Community Shield: Manchester City vs. Manchester United živě

Fanoušci anglického fotbalu se o víkendu konečně dočkají prvního ostrého zápasu. V sobotu je na programu finále Community Shield, v němž se střetne Manchester City s Manchesterem United. Podrobnější informace včetně možnosti, kde utkání sledovat, najdete v článku.

Živý přenosKurzy
Manchester CityManchester UnitedTip

Marcus Rashford v souboji s Kylem Walkerem během finále FA Cupu Foto: Profimedia

Community Shield, finále: Manchester City vs. Manchester United živě v online live streamu a TV

Finále Community Shield, kde se utká vítěz Premier League a FA Cupu, bude mít speciální náboj. O první trofej v nové sezoně totiž zabojují Manchester City a Manchester United. V pořadí již 194. derby se tradičně odehraje v 90 tisícovém Wembley. Ostře sledovaný souboj můžete sledovat v sobotu 10. srpna od 16:00.

Zápas odvysílá placený televizní kanál Nova Sport 1. Duel by se rovněž mohl objevit v nabídce livestreamů sázkové kanceláře Tipsport.

sipka Zaregistrujte se a vsaďte si na Manchester City vs. Manchester United

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Community Shield: Citizens očekávaným favoritem

Bookmakeři sázkové kanceláře Tipsport jednoznačně favorizují Manchester City, na jehož potenciální vítězství vypsali kurz 1,58. Naopak Manchester United nemá příliš velkou důvěru expertů, což nám ukazuje kurz ve vyšší hodnotě 4,78. Remíza byla oceněna kurzem o něco nižším, a to 4,51.

Na druhou stranu nezapomínejme, že se jedná o derby a v tom předešlém (finále FA Cupu) slavili překvapivou výhru právě Rudí ďáblové.

Zápas odřídí australský sudí Jarred Gillett.

Sázkové kurzy na zápas Man City – Man Utd:

  • 1/0/2: Man City 1,58 | remíza 4,51 | Man Utd 4,78
  • Dvojtip: neprohra Man City 1,16 | neprohra Man Utd 2,31
  • 2,5 gólů: méně 2,66 | více 1,46
  • 3,5 karet: méně 1,59 | více 2,30
  • Střelec gólu: Erling Haaland 1,80 | Marcus Rashford 4,50
  • Kompletní nabídku najdete ZDE
Informace před zápasem Man City vs. Man Utd
📅 Kdy: 10. 08. 2024 od 16:00
🌍 Kde: Wembley Stadium, Londýn
🏆 Soutěž: Finále Community Shield
Rozhodčí: Jarred Gillett
Kurzy Tipsportu: 1,58 - 4,51 - 4,78
📺 Přímý přenos: Nova Sport 1, Voyo

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Citizens obhajují anglický titul, přes léto zatím přivedli jedinou posilu

Manchester City měl minulou sezonu výborně rozehranou. Dlouho to vypadalo, že by Citizens mohli znovu ovládnout několik prestižních soutěží. Po vyrovnaném čtvrtfinále Ligy mistrů s Realem Madrid však svěřenci Pepa Guardioly vypadli a ve finále FA Cupu zase nestačili na rivala United.

Nakonec se jeden z nejlepších týmů současnosti musel spokojit "pouze" s titulem v Premier League a vítězstvím na MS klubů. Svým čtvrtým ligovým triumfem v řadě se Manchester zapsal do historie, neboť žádnému jinému mužstvu se podobný kousek nepovedl. Citizens se pochopitelně o stejný úspěch budou snažit i v letošním ročníku.

Hvězdami nabitý kádr zůstal téměř identický a v letním přestupovém oknu vedení dosud koupilo jednoho fotbalistu. Tím se stal talentovaný 20letý Brazilec Savinho. Jihoamerický křídelník působil ve francouzském Troyes a s novým zaměstnavatelem podepsal smlouvu do roku 2029.

sipka Oplatí Citizens soupeři porážku z FA Cupu? Vsaďte si

V přípravě zatím stihli Citizens sehrát čtyři utkání, z nichž hned úvodní tři prohráli. Nutno dodat, že Pep Guardiola zkoušel různé formace či herní systémy a do žádného ze zápasů nevyběhla nejsilnější sestava. Před týdnem Manchester poprvé vyhrál, když v divoké přestřelce (4:2) porazil Chelsea.

