Bundesliga: Mönchengladbach vs. Leverkusen živě v livestreamu

Leverkusen ani v nové sezoně zjevně nehodlá polevit. V Superpoháru začal přesně tak, jak končil loni, tedy atraktivním fotbalem, klíčovým gólem v závěru a ziskem trofeje. Důležitou roli v tom znovu sehrál i Patrik Schick. V pátek Bayer otevírá cestu za obhajobou titulu v Bundeslize na půdě Mönchengladbachu. Sledujte utkání živě na Fortuna TV.

Živý přenosKurzyGladbach
Leverkusen – Bilance H2H – Tip

Patrik Schick se výraznou měrou podílel na zisku další trofeje Foto: Joachim Bywaletz / Xinhua News / Profimedia

Borussia Mönchengladbach vs. Bayer Leverkusen – 1. kolo Bundesligy 2024/2025: kde sledovat živě online live stream

Německá Bundesliga letos slibuje vydatnou dávku zábavy, dramatických okamžiků a především velké fotbalové kvality. Startujeme hned šlágrem mezi Mönchengladbachem a obhájcem titulu Leverkusenem. Sledujte atraktivní utkání i s českými reprezentanty v pátek od 20:30 živě na Fortuna TV či na Nova Sport 3.

sipka Sledujte zápas Gladbach - Leverkusen ŽIVĚ ONLINE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Mönchengladbach vs. Leverkusen dnes živě v Bundeslize: kurzy na vítězství, počet gólů, střelci a další sázky

Největším favoritem na titul je znovu Bayern, a to i přesto, že v minulé sezoně skončil až na třetím místě. Leverkusen je mu ale coby obhájce titulu dle papírových předpokladů jednoznačně nejblíže, na jeho celkové prvenství si lze vsadit v kurzu 3,75. Gladbach v předchozím ročníku skončil až čtrnáctý a jen o bod se vyhnul baráži, v první polovině tabulky se pak umístil naposledy v roce 2020/21. Přesto mu u bookmakerů patří 7. pozice.

Rozložení sil před vzájemným soubojem tak poměrně jednoznačně hovoří ve prospěch Bayeru, čemuž odpovídají i kurzy. Na tříbodový vstup týmu Patrika Schicka a Matěje Kováře si lze u Fortuny vsadit v kurzu 1,58 oproti 5,10 na domácí výběr. Očekává se větší množství branek. Nabídka je ale opravdu široká, to nejdůležitější vybíráme níže.

Kurzy na fotbal Mönchengladbach vs. Leverkusen v Bundeslize 2024/25:

  • 1/0/2: Mönchengladbach 5,10 | remíza 4,55 | Leverkusen 1,58
  • Dvojtip: Neprohra Mönchengladbachu 2,29 | Neprohra Leverkusenu 1,19
  • 2,5 gólu: více 1,50 | méně 2,60
  • Oba týmy dají gól: Ano 1,51 | Ne 2,39
  • Střelec:  |
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Mönchengladbach vs. Leverkusen – informace o zápase
📅 Kdy: 23. 8. 2024 od 20:30
🌍 Kde: Borussia Park, Mönchengladbach
🏆 Soutěž: Bundesliga 2024/25, 1. kolo
⚽ Rozhodčí: Robert Schröder
✔ Kurzy Fortuny: 5,10 - 4,55 - 1,58
📺 Přímý přenos: Fortuna TV, Nova Sport 3

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Gladbach se před léto moc nezměnil, v poháru začal výhrou

Není to tak dávno, co Borussia patřila do širší špičky Bundesligy mezi lety 2012 a 2020 skončila hned šestkrát na místech zaručujících účast v evropských pohárech. V posledních ročnících mají ale její výkony spíše sestupnou tendenci. Po osmé příčce ze sezony 2020/21 skončila následně dvakrát desátá a loni se umístila dokonce až čtrnáctá, když od barážové pozice ji dělil jediný bod.

Asi se tak čekala o něco větší reakce na přestupovém poli. Kádr Mönchengladbachu se přes léto příliš neproměnil, jednu výraznou posilu ale přeci jen získal. Nejde ale o dobrou zprávu pro českého útočníka Tomáše Čvančaru, na západ Německa totiž dorazil spolehlivý kanonýr Tim Kleindienst. Před dvěma lety vystřílel Heidenheimu postup 25 góly, loni se v Bundeslize uvedl 12 zásahy. Zdarma pak z Bochumi přišel záložník Stöger, jenž se v minulé sezoně blýskl bilancí 8+11.

Čvančara tak zřejmě bude mít problém dostat se do základní sestavy. Z té před rokem rychle vypadl kvůli zdravotním potížím a následně se do ní už nedokázal vrátit. Zvýšená konkurence mu pak na šancích nepřidává. Český vytáhlý forvard se v přípravě trefil jednou, Kleindienst ale po svém příchodu hned zvládl tři branky.

sipka Prosadí se letos Čvančara více? Sázejte na jeho zápasy u Fortuny

Co se ale týče výsledků, Gladbach má důvod k optimismu, že se letos konečně zase vrátí alespoň do první poloviny tabulky. V přípravě vyhrál všech sedm přátelských zápasů, úspěšně pak vstoupil i do DFB Pokalu, kde zvítězil 3:1 na půdě Aue. O góly se podělili Plea, Honorat a mladý obránce Netz.

