Německý Superpohár: Leverkusen vs. Stuttgart živě ve streamu

Leverkusen má za sebou jednu z nejlepších sezon v historii klubového fotbalu. Navázat na ni v podobném duchu bude velice těžké, Bayer ale přes léto neoslabil, a tak určitě bude chtít další trofeje. První může získat v sobotu, kdy ho čeká německý Superpohár proti Stuttgartu. Souboj sledujte živě na TV Tipsport.

Živý přenosKurzy
LeverkusenStuttgart – Tip

Leverkusen i s Patrikem Schickem obhajuje zisk double Foto: ČTK / DPA / Max Ellerbrake

Bayer Leverkusen vs. Stuttgart – německý Superpohár: kde sledovat živě v TV či ve streamu

Superpohár proti sobě tradičně i v Německu svádí vítěze ligy proti vítězi domácího poháru. Obě tyto trofeje ale loni ovládl Leverkusen, a tak přichází na řadu druhý nejlepší tým Bundesligy, Stuttgart. Zápas o první trofej v začínajícím ročníku na německé půdě začne v sobotu od 20:30, můžete ho sledovat živě na TV Tipsport.

sipka Sledujte zápas Leverkusen - Stuttgart o trofej živě a zdarma ZDE

Sleduj všechny streamy na jednom místě na Tipsport TV

Leverkusen vs. Stuttgart dnes živě v DFL-Supercupu: kurzy na vítězství, počet gólů, střelci a další sázky

Superpohár a Bayern, v Německu to v posledních letech bývalo v podstatě pravidlo. Mnichovský celek však má za sebou nepodařenou sezonu, a tak po dvanácti účastech v zahajovacím utkání sezony bude tentokrát chybět. O trofej si to rozdá loni na domácí scéně neporazitelný Leverkusen a Stuttgart, který se mu nakonec v lize dokázal nejvíce přiblížit.

Pro oba celky jde o téměř ojedinělou příležitost dosáhnout na trofej po jediném zápase. Bayer hrál Superpohár jedinkrát v roce 1993, kdy prohrál na penalty. Stuttgart má za sebou rovněž jen jednu zkušenost, byla ale o poznání pozitivnější, o rok dříve totiž dokázal zvítězit.

V letošním vzájemném souboji obou mužstev je favorit poměrně jasný, je jím Leverkusen, jenž obhajuje na německé scéně double. Vítěz ligy také vyhrál 15 z uplynulých 24 ročníků Supercupu. Jenže pozor, pokud byl k utkání přizván tým ze druhého místa, má kladnou bilanci se čtyřmi triumfy a třemi porážkami.

Pro Bayer nicméně hovoří i výhoda domácího prostředí, jakožto mistr Bundesligy se bude moci spolehnout na vlastní BayArenu. Hlavním rozhodčím bude Tobias Stieler.

Kurzy na fotbal Leverkusen - Stuttgart v Superpoháru 2024:

  • 1/0/2: Leverkusen 1,68 | remíza 4,27 | Stuttgart 4,69
  • Trofej: Leverkusen 1,41 | Stuttgart 2,99
  • 2,5 gólů: více 1,55 | méně 2,52
  • Střelci: Boniface, Schick 3,00 | Undav 3,00
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Leverkusen vs. Stuttgart: informace o zápase
📅 Kdy: 17. 8. 2024 od 20:30
🌍 Kde: BayArena, Leverkusen
🏆 Soutěž: DFL-Supercup
⚽ Rozhodčí: Tobias Stieler, Německo
✔ Kurzy Tipsportu: 1,68 - 4,27 - 4,69
📺 Přímý přenos: TV Tipsport, Nova Sport 3

Leverkusen nepřišel o žádnou hvězdu, naopak ještě posílil

Bayer zažil loni sezonu, o které se nikomu v klubu asi ani nesnilo. Jako první v historii prošel ročníkem Bundesligy bez jediné porážky, což mu vyneslo naprosto poklidný premiérový mistrovský titul. Místo přezdívky Neverkusen jako připomínky toho, že klub nikdy nic nevyhrál, se najednou vžilo označení Neverlosen na počest nuly v kolonce proher.

