Liga národů: Itálie vs. Belgie živě

Italové do nového reprezentačního cyklu směřujícímu k mistrovství světa 2026 vstoupili na jedničku a po dvou zápasech Ligy národů mají na svém kontě plný počet šesti bodů. Třetí překážkou bude národní tým Belgie, jenž do Říma přijíždí bez největších hvězd.

Živý přenosKurzy
ItálieBelgieTip

Italy čeká další emotivní hymna na domácí půdě s vyprodaným stadionem Foto: Andrea Staccioli/Insidefoto/Shut / Shutterstock Editorial / Profimedia

Liga národů UEFA 2024/2025: Itálie vs. Belgie dnes živě v TV

Obrozená Itálie začala sázet na mladší fotbalisty a zatím se jí v aktuálním ročníku Ligy národů daří skvěle. To Belgie se trochu hledá, největší opory v tuto chvíli nemá k dispozici a nastupující generace dosud nedokázala, že by se mohla rovnat nejsilnějším protivníkům. V Římě ale bude mít další příležitost se předvést. Šlágr třetího kola Ligy národů UEFA mezi Itálií a Belgií sledujte ve čtvrtek od 20:45 na Sport1.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na zápas Itálie vs. Belgie v Lize národů

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Kurzy na Ligu národů: bookmakeři více věří Itálii

Před startem letošní edice Ligy národů byla situace spíše obrácená, více šancí se ve skupině 2 Ligy A dávalo Belgii. Stačila ale dvě hrací kola a vše je jinak. Italové totiž začali impozantně a zvládli oba venkovní duely, a tak jsou už aktuálně největším favoritem na postup do play-off.

Proti Belgii navíc hrají doma na Stadio Olimpico v Římě, a tak není divu, že jim bookmakeři věří na zisk dalších tří bodů do tabulky. Hosté mají v posledních měsících problémy především v útoku a to se projevuje i na kurzech, příliš velká porce gólů se tentokrát nečeká.

MerkurXTip nabízí k duelu širokou nabídku sázkových příležitostí, prohlédněte si ji ZDE.

Informace před zápasem Itálie vs. Belgie
📅 Kdy: 10. 10. 2024 od 20:45
🌍 Kde: Stadio Olimpico, Řím, Itálie
🏆 Soutěž: Liga národů 2024/25, Liga A, skupina 2, 3. kolo
Rozhodčí: Espen Eskås, Norsko
Kurzy MerkurXTipu: 1,90 - 3,35 - 4,20, vsaďte si ZDE
📺 Přímý přenos: Sport1

Italská sázka na mládí zatím vychází, poprvé v áčku je i Maldini

Jméno Maldini v italské reprezentaci samozřejmě není žádným novým jevem. Vůbec poprvé se ale v nominaci objevil dvaadvacetiletý Daniel, tedy syn legendárního obránce Paola. Výrazně ofenzivněji laděný pokračovatel slavného rodu je docela překvapivým jménem ve výběru Azzurri, v Monze dal zatím letos za sedm zápasů jediný gól, nemá za sebou přitom ani jeden start za tým do 21 let.

Trenér Luciano Spalletti ale zkrátka po neúspěchu na mistrovství Evropy slíbil, že chce dávat mnohem více šancí mladíkům, a to také plní. Už na minulém srazu byl jediným třicátníkem v kádru obránce Neapoli Di Lorenzo, kterému je navíc stále teprve 31, a naprosto stejně je tomu i tentokrát. Hned dvanáct fotbalistů je pak narozeno v roce 2000 či později.

Mezi ně sice nepatří Mateo Retegui, stále však jde o hráče, který má s největší pravděpodobností svůj vrchol výkonnosti teprve před sebou. Je mu pětadvacet, v Evropě ale zatím nemá až takové jméno, od útlého věku totiž působil v Jižní Americe. Domů se vrátil až v minulé sezoně, kde se v Serii A zapsal sedmi góly v dresu Janova. I to stačilo na přesun do Atalanty a tam už stejnou porci stihl za sedm ligových kol a je nejlepším střelcem celé soutěže!

sipka Trefí se Retegui proti Belgii? Vsaďte si u MerkurXTipu ZDE

V dosavadním průběhu Ligy národů se zatím netrefil, Italové ale i bez jeho střeleckého příspěvku začali nad očekávání dobře. Velkým výsledkem pro nově se tvořící mužstvo bylo především vítězství 3:1 ve Francii, ještě důležitější ale byl zcela přesvědčivý  způsob. V Izraeli pak Squadra Azzurra podle očekávání utkání kontrolovala, třebaže konečný výsledek 2:1 tomu tolik neodpovídá.

