Premier League: Chelsea vs. Manchester City živě

Úvodní víkend Premier League vygraduje šlágrem kola mezi Chelsea a Manchesterem City. Čtyřnásobný obhájce titulu začne jízdu za dalším vavřínem na místě, kde v minulé sezoně sehrál jeden z nejkrásnějších zápasů roku. Dokáže se Chelsea pod novým trenérem přiblížit boji o titul? Sledujte atraktivní duel mezi dvěma anglickými velkokluby živě.

Živý přenosKurzy
ChelseaManchester CityTip

Loňské vzájemné zápasy Chelsea a Man City byly ozdobou sezony Foto: Profimedia

Premier League, 1. kolo živě: Chelsea vs. Manchester City v neděli od 17:30 na CANAL+ Sport

Nejsledovanější fotbalová soutěž na světě je zpět a hned od startu fanoušky čekají velké zápasy. Největší lákadlo představuje souboj nejúspěšnějšího klubu posledních let Manchesteru City na půdě Chelsea, která vstupuje do další nové éry a chtěla by se konečně vrátit zpět do boje o nejvyšší pozice. Jejich vzájemný zápas odvysílá CANAL+ Sport v neděli 18. srpna od 17:30.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Premier League

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Kurzy na Premier League: bookmakeři favorizují obhájce titulu

Manchester City je po čtyřech titulech v řadě i letos považován za největšího favorita na titul. Hlavním pronásledovatelem by měl být znovu Arsenal, následuje Liverpool a až za nimi je skupina několika týmů, které by měly spíše bojovat o první čtyřku. Do ní patří i Chelsea, od které se očekává spíše další postupná adaptace na nového kouče a jiný herní styl.

Rozložení sil mezi oběma mužstvy lehce smazává výhoda domácího prostředí pro londýnský celek, ne ale zcela. Citizens jsou poměrně jasným favoritem utkání, na jejich vítězství si lze vsadit v kurzu 1,88. V minulé sezoně ale skončily oba vzájemné zápasy remízou i přesto, že se jinak Chelsea docela trápila. Ani domácí tak rozhodně nelze odepisovat, jejich jakýkoliv bodový zisk lze hrát za 1,90.

Šlágr kola se uskuteční na Stamford Bridge v západním Londýně, coby hlavní rozhodčí ho bude řídit zkušený Anthony Taylor.

Sázkové kurzy na zápas Chelsea – Manchester City:

  • 1/0/2: Chelsea 3,85 | remíza 4,02 | Manchester City 1,88
  • Dvojtip: neprohra Chelsea 1,90 | neprohra Manchesteru City 1,28
  • 2,5 gólů: méně 2,53 | více 1,55
  • Oba týmy dají gól: ano 1,48 | ne 2,41
  • Střelec gólu: Palmer 3,03 | Haaland 1,85
  • Kompletní nabídku najdete ZDE
Informace před zápasem Chelsea - Manchester City
📅 Kdy: 18. 08. 2024 od 17:30
🌍 Kde: Stamford Bridge, Londýn
🏆 Soutěž: 1. kolo Premier League
Rozhodčí: Anthony Taylor
Kurzy Synottipu: 3,85 - 4,02 - 1,88
📺 Přímý přenos: CANAL+ Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Chelsea začíná novou éru pod Marescou, ještě ale nedořešila soupisku

Hledání toho pravého muže pro americkými majiteli vlastněnou Chelsea stále pokračuje. Thomas Tuchel se s vlastníky rychle rozkmotřil a odešel, sázka na Grahama Pottera vůbec nevyšla, mezikrok s Frankem Lampardem skončil fiaskem a situaci neuklidnil ani Mauricio Pochettino. Ten se sice s týmem neustále zlepšoval, ani to ale zjevně vedení nestačilo, nebo možná nebyl se spoluprací spokojen ani on sám.

Další pokus nese jméno Enzo Maresca. Italský bývalý učeň Pepa Guardioly v loňské sezoně vedl druholigový Leicester City, se kterým ovládl Championship a vyznačoval se líbivým kombinačním fotbalem. To samé by teď chtěl přenést i do Chelsea, kde jsou ale zároveň vždy a za každých okolností vyžadovány okamžité výsledky.

Pokud bychom se řídili letní přípravou, řekli bychom, že první část se začíná projevovat, druhá zřejmě ještě bude chtít nějaký čas a trpělivost. Ze šesti přátelských utkání vyhrála jediné nad mexickým Club América, jinak dvakrát remizovala a třikrát prohrála.

sipka Vrátí se Chelsea do nejlepší čtyřky Premier League? Vsaďte si u Synottipu

Je navíc docela pravděpodobné, že aktuální podoba kádru se bude lišit od té finální. Odchod odchovance a jednoho z lídrů Gallaghera do Atlétika Madrid je sice momentálně trochu na mrtvém bodě, stále se ale očekává jeho doladění. Opačným směrem by zřejmě podle posledních zpráv nakonec mohl zamířit Félix, který už v Chelsea dříve hostoval. To ale není všechno, táhnou se i ságy kolem Osimhena, Lukakua, Chilwella a kdo ví, s čím dalším ještě Blues přijdou.

Transferů směrem ven z klubu by mělo být ještě mnoho, současný kádr A týmu totiž čítá neuvěřitelných 42 jmen. Mezi nováčky od léta patří brankář Jørgensen, obránci Tosin a Veiga, záložníci Dewsbury-Hall, Kellyman a Neto a útočník Guiu. Kromě talentovaných mladíků už by ale Chelsea měla začít myslet na přítomnost.

