskou konkurencí stále ne a ne prorazit.

Maximem na mistrovství Evropy je stále čtvrtfinále, poslední tři turnaje navíc skončily ještě hůře. V roce 2012 Chorvarsko vůbec nepostoupilo ani ze skupiny, edice 2016 a 2020 pak přinesly konec v osmifinále. Naposledy to bylo po smolném průběhu, když se Španělskem padlo až po penaltovém rozstřelu.

Také letos jeli Chorvaté na šampionát v širším okruhu favoritů, zatím to ale zase na žádný velký průlom na Euru nevypadá. Po dvou zápasech mají jediný bod za remízu s jedním z největších outsiderů turnaje z Albánie, se Španělskem ještě předtím padli jasně 0:3.

Nenahrávají jim pak ani průběhy ostatních skupin. V "áčku" už je hotovo a přestože byla ve hře varianta postupu se dvěma body, Maďaři gólem v závěru získali hned tři a zkomplikovali tak situaci u dalším týmům. Obzvláště vzhledem k zápornému skóre Chorvatska to nyní na 99 % vypadá, že k účasti v osmifinále bude potřebovat bezpodmínečně vyhrát.

Nepomůže mu s tím už záložník Vlašić, který po zranění dokonce už opustil kemp reprezentace. Úspěch či neúspěch ale bude jako již tradičně záviset především na výkonu záložní formace. Modrićovi bude už 39 let a dost možná tak hraje svůj poslední velký šampionát. Určitě by se s ním nechtěl rozloučit už po základní skupině. Dotáhne Chorvaty do play off?

sipka Zachrání se Chorvatsko v turnaji a vyhraje? Vsaďte si u Fortuny

Výsledky Chorvatska na EURO 2024:

  • 15.06.2024: Španělsko vs. Chorvatsko 3:0
  • 19.06.2024: Chorvatsko vs. Albánie 2:2 (Kramarić, Gjasula vlastní)
Historická bilance obou týmů na mistrovství Evropy
Chorvatsko Statistika Itálie
6 Počet účastí 10
Čtvrtfinále (1996, 2008) Nejlepší výsledek 1. místo (1968, 2020)
Osmifinále Výsledek na ME 2020 1. místo
Luka Modrić (15) Nejvíce startů na ME Leonardo Bonucci (18)
Ivan Perišić (4) Nejlepší střelec na ME Mario Balotelli, Antonio Cassano (3)

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Itálie proti favoritovi propadla a ještě nemůže být v klidu

Squadra Azzurra zažila dva hodně odlišné zápasy. Na úvod proti Albánii si zvedla sebevědomí, když rychle otočila výsledek po nejrychleji inkasované brance v historii mistrovství Evropy a pak si už poměrně v poklidu pohlídala vítězství. Výsledek 2:1 tak úplně neodpovídal předvedené hře, Italové se fotbalem bavili a předvedli celou řadu zajímavých ofenzivních akcí.

Ve druhém kole ale přišlo kruté vystřízlivění. V souboji těžkých vah proti Španělsku Spalettiho výběr absolutně nestačil, byl jednoznačně přehrál, sám vyprodukoval jen chabé čtyři střely a mohl být ještě rád, že prohrál jen 0:1.

S výjimkou brankáře Donnarummy se v pozitivním světle neukázal žádný z hráčů, a tak je otázka, jaká bude reakce zkušeného holohlavého kouče. Na šanci čekají například Raspadori, Retegui nebo Cambiaso, kteří jsou stále poměrně mladí a s národním týmem sice nemají tolik zkušeností, o to jsou ale hladovější po úspěchu.

Italové každopádně i přes úvodní výhru ještě nemají vyhráno ve skupině B. Případný získaný bod by jim dal jistotu postupu do osmifinále, pokud ale prohrají, mohou ještě teoreticky skončit v tabulce poslední. I kdyby ale Albánie nedokázala porazit Španělsko, což se jeví jako pravděpodobný scénář, muselo by se čekat na výsledky z dalších skupin.

Pro obhájce titulu by samozřejmě cokoliv jiného než postup bylo obrovským zklamáním. Před třemi lety ale šli z prvního místa bez ztráty body, vše si začali komplikovat až od osmifinále. Od té doby absolvovali hned tři prodloužení a dva penaltové rozstřely. Tentokrát jsou na pokraji problému už dříve. Jestli ale situaci zvládnou a postoupí, nebude na ně chtít narazit žádný soupeř.

sipka Italové mají zatím skóre jen 2:2. zastřílí si tentokrát? Kurzy u Fortuny

Výsledky Itálie na EURO 2024:

  • 15.06.2024: Itálie vs. Albánie 2:1 (Bastoni, Barella)
  • 20.06.2024: Španělsko vs. Itálie 1:0

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Chorvatsko vs. Itálie

Chorvaté zatím na turnaji nepřesvědčili, velké změny v sestavě se ale stejně příliš očekávat nedají. Trenér Dalić je u týmu dlouhé roky a drží si osvědčenou kostru, které věří. Vlašić, který se pohyboval na hraně základní jedenáctky, se navíc zranil a ze šampionátu už odcestoval.