Tabulka skupiny 2 Ligy A v Lize národů UEFA
Pořadí Tým Bilance Skóre Body
1. Itálie 2-0-0 5:2 6
2. Francie 1-0-1 3:3 3
3. Belgie 1-0-1 3:3 3
4. Izrael 0-0-2 2:5 0

Zaregistruj se online a vsaď si u MerkurXtip

Belgie počítá ztráty opor, k postupu potřebuje zabrat

Zlaté belgické generaci, která ovšem nikdy nic velkého nevyhrála, zřejmě už definitivně odzvonilo. Hvězdy jako Hazard, Vermaelen či Vertonghen už ukončily reprezentační kariéru, zbylí pozůstalí mezi aktivními hráči pak rovněž postupně z kádru Red Devils odpadají. Brankář Courtois oznámil, že pod koučem Tedescem už se do národního týmu nevrátí, De Bruyne a Lukaku pak na sraz nepřijeli kvůli zranění.

Výsledkem je tak částečně vynuceně podobná situace, o jaké jsme psali v případě Itálie. Také Belgičané na říjnový sraz přivezli jediného třicátníka, a to gólmana Casteelse. V týmu je velká spousta potenciálu, zatím z něj ale strach tak úplně nejde. Hráči jako Doku, Trossard, Openda, De Ketelaere či Debast už sice figurují v předních evropských týmech, zatím ve své kariéře však nedokázali, že by mohli být tahouny velkého mančaftu.

sipka Kdo z belgických mladíků se střelecky prosadí? Kurzy ZDE

V nominaci trenéra Tedesca je také pět nováčků. Na svůj debut v reprezentačním áčku čekají brankáři De Wolf a Vandevoordt, obránce Smets, záložník Fofana a útočník Ndonge. Nedostalo se naopak už na zkušené harcovníky Witsela, Carrasca, Meuniera, zdravotní potíže pak na poslední chvíli vyřadily ještě Onanu. To už jsou oproti zvyklostem posledních let velké změny, také Belgie je tak v jakémsi přerodu.

Pokud si chce ale výrazně zjednodušit postup na mistrovství světa, bude muset v Lize národů zabrat, aby se dostala do play-off. Úvodní výhru nad Izraelem ještě režíroval De Bruyne, ve Francii už ale Red Devils působili dost bezradným dojmem a padli jasně 0:2. V Itálii by tak potřebovala bodovat, stejně jako následně v dalším těžkém duelu doma s Francií, aby se soupeři nevzdálili až nepříjemně moc.

  • Datum, čas a místo zápasu: 10. 10. ve 20:45, Stadio Olimpico (Řím)

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Tip na výsledek zápasu Itálie vs. Belgie v Lize národů

Italové se v nové sezoně zatím prezentují velmi zajímavým útočným fotbalem, což dokládají i dosavadní výsledky 3:1 a 2:1. Mladý tým plný dravých hráčů tentokrát narazí na podobně složené mužstvo Belgie. Ta se sice dlouhodobě v útoku trápí, hráči jako Doku, Openda či Trossard ale mají dostatek individuální kvality, aby se alespoň jednou prosadili.

TIP: Itálie vyhraje a oba týmy dají gól sipka Vsadit u MerkurXTipu

V souboji mladých týmů by se mohl hrát atraktivní fotbal

Kde sledovat Ligu národů živě: fotbal Itálie - Belgie v přímém přenosu v televizi (TV) na Sport1, bude i online live stream zdarma?

Čtvrteční zápas můžete sledovat na televizní stanici Sport1, která vlastní práva na celou Ligu národů. Utkání se bohužel neobjeví v nabídce streamů sázkových kanceláří. Například u MerkurXTipu si ale na atraktivní souboj můžete vsadit, a to před jeho začátkem i v průběhu.

Využij bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři MerkurXtip

Bonus 50 free spinů zdarma a 200 Kč

Online sázková kancelář MerkurXtip nabízí 50 free spinů za dokončení registrace a bonus 200 Kč k prvnímu vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u MerkurXtip

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy národů

Liga národů UEFA 2024/2025: tabulky skupin, program a výsledky

Podívejte se na ty nejdůležitější informace o Lize národů UEFA. Češi hrají v ročníku 2024/25 ligu B s Albánií, Gruzií a Ukrajinou.

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2024/25 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.