Belgie vs. Rumunsko dnes live na EURO 2024

Belgie zažila na úvod šampionátu šok, když nedokázala překonat slovenskou obranu a je tak zatím bez bodu. Ve druhém kole ji navíc čeká jedno z nepříjemnějších překvapení dosavadního průběhu turnaje. Rumunsko nedalo šanci Ukrajině a ukázalo, že si na EURO přijelo pro úspěch. Ten si může zajistit už bodovým ziskem proti favoritovi skupiny E.

VÝSLEDEK: Belgie vs. Rumunsko – 2:0. Favorit šel do vedení už ve druhé minutě, kdy se trefil Tielemans. V 63. minutě na něj navázal i Lukaku, leč kvůli ofsajdu mu už potřetí na turnaji sebral branku VAR. Rumunský odpor tak až v 80. minutě definitivně zlomil De Bruyne. Po dvou kolech mají všechny čtyři týmy ve skupině E tři body, o postupujících rozhodnou až středeční zápasy.

Živý přenosKurzy
BelgieRumunsko – Sestavy
Statistiky a H2HTip

Lukaku prožil hodně smolný zápas Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Marc Schueler

EURO 2024, skupina E, 2. kolo: Belgie vs. Rumunsko v TV dnes od 21:00

Tentokrát Belgičané už nepřijeli na mistrovství Evropy v roli velkého adepta na zlato, přesto se čekal poměrně jednoznačný postup do vyřazovacích bojů. Porážka v prvním kole je ale značnou komplikací, a tak De Bruyne a spol. musejí zabrat. Rumuni jsou ale v laufu, a tak Belgii nečeká vůbec nic snadného. Jedno z rozhodujících utkání skupiny E začíná v sobotu od 21:00 živě na ČT Sport či ČT Sport Plus.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Kurzy na Belgie vs. Rumunsko (fotbal ME 2024, Kolín n. R., základní skupina E)

Belgičané v prvním kole vůbec nepřesvědčili, Rumuni naopak předvedli jeden z nejlepších výkonů ze všech účastníků. Bookmakeři se ale nenechali úvodními představeními strhnout a rozložení sil vidí stále takové, jaké se předpovídalo před startem turnaje.

sipka Přečtěte si vše důležité o evropském šampionátu 2024

Znamená to, že Belgičané jsou poměrně jasnými favority. Jenže Rumunsko má o motivaci postaráno, v případě bodového zisku by si už zajistilo účast v osmifinále Eura, v play off přitom bylo ve své historii jedinkrát.

RheinEnergieStadion v Kolíně nad Rýnem se tímto duelem přehoupne za svou polovinu programu, do konce mistrovství Evropy pak už zažije jen dva zápasy, vrcholem pro něj bude osmifinále.

sipka EURO 2024 se hraje v 10 velkolepých arénách. Vše o nich si přečtěte ZDE

Je trochu překvapivé, že teprve svůj debut na šampionátu si odbyde renomovaný polský arbitr Marciniak. Na posledním mistrovství světa mu bylo svěřeno dokonce finále.

Kurzy Tipsportu na fotbal Belgie - Rumunsko na EURO 2024:

Informace před zápasem Belgie - Rumunsko
📅 Kdy: 22. 6. 2024 od 21:00
🌍 Kde: RheinEnergieStadion, Kolín n. R.
🏆 Soutěž: EURO 2024, skupina E, 2. kolo
Rozhodčí: Szymon Marciniak, Polsko
📺 Přímý přenos: ČT Sport, ČT Sport Plus
Kurzy Tipsportu:
Vsaďte si na výsledek zápasu Belgie - Rumunsko u Tipsportu

Belgie doplatila na slabou koncovku i smůlu a zkomplikovala si situaci

Měl to být z pohledu Belgie poměrně pohodový vstup do turnaje. Od Slováků se mnoho nečekalo, a tak by fotbalovou společnost asi ani příliš nepřekvapilo, kdyby si De Bruyne a spol. zastříleli. Místo toho ale odešli střelecky i bodově s prázdnou a pořádně si ztížili cestu za postupem.

Jen samotný Lukaku mohl dát klidně hattrick, na slovenskou defenzivu v čele s brankářem Dúbravkou ale nevyzrál. A když už se mu dvakrát podařilo dostat míč do sítě, odvolal jeho trefy videorozhodčí. Jednou za ofsajd, podruhé za ruku Opendy při zpracování. Frustrující večer.

