Česko vs. Turecko dnes live na EURO 2024

Česká reprezentace stojí před posledním zápasem ve skupině před jasným úkolem. Ve středu večer musí s Tureckem získat tři body. jinak se může s evropským šampionátem rozloučit v nejkratším možném termínu. Nebezpečného soupeře ale bude muset obrat bez své největší hvězdy, Patrik Schick je totiž pro zranění mimo hru.

VÝSLEDEK: Česko vs. Turecko – 1:2. Tento výsledek spolu s výhrou Gruzínců v zápase s Portugalci znamená, že pro českou reprezentaci EURO 2024 končí již po základní části. Naši hráli už od 20. minuty v deseti, po dvou žlutých kartách šel pod sprchy Barák. Po změně stran poslal Turky do vedení Calhanoglu, Souček v 66. minutě vyrovnal. V nastavení pak tureckou výhru vystřelil Tosun.

Živý přenosKurzy
ČeskoTurecko – Sestavy
Statistiky a H2HTip

Dovede kapitán Souček český tým do osmifinále? Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Justus Stegemann

EURO 2024, skupina F, 3. kolo: Česko vs. Turecko v TV dnes od 21:00

Češi mají za sebou dva velmi odlišné zápasy na mistrovství Evropy 2024. Na úvod herně jasně nestačili na Portugalce, do poslední chvíle se ale výsledkově drželi. Gruzii pak naopak celých devadesát minut přehrávali, ale získali jenom bod. Proti Turecku tak mají teď nůž na krku a pokud chtějí do vyřazovacích bojů, nesmějí znovu selhat. Sledujte vyvrcholení skupiny F ve středu od 21:00 živě na ČT Sport či ČT Sport Plus.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Kurzy na Česko vs. Turecko (fotbal ME 2024, Hamburk, základní skupina F)

Česko mělo už před začátkem turnaje bojovat především s Tureckem o druhé postupové místo. Bookmakeři věřili na účast v osmifinále oběma týmům, o malinko jistější si byli v případě našeho středečního soupeře. Outsiderem skupiny byla Gruzie a pokud překvapivě neporazí Portugalce, měla by jet po základní části domů.

sipka Přečtěte si vše důležité o evropském šampionátu 2024

Mezi Českem a Tureckem se ale ještě svede náročný boj. Turkům stačí jakýkoliv bod k jistotě postupu, kvůli vysoké porážce ve druhém kole by jim ale dosavadní tři body stačit nemusely. To Češi ví, že pokud prohrají, na turnaji končí.

Výběr Ivana Haška měl base camp v Hamburku, právě zde totiž odehraje po souboji s Gruzií i závěrečný duel proti Turecku. Volksparkstadion tak bude ze značné části naplněn českými fanoušky, kteří v Hamburku rovněž našli své útočiště v hojném počtu. Proti Turkům ale stále budou v hledišti v oslabení.

sipka EURO 2024 se hraje v 10 velkolepých arénách. Vše o nich si přečtěte ZDE

Na pořádek na hřišti bude mít hlavní úlohu dohlížet rumunský arbitr István Kovács. Ten ze všech rozhodčích nominovaných na mistrovství Evropy v průměru v letošní sezoně uděloval nejvíce karet, bude tak zajímavé sledovat, jaký metr zvolí.

Kurzy Fortuny na fotbal Česko - Turecko na EURO 2024:

Informace před zápasem Česko - Turecko
📅 Kdy: 26. 6. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Volksparkstadion, Hamburk
🏆 Soutěž: EURO 2024, skupina F, 3. kolo
Rozhodčí: István Kovács, Rumunsko
📺 Přímý přenos: ČT Sport, ČT Sport Plus
Kurzy Fortuny: 2,65 - 3,30 - 2,80
Vsaďte si na výsledek zápasu Česko - Turecko u Fortuny

Česko přišlo o Schicka i o body a bude ještě muset zabrat

Po úvodním duelu s portugalským favoritem nálada kolem českého národního výběru nebyla zrovna ideální. Ustrašený výkon bez individuální či týmové kvality málem stačil alespoň na bod, Ronaldo a spol. ale nakonec po zásluze přetavili svou soustavbou převahu ve vítěznou branku střídajícího Conceicaa a Češi odešli poraženi.

Už proti Gruzii tak měli tak trochu nůž na krku a věděli, že by potřebovali zabrat jak herně, tak i výsledkově. První část se poměrně vydařila, reprezentace byla aktivní, soupeře po většinu zápasu mačkala a hnala se za vítězstvím. Jenže po dalším nešťastném okamžiku plzeňského stopera Hranáče z penalty inkasovala a po zbytek času musela dobývat poctivě zataženou obranu.

To se nakonec dovoleným způsobem podařilo jen jednou po dorážce Schicka, trefa Hložka ještě předtím totiž byla pro hru rukou odvolána. I za nerozhodného stavu bylo Česko jasně iniciativnější, v závěru už ale mělo spíše platonický tlak, který nevedl k žádným vyloženým příležitostem. Naopak z úplně poslední akce utkání ještě mohl Staněk podruhé inkasovat, když do otevřené obrany vběhli dva Gruzínci, svou možnost ale zahodili.

