Liga mistrů: Malmö vs. Sparta Praha živě

Ještě jeden soupeř. Spartu od vysněného postupu do Ligy mistrů dělí zvládnutý dvojzápas s Malmö. Švédskému mistrovi má co oplácet, právě on totiž Letenským před 10 lety přehradil cestu do Champions League. Přečtěte si vše důležité před úvodním duelem play-off.

VÝSLEDEK: Malmö vs. Sparta 0:2. Sparťani mají na dosah postup do Ligy mistrů, ve Švédsku získali dvoubrankový náskok díky gólům ze 31. a 89. minuty. Skóre otevřel vlastní gól Stryger Larsena, těsně před koncem zvyšoval Ryneš.

sipka Přečtěte si více o odvetě mezi Spartou a Malmö

Živý přenosKurzy
MalmöSpartaTip

Sparťané se radují po výhře v Jablonci Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Play-off (4. předkolo) Ligy mistrů 2024/2025: Malmö FF vs. AC Sparta Praha dnes živě v TV

Když se týmy Malmö a Sparty naposledy střetly v soutěžních utkáních, radovali se Švédi. V roce 2014 zvládli 3. předkolo Ligy mistrů po výsledcích 2:4 a 2:0. Nyní mezi stejnými kluby také půjde o postup do Champions League. A protože už se hraje play-off, v sázce je účast v hlavní fázi soutěže. Úvodní střetnutí mezi Malmö a Spartou sledujte ve středu od 21:00 na Nova Sport 3.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na zápas Malmö vs. Sparta

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Kurzy na LM: bookmakeři věří v postup Sparty

Před rozehráním celého dvojutkání je favoritem na postup Sparta. Na to, že půjde dál, se dá sázet v kurzu 1,65. Postup Malmö je ohodnocen kurzem 2,15.

Pokud jde o výsledek prvního zápasu, tak sázkové kanceláře naopak favorizují švédského mistra. Na jeho výhru vypsaly kurz 2,32. Vítězství Letenských u sebe má kurz 3,05. Remízu si můžete zahrát v kurzu 3,45.

Středeční duel odřídí rozhodčí Jesús Gil Manzano. Tento španělský sudí si v minulém ročníku zapískal všechny tři hlavní pohárové soutěže UEFA. Nejdále se podíval v Evropské lize, kde dostal důvěru v semifinále.

Informace před zápasem Malmö vs. Sparta
📅 Kdy: 21. 8. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Eleda Stadion, Malmö
🏆 Soutěž: Play-off Ligy mistrů 2024/25
Rozhodčí: Jesús Gil Manzano, Španělsko
Kurzy Betana: 2,32 – 3,45 – 3,05
📺 Přímý přenos: Nova Sport 3

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Malmö kráčí za dalším titulem, v Lize mistrů ovšem mělo namále

Ve Švédsku se hraje systémem jaro-podzim, Malmö tak za sebou má 19 ligových zápasů. Zatím si úřadující mistr jde za pohodovou obhajobou, když vede tabulku o devět bodů před dvojicí Hammarby a Djurgården. Svěřenci trenéra Henrika Rydströma si tak mohli v červenci dovolit i dvě ligové porážky.

Gólově Malmö v Allsvenskan táhne Isaac Kiese Thelin. Tento útočník nasázel v lize už 12 gólů. Je vám toto jméno povědomé? Jde o hráče, který se před 10 lety gólem a asistencí podílel na vyřazení Sparty ze 3. předkola Ligy mistrů. K ruce má nyní v ofenzivě Erika Botheima (devět branek) nebo Sebastiana Nanasiho (šest branek).

sipka Dá Kiese Thelin gól Spartě i tentokrát? Vsaďte si

Právě Nanasi výrazně přispěl k tomu, že je Malmö nadále ve hře o hlavní fázi Champions League. Švédský záložník proti PAOKu Soluň ke třem zásahům přidal i jednu asistenci. Seveřané přitom po domácí remíze 2:2 ještě v nastavení odvety prohrávali. Nakonec ale srovnali a ve velkém dramatu triumfovali 4:3 po prodloužení.

Když pak o minulém víkendu přijel do Malmö v rámci ligy Norrköping, tak kouč Rydström výrazně protočil sestavu. Před klíčovým soubojem se Spartou nechal odpočívat osm hráčů, kteří měli v nohách těžkou šichtu s PAOKem. Přesto se obhájci titulu mohli radovat z vítězství 2:1.

