Evropská liga živě: Leverkusen vs. AS Řím

Leverkusen je po výhře v Římě jednou nohou ve finále Evropské ligy, postup ale ještě musí potvrdit doma. Ve hře je i prodloužení rekordní série neporazitelnosti. AS se však nevzdává bez boje a bude se chtít v odvetě pokusit o zázrak.

Živý přenosKurzy
Leverkusen – AS ŘímTip

Matěj Kovář v Římě vychytal další nulu Foto: ČTK / AP / Andrew Medichini

Evropská liga 2023/24, odveta semifinále živě: Bayer Leverkusen vs. AS Řím v TV dnes od 21:00

Leverkusen o víkendu vyrovnal evropský rekord Benfiky v počtu zápasů v řadě za sebou bez jediné porážky, jeho série dosáhla už číslovky 48. Osamostatnit na čele se může už ve čtvrtek, kdy do BayAreny přijede AS Řím. Ten si do odvety přiváží dvoubrankové manko, a tak se bude muset vrhnout do útoku. Sledujte atraktivní druhé semifinále Evropské ligy i s českými zástupci v dresu domácích ve čtvrtek od 21:00 živě na ČT Sport.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Evropskou ligu

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Evropskou ligu: Leverkusen by si měl pohlídat postup

Zatímco druhé semifinále je po úvodní remíze mezi Marseille a Atalantou stále otevřené, v tomto je už po prvním utkání zdánlivě rozhodnuto. Favorit v něm na venkovním hřišti zvítězil 2:0, a tak není divu. Ani bookmakeři už Římanům takřka žádnou šanci nedávají, což dokazuje kurz 1,02 na postup Bayeru. Úspěšný obrat italského mužstva je ohodnocen podstatně vyšším kurzem 19,80.

Leverkusen sice nemusí v odvetě vyhrát, přesto není důvod nevěřit, že se mu to podaří i tak. Tomu opět odpovídá i kurzová nabídka, domácí jsou značným favoritem i co se týče samotného druhého zápasu, jak se můžete přesvědčit v tabulce níže. Vsadit si ale můžete i na celou řadu dalších příležitostí, například i na to, že se bude hrát prodloužení (22,69). Pokud byste věřili v trefu Patrika Schicka, Synottip nabízí kurz 2,09.

Domácí požene dopředu vyprodaná BayArena, hlavním rozhodčím duelu bude zkušený Nizozemec Makkelie. Jde o jednoho z nejrespektovanějších arbitrů na světě, těšit se může i na blížící se mistrovství Evropy, kam byl nominován.

Informace před zápasem Leverkusen - AS Řím
📅 Kdy: 9. 5. 2024 od 21:00
🌍 Kde: BayArena, Leverkusen
🏆 Soutěž: Evropská liga 2023/24, 2. semifinále
Rozhodčí: Danny Makkelie, Nizozemsko
Kurzy Synottipu: 1,55 - 4,63 - 6,30
📺 Přímý přenos: ČT Sport

Leverkusen vyrovnal rekord, zbývá mu pět kroků k nesmrtelnosti

Bayer mezi oběma zápasy s AS Řím čekal ligový souboj na půdě Frankfurtu, který se na papíře jevil jako velmi složitý. Někdy se však zdá, jako by pro tenhle klub žádné výzvy nebyly příliš náročné. Vítězství 5:1 se zrodilo hlavně ve druhém poločase, za celý zápas stačilo Leverkusenu na pět vstřelených gólů jen deset střel. Skvělá produktivita.

A to přitom kouč Xabi Alonso pošetřil řadu opor, jen na lavičce byli Frimpong, Tah, Hincapie nebo Boniface, Wirtz dostal tentokrát dokonce úplné volno. Šanci tak dostali Schick s Hložkem a oba se blýskli, první jmenovaný dal vítězný gól, ten druhý si při svém návratu po měsíčním zranění připsal hned tři asistence.

Je otázkou, jestli se čeští reprezentanti objeví na hřišti i ve čtvrtek. Leverkusen před týdnem zvolil spíše opatrnější taktiku založenou na poctivé defenzivě a brejkových situacích, do které se Schick ani Hložek tolik nehodí. Pokud by příznivý výsledek hájil podobným způsobem, zůstali by nejspíš znovu jen na lavičce. To třetí český zástupce Kovář v brance chybět neměl. Poháry chytá pravidelně a v Římě si i přes jedno zaváhání v závěru připsal vychytanou nulu.

Pro národní tým je každopádně skvělou zprávou, že mají všichni tři svou roli v týmu hrající doslova historickou sezonu. Bayer o víkendu odehrál už své 48. soutěžní utkání v ročníku a stále ani jednou neprohrál, čímž o víkendu vyrovnal evropský rekord portugalské Benfiky. Jestli zvládne čtvrteční odvetu, čeká ho včetně ní ještě pět zápasů. Kromě dvou bundesligových kol by šlo ještě o semifinále a finále Evropské ligy a také finále německého poháru. Pokud by všech pět duelů odehrál úspěšně a zaznamenal treble bez jediné porážky, mohl by se pochlubit zřejmě nejlepším rokem ve fotbalové historii.

