Liga národů: Estonsko vs. Slovensko živě

Slovensko se nachází až v Lize C. Cestu za vytouženým postupem v Lize národů začnou Slováci v Estonsku. Navazovat přitom budou na povedené EURO, na kterém to dotáhli do osmifinále. Přečtěte si vše důležité před čtvrtečním zápasem v Tallinnu.

Živý přenosKurzy
EstonskoSlovenskoTip

Juraj Kucka na Euru 2024 Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Revierfoto

Liga národů UEFA 2024/2025: Estonsko vs. Slovensko dnes živě v TV

Reputace slovenské reprezentace šla po vydařeném Euru nahoru. Slováky dělil jen kousek od postupu do čtvrtfinále. Zlepšení nyní Sokoli potřebují potvrdit v Lize národů. V ní se na druhý pokus chtějí dostat z Ligy C. Skupinu s Estonskem, Ázerbájdžánem a Švédskem rozehraje Slovensko v Tallinnu. Úvodní střetnutí sledujte ve čtvrtek od 20:45 na Sport1.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na zápas Estonsko vs. Slovensko

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Kurzy na LN: Slovensko je v Estonsku favoritem

Favoritem čtvrtečního duelu je Slovensko v kurzu 1,56. Na Estonsko bookmakeři vypsali kurz 6,89. Remíza je pak ohodnocena kurzem 4,26.

Zápas v Tallinnu odpíská Matej Jug. Tento Slovinec v aktuální sezoně byl i u předkol Ligy mistrů a Evropské ligy.

Informace před zápasem Estonsko vs. Slovensko
📅 Kdy: 5. 9. 2024 od 20:45
🌍 Kde: A. Le Coq Arena, Tallinn
🏆 Soutěž: Liga národů 2024/25, Liga C
Rozhodčí: Matej Jug, Slovinsko
Kurzy SYNOT TIPu: 6,89 – 4,26 – 1,56
📺 Přímý přenos: Sport1

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Estonsko v baráži o EURO neuspělo, červen si tak zpestřilo vítězným Baltic Cupem

Na svůj první start na velkém turnaji Estonsko stále čeká. V kvalifikaci na letošní EURO skončila tato pobaltská země poslední, díky výsledkům v Lize národů si ale i tak zahrála baráž. Triumf v Lize D jí zajistil start v semifinále, v něm ale vypadla po výprasku 1:5 v Polsku.

V červnu poté svůj poslední zápas na lavičce Estonska odkoučoval Švýcar Thomas Häberli. Rozlučka to nebyla moc veselá, Estonci totiž pod ním v přípravě padli 0:4 právě ve Švýcarsku. Ve funkci ho nahradil Jürgen Henn, čtyřnásobný estonský šampion s Florou Tallinn.

sipka Překvapí Estonsko na úvod Ligy národů? Vsaďte si

A začal dobře, reprezentace pod ním vyhrála Baltic Cup. Hennovi svěřenci porazili Faerské ostrovy (4:1) a Litvu (2:1 po penaltách). V Lize národů se ale od Estonců očekává spíše boj o setrvání v Lize C. Za tímto cílem je povede 31letý kapitán a stoper Karol Mets, který kope německou Bundesligu za St. Pauli.

Za sebou bude mít 22letého brankáře Karla Heina, který v létě odešel z Arsenalu hostovat do Valladolidu, kde je jedničkou. Minimálně jedno ze jmen v estonské nominaci bude povědomé také českým fanouškům. Pozvánku dostal Vlasiy Sinyavskiy ze Slovácka. Jinak je kádr téměř z poloviny tvořen hráči z estonské ligy.

