Kvalifikace na ME ve fotbale žen 2025 živě: Dánsko vs. Česko

Českému národnímu výběru žen se před čtyřmi dny povedl úctyhodný kousek. Svěřenkyně Karla Rady porazily na stadionu v Chomutově úřadující mistryně světa ze Španělska a po skvělém výkonu mohou ještě zabojovat o konečné třetí místo. Nyní Češky zakončí kvalifikaci duelem s Dánskem. Utkání je na programu v úterý 16. července od 19:00.

Živý přenosKurzy
DánskoČeskoTip

České hráčky slaví vítězství proti Španělsku Foto: ČTK / Hájek Ondřej

Kvalifikace na ME ve fotbale žen 2025 živě: Dánsko Ž vs. Česko Ž v úterý od 19:00 na ČT sport a ČT sport Plus

Česko za sebou má asi nejlepší výsledek v historii ženského fotbalu. Naše fotbalistky totiž před čtyřmi dny překvapivě zvítězily nad Španělkami 2:1. Vítězství, které absolutně nikdo nečekal, znamená, že pokud Češky uhrají dobrý výsledek a obsadí třetí pozici, zajistí si tím účast v Lize národů A.

Závěrečné kolo kvalifikace absolvují svěřenkyně Karla Rady v dánském Vejle, kde se postaví domácí reprezentaci. Zápas můžete sledovat v úterý 16. července od 19:00 na ČT sport nebo ČT sport Plus.

sipka Vyzvedněte si bonus za registraci a vsaďte si na Dánsko Ž vs. Česko Ž

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Kurzy na kvalifikaci ME ve fotbale žen 2025: Dánky v pozici favoritek

Ačkoli Češky dosáhly historického úspěchu, do utkání s Dánkami stále vstupují jako velké outsiderky. Výhra domácího týmu je ohodnocena nízkým kurzem 1,35, zatímco tříbodový zisk české reprezentace nalezneme v kurzu 7,00. Nerozhodnému stavu potom bookmakeři přiřadili kurz 4,90.

Na druhou stranu nezapomínejme, že v souboji se Španělkami byl kurz na vítězství Česka ještě daleko vyšší (22,00).

Informace před zápasem Dánsko Ž vs. Česko Ž
🕒 Kdy: 16. 07. 2024 od 19:00
🌍 Kde: Vejle Stadion, Vejle
🏆 Soutěž: Kvalifikace na ME 2025
Kurzy Fortuny: 1,35 - 4,90 - 7,00
📺 Přímý přenos: ČT sport, ČT sport Plus

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Dánky si zajistily postup na ME 2025 s předstihem

Dánky se naposled představily na půdě Belgie. Favoritky se nejdříve trápily a v koncovce jim mnohdy chybělo i trochu štěstí. Klid do jejich hry vnesla až 60. minuta, ve které si domácí fotbalistky nešťastně srazily balon do vlastní brány. Dánky následně navýšily aktivitu a po brankách Harderové a Holmgaardové si došly pro třetí výhru.

Ta je zároveň poslala na mistrovství Evropy 2025 ve Švýcarsku. Dánsko sice dva zápasy ve skupině prohrálo (0:2 a 2:3 se Španělskem), klíčové bitvy se slabšími týmy však zvládlo. Svěřenkyně Andréeho Jeglertze získaly celkem devět bodů a na ME postoupí ze druhé příčky.

V dosavadním průběhu kvalifikace se střelecky dařilo především útočnici PSG Amalii Vangsgaardové. 27letá hráčka přenesla dobré výkony z nejvyšší francouzské ligy i do reprezentace a národnímu týmu pomohla ke splnění cílu třemi přesnými zásahy (trefila se i proti Česku) a jednou asistencí.

sipka Potvrdí Dánky roli favorita? Vsaďte si u Fortuny

Dánky sehrály před domácími příznivci dva duely. Zatímco ve šlágru se Španělskem utržily porážku, mač s Belgičankami pro ně skončil vítězstvím 4:2. Do závěrečného kola s Češkami kromě toho vstupují s pozitivní vzájemnou bilancí (3-0-0).

