Fortuna liga: Slavia Praha vs. Baník Ostrava živě v livestreamu

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Slavia vstupuje do nadstavby se čtyřbodovým mankem. Na úvod přivítá doma Baník, který bude hájit čtvrtou pozici.

Živý přenosKurzySlavia – Baník
Bilance H2H – Tip

Trpišovský se stal nejúspěšnějším trenérem české ligy Foto: ČTK / Taneček David

SK Slavia Praha vs. FC Baník Ostrava – 1. kolo nadstavby Fortuna ligy 2023/2024: kde sledovat živě online live stream

Skupinu o titul letošní nadstavby odšpuntuje souboj Slavie s Baníkem Ostrava. Domácí mají pět kol na to, aby dohnali čtyřbodovou ztrátu na vedoucí Spartu, ta ale tentokrát hraje až v neděli, může tedy nastupovat pod zvýšeným tlakem. Baník ale rozhodně v Edenu nedá svou kůži lacino, bojuje totiž o evropské poháry. Sledujte šlágr sobotního programu Fortuna ligy od 18:00 živě na Fortuna TV či O2 TV Sport.

sipka Sledujte zápas Slavia - Baník ŽIVĚ ONLINE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Slavia - Ostrava dnes živě v 1. lize: kurzy na vítězství, počet gólů, střelci a další sázky

Sešívaní porazili Baník v obou letošních zápasech, i když pokaždé jen o gól. Očekává se, že by si se soupeřem měli poradit i potřetí, což potvrzují i kurzy. Ten na vítězství domácích činí 1,30, zatímco na hosty 9,80. Ostravští fotbalisté by z utkání v Edenu určitě brali i remízu, ta je ohodnocena kurzem 6,00.

Fortuna ale jako již tradičně nabízí celou řadu sázkových příležitostí.

Kurz na alespoň tři branky v utkání činí pouhých 1,41, očekává se tedy aktivní duel, hranice na střely mezi tři tyče či na rohové kopy jsou poměrně vysoké. Největšími adepty na skórování jsou podle očekávání na jedné straně Chytil (2,40) s Jurečkou (2,50) a na té druhé Tanko (5,00).

Slavia vs. Baník – informace o zápase
📅 Kdy: 04. 05. 2024 od 18:00
🌍 Kde: Fortuna Arena, Praha
🏆 Soutěž: 1. kolo nadstavby Fortuna ligy 2023/24
⚽ Rozhodčí: Ladislav Szikszay
✔ Kurzy Fortuny: 1,30 - 6,00 - 9,80
📺 Přímý přenos: Fortuna TV, O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Slavia porazila neoblíbeného soupeře, Trpišovský přepisoval rekord

Chvíli to už vypadalo, že by Slavia mohla po roční pauze opět jít do nadstavby z nejlepší výchozí pozice. Nakonec ale stejně jako loni v závěru základní části selhala a přepustila vedení zpět Spartě. Na čele se vlastně ohřála na jaře v jediném kole, hned v tom dalším prohrála v Plzni a aby toho nebylo málo, hned poté ještě ztratila i doma s Olomoucí.

V posledním kole tak bylo zcela klíčové nechat na špatné výsledky zapomenout a vrátit se na vítěznou vlnu. A to se podařilo, přestože to ani tentokrát nebyla žádná přesvědčivá jízda. Povedl se vstup, ze kterého ještě žádná branka vyprodukována nebyla, a poté hlavně tříminutovka v závěru prvního poločasu. V ní se trefili Provod a poprvé v sešívaném dresu také Zmrzlý. Druhá půle už přinesla opět spíše rozpaky a Hradec dokázal snížit, na dělení bodů se už však nic neměnilo.

Vítězství bylo pro Jindřicha Trpišovského už 192. v jeho prvoligové kariéře. Tím se mezi trenéry osamostatnil na prvním místě historických tabulek samostatné české nejvyšší soutěže před Pavlem Vrbou, na což zároveň potřeboval podstatně méně utkání. V následujících týdnech bude chtít svůj náskok ještě navyšovat, k tomu ale Slavia stále potřebuje ještě přidat.

Vlastně se dá říct, že v celé jarní fázi sezony to ze strany Sešívaných není ono. Většinu zápasů sice dokázali zvládnout vítězně, což je úctyhodné, herně ovšem jako by tomu něco chybělo. Slávisté jsou schopni předvést určité záblesky v kratších úsecích jednotlivých duelů, po zimní přestávce ale ještě ani jednou nepředvedli opravdu přesvědčivý výkon po celých 90 minut.

Přitom by jim nic moc nemělo bránit. Kádr je kompletní, po drobném problému se svalem už v sobotu bude k dispozici i kapitán Bořil, jenž vynechal poslední kolo v Hradci Králové. Kouč Slavie se při jeho absenci rozhodl vrátit k pětiobráncovému systému, od něhož předtím na nějakou dobu upustil. Přineslo to kýženou výhru, naskočí tak znovu stoperská trojice?

Sestava Slavie v posledním soutěžním zápase (HRK - SKS 1:2)
Staněk - Holeš, Ogbu, Vlček - Douděra, Ševčík, Oscar, Zmrzlý - Schranz, Provod - Chytil
Kdo se dostal do hry z lavičky: Zafeiris, Masopust, van Buren, Wallem, Tomič

Baník tři kola čeká na výhru, přesto bude hájit čtvrté místo

Boj o účast ve skupině o titul v letošní sezoně připomínal spíše sprinterský závod mezi hendikepovanými. Chvílemi to vypadalo, jako by do elitní šestky nikdo vůbec nechtěl. Týká se to i Baníku, který si situaci komplikoval především výkony na vlastním stadionu, kde nedokázal mezi zářím a březnem ve všech soutěžích osmkrát v řadě zvítězit.