Tím Česku výrazně usnadnili další průběh skupiny. Vzhledem k poměrně příznivému skóre a příhodnému vývoji v dalších částech pavouka je totiž už nyní jasné, že k postupu do osmifinále povede cesta i přes pouhé dva získané body. Národnímu týmu tak proti Turecku bude stačit i remíza. Hrát opatrně právě na získaný bod by se ale mohlo hrubě nevyplatit.

Hašek navíc musí řešit složení základní sestavy. Útočník Schick, jenž se gólem v minulém utkání dotáhl v historické tabulce českých střelců na mistrovství Evropy na Milana Baroše, si totiž opět poranil lýtko a proti Turecku nebude dostupný. Zbytek kádru zdravý je, například na levé straně ale zatím ani jeden z hráčů nepřesvědčil.

sipka Kdo se při absenci Schicka zhostí role střelce? Vsaďte si u Fortuny

Výsledky Česka na EURO 2024:

  • 18.06.2024: Portugalsko vs. Česko 2:1 (Provod)
  • 22.06.2024: Gruzie vs. Česko 1:1 (Schick)
Historická bilance obou týmů na mistrovství Evropy
Česko Statistika Turecko
8 Počet účastí 6
2. místo (1996) Nejlepší výsledek Semifinále (2008
Čtvrtfinále Výsledek na ME 2020 Skupina
Petr Čech, Karel Poborský (14)
Nejvíce startů na ME Rüştü Reçber (8)
Milan Baroš, Patrik Schick (5) Nejlepší střelec na ME Semih Şentürk (3)

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Turecko si na favorita nevyšláplo a o postup bude muset ještě bojovat

Turci se už na šampionátu stihli postarat o dva zapamatování hodné momenty. Ten první byl delší a také podstatně lichotivější, když jejich úvodní souboj s Gruzií patří k dosavadním ozdobám turnaje. Oba týmy se snažily hrát ofenzivně a výsledkem bylo krásné představení nahoru – dolů, které navíc Turecku přineslo po velkém dramatu výhru 3:1.

Zápas s Portugalskem pak přinesl velmi kuriózní situaci. Obránce Akaydin za stavu 0:1 dával malou domů svému vlastnímu gólmanovi, ten už ale mezitím odběhl mimo branku, aby přihrávku spoluhráči zjednodušil. Ten si toho ale nevšiml a rozvlnil vlastní síť.

Pro výkon Turecka proti velkému gigantovi to bylo tak trochu symbolické. Ambiciózní mužstvo tentokrát selhalo, nestačilo a zcela zaslouženě odešlo poraženo vyšším rozdílem 0:3. Právě výše prohry je přitom v tomto případě poměrně zásadní, Turkům totiž pořádně zhoršila skóre, což je pro nasazení do případného play off znevýhodňující.

Jenže v osmifinále Turci ještě ani nejsou. Stále je totiž možné, že ve skupině F skončí úplně poslední. To v případě vlastní porážky s Českem a zároveň triumfu Gruzie nad Portugalskem. Tato varianta se samozřejmě nejeví zase tak pravděpodobně, vyloučit ji ale nelze. A tak tým italského trenéra Montelly potřebuje k jistotě získat alespoň bod.

Další nepříjemnost ale přišla v podobě karetního trestu stopera Bardakciho, jenž inkasoval žluté napomenutí v obou dosavadních duelech a třetí duel tak nuceně vynechá. Na jeho místo by měl zřejmě zaskočit Demiral. Do sestavy by se měl vrátit také mladík Güler, jenž se uvedl na turnaji krásným gólem do sítě Gruzie, minule ale proti na míči dominantnímu soupeři naskočil až na posledních 20 minut.

sipka Italové mají zatím skóre jen 2:2. zastřílí si tentokrát? Kurzy u Fortuny

Výsledky Turecka na EURO 2024:

  • 18.06.2024: Turecko vs. Gruzie 3:1 (Muldur, Güler, Aktürkoglu)
  • 22.06.2024: Turecko vs. Portugalsko 0:3

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Česko vs. Turecko

Český lodivod Hašek musí řešit, jak nahradit Patrika Schicka. Hlavní útočná hvězda týmu bude pro zranění lýtka scházet.

Turecko je bez vykartovaného obránce Bardakciho, jinak by ale mělo být kompletní. Kahveci i Calhanoglu by totiž po drobnějších potížích měli být připraveni.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: ČeskoTurecko

Česko vs. Turecko: základní sestavy
Tým Sestava
Česko Staněk - Holeš, Hranáč, Krejčí - Coufal, Souček, Provod, D. Jurásek - Barák - Chytil, Hložek
Turecko Gunok - Muldur, Akaydin, Demiral, Kadioglu - Yuksek, Ozcan - Guler, Calhanoglu, Yildiz - Yilmaz
Vsaďte si na výsledek zápasu Česko - Turecko

Fotbal Česko vs. Turecko dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance CZE - TUR

Češi s Tureckem prohráli třikrát v řadě. Naposledy to bylo před necelými dvěma roky v přátelském utkání, když v národním týmu debutoval mladý supertalent Güler. Celková bilance je ale vyrovnaná.