Vzájemné zápasy Malmö se Spartou
Sezona Soutěž Výsledek
2014/15 3. předkolo Ligy mistrů Sparta vs. Malmö 4:2
2014/15 Odveta 3. předkola Ligy mistrů Malmö vs. Sparta 2:0
2019/20 Přátelské zápasy Sparta vs. Malmö 0:2
2023/24 Přátelské zápasy Malmö vs. Sparta 1:2

Sparta v lize ještě nezaváhala, ve Švédsku bude ale zatím bez rekordní posily

Trenér Sparty Lars Friis seděl v sobotu večer v Jablonci na tiskové konferenci před novináři po výhře 2:1. Ne všechny otázky ale mířily směrem k pátému vítězství Letenských v aktuálním ligovém ročníku. Kromě stoprocentní sparťanské bilance totiž média zajímalo také jméno Albiona Rrahmaniho.

Friis v tu chvíli odmítl cokoli prozradit, v pondělí už ale bylo jasno. Sparta potvrdila příchod kosovského útočníka a server Transfermarkt u jeho přestupu uvádí cenovku 4 miliony eur (asi 100 milionů korun). To by z něj činilo děleného nejdražšího hráče české ligy. Do Švédska ale tento střelec se svým novým klubem ještě neodletěl.

sipka Kdo se trefí za Spartu proti Malmö? Vsaďte si

Na palubě letadla naopak nechyběla další ofenzivní hvězda Letenských. Veljko Birmančević v předchozím předkole dvěma góly setnul FCSB, v Jablonci ale dohrával v bolestech. Kouč Friis ovšem na předzápasové tiskové konferenci uvedl, že srbský křídelník, který dříve oblékal právě dres Malmö, je připravený nastoupit.

To neplatí pro Davida Pavelku, ten do Švédska necestoval. V posledních zápasech jinak sparťanům chyběli také Imanol a Roman Mokrovics. Dobrou zprávou při výhře na severu Čech byl návrat Filipa Panáka. Klubový kapitán vyléčil zranění a zahrál si poprvé od úvodního ligového kola.

  • Datum, čas a místo zápasu: 21. 8. ve 21:00, Eleda Stadion (Malmö)

Tip na výsledek zápasu Malmö FF vs. AC Sparta Praha v play-off (4. předkole) Ligy mistrů

V sobotu sparťanským fanouškům zatrnulo, když Veljko Birmančević dohrával zápas v Jablonci se zdravotními problémy. Podle vyjádření trenéra Larse Friise je ale Srb připraven nastoupit. Letenským by tak neměla chybět opora, která dvěma góly sestřelila FCSB.

Tipujeme, že Birmančević bude vidět i v Malmö a dostane se k minimálně jedné střele na bránu.

TIP: Veljko Birmančević bude mít min. 1 střelu na bránu sipka Vsadit u Betana

Vsaďte si u Betana

Kde sledovat Ligu mistrů živě: fotbal Malmö – Sparta v přímém přenosu v televizi (TV) na Nova Sport 3, bude i online live stream zdarma na Voyo?

Zápas Malmö se Spartou můžete sledovat na televizní stanici Nova Sport 3. Tento kanál nenajdete na službě Voyo.

Utkání se bohužel neobjeví v nabídce streamů sázkových kanceláří. U Betana si ale na toto střetnutí můžete vsadit. A to před výkopem i poté v rámci LIVE sázek.

Letenští o víkendu v lize vyhráli v Jablonci. Pusťte si sestřih tohoto duelu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se online a sleduj streamy živě na Betano TV

BETANO – získej zdarma 350 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 350 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hraje příští zápas a prohlédněte si její soupisku.

Fotbalisté Malmö před ligovým zápasem s Norrköpingem

Malmö FF: představení soupeře Sparty v play-off Ligy mistrů

Sparta se o postup do hlavní fáze Ligy mistrů utká s Malmö. Přečtěte si o historii i současnosti švédského mistra.

Albion Rrahmani a Ermal Krasniqi ještě v dresu Rapidu Bukurešť

Sparta získala Rrahmaniho, Rapidu má zaplatit 100 milionů

Sparta hlásí novou posilu. Z Rapidu Bukurešť přichází útočník Albion Rrahmani, který by měl patřit k nejdražším hráčům české ligy.