Sestava Chelsea v posledním přípravném zápase
Sánchez - Gusto, Fofana, Colwill, Cucurella - Fernández, Lavia - Madueke, Dewsbury-Hall, Mudryk - Guiu
Kdo se dostal do hry z lavičky: Veiga, Caicedo, Nkunku, Palmer, Jackson, Adarabioyo, Badiashile, Sterling, Ugochukwu

Manchester City už získal trofej, přišel ale o hvězdného mladíka

Citizens zahájili novou sezonu o týden dříve než většina ostatních anglických celků, jakožto vítěze Premier League je totiž čekal tradiční zápas Community Shield, tedy obdoby Superpoháru. A díky tomu už mohou říci, že na svém kontě mají v letošním ročníku už první trofej.

V manchesterském derby totiž ve Wembley dokázali porazit United. Nebylo to snadné, vždyť od 82. minuty prohrávali po gólu Garnacha, ovšem o sedm minut později dokázal hlavou odpovědět nevysoký Bernardo Silva a následné penalty zvládli Citizens po osmi sériích lépe.

To přitom sestava byla docela kombinovaná, kouč Guardiola neměl k dispozici kompletní kádr, který se teprve postupně sjížděl po náročných reprezentačních povinnostech a následných dovolených. Šanci tak dostali i mladíci Lewis, O'Reilly, McAtee a Bobb. Právě posledně jmenovaný dokonce i nahrál na gól a čekalo se, že letošní sezona pro něj bude průlomová. Jenže v týdnu si na tréninku zlomil nohu a bude tak několik měsíců mimo hru. Bude klub nyní hledat náhradu?

Manchester City na jaře jako první v historii anglického fotbalu získal čtvrtý mistrovský titul v řadě, a tak dosud ani neměl mnoho důvodů ke změnám. Ty tak ani nepřišly, jediným významným novicem je křídelník Savinho, jenž loni zářil v dresu španělské Girony a 19 kanadskými body se podílel na její jízdě v La Lize. Z důležitých postav pak zmizel jen útočník Julian Álvarez, který nebyl dlouhodobě příliš spokojen se svým herním vytížením a odešel za více minutami do Atlétika Madrid.

Větší exodus se ale Sky Blues podařilo zahnat. De Bruyneho námluvy se saúdskoarabskou ligou nakonec skončily nedořešeny, to samé se pak týká i brankáře Edersona. Bernarda Silvu jako již tradičně lákaly PSG s Barcelonou, také on ale nakonec zvolil setrvání v týmu Pepa Guardioly. Čtyřikrát za sebou nikdo nevyhrál, dokud to nezvládli City. Další metou je dovršení pátého titulu v řadě.

sipka Získají City anglický titul i popáté v řadě? Vsaďte si u Synotu

Sestava Man City v posledním zápase Superpoháru
Ederson - Lewis, Akanji, Dias, Gvardiol - O'Reilly, Kovačić - Bobb, McAtee, Doku - Haaland
Kdo se dostal do hry z lavičky: Savinho, Nunes, Silva, De Bruyne, Aké
  • Datum, čas a místo zápasu: 18. 8. 2024 od 17:30, Stamford Bridge (Londýn)

Sleduj průběh zápasu ZDE

Tip na výsledek zápasu Chelsea vs. Manchester City v 1. kole Premier League

Oba týmy se utkaly před pouhými čtrnácti dny v přípravě a Haaland nasázel hattrick. Chelsea se pod koučem Marescou navíc chce vyznačovat vysokou obranou, na kterou především v začátcích jeho působení u týmu bude doplácet lacinými góly, stejně jako tomu bylo například loni v případě Tottenhamu. Haaland navíc už několikrát ukázal, že nemá zrovna problém dostat se na začátku sezony do formy, naposledy před rokem se dvakrát trefil do sítě Burnley. Alespoň stejný kousek by se mu mohl povést i tentokrát.

TIP: Haaland dá alespoň dva góly sipka Vsadit u Synottipu

Haalandovi starty do sezony svědčí

Kde sledovat 1. kolo Premier League živě: fotbalový zápas Chelsea vs. Manchester City v televizi (TV), jak je to s online streamy?

Zápas 1. kola Premier League mezi Chelsea a Manchesterem City můžete sledovat na placeném televizním kanálu CANAL+ Sport. Sázkové kanceláře bohužel bezplatné online live streamy k nejvyšší anglické soutěži nenabízejí, lze však u nich využít široké nabídky sázkových příležitostí. Jednou z variant je Synot Tip, kde za registraci můžete navíc získat i bonus.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři SYNOT TIP

SYNOT TIP – získej skvělé bonusy

Zaregistruj se online u SYNOT TIPu a získej zdarma 500,-, bonus až 10 000 Kč ke vkladu a „sázku bez rizika“ 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u SYNOT TIP

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Manchester City jako první v anglické historii ovládl ligu čtyřikrát v řadě

Anglická Premier League: informace, program zápasů a tabulka

Nejsledovanější fotbalovou ⚽ ligou světa je Premier League. Přečtěte si ☝️ informace o sezoně 2024/25 i o historii anglické ligy.

Sturm Graz v Rakousku oslavil historický double

Kdo vyhrál titul v sezoně 2023/24: přehled mistrů fotbalových lig

Fotbalová sezona 2023/24 je u konce. Podívejte se na přehled, kdo se v nejprestižnějších ligách radoval z titulu a dalších trofejí.

SYNOT TIP

Recenze sázkové kanceláře SYNOT TIP: bonusy, registrace, kurzy

☝ SYNOT TIP patří k nejznámějším sázkovým kancelářím v Česku. Vyniká pestrou nabídkou kurzů i ⭐ štědrými bonusy. Jakými? To se dočtete v...