Vybrané statistiky z prvního zápasu (AS Řím - Leverkusen 0:2)
AS Řím Statistika Leverkusen
1,31 Očekávané góly (xG) 2,07
8 Střely 19
2 Střely na bránu 4
58 Držení míče (%) 42
4 Rohové kopy 2
6 Fauly 12
3 Žluté karty 3

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

AS v závěru sezony zabojuje o LM na dvou frontách

Římané si žádné větší změny v sestavě s ohledem na důležitou odvetu semifinále Evropské ligy nemohli dovolit, v lize totiž narozdíl od soupeře nemají nic jistého. Tabulka Serie A je za bezkonkurenčním Interem na řadě míst pořádně našlapaná a týká se to právě i postavení AS, které je aktuálně na šestém místě.

Do Ligy mistrů půjde na podzim z Itálie pět mužstev, Giallorossi tak na kýženou pozici okupovanou v tuto chvíli Atalantou ztrácejí jen o skóre. O příčku zaručující účast v Evropské lize už by přijít neměli, před osmou Neapolí jsou o devět bodů, což tři kola před koncem musí být dostatečný polštář. Řím by se ale rozhodně rád vrátil do nejprestižnější soutěže, kterou naposledy hrál v sezoně 2018/19, kdy se utkal ve skupině i s Plzní.

Z tohoto pohledu byla víkendová remíza s Juventusem spíše ztrátou, zvláště pak s přihlédnutím k výhodě domácího prostředí, dobré předvedené hře a vedení 1:0, které zajistil uzdravený Lukaku. Kouč De Rossi má vlastně celkově příjemné starosti, k dispozici má totiž kompletní kádr. Nic tak nebrání tomu, aby AS v závěrečných týdnech ročníku ještě zabojovalo o LM.

Do ní vede samozřejmě cesta i přes případný triumf v Evropské lize. Tam to má tým v tuto chvíli docela nahnuté, na druhou stranu ale úvodní duel s Leverkusenem neukázal, že by se Řím s favoritem nemohl měřit, "jen" zkrátka nebyl tak klinický před brankou a sám dvakrát inkasoval. V Německu tak v odvetě musí minimálně stejný počet gólů vstřelit, což se mu v roce 2024 podařilo čtrnáctkrát z 26 utkání.

  • Datum, čas a místo zápasu: 9. 5. ve 21:00, BayArena (Leverkusen)

Tip na zápas Leverkusen vs. AS Řím v semifinále EL

Bayer před týdnem zvolil chytrou taktiku a spoléhal se především na brejky. V nich exceluje především rychlonohý krajní obránce či záložník Frimpong, třiadvacetiletý Nizozemec čtyřikrát vystřelil a mohl i skórovat. Vzhledem k průběžnému vedení 2:0 se dá očekávat, že podobně Leverkusen přistoupí i k odvetě, ve které mu rovněž postačí čekat na nabídnuté příležitosti vyrazit do protiútoku. Na to, že Frimpong opět vyšle směrem k bráně soupeře alespoň čtyři pokusy, je velice zajímavý kurz.

TIP: Frimpong alespoň 4x vystřelí  sipka Vsadit u Synottipu

Frimpong by měl z protiútoků hrozit

Kde sledovat Evropskou ligu živě: fotbal Bayer Leverkusen vs. AS Řím v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Atraktivní odvetu semifinále Evropské ligy mezi Leverkusenem a AS Řím i s několika Čechy v přímém přenosu odvysílá volně dostupný televizní kanál ČT Sport. Internetovou variantou je pak platforma ČT Sport Plus. U českých sázkových kanceláří bohužel stream nenajdete, můžete si ale na duel vsadit před výkopem i poté LIVE.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři SYNOT TIP

SYNOT TIP - získej skvělé bonusy

Zaregistruj se online u SYNOT TIPu a získej zdarma 300,-, bonus až 10 000 Kč ke vkladu a "sázku bez rizika" 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u SYNOT TIP

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Adam Hložek při utkání na půdě Eintrachtu Frankfurt

Jak si vedli Češi v zahraničí: návrat s hattrickem asistencí

Přinášíme další ohlédnutí za výkony českých krajánků. Přečtěte si, jak se Čechům o víkendu dařilo v zahraničních ligách.

Manchester United se v televizi objeví hned dvakrát a nutně potřebuje bodovat

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 6.5.-12.5.

Na co vše se můžete v týdnu od 6. do 12. května těšit a která stanice odvysílá ty největší šlágry?