Ukrajina vs. Česko dnes live v Lize národů UEFA

Národní tým už definitivně nechal zapomenout na úvodní blamáž v Gruzii a další dva zápasy v Lize národů dokázal vyhrát, čímž se dotáhnul na čelo své skupiny. Jeden z triumfů přišel proti Ukrajině a souboj právě s tímto soupeřem nyní otevře druhou polovinu hlavní fáze soutěže. Naváže česká reprezentace na dobrý páteční výkon?

Živý přenosKurzy
UkrajinaČeskoTip

Lukáš Provod je zpět ve formě, Češi na něj budou spoléhat i proti Ukrajině Foto: MICHAL SVÁČEK / MFDNES + LN / Profimedia

Liga národů UEFA, Liga B, skupina 1, 4. kolo: Ukrajina vs. Česko v TV dnes od 20:45

Češi v pátek předvedli svůj nejlepší výkon pod trenérem Ivanem Haškem a přesvědčivě porazili doma Albánii 2:0. V dalším utkání je čeká na neutrální půdě výběr Ukrajiny, se kterým se utkali už před měsíčem a po dramatickém průběhu zvítězili 3:2. Sledujte čtvrté vystoupení české reprezentace v rámci aktuální sezony Ligy národů v pondělí od 20:45 na ČT sport.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Ligu národů UEFA

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Kurzy na Ukrajina - Česko (Liga národů UEFA, Liga B, skupina 1)

Asi by nikdo po úvodním vystoupení v Gruzii netipoval, že po polovině skupinové fáze bude česká reprezentace největším favoritem na první místo. Po dvou výhrách v řadě se ale přesně to stalo a na triumf Česka je už nyní kurz jen 2,50. Následuje Gruzie, Ukrajina (5,00) a outsiderem je Albánie.

sipka Přečtěte si vše důležité o Lize národů UEFA

Co se týče samotného utkání čtvrtého kola mezi Ukrajinou a Českem, dle bookmakerů mají oba týmy prakticky totožnou šanci na vítězství. V prvním vzájemném duelu před měsícem sice padlo pět branek, podle kurzů se ale tentokrát podobná gólová smršť neočekává.

Kurzy Betana na fotbal Ukrajina - Česko v Lize národů UEFA:

Informace před zápasem Ukrajina - Česko
📅 Kdy: 14. 10. 2024 od 20:45
🌍 Kde: Tarczynski Arena, Wroclaw, Polsko
🏆 Soutěž: Liga národů UEFA, Liga B, skupina 1, 4. kolo
Rozhodčí: Guillermo Cuadra, Španělsko
📺 Přímý přenos: ČT sport, ČT sport Plus
Kurzy Betana: 2,62 - 3,10 - 2,72
Vsaďte si na výsledek zápasu Ukrajina - Česko u Betana

Ukrajina konečně zabrala, rozhodl skvostný moment Mudryka

Češi se s Ukrajinou utkali před měsícem, že by si ale ze zápasu mohli odnést návod do odvety, to se moc říct nedá. Soupeř totiž tentokrát v kádru postrádá celou řadu velkých jmen, která ze hry vyřadilo zranění.

Hlavně záloha utrpěla citelné oslabení, chybí Stepanenko, Tsygankov, Zinchenko, Yarmolenko, Malinovskyi, Brazhko a Pikhalyonok. Když k tomu připočteme ještě brankáře Lunina, obránce Mykolenka a útočníka Sikana, jsme už na desítce absencí.

I v improvizované sestavě ale Ukrajina v úvodním zápase říjnového srazu zabrala a připsala si první vítězství v novém reprezentačním cyklu. Přišlo zrovna ve chvíli, kdy se moc nečekalo, a to proti dosavadnímu lídrovi skupiny z Gruzie. Zařídil ho jediným gólem Mykhaylo Mudryk, tedy asi největší jméno ze současné nominace trenéra Rebrova.

sipka Prosadí se Mudryk střelecky i proti českému týmu? Vsaďte si u Betana

Ten patří i přes svých pouhých 23 let už k těm zkušenějším hráčům, kolem něj ale v sestavě bylo několik nováčků. Debut v národním týmu má za sebou středopolař Kalyuzhnyi, podruhé nastoupil křídelník Hutsulyak. Popáté v reprezentaci hrál také stoper Talovierov, který je českým fanouškům dobře známý ze svého působení v Chance Lize v dresu Českých Budějovic, Slavie a Liberce.

Mladý tým ovšem i přes výhru stále ještě jaksi nenašel svou identitu. Proti Gruzii dobře zafungovala defenziva, herně to ale rozhodně nebylo ono a o výhře rozhodl krásný, ale spíše trochu náhodný záblesk od Mudryka. Od Ukrajinců se přitom vzhledem k síle kádru dlouhodobě čekají o něco přesvědčivější výkony. Přijde to proti českému výběru?