Vzájemná bilance Dánsko Ž vs. Česko Ž
Datum Soutěž Zápas, výsledek
05.04.2024 kvalifikace na ME 2025 Česko Ž vs. Dánsko Ž – 1:3
20.06.2012 kvalifikace na ME 2013 Dánsko Ž vs. Česko Ž – 1:0
04.04.2012 kvalifikace na ME 2013 Česko Ž vs. Dánsko Ž – 0:2
Vsaďte si na úterní utkání Dánsko Ž vs. Česko Ž

Češky šokovaly Španělky, k cennému triumfu pomohla gólem i komentátorka Svitková

Češky sice v úvodním klání se Španělkami prohrály (1:3), přesto v zápase herně podaly sympatický výkon. V odvetě, jež se konala před necelými čtyřmi dny, naše reprezentantky prohrávaly od 10. minuty 0:1 a nic nenasvědčovalo tomu, že by měly favoritky zaváhat.

Na konci prvního poločasu však pohotovým zakončením z bezprostřední blízkosti vyrovnala Kateřina Svitková, která je nyní českým fanouškům ještě více známa z důvodu její významné komentátorské role na právě skončeném Euru 2024 mužů.

Španělky sice pokračovaly po přestávce aktivním projevem a více držely balón na svých kopačkách, z gólu se ale radovaly opět Češky. Španělská brankářka Misa se totiž provinila faulem v pokutovém území a následnou penaltu bezpečně proměnila Bartoňová.

sipka Překvapí Češky i dalšího soupeře? Vsaďte si u Fortuny

Českému týmu poté pomohl i další nedovolený zákrok soupeře, tentokrát stoperky Paredes, jež za svůj prohřešek viděla v 70. minutě rovnou červenou kartu. Svěřenkyně Karla Rady si tak dokráčely možná pro největší vítězství v historii a současně živí šance na postup do Ligy národů A.

Do té Češky proniknou pouze v případě, že po posledním střetnutí s Dánskem se posunou na třetí pozici ve skupině. Se severskými soupeřkami náš národní tým prohrál na začátku dubna 1:3. Teď ale hraje o důležité umístění, kdežto Dánkám přímý postup na Euro už nikdo nevezme.

  • Datum, čas a místo zápasu: 16. 07. 2024 od 19:00, Vejle Stadion, Vejle

Tip na výsledek utkání Dánsko Ž vs. Česko Ž v kvalifikaci na ME 2025 žen

Češky s vidinou třetího místa půjdou do kvalifikační derniéry naplno. Současně je možné, že domácí tým pošetří několik hráček základní sestavy a dá šanci i méně vytěžovaným fotbalistkám. Svěřenkyně Karla Rady by mohly překvapit i podruhé v krátké době. Volíme následující tip.

TIP: Neprohra Česko sipka Vsadit u Fortuny ZDE

tip

Kde sledovat kvalifikaci na ME 2025 žen: fotbalový zápas Dánsko Ž vs. Česko Ž v televizi (TV), jak je to s online streamy?

Utkání mezi Dánskem a Českem odvysílá ČT sport nebo si ho můžete zdarma přehrát na webu České televize (ČT sport Plus). Sázkové kanceláře bohužel bezplatné online live streamy ke kvalifikaci žen na ME 2025 nenabízí, v případě zájmu si však u nich lze na zápas vsadit. A to jak před samotným začátkem, tak i v jeho průběhu (live).

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Recenze sázkové kanceláře Fortuna

Recenze sázkové kanceláře Fortuna: registrace, bonusy a kurzy

Fortuna patří mezi nejznámější ⭐ sázkové kanceláře v Česku. Jaké služby a bonusy nabízí? To se dozvíte ✔️ v následující recenzi.

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2024/2025: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se ✔️ na její program a výsledky.

Pohár pro vítěze Konferenční ligy

Konferenční liga UEFA 2024/2025: losování, zápasy

UEFA Konferenční liga ⚽ startuje svůj čtvrtý ročník. Podívejte se na program i ✔️ výsledky.