Kuchta odchází ze Sparty, posílí dánský Midtjylland

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Spojení Jana Kuchty a Sparty je minulostí. Reprezentační útočník přestoupil do dánského Midtjyllandu. 27letý hráč působil v pražském celku dva roky, předtím mimo jiné oblékal dres největšího rivala – Slavie. Ofenzivní fotbalista podepsal v novém klubu smlouvu na čtyři roky a Letenští by za něj měli obdržet zhruba 2,7 milionu eur (67 milionů korun).

Jan Kuchta během utkání 3. kola Chance Ligy Foto: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Kuchta posílí Midtjylland, Sparta za něj dostane necelých 70 milionů korun

Jan Kuchta mění po dvou letech ve Spartě dres. Reprezentační útočník nedostával pod vedením hlavního trenéra Larse Friise v nové sezoně tolik herního času, kolik by si přál a současně se mu střelecky nedařilo. Svou situaci se proto rozhodl vyřešit novou výzvou.

Tou bude angažmá v nejvyšší dánské lize, konkrétně v Midtjyllandu. V aktuálně druhém celku tamní soutěže se kromě toho potká s dalším českým hráčem – obráncem Adamem Gabrielem, jenž za klub nastupuje od sezony 2023/24.

sipka Sledujte ligové zápasy Sparty na Betano TV

Sleduj streamy sportovních zápasů a 1. fotbalové ligy živě na Betano TV

Přeběhlíkem mezi pražskými S, Kuchta si vyzkoušel i fotbal v Rusku

Jan Kuchta začínal s fotbalem v Pardubicích. V mládežnických kategoriích působil ve Spartě i Slavii, následně se jeho prvním profesionálním klubem stali právě sešívaní. V týmu zažil i prvoligový debut, poté absolvoval hostování například v Bohemians, Slovácku či Slovanu Liberec, kam nakonec i přestoupil. V létě 2020 ho však Slavia koupila nazpět.

sipka Prosadí se Kuchta v Midtjyllandu při svém debutu? Vsaďte si

V sezoně 2020/21 se stal společně s Adamem Hložkem nejlepším střelcem ligy (15 branek) a se Slavií oslavil i titul. Poté zamířil poměrně překvapivě do Ruska, jenže v Lokomotivu Moskva nastoupil pouze k deseti zápasům, a tak se opět stěhoval do Česka. Další dva roky své kariéry spojil se Spartou, čímž si mimo jiné pobouřil fanoušky odvěkého rivala.

S letenským klubem dosáhl na tři trofeje. Sparta získala dva ligové tituly a jednou triumfovala v domácím poháru. Kuchta za ni odehrál 92 utkání, v nichž vstřelil 37 gólů a přidal 20 asistencí.

Jan Kuchta – úspěchy a individuální statistiky ve Spartě
Zápasy Góly Asistence Trofeje
92 37 20 3

Sám reprezentační útočník se k novému angažmá krátce vyjádřil na oficiálních stránkách dánského týmu.

„Po několika úspěšných letech ve Spartě jsem připraven na další krok v novém klubu a nové zemi. Vedl jsem několik zajímavých rozhovorů s FC Midtjylland a jsem velmi šťastný, že jsem tady. Teď už se těším na setkání s týmem. Adam Gabriel mě již informoval, že na mě čekají talentovaní spoluhráči a dobrá parta lidí,“ uvedl Kuchta bezprostředně po přestupu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se online a sleduj streamy živě na Betano TV

BETANO – získej zdarma 350 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 350 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Robin Hranáč během zápasu s Jabloncem

Hranáč se stěhuje z Plzně do bundesligového Hoffenheimu

Obránce Robin Hranáč odešel z Plzně do bundesligového Hoffenheimu. Přestupová částka by se měla pohybovat okolo 250 milionů korun.

Albion Rrahmani a Ermal Krasniqi ještě v dresu Rapidu Bukurešť

Sparta získala Rrahmaniho, Rapidu má zaplatit 100 milionů

Sparta hlásí novou posilu. Z Rapidu Bukurešť přichází útočník Albion Rrahmani, který by měl patřit k nejdražším hráčům české ligy.

Fotbalisté Plzně slaví branku proti Hearts v odvetě 4. předkola Evropské ligy

Plzeň postoupila do Evropské ligy, s kým si zahraje a kolik vydělá?

Plzeň zvládla odvetu s Hearts a na podzim ji uvidíme v Evropské lize. Zjistěte podrobnější info o dalším programu Západočechů.