Na druhou stranu se ale nedá vše shodit ze stolu s tím, že šlo jen o smůlu. Belgie nepodala příliš kolektivní výkon, dělala zbytečné chyby v rozehrávce na vlastní polovině a kvůli tomu se naběhala mnohem více, než bylo nutné. Hlavně Faes působil často až příliš bohorovným stylem. Právě jeho by tak mohl nahradit uzdravený Vertonghen. Další varianty do obrany Meunier a Witsell budou zřejmě ještě chybět.

A ani směrem dopředu to až tolik nešlapalo. De Bruyne byl průběhem evidentně rozladěný, Trossard nebyl až tolik viditelný a Lukaku zahodil, co mohl. Jediným světlým bodem byly občasné záblesky prvotřídní individuální kvality v podání Dokua, ani z jeho akcí ale nezapršelo.

Zlepšení přinesli náhradníci, Openda i Lukebakio se okamžitě zapojili aktivně, vidět byl i Bakayoko. Jenže první jmenovaní přišli na hřiště až v 84. minutě, reakce trenéra měla zřejmě přijít dříve. Dost možná přijde už v zahajovací jedenáctce pro druhý duel skupiny, který by Belgie nutně potřebovala vyhrát.

sipka Prosadí se tentokrát Lukaku? I na to si lze vsadit u Tipsportu

Výsledky Belgie na EURO 2024:

  • 17.06.2024: Belgie vs. Slovensko 0:1
Historická bilance obou týmů na mistrovství Evropy
Belgie Statistika Rumunsko
5 Počet účastí 5
2. místo (1980) Nejlepší výsledek Čtvrtfinále (2000)
Čtvrtfinále Výsledek na ME 2020 Nekvalifikovalo se
Romelu Lukaku (11) Nejvíce startů na ME Gheorghe Hagi (8)
Romelu Lukaku (6) Nejlepší střelec na ME Bogdan Stancu (2)

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Rumunsko příjemně překvapilo a je na dosah osmifinále

Psát po prvním zápase o nadějné pozici s ohledem na postup ze základní skupiny stále působí poněkud zvláštně. V případě Rumunů je ale taková realita. Vzhledem k současnému hernímu formátu mistrovství Evropy, kdy do osmifinále projdou i čtyři ze šesti nejlepších týmů na třetím místě, je vítězství 3:0 už velmi pravděpobnou vstupenkou do dalšího kola.

Nešlo přitom o žádnou náhodu. Podle papírových předpokladů mělo být Rumunsko největší outsider skupiny E, hned na úvod ale ukázalo, že do Německa nepřijelo na žádný výlet, naopak se chce porvat klidně o největší úspěch ve své historii. Tím je dosud čtvrtfinále z roku 2000, tehdy šlo ale hned o první kolo play off.

Pro české fanoušky byl rumunský výkon o to zajímavější, že ho z pozice kapitána řídil bývalý hráč Sparty i Slavie Nicolae Stanciu. A nejen to, nevysoký záložník dokonce vstřelil i nádhernou úvodní branku, která celý tým uklidnila.

Ukrajinci naopak znervózněli a snažili se o výraznější kontrolu balónu, což ale spíše hrálo do karet právě Rumunům a jejich smrtícím brejkům. Klíčem k úspěchu ale byla pevná obrana.

Tu řídil teprve dvaadvacetiletý zadák Tottenhamu Radu Dragusin, který ale už ve svém útlém věku působí jako ostřílený mazák. A především také lídr, celou defenzivu dirigoval a svými zákroky bičoval k takřka bezchybnému výkonu.

sipka Zastřílejí si Rumuni i proti favoritovi? Vyberte si svého oblíbeného střelce u Tipsportu

Výsledky Rumunska na EURO 2024:

  • 17.06.2024: Rumunsko vs. Ukrajina 3:0 (Stanciu, R. Marin, Dragus)

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Belgie vs. Rumunsko

Rumuni nemají sebemenší důvod cokoliv měnit, v prvním utkání předvedli fantastický týmový výkon.

To belgický trenér Tedesco má hodně o čem přemýšlet. Vertonghen už by měl být k dispozici, Meunier s Witselem ještě s největší pravděpodobností ne.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: BelgieRumunsko

Belgie vs. Rumunsko: pravděpodobné sestavy
Tým Sestava
Belgie Casteels - Castagne, Faes, Vertonghen - Doku, Tielemans, Onanam, Theate - De Bruyne, Lukaku, Lukebakio
Rumunsko Nita - Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu - M. Marin - Man, R. Marin, Stanciu, Mihaila - Dragus
Vsaďte si na výsledek zápasuBelgie - Rumunsko

Fotbal Belgie vs. Rumunsko dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance BEL - ROM

Belgie s Rumunskem nemají extenzivní historii vzájemných zápasů, v celé historii se oba mančafty potkaly jedenáctkrát. O jedno vítězství úspěšnější je Belgie, v drtivé většině případů šlo ale o přátelské zápasy. Soutěžní duely byly dosud pouze dva, a to v rámci kvalifikace o postup na mistrovství světa 1994. Tehdy si obě reprezentaci doma pohlídaly výhru.