Předpokládaná sestava Mönchengladbachu
Omlin - Scally, Itakura, Elvedi, Netz - Reitz, Weigl - Honorat, Stöger, Pléa - Kleindienst
Absence: Borges, Olschowsky

Leverkusen nehodlá polevit, Schick byl u dalšího obratu

Kdyby si někdo myslel, že loňská sezona v podání Bayeru byla něčím ojedinělým a navázat na ni bude v podstatě nemožné, byl zřejmě na omylu. Hned po prvním zápase nového ročníku dostali všichni bundesligoví soupeři důraznou připomínku, že obhájce titulu nemá v plánu sundat nohu z plynu. Diváci se tak mají na co těšit. Leverkusenu se sbírání trofejí evidentně zalíbilo a letos už má první po triumfu v Superpoháru.

Zase se to přitom nevyvíjelo úplně podle představ. V už tradičně atraktivním souboji se Stuttgartem sice Boniface po dohrávané standardní situaci brzy otevřel skóre, soupeř ale výsledek otočil a navíc byla vyloučena nová ofenzivní posila Terrier. Dvě minuty před koncem ale po střídající Grimaldo vyslal do úniku dalšího žolíka Schicka, ten srovnal a na penalty byl Bayer úspěšnější.

Zmíněný Terrier je jednou ze tří nákladných akvizicí Werkself, dorazil za 20 milionů eur z Rennes. Jen o málo levnější byli záložník García ze Girony a obránce Belocian rovněž z Rennes. Pryč je zatím jen Hložek, jenž přestoupil do Hoffenheimu, po úspěšném hostování se pak do Bayernu vrátil Stanišić. O žádném oslabení se tak celkově nedá mluvit, spíše naopak.

Leverkusen je tak připraven bojovat znovu na více frontách. Kromě snahy o obhajobu mistrovského titulu ho po dvou letech znovu čeká i zápolení v Lize mistrů. Tentokrát do ní ale nebude vstupovat v dříve klasické roli týmu druhého sledu. Letos bude patřit mezi favority. Od finálové účasti v roce 2002 a bolestivé porážky s Realem Madrid se nikdy nedostal dále než do osmifinále. Tým ale nebyl takto silný, přijde tedy letos průlom?

sipka Obhájí Leverkusen titul? Vsaďte si a sledujte jeho zápasy na Fortuna TV

Předpokládaná sestava Leverkusenu
Hrádecký - Tapsoba, Tah, Hincapié - Frimpong, Xhaka, Andrich, Grimaldo - Wirtz, Adli - Boniface
Absence: Palacios

Vzájemná bilance Gladbachu s Leverkusenem, H2H, výsledky předchozích zápasů

Leverkusen má v posledních letech s Gladbachem jen samé příjemné zkušenosti. Devětkrát v řadě s ním neprohrál, hned sedmkrát z toho slavil vítězství. V Borussia Parku vyhrál dokonce šestkrát za sebou.

Bilance Mönchengladbach vs. Leverkusen
Výhry Gladbachu Remízy Výhry Leverkusenu
30 33 44
Vylepší si Bayer ještě více svou bilanci? Vsaďte si ZDE

Posledních 10 vzájemných zápasů:

  • Leverkusen vs. Mönchengladbach 0:0 (27.01.2024)
  • Mönchengladbach vs. Leverkusen 0:3 (26.08.2023)
  • Leverkusen vs. Mönchengladbach 2:2 (21.05.2023)
  • Mönchengladbach vs. Leverkusen 2:3 (22.01.2023)
  • Mönchengladbach vs. Leverkusen 1:2 (15.01.2022)
  • Leverkusen vs. Mönchengladbach 4:0 (21.08.2021)
  • Mönchengladbach vs. Leverkusen 0:1 (06.03.2021)
  • Leverkusen vs. Mönchengladbach 4:3 (08.11.2020)
  • Mönchengladbach vs. Leverkusen 1:3 (23.05.2020)
  • Leverkusen vs. Mönchengladbach 1:2 (02.11.2019)

Kdy hraje Leverkusen další zápas:

  • Datum, čas a místo: 23. 8. ve 20:30, Borussia Park (Mönchengladbach)

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Tip na zápas Bundesligy: Mönchengladbach vs. Leverkusen v pátek 23. 8. 2024

Bundesliga je zpět a hned na úvod fanouškům nachystala pořádně atraktivní sousto. Oba týmy se vyznačují ofenzivním fotbalem, a tak se dá očekávat zajímavá podívaná. V ní by měl přeci jen mít navrch Leverkusen, jenž by tak měl vstoupit do sezony tříbodovým ziskem.

TIP: Leverkusen vyhraje, oba týmy dají gól a budou kopat aspoň 5 rohů sipka vsadit

Bundesliga by se měla vrátit ve velkém stylu

Kde sledovat fotbal Mönchengladbach vs. Leverkusen živě v live streamu online a kdo dává Leverkusen v televizi?

Kompletní program Bundesligy vysílají placené televizní stanice Nova Sport či Premier Sport. Atraktivní zahajovací duel nové sezony mezi Gladbachem a Leverkusenem konkrétně naladíte na kanálu Nova Sport 3. Německou nejvyšší fotbalovou soutěž si ale můžete užít i zdarma v online streamech na Fortuna TV.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA – získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

V sezoně 2023-24 se ze zisku titulu radoval Leverkusen

Německá Bundesliga 2024/25: informace, program zápasů a tabulka

Bundesliga je jednou z nejlepších ⭐ soutěží Evropy. Pozornost přitahuje atraktivním fotbalem ⚽ s řadou hvězd i skvělou atmosférou.

Sturm Graz v Rakousku oslavil historický double

Kdo vyhrál titul v sezoně 2023/24: přehled mistrů fotbalových lig

Fotbalová sezona 2023/24 je u konce. Podívejte se na přehled, kdo se v nejprestižnějších ligách radoval z titulu a dalších trofejí.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2024/25 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.