Hranáč se stěhuje z Plzně do bundesligového Hoffenheimu

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Plzeň přišla o jednoho z klíčových hráčů. Reprezentační obránce Robin Hranáč se stěhuje ze západu Čech do bundesligového Hoffenheimu. 24letý hráč se tak připojí v novém působišti ke třem krajanům. Za německý klub v současné chvíli nastupují David Jurásek, Pavel Kadeřábek a Adam Hložek. Viktoria by měla za přestup obdržet cca 250 milionů korun.

Robin Hranáč během zápasu s Jabloncem Foto: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Robin Hranáč si vyzkouší Bundesligu, Plzeň vydělá na přestupu rekordních 250 milionů korun

Již po prvním zápase 4. předkola Evropské ligy se skotskými Hearts se objevily spekulace o tom, že Viktoria Plzeň obdržela na středního obránce Robina Hranáče vysokou finanční nabídku od bundesligového Hoffenheimu.

O víkendu se tyto mediální zprávy staly realitou a 24letý stoper úspěšně podstoupil v Německu zdravotní prohlídku. Jeho přesun přišel poměrně nečekaně, vzhledem k situaci se zraněnými hráči (turecký stoper Kabak by měl chybět do konce roku) jde ale z pohledu Hoffenheimu o naprosto logický krok. Dle posledních zpráv Plzeň za svůj defenzivní klenot obdrží zhruba 250 milionů korun, čímž by se Hranáč stal nejdražším odchodem v historii klubu.

sipka Sledujte ligové zápasy Viktorie Plzeň na Betano TV

Sleduj průběh zápasu ZDE

Z odchovance oporou týmu a reprezentantem, Hranáčovi pomohla k přestupu i účast na Euru

Robin Hranáč šel v posledních dvou sezonach Chance Ligy výkonnostně výrazně nahoru, čehož si pomalu začaly všímat i zahraniční kluby. Plzeňský odchovanec nejdříve hostoval v Liptovském Mikuláši či Pardubicích, postupně se však vypracoval mezi stěžejní postavy Viktorie.

24letý stoper patřil zejména v minulém ročníku k nejlepším fotbalistům západočeského celku a výbornými výkony si řekl i o místo v základní sestavě české reprezentace, s níž absolvoval Euro v Německu. Přestože majitel Plzně Adolf Šádek několikrát zdůraznil, že klíčového hráče v létě neprodá, lákavé nabídce Hoffenheimu vedení klubu nakonec vyhovělo.

sipka Bude se Hoffenheimu v letošní sezoně Bundesligy dařit? Vsaďte si

Vyjádření Adolfa Šádka k odchodu klíčové postavy Plzně si můžete přečíst níže.

„Na Robina jsme obdrželi mimořádnou nabídku, která splňovala veškeré naše představy. Samotný hráč rovněž projevil zájem ji přijmout, víceméně si tímto krokem plní svůj další sen. Vzhledem k tomu, že je Robin naším odchovancem, ke klubu se vždy choval naprosto férově a odváděl vynikající služby, rozhodli jsme mu v této další cestě nebránit,“ uvedl generální ředitel a předseda představenstva Viktorie.

„Samozřejmě nás mrzí, že ho nebudeme mít k dispozici na odvetu ve Skotsku, ale nabídka byla postavená tak, že k přestupu musí dojít ihned, nebo nebude realizovatelný. Jak jsem již uvedl, ve všech směrech ji ani z našeho pohledu nešlo odmítnout,“ vysvětlil Šádek.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se online a sleduj streamy živě na Betano TV

BETANO – získej zdarma 350 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 350 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hraje příští zápas a prohlédněte si její soupisku.

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Slavia ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace, včetně programu a výsledků.

Mojmír Chytil se snaží udržet míč před Asgerem Sørensenem a Tomášem Wiesnerem

Statistiky Chance Ligy: nejlepší střelci, nahrávači a brankáři

Podívejte se na individuální statistiky Chance Ligy. V článku najdete nejlepší střelce, nahrávače i brankáře s nejvíce čistými konty.