To Italové v minulém utkání proti Španělsku propadli a kouč Spaletti by mohl být více nakloněn větší rotaci.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: ChorvatskoItálie

Chorvatsko vs. Itálie: zahajovací sestavy
Tým Sestava
Chorvatsko Livaković - Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Perišić - Modrić, Sučić, Kovačić - Pašalić, Budimir, Kramarić
Itálie Donnarumma - Darmian, Bastoni, Calafiori, Dimarco - Cristante, Barella - Chiesa, Pellegrini, Zaccagni - Retegui
Vsaďte si na výsledek zápasu Chorvatsko - Itálie

Fotbal Chorvatsko vs. Itálie dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance CRO - ITA

Není bez zajímavosti, že Chorvatsko se s Itálií v posledních třech případech rozešlo smírně 1:1. Celkově mají Balkánci o něco lepší bilanci, vyhráli třikrát oproti jedinému triumfu Itálie.

Vzájemná bilance Chorvatsko vs. Itálie
Výhry Chorvatska Remízy Výhry Itálie
3 5 1
Vzájemná bilance Chorvatsko vs. Itálie na ME
Výhry Chorvatska Remízy Výhry Itálie
0 1 0

V historii mistrovství Evropy se oba týmy potkaly dosud jen jednou, a to před dvanácti lety v polské Poznani. Ve skupině tehdy dopadl jejich vzájemný souboj smírně 1:1.

Zápasy Chorvatsko vs. Itálie na ME ve fotbale: výsledky

  • EURO 2012: Chorvatsko vs. Itálie 1:1
  • EURO 2024: Chorvatsko vs. Itálie – vsaďte si ZDE

Chorvatsko vs. Itálie před vzájemným zápasem: statistiky

Chorvaté proti Španělsku skoro celý zápas prohrávali a dohánět museli i proti Albánii, a tak není divu, že celkové statistiky z turnaje hovoří o jejich ofenzivní snaze. Jenže mají problém s efektivitou, z deseti střel na branku proměnili jen jednu, druhý gól si pak dal soupeř sám. Italové zažili dva dost odlišné duely, jednou byli jasně lepší, podruhé zase tahali za kratší konec.

Chorvatsko vs. Itálie: statistiky na EURO 2024
Chorvatsko Statistika Itálie
2:5 Skóre 2:2
Kramarić (1) Nejlepší střelec Bastoni, Barella (1)
57,5 Držení míče (%) 54,5
10 Střely na branku 6
3 Rohové kopy 7
1 Žluté karty 4
28 Fauly 21
Kurzy na zápas ME 2024 Chorvatsko - Itálie najdete ZDE

EURO 2024: Chorvatsko vs. Itálie ve skupině B, tip na výsledek

Na závěr skupiny B se nedá očekávat žádný "zanďour". Italům sice stačí k jistotě postupu remíza, Chorvaté ale naopak budou muset od začátku jít za vítězstvím. Azzurri mají na tolik kvalitní brejkové hráče, že budou z protiútoků zlobit. K vidění by mohlo být více branej.

TIP: Oba týmy dají gól a padnou alespoň 3 branky  sipka Vsadit u Fortuny

Chorvaté se budou muset tlačit za výhrou

  • Datum, čas a místo zápasu: 24. 6. ve 21:00, Red Bull Arena (Lipsko)
  • Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Chorvatsko vs. Itálie na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

    Práva na vysílání mistrovství Evropy 2024 ve fotbale má v České republice výhradně Česká televize. Ta nabídne všech 51 zápasů v přímém přenosu jak v televizi, tak na internetu. Drtivou většinu utkání najdete na stanici ČT Sport, jen v posledním kole skupin při souběžně hraných duelech bude vždy jedno utkání k dostání na kanále ČT2. Kompletní program pak bude k dispozici na internetové platformě ČT Sport Plus. Všechny tyto varianty jsou bezplatné.

    sipka Televizní program celého šampionátu najdete ZDE

    Sledování atraktivních soubojů o titul pro mistra Evropy si můžete zpříjemnit výběrem z celé řady zajímavých sázkových příležitostí. Fortuna nabízí širokou nabídku tipů jak před výkopem zápasu, tak i LIVE v jeho průběhu.

    Zápas Chorvatsko vs. Itálie na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: pondělí 24. června od 21:00
  • Kde se hraje: v Lipsku (Red Bull Arena)
  • Kdo zvítězí: Itálie je favoritem (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT Sport Plus
  • Podívejte se na záběry ze zápasu Itálie se Španělskem.

    Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

    Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

    FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

    Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

    KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

    Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

    Pedri slaví gól v přípravě proti Severnímu Irsku

    Skupina B na ME ve fotbale 2024: preview, kurzy a tipy

    Skupina smrti. Tak byla hned po losu Eura 2024 označena skupina B. ⚽ Představí se v ní Španělsko, Itálie, Chorvatsko a Albánie.

    Italský národní tým před přípravným zápasem s Bosnou a Hercegovinou

    Itálie na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

    Italové obhajují v Německu titul, nejdříve si ovšem musí poradit ve skupině smrti. Přečtěte si bližší informace o národním týmu.

    Legendární záložník Luka Modrić znovu povede Chorvatsko jako kapitán na ME ve fotbale

    Chorvatsko na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

    Končící chorvatští reprezentanti se stali hrdiny, ale na EURO nikdy neuspěli. Luka Modrić má zřejmě poslední šanci, jak to změnit.