Liga národů: Francie vs. Itálie živě

Liga národů si pro fanoušky hned v prvním kole připravila jednu opravdovou lahůdku, v rámci skupiny 2 Ligy A se utkají Francie a Itálie. Který z týmů zklamaných po nedávném neúspěchu na mistrovství Evropy vykročí do nového cyklu lépe?

Živý přenosKurzy
FrancieItálieTip

Mbappé má po neúspěšném ME co napravovat Foto: ČTK / imago sportfotodienst / KAI SCHWOERER

Liga národů UEFA 2024/2025: Francie vs. Itálie dnes živě v TV

Francie už ví, jaké je to vyhrát Ligu národů, povedlo se jí to před třemi lety. Italové se ještě do finále nedostali, mají ale dva bronzy z posledních dvou ročníků. A oba týmy mají jen ty nejvyšší ambice i v právě začínající edici soutěže. Jejich vzájemný souboj na úvod nové reprezentační sezony sledujte v pátek od 20:45 na Sport1.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na zápas Francie vs. Itálie

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Kurzy na Ligu národů: bookmakeři více věří Francii

Oba týmy na letním evropském šampionátu zklamaly. Italové dokázali porazit jen v úvodním zápase Albánii a vypadli už v osmifinále. Francie jela na EURO jako největší favorit na zlato, ovšem matnými výkony se protrápila do semifinále, kde konečně narazila na mnohem lépe hrající Španělsko.

Ani v jednom táboře se mnoho nezměnilo, přesto obě velmoci chtějí na neúspěch co nejrychleji zapomenout. Prvním krokem může být právě povedený start do Ligy národů. Papírově blíže by k němu měla mít Francie, která je podle boookmakerů poměrně jasným favoritem utkání. Její pozici jistě posiluje i výhoda domácího prostředí, hrát se totiž bude v pařížském Parku princů.

MerkurXTip nabízí k duelu širokou nabídku sázkových příležitostí, prohlédněte si ji ZDE.

Informace před zápasem Francie vs. Itálie
📅 Kdy: 6. 9. 2024 od 20:45
🌍 Kde: Parc des Princes, Paříž
🏆 Soutěž: Liga národů 2024/25, Liga A, skupina 2
Rozhodčí: Sandro Schärer, Švýcarsko
Kurzy MerkurXTipu: 1,57 - 4,05 - 6,25, vsaďte si ZDE
📺 Přímý přenos: Sport1

Francie zažila v létě hned dvě zklamání proti Španělsku

Čekalo se mnohem více. Francie na letošní EURO do Německa odjížděla v roli vůbec největšího favorita na celkový triumf. Obávaná ofenzivní síla ale jako by snad zůstala doma ve Francii, tým Didiera Deschampse se na šampionátu trápil, první gól ze hry sám vstřelil až v semifinále.

Jistě, na vině mohl být i zlomený nos Kyliana Mbappého, jenž své zranění utrpěl hned v úvodním duelu proti Rakousku. Vynechal sice jen jedno utkání, to remízové proti Nizozemsku, a následně byl u všeho důležitého, když jeden gól sám z penalty dal a na ten semifinálový nahrál Kolo Muanimu. Přesto to bylo málo, od nového kapitána Francie všichni očekávali, že potáhne svůj tým za titulem.

Stopku ale vystavilo Španělsko, což nebylo během tohoto léta naposledy. Francie si totiž mohla alespoň částečně spravit chuť na domácích Olympijských hrách, i když je jasné, že fotbalový turnaj nedosahuje takové prestiže jako mistrovství Evropy. Jenže ve finále bylo po prodloužení úspěšnější znovu Španělsko.

V týmu Les Bleus se ale po neúspěších žádné zemětřesení nekonalo, oproti očekáváním nakonec u mužstva zůstal i zkušený trenér Deschamps. A v první nominaci nového cyklu jsou jen tři fotbalisté, kteří čekají na svůj debut v A týmu. Jedním z nich je i hvězda zmíněné Olympiády Michael Olise, asi nejlepší hráč turnaje.

