Sparta hlásí posilu, z Parmy přichází obránce Elias Cobbaut

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Sparta před Ligou mistrů posiluje. V pondělí potvrdila příchod Eliase Cobbauta, 26letého obránce, který naposledy působil v Parmě. Přečtěte si, jak by mohl tento Belgičan zapadnout do defenzivy Letenských.

Elias Cobbaut v utkání Mechelenu proti Gentu Foto: ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO

Sparta představila novou posilu, z Parmy dorazil obránce Elias Cobbaut

Stihla to. Pražská Sparta měla čas do úterý 3. září, aby zapsala hráče na soupisku pro Ligu mistrů. Nová posila na Letnou dorazila v pondělí. Z Parmy přišel na přestup Elias Cobbaut, který v klubu podepsal víceletý kontrakt. V článku se o tomto belgickém obránci dozvíte více. Včetně toho, kde by ho mohl trenér Lars Friis využívat.

sipka Sledujte ligové zápasy Sparty na Betano TV

Sleduj průběh zápasu ZDE

Cobbautův příchod je reakcí na zranění Imanola, Belgičan by ale měl hrát na stoperu

Jak už bývá zvykem, tak novou posilu Sparty fanouškům v krátkosti představil sportovní ředitel Tomáš Rosický. „Vzhledem k dlouhodobému zranění Imanola jsme cítili potřebu do obrany přivést ještě jednoho levonohého hráče.“

Zmínka o Imanolovi ale neznamená, že Cobbaut přichází na jeho místo. Jde primárně o středního obránce, který v minulé sezoně na hostování v belgickém Mechelenu nastupoval v systému se třemi stopery. V obranné trojce se ve většině případech postavil doprostřed, za tým z Jupiler Pro League ale zvládl i levého či pravého stopera.

Ostatně i vyjádření Rosického jasně uvádí, na jakou pozici s ním Sparta počítá. „Elias Cobbaut je už zkušeným stoperem se starty v zahraničních soutěžích. Je zvyklý hrát pod tlakem a loni absolvoval velmi dobrou sezonu v Mechelenu. Svou herní typologií a fyzickými parametry by měl dobře zapadnout do našeho stylu.“

Svůj oblíbený post potvrdil Cobbaut i v rozhovoru pro klubový web. „Preferuji spíše střed obrany. V minulosti jsem hrával také levého beka, poslední roky jsem ale nastupoval spíše na stoperu.“

Pozice Eliase Cobbauta v posledních třech sezonách
Sezona Klub Zápasy jako stoper Zápasy jako levý obránce
2021/22 Parma 32 zápasů 3 zápasy
2022/23 Parma 7 zápasů 0 zápasů
2023/24 Mechelen 29 zápasů 0 zápasů

Belgičanův příchod tak otevírá cestu kouči Friisovi, aby mohl Jaroslava Zeleného opět více využívat na postu levého wingbeka, kde je jedničkou čerstvý reprezentant Matěj Ryneš. Dosud Zelený, který je také v nejnovější nominaci Ivana Haška, lepil spíše díru na pozici levého stopera. Ta vznikla po odchodu Ladislava Krejčího do Girony.

Jestli Cobbaut naskočí rovnou do základní sestavy Letenských, se dozvíme v sobotu 14. září, kdy Sparta hostí v lize Karvinou. Poté už sparťany po 19 letech čeká Liga mistrů. Ve středu 19. září přivítají na Letné Salzburg. A díky jeho včasnému příchodu budou moct nasadit i bývalého obránce Anderlechtu, Parmy nebo Mechelenu, který má na kontě také jeden start za belgickou reprezentaci.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se online a sleduj streamy živě na Betano TV

BETANO – získej zdarma 350 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 350 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jan Kuchta během utkání 3. kola Chance Ligy

Kuchta odchází ze Sparty, posílí dánský Midtjylland

Útočník Jan Kuchta zamířil ze Sparty do dánského Midtjyllandu. Letenský klub by za něj měl obdržet zhruba 70 milionů korun.

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hraje příští zápas a prohlédněte si její soupisku.

Albion Rrahmani a Ermal Krasniqi ještě v dresu Rapidu Bukurešť

Sparta získala Rrahmaniho, Rapidu má zaplatit 100 milionů

Sparta hlásí novou posilu. Z Rapidu Bukurešť přichází útočník Albion Rrahmani, který by měl patřit k nejdražším hráčům české ligy.