Liga národů UEFA, Liga B, skupina 1
Tým Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
Gruzie 3 2 0 1 5:2 6
Česko 3 2 0 1 6:6 6
Albánie 3 1 0 2 2:4 3
Ukrajina 3 1 0 2 4:5 3

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Česko má za sebou nejlepší zápas pod Haškem

No vida, ono to půjde a ne že ne. Česká reprezentace od nástupu trenéra Haška herně spíše tápala, výsledkově pak s výjimkou úvodních přátelských zápasů proti slabším soupeřům rovněž. Na mistrovství Evropy v létě byla dost možná vůbec nejhorším ze všech 24 účastníků. A ještě hůře vstoupila do Ligy národů, když utrpěla v Gruzii ostudný debakl 1:4.

Už před měsícem právě proti Ukrajině ale ukázala, že za svým hlavním koučem stojí, když předvedla bojovný a týmový výkon a i přes určité rozpaky dokázala získat tři body po výsledku 3:2. V pátek proti Albánii už se to konečně všechno sešlo. Vítězství 2:0 zařídila dvěma góly útočník Chorý, celkově se toho ale nedá moc vytknout, Češi utkání od začátku do konce kontrolovali.

sipka Přečtěte si, jak se vedlo českým hráčům v zápase s Albánií

Pochválit lze tentokrát v podstatě všechny hráče, kteří do zápasu nastoupili. Zmíněný Chorý potvrdil dobrou formu a ukázal, že se národní tým dokáže obejít i bez hvězdného Schicka. K potřebné bojovnosti se po delší době v ofenzivní fázi přidalo i sebevědomí a hlavně kvalita. Češi se fotbalem viditelně bavili, což je něco, na co fanoušci čekali už velmi dlouho.

Fungovala navíc také hra směrem dozadu. Obraně vládl sparťanský stoper Vitík, na levé straně se pak skvělým způsobem do reprezentace po třech letech vrátil jeho klubový rival Bořil. A také brankář Kovář svým skvělým zákrokem i přesnou rozehrávkou dokázal, že i přes malé herní vytížení v Bundeslize nic ze své kvality neztratil a nadále zůstává jedničkou týmu.

sipka Udrží Češi nulu i proti Ukrajině? Kurzy Betana ZDE

Výhra a hlavně její způsob přeci jen vrátila do české fotbalové veřejnosti určitou dávku optimismu. Národní tým se bodobě dotáhl na vedoucí Gruzii a má situaci opět pod kontrolou a ve svých rukou, hlavního soupeře v boji o první místo navíc přivítá v listopadu doma. A kdo ví, pokud Česko zvládne pondělní duel s Ukrajinou, třeba už v té době bude hájit vedoucí pozici.

Liga národů UEFA: Ukrajina vs. Česko ve skupině 1 Ligy B, tip na výsledek

Když se podíváme na poslední zápasy Ukrajiny, museli bychom jít až do června do přípravného zápasu se slabým Moldavskem, abychom našli nějaký, kde soupeř neměl alespoň čtyři střely na branku. V dalších šesti byla tato hranice vždy pokořena a podle naší redakce se to podaří i Česku, které se v pátek velmi dobře naladilo proti Albánii.

TIP: Česko bude mít alespoň 4 střely na branku  sipka Vsadit u Betana

Češi se v pátek dobře naladili a mohli by být znovu při chuti

  • Datum, čas a místo zápasu: 14. 10. ve 20:45, Tarczynski Arena (Wroclaw)

Kde sledovat Ligu národů UEFA živě: fotbal Ukrajina vs. Česko v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Práva na vysílání zápasů všech utkání české reprezentace vlastní Česká televize, a to jak v televizi, tak na internetu. Nejinak tomu bude také ve čtvrtém utkání národního týmu v aktuálním ročníku Ligy národů, naladit si tak můžete buď kanál ČT Sport, nebo internetovou platformu ČT Sport Plus. Obě tyto možnosti jsou bezplatné.

Při sledování Ligy národů můžete také vybírat z bohaté nabídky sázkových příležitostí. U Betana najdete mnoho kurzů jak před výkopem, tak i LIVE v průběhu střetnutí.

Zápas Ukrajina vs. Česko v Lize národů ve fotbale

  • Kdy začíná: pondělí 14. října od 20:45
  • Kde se hraje: v Polsku ve Wroclawi (Tarczynski Arena)
  • Kdo zvítězí: šance jsou vyrovnané (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT sport Plus

Před zápasem s Ukrajinou se podívejte na ohlasy českých hráčů po páteční výhře.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se online a sleduj streamy živě na Betano TV

BETANO – získej zdarma 350 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 350 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy národů

Liga národů UEFA 2024/2025: tabulky skupin, program a výsledky

Podívejte se na ty nejdůležitější informace o Lize národů UEFA. Češi hrají v ročníku 2024/25 ligu B s Albánií, Gruzií a Ukrajinou.

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.

Ivan Hašek na tiskové konferenci k nominaci české fotbalové reprezentace na Ligu národů

Nominace české fotbalové reprezentace na Gruzii a Ukrajinu

Ivan Hašek oznámil nominaci na blížící se zápasy Ligy národů s Gruzií a Ukrajinou. Podívejte se, jaké hráče vybral.