Skončila naopak reprezentační kariéra Oliviera Girouda. Nejlepší střelec francouzského národního týmu v historii s 57 zásahy po ME ohlásil, že na mezinárodní scéně už pokračovat nebude. Oproti šampionátu z nominace vypadli ještě Pavard, Rabiot, Camavinga a Coman.

sipka Mbappé ztrácí na Girouda jen 9 gólů, přiblíží se mu v pátek? Kurzy ZDE

Dosavadní výsledky Francie a Itálie v Lize národů
Tým 2018/19 2020/21 2022/23
Francie 2. místo ve skupině 1. místo 3. místo ve skupině
Itálie 2. místo ve skupině 3. místo 3. místo

Zaregistruj se online a vsaď si u MerkurXtip

Itálie chce po dalším neúspěchu sázet na mladou krev

Italům se sice nevěřilo až tolik jako Francii, přesto i oni nakonec museli odjíždět s pocitem velkého zklamání. Konec už v osmifinále se v hrdé fotbalové zemi nemohl hodnotit kladně, tím spíše, když přišel po naprosto bezzubém výkonu proti Švýcarsku a jasné prohře 0:2. Vlastně ani v jedné pasáži zápasu nebylo cítit, že by Itálie mohla s výsledkem něco udělat.

Asi však nešlo o takové překvapení, Švýcaři na turnaji hráli skvěle, zatímco Itálie se trápila od samého začátku. Mnohé mohla naznačit už první minuta úvodního utkání, kdy Dimarco doslova daroval Albánii nejrychlejší gól v historii ME. Tenhle zápas se sice ještě šťastně podařilo otočit, pohříchu šlo ale o jediné vítězství na šampionátu.

Prohra se Španělskem 0:1 byla ještě vzhledem k drtivému průběhu velice milosrdná. Na závěr skupiny si pak Italové zajistili postup až vyrovnávací trefou proti Chorvatsku z 98. minuty. No a pak už přišel zasloužený konec se Švýcarskem. A tak jediným hráčem, který se na Euru předvedl ve velmi dobrém světle, byl do té doby ne tolik známý mladý obránce Calafiori, který mezitím zamířil do Premier League.

A právě kolem něj a podobně talentovaných mladíků by to evidentně chtěl začít stavět trenér Luciano Spaletti. V jeho první nominaci po mistrovství Evropy je jediný třicátník, kterým je obránce Di Lorenzo, jemuž je 31. Ve většině případů nejde o úplné nováčky, bez reprezentačního startu jsou z kádru zatím jen obránce Okoli a záložník Brescianini.

Sázka na dravost je ale napříč soupiskou zcela zřetelná. Pryč jsou zkušení obránci Darmian, Mancini (a zraněný Acerbi), záložníci Barella, Jorginho a Cristante a útočníci Chiesa, Scamacca a El Shaarawy. To jsou velká jména, která Spaletti opomenul, což se v případě nedobrých výsledků v Itálii nebude kousat snadno. Spaletti doslova položil hlavu na špalek, mají ale italští mladíci dostatečnou kvalitu?

sipka Prosadí se italští mladíci ve Francii? Vsaďte si

  • Datum, čas a místo zápasu: 6. 9. ve 20:45, Parc des Princes (Paříž)

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Tip na výsledek zápasu Francie vs. Itálie v Lize národů

Italové by mohli být v nové sezoně o něco "koukatelnější", sázka na mladší hráče by mohla přinést do hry více rychlosti a dravosti. Francie je ale pořádně těžkým prvním testem, navíc hraje doma, a tak by si podle našeho názoru měla přeci jen po boji dojít pro první body. Nebude to ale nic snadného.

TIP: Francie vyhraje o gól sipka Vsadit u MerkurXTipu

Francie má kvalitnější soupisku a hraje doma

Kde sledovat Ligu národů živě: fotbal Francie - Itálie v přímém přenosu v televizi (TV) na Sport1, bude i online live stream zdarma?

Páteční zápas můžete sledovat na televizní stanici Sport1, která vlastní práva na celou Ligu národů. Utkání se bohužel neobjeví v nabídce streamů sázkových kanceláří. Například u MerkurXTipu si ale na atraktivní souboj můžete vsadit, a to před jeho začátkem i v průběhu.

Využij bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři MerkurXtip

Bonus 50 free spinů zdarma a 200 Kč

Online sázková kancelář MerkurXtip nabízí 50 free spinů za dokončení registrace a bonus 200 Kč k prvnímu vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u MerkurXtip

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy národů

Liga národů UEFA 2024/2025: tabulky skupin, program a výsledky

Podívejte se na ty nejdůležitější informace o Lize národů UEFA. Češi hrají v ročníku 2024/25 ligu B s Albánií, Gruzií a Ukrajinou.

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2024/25 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.