V celkovém hodnocení zápasů na vlastním hřišti patřilo Ostravě v základní části až desáté místo. Venku to je ale většinou jiná písnička, což zaprvé udrželo Slezany na konečném čtvrtém místě, zároveň to ale také dává týmu určitou naději směrem k nejbližšímu utkání v Edenu a vlastně celé nadstavbě. V ní se Baník představí na soupeřově půdě hned třikrát, v jeho případě by to mohla být i výhoda.

Podle nastíněného scénáře se vlastně ubíraly i poslední týdny. V nich předvedli svěřenci Pavla Hapala velmi dobrý výkon na Spartě, kde po boji v krásném představení padli 3:4. Dva domácí duely naopak přinesly dvě ztráty, z nichž především ta v derby s Karvinou byla pořádně bolestivá.

V zápasech s těmi nejsilnějšími Baník vlastně obecně předváděl dobré výkony, proti pražským S ale ve všech čtyřech případech o gól prohrál. Pokud bude chtít hrát na podzim evropské poháry, bude ve skupině o titul potřebovat bodovat, a to klidně i na úkor předvedené hry.

Tomu ostatně nahrává i fakt, že v Edenu se jako už tradičně neobjeví na hřišti největší hvězda hostujícího výběru, Brazilec Ewerton. Ten v Ostravě hostuje právě ze Slavie, a tak ve vzájemných soubojích není k dispozici. Otazník se i nadále vznáší nad brankářskou jedničkou Letáčkem, jenž musel pro nemoc vynechat poslední dvě kola. Drobné potíže má také další bývalý Slávista Rigo.

Sestava Baníku v posledním soutěžním zápase (BAN - LIB 2:2)
Markovič - Juroška, Blažek, Lischka, Kpozo - Boula - Buchta, Klíma, Šín, Ewerton - Kubala
Kdo se dostal do hry z lavičky: Rusnák, Tanko, Adediran, Pojezný

Vzájemná bilance Slavie s Baníkem, H2H, výsledky předchozích zápasů

Kompletní bilance vzájemných zápasů je ve prospěch Slavie výrazně příznivá. Roli v tom hrají především právě zápasy hrané na jejím hřišti, kde vyhrála 22 ze 30 ligových duelů. Doma naposledy s Baníkem ztratila v roce 2013, kdy ještě za hosty hrál obránce Frydrych. Ten poté několik sezon strávil v opačném dresu, nyní už se ale do Prahy opět vrátí jako ostravský hráč.

Bilance Slavia vs. Ostrava v 1. lize
Výhry Slavie Remízy Výhry Baníku
37 18 8

Posledních 10 vzájemných zápasů:

  • Baník vs. Slavia 0:1 (04.10.2020)
  • Slavia vs. Baník 2:1 (07.03.2021)
  • Slavia vs. Baník 4:0 (22.08.2021)
  • Baník vs. Slavia 3:3 (19.12.2021)
  • Slavia vs. Baník 4:2 (30.01.2022)
  • Baník vs. Slavia 1:1 (11.05.2022)
  • Slavia vs. Baník 3:1 (06.11.2022)
  • Baník vs. Slavia 0:2 (25.04.2023)
  • Slavia vs. Baník 1:0 (20.08.2023)
  • Baník vs. Slavia 2:3 (17.12.2023)

Kdy hraje Slavia další zápas:

  • Datum, čas a místo: 4. 5. v 18:00, Fortuna Arena (Praha)

Tip na zápas Fortuna ligy: Slavia vs. Baník v sobotu 4. 5. 2024

Baník na jaře trochu změnil svůj způsob hry a především přidal na odvaze, se kterou se prezentuje i proti nejsilnějším protivníkům. Sebevědomě působil proti Plzni i Spartě a podobně férově by si to mohl chtít rozdat i v Edenu. Proti soupeři oslabenému o Ewertona by si však domácí měli pohlídat vítězství.

TIP: Slavia vyhraje, oba dají gól a budou mít 6+ rohů sipka vsadit

Dá se očekávat ofenzivní podívaná

Kde sledovat fotbal Slavia vs. Ostrava živě v live streamu online a kdo dává Slavii v televizi?

Kompletní program 1. ligy vysílá placená televizní stanice O2 TV Sport. Českou nejvyšší fotbalovou soutěž si ale můžete užít i zdarma v online streamech na Fortuna TV.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Loňskou nadstavbu si podmanil Jurečka, kdo se stane vládcem tentokrát?

O co se hraje v nadstavbě Fortuna ligy?

Už v sobotu odstartuje nadstavbová část české nejvyšší soutěže. Ve všech výkonnostních skupinách bude o co hrát, na co se těšit nejvíce?

Sparta

1. česká fotbalová liga: informace, program zápasů a tabulka

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Fortuna liga. Podívejte se na její program, ⏰ výsledky i aktuální tabulku.

Na úvod týdne je na programu souboj Barcelony s Valencií

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 29.4.-5.5.

Na co vše se můžete v týdnu od 29. dubna do 5. května těšit a která stanice odvysílá ty největší šlágry?