Vzájemná bilance Belgie vs. Rumunsko
Výhry Belgie Remízy Výhry Rumunska
5 2 4
Vzájemná bilance Belgie vs. Rumunsko na ME
Výhry Belgie Remízy Výhry Rumunska
0 0 0

V historii mistrovství Evropy se Belgie s Rumunskem ještě nikdy nepotkala.

Zápasy Belgie vs. Rumunsko na ME ve fotbale: výsledky

Belgie vs. Rumunsko před vzájemným zápasem: statistiky

Kdyby se člověk podíval jen na samotné statistiky z úvodního kola, musel by si pomyslet, že Belgie předvedla lepší výkon. Jenže nenechte se zmást, čísla jsou zkreslená vývojem obou zápasů, kdy Belgičané museli dohánět výsledek, zatímco Rumuni za při jasném vedení už nemuseli nikam hnát.

Belgie vs. Rumunsko: statistiky na EURO 2024
Belgie Statistika Rumunsko
0:1 Skóre 3:0
/ Nejlepší střelec Stanciu, R. Marin, Dragus (1)
56 Držení míče (%) 34
5 Střely na branku 5
5 Rohové kopy 4
3 Žluté karty 1
14 Fauly 9
Kurzy na zápas ME 2024 Belgie - Rumunsko najdete ZDE

EURO 2024: Belgie vs. Rumunsko ve skupině E, tip na výsledek

Jasně, Belgie má stále na papíře co do individualit větší kvalitu. Už několikátý velký turnaj v řadě ale nepůsobí jako tým a dohromady jim to příliš nefunguje. Rumuni se naopak předvedli ve skvělém světle a bojovali jeden za druhého. Pokud se oba týmy představí stejně i ve druhém utkání, mohlo by si Rumunsko bodovým ziskem zajistit postup už s předstihem.

TIP: Rumunsko neprohraje  sipka Vsadit u Tipsportu

Belgie nepůsobí v ideálním rozpoložení, Rumuni naopak vypadají skvěle

  • Datum, čas a místo zápasu: 22. 6. ve 21:00, RheinEnergieStadion (Kolín n. R.)
  • Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Belgie vs. Rumunsko na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

    Práva na vysílání mistrovství Evropy 2024 ve fotbale má v České republice výhradně Česká televize. Ta nabídne všech 51 zápasů v přímém přenosu jak v televizi, tak na internetu. Drtivou většinu utkání najdete na stanici ČT Sport, jen v posledním kole skupin při souběžně hraných duelech bude vždy jedno utkání k dostání na kanále ČT2. Kompletní program pak bude k dispozici na internetové platformě ČT Sport Plus. Všechny tyto varianty jsou bezplatné.

    sipka Televizní program celého šampionátu najdete ZDE

    Sledování atraktivních soubojů o titul pro mistra Evropy si můžete zpříjemnit výběrem z celé řady zajímavých sázkových příležitostí. Tipsport nabízí širokou nabídku tipů jak před výkopem zápasu, tak i LIVE v jeho průběhu.

    Zápas Belgie vs. Rumunsko na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: sobota 21. června od 21:00
  • Kde se hraje: v Kolíně nad Rýněm (RheinEnergieStadion)
  • Kdo zvítězí: Belgie je jasným favoritem (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT Sport Plus
  • Podívejte se na záběry z tréninku Belgie.

    Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

    Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

    TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

    Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

    KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

    Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

    Lídry Belgie na ME ve fotbale 2024 budou zejména Kevin De Bruyne a Romelu Lukaku

    Belgie na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

    Belgie patří do širšího okruhu favoritů ME ve fotbale. Podívejte se na detailní údaje o belgickém týmu, který se představí na EURO 2024.

    Belgický záložník Kevin De Bruyne je jednou z největších hvězd ME ve fotbale 2024

    Skupina E na ME ve fotbale 2024: preview, kurzy a tipy

    Favorizovaná Belgie a spolu s ní Slovensko, Ukrajina a Rumunsko: skupina E na ME ve fotbale slibuje zajímavé souboje o postup.

    Slovensko se na EURO 2024 pokusí podruhé v historii postoupit do osmifinále ME ve fotbale

    Slovensko na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

    Slovensko potřetí v řadě postoupilo na EURO. Naposledy vypadlo ve skupině, letos má má sice kvalitní, ale zároveň hratelné soupeře.