Vzájemná bilance Česko vs. Turecko
Výhry Česka Remízy Výhry Turecka
5 1 5
Vzájemná bilance Česko vs. Turecko na ME
Výhry Česka Remízy Výhry Turecko
0 0 2

sipka Podívejte se na detailní informace o vzájemné bilance Česka a Turecka

V historii mistrovství Evropy se oba týmy potkaly od vzniku samostatného Česka dvakrát a nejsou to zrovna nejpříjemnější vzpomínky. EURO 2008 přineslo bolestivý turecký obrat na 3:2 a vyřazení v přímém souboji o postup. O osm let později pak Češi padli 0:2 a cesta turnajem pro ně rovněž skončila už po skupině.

Zápasy Česko vs. Turecko na ME ve fotbale: výsledky

  • EURO 2008: Turecko vs. Česko 3:2
  • EURO 2016: Česko vs. Turecko 0:2
  • EURO 2024: Česko vs. Turecko – vsaďte si ZDE

Česko vs. Turecko před vzájemným zápasem: statistiky

Turnajové statistiky jsou stále sebrány z malého vzorku odehraných minut, a tak každý povedený či naopak nevydařený úsek hry celkové vyznění zásadně ovlivní. Česká čísla jsou složena ze dvou zcela odlišných duelů, kdy proti Portugalsku Haškova družina tahala za kratší konec, Gruzii naopak zasypala střelami i rohovými kopy. Turecka se týká podobný scénář, jen v opačném pořadí zápasů.

Česko vs. Turecko: statistiky na EURO 2024
Česko Statistika Turecko
2:3 Skóre 3:4
Schick, Provod (1) Nejlepší střelec Muldur, Güler, Aktürkoglu (1)
43 Držení míče (%) 48
12 Střely na branku 11
11 Rohové kopy 14
6 Žluté karty 5
26 Fauly 26
Kurzy na zápas ME 2024 Česko - Turecko najdete ZDE

EURO 2024: Česko vs. Turecko ve skupině F, tip na výsledek

V utkání půjde o hodně, Češi i Turci jsou navíc poměrně náchylní k projevům emocí a vzrůstající frustrace. K tomu přidejme rozhodčího Kovácse, jenž pro karty nechodí daleko, a v zápase by se mohl rozjet solidní mariáš. Oba týmy jsou navíc co do kvality dost vyrovnané, a tak by mohlo být k vidění i vyloučení.

TIP: Bude červená karta  sipka Vsadit u Fortuny

Dá se očekávat vypjatý duel plný emocí

  • Datum, čas a místo zápasu: 26. 6. ve 21:00, Volksparkstadion (Hamburk)
  • Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Česko vs. Turecko na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

    Práva na vysílání mistrovství Evropy 2024 ve fotbale má v České republice výhradně Česká televize. Ta nabídne všech 51 zápasů v přímém přenosu jak v televizi, tak na internetu. Drtivou většinu utkání najdete na stanici ČT Sport, jen v posledním kole skupin při souběžně hraných duelech bude vždy jedno utkání k dostání na kanále ČT2. Kompletní program pak bude k dispozici na internetové platformě ČT Sport Plus. Všechny tyto varianty jsou bezplatné.

    sipka Televizní program celého šampionátu najdete ZDE

    Sledování atraktivních soubojů o titul pro mistra Evropy si můžete zpříjemnit výběrem z celé řady zajímavých sázkových příležitostí. Fortuna nabízí širokou nabídku tipů jak před výkopem zápasu, tak i LIVE v jeho průběhu.

    Zápas Česko vs. Turecko na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: středa 26. června od 21:00
  • Kde se hraje: v Hamburku (Volksparkstadion)
  • Kdo zvítězí: zápas nemá favorita (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT Sport Plus
  • Podívejte se na předzápasovou tiskovou konferenci českého týmu.

    Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

    Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

    FORTUNA – získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

    Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

    KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

    Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

    Antonín Barák se spoluhráči slaví gól do sítě Severní Makedonie

    Česko na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

    Česko ani poosmé v řadě nechybí na mistrovství Evropy. ⚽ Přečtěte si vše důležité o aktuálním ✔️ českém výběru.

    Turci namíchali zajímavou směs zkušenosti s dravým mládím

    Turecko na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

    Turecko na posledním mistrovství Evropy zcela propadlo a skončilo poslední. Letos se o něm tolik nemluví, to mu by ale mohlo vyhovovat.

    Vladimír Coufal a Jan Kuchta během přípravy se Severní Makedonií

    Skupina F na ME ve fotbale 2024: preview, kurzy a tipy

    České fanoušky na Euru 2024 ⚽ pochopitelně nejvíce zajímá skupina F. Češi se v ní utkají ✔️ s Portugalskem, Gruzií a Tureckem.