Jak si vedly reprezentace Estonska a Slovenska v Lize národů 2022/23
Tým Liga Výsledek
Estonsko Liga D 1. místo, postup do Ligy C
Slovensko Liga C 3. místo, setrvání v Lize C

Slovensko chce navázat na vydařené EURO, do Ligy národů ale vstoupí bez Schranze

Když v roce 2022 Francesco Calzona přebíral Slovensko, neměl to snadné. Prvních pět zápasů nevyhrál, nakonec si ale veřejnost získal. Postoupil totiž na EURO 2024 a na něm dotáhl Slováky k postupu ze skupiny. V osmifinále navíc Sokoli až do nastavení druhé půle vedli nad Anglií. S Albionem nakonec padli 1:2 po prodloužení.

Jediný slovenský gól dával pozdějšímu finalistovi Ivan Schranz, jehož turnaj zastihl ve výborné formě. Ofenzivní univerzál byl se třemi trefami děleným nejlepším střelcem šampionátu. Jedním z tahounů měl být i nyní, ze zářijového srazu ale tohoto slávistu vyřadilo zranění kolene.

sipka Kdo gólově nahradí Schranze? Vsaďte si

Dále nejede Patrik Hrošovský, který očekává nový přírůstek do rodiny. Pozvánku nedostal ani Róbert Polievka, Calzona ale na tiskové konferenci slíbil, že útočníka MTK Budapešť bude nadále sledovat. Vůbec poprvé se pak do národního týmu podívají Samuel Kozlovský a Peter Pokorný. Oba působí v polské Ekstraklase.

Ze základní sestavy, která nastoupila proti Anglii, jinak chybí jen zmiňovaný Schranz. V nominaci jsou i tak tři fotbalisté z české ligy. Na srazu se hlásili Tomáš Rigo (Baník), Lukáš Haraslín (Sparta) a Ľubomír Tupta (Liberec). Hlavně Haraslín přijíždí s velkou fazonou. Od začátku ročníku má ve Spartě bilanci pěti gólů a tří asistencí.

  • Datum, čas a místo zápasu: 5. 9. ve 20:45, A. Le Coq Arena (Tallinn)

Tip na výsledek zápasu Estonsko vs. Slovensko v Lize národů

David Strelec končil EURO 2024 jako slovenský útočník číslo jedna. Klubovou sezonu poté začal dobře, když se Slovanem Bratislava postoupil do Ligy mistrů a v ročníku dal už pět soutěžních branek.

Jeho reprezentační konkurent Róbert Boženík naopak na svůj první zásah zatím čeká. Pokud Strelec dostane v Estonsku důvěru, tak by mohl navázat na svou solidní formu.

TIP: David Strelec dá gól sipka Vsadit u SYNOT TIPu

Vsaďte si u SYNOT TIPu

Kde sledovat Ligu národů živě: fotbal Estonsko – Slovensko v přímém přenosu v televizi (TV) na Sport1, bude i online live stream zdarma?

Čtvrteční zápas můžete sledovat na televizní stanici Sport1. Utkání se bohužel neobjeví v nabídce streamů sázkových kanceláří.

Slovensko bude mít svého zástupce v ligové fázi Champions League. K postupu Slovanu Bratislava mezi klubovou elitu se vyjádřil také reprezentační kouč Francesco Calzona.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři SYNOT TIP

SYNOT TIP – získej skvělé bonusy

Zaregistruj se online u SYNOT TIPu a získej zdarma 500,-, bonus až 10 000 Kč ke vkladu a „sázku bez rizika“ 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u SYNOT TIP

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy národů

Liga národů UEFA 2024/2025: tabulky skupin, program a výsledky

Podívejte se na ty nejdůležitější informace o Lize národů UEFA. Češi hrají v ročníku 2024/25 ligu B s Albánií, Gruzií a Ukrajinou.

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.

Ivan Hašek na tiskové konferenci k nominaci české fotbalové reprezentace na Ligu národů

Nominace české fotbalové reprezentace na Gruzii a Ukrajinu

Ivan Hašek oznámil nominaci na blížící se zápasy Ligy národů s Gruzií a Ukrajinou. Podívejte se, jaké hráče vybral.