Aby toho nebylo málo, tak svěřenci Xabiho Alonsa ovládli i DFB Pokal. Na dosah ruky pak měli završení asi nejlegendárnější sezony v historii celého klubového fotbalu. Stačilo k tomu zvládnout jediný zápas, totiž finále Evropské ligy, zisk treble bez jediné prohry by neměl obdoby. Bohužel Atalanta byla už nad síly Bayeru, i tak jde ale o zápis do fotbalových kronik.

Kdo čekal rozprodej největších hvězd do slavnějších a hlavně bohatších klubů po Evropě, šeredně se spletl. Mnohé naznačilo už setrvání zméněného kouče Alonsa, které bylo potvrzeno už v průběhu jara. V létě pak z opravdu důležitých postav loňského tažení odešel jen defenzivní univerzál Stanišić, autor několika gólů v posledních minutách zápasů, a s přimhouřením obou očí to vypadá na přestup českého reprezentanta Adama Hložka do Hoffenheimu.

Všechny největší hvězdy ale zůstávají, zatím se podařilo udržet i stopera Taha, u něhož to v jednu chvíli vypadalo na přesun do Bayernu. A naopak na západ Německa dorazily docela významné posily na doplnění kádru. Z Rennes za 20 milionů eur přišel křídelník Terrier, jen o dva miliony levnější pak byl španělský středopolař Aleix García, jeden z hlavních strůjců pohádkového tažení Girony v La Lize. Třetím do party pak je mladý stoper Belocian.

Jediným drobným negativem tak jsou ne zrovna ideální výkony v přípravě. Leverkusen ze čtyř duelů dokázal porazit jen třetiligový Essen, s Lens i Betisem remizoval a od Arsenalu dostal čtyřgólový příděl. Útěchou může být fakt, že většina kádru měla nabité léto skrz mistrovství Evropy či Copu América, a tak se tým sjížděl zpět do kempu pozvolna. Bayer ale už za týden čeká start Bundesligy a následně i velký návrat do Ligy mistrů, a tak by s hledáním formy neměl příliš otálet.

sipka Naváže Leverkusen na minulou sezonu a obhájí titul? Vsaďte si u Tipsportu

Sestava Leverkusen v posledním přípravném zápase
Hradecký - Tapsoba, Tah, Hincapie - Arthur, Xhaka, Andrich, Grimaldo - Hofmann, Wirtz - Boniface
Kdo se dostal do hry z lavičky: Belocian, Terrier, García, Frimpong, Kossounou, Adli, Schick

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Stuttgart přišel o tři hvězdy

Jestliže Leverkusen překvapil neskutečnou jízdou za titulem, od něj se boj alespoň o evropské poháry určitě čekal. To, co ale v minulém ročníku předvedl Stuttgart, bylo snad ještě nečekanější. VfB se v sezoně 2022/23 sotva zachránil, o rok později se ale najednou celou dobu pohyboval poblíž čela a nakonec skončil na fantastickém druhém místě před Bayernem.

Vše změnil příchod nyní dvaačtyřicetiletého německého trenéra Sebastiana Hoeneße. Ten měl vlastně na svědomí už úspěšné udržení prvoligové příslušnosti, když po svém nástupu v dubnu 2023 vedl tým v závěru Bundesligy i v následné baráži proti Hamburku. Další progres nebyl pozvolný, ale doslova raketový. Mnohé naznačila hned výhra 5:0 v prvním kole, to stejné přišlo i ve třetím a od té doby se Stuttgart celý rok držel na dohled samotnému čelu tabulky Bundesligy.

Drobné problémy přišly snad jen na přelomu kalendářního roku, kdy se nejprve zranil a poté odjel na Africký pohár národů útočník Guirassy, který se vyšvihl mezi hvězdy bilancí 28 ligových branek. Pak ale Hoeneß opět napravil kurz, Stuttgart začal znovu vyhrávat a v samotném závěru dokonce předskočil Bayern, což se opravdu cení. A odměnou mu tak bude Liga mistrů.