Proti United bude mít City výhodu v téměř kompletním složení. Jedinými hráči, kteří před 194. derby hlásí zdravotní problémy, jsou brankář Ederson a střední záložník Rodri. U obou je ale možnost, že se do začátku duelu dají dohromady.

Posledních pět vzájemných zápasů mezi Man City a Man Utd
Datum Soutěž Výsledek
14.01.23 Premier League Man Utd vs. Man City – 2:1
03.06.23 FA Cup Man City vs. Man Utd – 2:1
29.10.23 Premier League Man Utd vs. Man City – 0:3
03.03.24 Premier League Man City vs. Man Utd – 3:1
25.05.24 FA Cup Man City vs. Man Utd – 1:2
Vsaďte si na sobotní utkání Man City vs. Man United

United stále trápí marodka

Manchester stále není tím slavným a úspěšným klubem, jímž byl za éry legendárního Sira Alexe Fergusona. K výjimkám nepatřila ani minulá sezona. United skončili v lize až na ostudném osmém místě, s Champions League se rozloučili už ve skupinové fázi a z EFL Cupu vypadli v osmifinále.

Nepovedený ročník napravili Rudí ďáblové až ve finále FA Cupu, kde překvapivě zvítězili nad favorizovanými Citizens (2:1), čímž se mimo jiné kvalifikovali do Evropské ligy. Cenná trofej na konci ročníku rovněž trochu vylepšila pošramocenou reputaci nizozemského trenéra Erika ten Haga.

54letý trenér se potýkal v průběhu celé sezony 2023/24 s kritikou a média neustále spekulovala o jeho konci. Ten Hag ale situaci ustál a na začátku července dalo vedení Manchesteru jasný signál, že s ním počítá dál, jelikož mu prodloužilo smlouvu až do roku 2026.

sipka Překvapí United favorita? Vsaďte si

Následně do týmu přišly dvě nové tváře. Manchester vsadil na mládí a z Bologni přivedl nizozemského útočníka Joshuu Zirkzeeho. Druhou posilou se záhy stal francouzský střední obránce Leny Yoro. Druhý jmenovaný fotbalista se ovšem v přípravě nepříjemně zranil a mimo bude zhruba tři měsíce.

S případnými absencemi to pro United vypadá špatně i před blížícím se derby se City. Do utkání určitě nezasáhnou Højlund, Malacia a Yoro. Otazník visí i nad starty Maguirea, Evanse, Lindelöfa, Wan-Bissaky a Shawa. Defenziva Manchesteru by tak mohla nastoupit v hodně improvizované sestavě.

  • Datum, čas a místo zápasu: 10. 08. 2024 od 16:00, Wembley (Londýn)

Sleduj všechny streamy na jednom místě na Tipsport TV

Tip na výsledek zápasu Manchester City vs. Manchester United ve finále Community Shield

Oba týmy v přípravě hodně inkasovaly. Obrana United navíc nebude kompletní, čehož soupeř využije. V utkání bychom mohli vidět více gólů už v prvních 45 minutách. V redakci jsme zvolili následující tip.

TIP: V 1. poločasu padnou minimálně dvě branky sipka Vsadit u Tipsportu

tip

Kde sledovat finále Community Shield živě: fotbalový zápas Manchester City vs. Manchester United v televizi (TV), jak je to s online streamy?

Finále Community Shield odvysílá placený televizní kanál Nova Sport 1.

Je možné, že 194. derby mezi Manchesterem City a Manchesterem United naleznete v bezplatném online live streamu na TV Tipsport. Po registraci si lze v případě zájmu na utkání také vsadit.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hraje příští zápas a prohlédněte si její soupisku.

SK Slavia Praha - fanoušci fotbalové Slavie, Profimedia

SK Slavia Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Slavia ⚽ je jedním z nejúspěšnějších fotbalových klubů v české historii. Podívejte se na aktuální informace, včetně programu a výsledků.

Fotbalisté Plzně slaví gól do sítě Českých Budějovic

FC Viktoria Plzeň - zápasy, program a výsledky

Plzeň je jedním z nejúspěšnějších českých klubů. ⚽ Podívejte se na její program a výsledky.