Vzhledem k zmíněnému důvodu jediné menší kruze ovšem bude o to zajímavější sledovat, jak si klub ležící na řece Neckar povede letos, kdy už se bude bez Guirassyho muset obejít celou sezonu po jeho odchodu do Dortmundu. To navíc není jediný významný transfer směrem ven ze Stuttgartu, pryč jsou také klíčoví obránci Ito (Bayern) a Anton (Dortmund).

Důležitou zprávou tak bylo alespoň dotažení příchodu Denize Undava, jenž už loni ve Stuttgartu úspěšně hostoval a statistikou 18+9 také významně přispěl k úspěšnému roku. Die Schwaben za něj vyplázli bezmála 27 milionů eur, čímž se stal nejdražší posilou v historii klubu. Stejný, jen levnější scénář nastal také u Lewelinga, Stergioua a Rouaulta. Guirassyho by pak měl nahradit Demirović z Augsburgu. Poprvé se trefil v generálce proti Athleticu Bilbao (4:0), Stuttgart jinak v přípravě vyhrál všechny zápasy.

sipka Dokáže Demirović svými góly nahradit Guirassyho? Vsaďte si u Tipsportu

Sestava Stuttgartu v posledním přípravném zápase
Nubel - Stenzel, Rouault, Chabot, Kratzig - Silas, Karazor, Leweling, Stiller, Diehl - Demirović
Kdo se dostal do hry z lavičky: Rieder, Führich, Mittelstädt, Woltemade, Keitel, Jeong, Hendriks, Chase, Cisse, Undav

Kdy se hraje německý Superpohár:

  • Datum, čas a místo: 17. 8. ve 20:30, BayArena (Leverkusen)

sipka Kdo zvedne nad hlavu první německou trofej v sezoně? Sledujte zápas živě na Tipsportu

Sleduj průběh zápasu ZDE

Tip na zápas německého Superpoháru: Leverkusen vs. Stuttgart v sobotu 17. 8. 2024

Německý Supercup zpravidla přináší velké množství branek. Z posledních sedmi ročníků se jen jednou nestalo, že by diváci viděli alespoň tři góly, z toho pětkrát pak padly alespoň čtyři branky. Podobně vidíme i letošní souboj Leverkusenu se Stuttgartem, tedy dvou extrémně ofenzivních mančaftů. Přidejme k tomu trochu méně taktikou svázané okolnosti na úvod sezony a fanoušci na stadionu i u obrazovek by se měli bavit.

TIP: Více než 3,5 gólů sipka vsadit ZDE

V Superpoháru zpravidla padá hodně branek

Kde sledovat fotbal Bayer Leverkusen vs. Stuttgart živě v live streamu online a kdo dává německý Superpohár v televizi?

Utkání odvysílá živě TV Tipsport. U této sázkové kanceláře si lze navíc na zápas i vsadit, a to před jeho výkopem i v průběhu. Kdo by měl zájem spíše o televizní přenos, může se obránit na služby placené stanice Nova Sport 3.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

V sezoně 2023-24 se ze zisku titulu radoval Leverkusen

Německá Bundesliga 2024/25: informace, program zápasů a tabulka

Bundesliga je jednou z nejlepších ⭐ soutěží Evropy. Pozornost přitahuje atraktivním fotbalem ⚽ s řadou hvězd i skvělou atmosférou.

Sturm Graz v Rakousku oslavil historický double

Kdo vyhrál titul v sezoně 2023/24: přehled mistrů fotbalových lig

Fotbalová sezona 2023/24 je u konce. Podívejte se na přehled, kdo se v nejprestižnějších ligách radoval z titulu a dalších trofejí.

Tipsport - bonus 500 Kč jen za registraci

Tipsport promo kód: bonusy a akční kódy

Sázková kancelář Tipsport nabízí několik druhů bonusů. V článku se dozvíte, ☝️ jestli je k jejich získání ✔️ potřeba zadávat speciální...