Kvalifikace na Euro U21 2025 živě: Wales vs. Česko

Česká reprezentace do jednadvaceti let se dlouhou dobu pohybuje nebezpečně blízko definitivě neúspěchu, nějakým záhadným způsobem ale stále uchovává naději na záchranu celé situace a postup na mistrovství Evropy. Teď už však opravdu není kam uhnout, Lvíčata musí v pátek bezpodmínečně zvítězit ve Walesu, jinak se s finálovým turnajem může rozloučit.

Přímý přenosKurzy
Wales U21Česko U21Tip

Češi se musí vzchopit a uspět ve Walesu Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Gonzales Photo/Morten Kjaer

Kvalifikace na EURO 2025: Wales U21 vs. Česko U21 v pátek živě

Dvě výhry a jsou v baráži. Lvíčata díky zaváhání Islandu mají vše opět ve svých rukou. Jakákoliv bodová ztráta ale už opravdu jistě ukončuje veškeré naděje. V pátečním souboji se čeští mladíci utkají s nepříjemným Walesem, který hájí právě kýženou druhou pozici v tabulce. Klíčový souboj začne v pátek v 18:30 a opět ho odvysílá ČT Sport.

sipka Vsaďte si na utkání Wales vs. Česko a získejte bonus zdarma

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Kurzy na kvalifikace ME U21: Češi jsou favoritem

Wales vstupuje do závěrečného srazu tohoto kvalifikačního cyklu z druhého místa v tabulce, za prvním Dánskem však je jen kvůli horšímu vzájemnému zápasu a stále tak může živit naděje na přímý postup na malé EURO. Češi jsou v kritické situaci, mají o šest bodů méně a právě takový počet musejí získat, pokud ještě chtějí pomýšlet na postup.

Utkání se navíc hraje na půdě lépe postaveného Walesu, a tak by se na první dobrou mohlo čekat, že budou domácí favoritem. Chyba lávky! Bookmakeři o něco více věří českému výběru. Pro připomenutí, úvodní duel mezi oběma soupeři skončil takřka přesně před rokem v Českých Budějovicích remízou 1:1.

Sázková nabídka u Tipsportu je i tentokrát opravdu široká, podívejte se na ni ZDE.

Informace před zápasem Wales U21 - Česko U21
📅 Kdy: 11. 10. 2024 od 18:30
🌍 Kde: Rodney Parade, Newport, Wales
🏆 Soutěž: Kvalifikace na ME U21 2025, skupina I
Rozhodčí: Walter Altmann, Rakousko
📺 Přímý přenos: ČT Sport
Kurzy Tipsportu: 3,00 - 3,42 - 2,38
Vsaďte si na zápas Wales - Česko v kvalifikaci ME 2025

Wales se nechce spokojit s bodem, sní o prvním ME

Pro mládežnickou reprezentaci Walesu jsou ještě ve hře všechny tři možné varianty. V případě, že v pátek prohraje s Českem a to následně dokáže porazit ještě i Litvu, zbydou jí jen oči pro pláč a skončí až třetí, přestože měla vše skvěle rozjeté. Pokud v pondělí Dánsko porazí doma Island, Wales už nemůže skupinu vyhrát a jakýkoliv bodový zisk či zaváhání Lvíčat ho posune do baráže.

Pokud ale Wales v pátek získá tři body a Dánsko následně ztratí, bude se ostrovní země moci radovat z historického přímého postupu na mistrovství Evropy. Na finálovém turnaji přitom nikdy nebyla, přestože v novém tisíciletí už dvakrát byla velice blízko. V roce 2009 ale těsně podlehla v baráži a o dva roky později jí premiérová účast unikla v posledním zápase kvalifikace.

Také tentokrát si svěřenci Matta Jonese vedou zatím výborně a jsou na dosah šampionátu, který se bude konat příští rok v létě na Slovensku. V letošním roce přitom dosud odehráli jen dva soutěžní duely, Litvu i Island ale porazili shodně 2:1 a pokračují v cestě na ME. Zářijový triumf na Islandu zařídil dvěma góly záložník Cotterill, jenž v nominaci nechybí ani na aktuální sraz.

sipka Prosadí se Cotterill střelecky i proti Česku? Kurzy Tipsportu ZDE

Velšané se naopak budou muset obejít bez jedné ze svých největších hvězd, ostříleného ofenzivního středopolaře Luka Harrise. Devatenáctiletý chlapec, jenž má na svém kontě už i starty v Premier League v dresu Fulhamu, je zraněný a týmu tak v rozhodujícím utkání nepomůže. To samé se týká ještě útočníka Jonese a brankáře Beache.

Zpět je ale naopak Rubin Colwill, jenž zářijový sraz strávil v A týmu Walesu. Dvaadvacetiletý hráč Cardiffu dal v devíti reprezentačních startech za jednadvacítku pět branek a měl by zřejmě představovat největší nebezpečí pro českou defenzivu.

Kvalifikace na EURO U21 2025 - Skupina I
Tým Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
Dánsko U21 7 4 2 1 16:8 14
Wales U21 7 4 2 1 12:9 14
Island U21 7 3 0 4 9:12 9
Česko U21 6 2 2 2 8:10 8
Litva U21 7 1 0 6 7:13 3

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Česká jednadvacítka počítá ztráty, vrátil se ale Jurásek

Asi se čekalo, že už Matěj Jurásek po přesunu k seniorskému týmu v "áčku" zůstane. Ve Slavii ale příliš nenastupuje, a tak se na rozhodující sraz vrací do výběru Lvíčat. V něm byl naposledy před rokem, když se trefil do sítě právě Walesu, v dalším utkání proti Dánsku se však nechal hloupě vyloučit a od té doby chyběl kvůli disciplinármínu trestu u následnému povýšení. Nyní je zpět a má před sebou velice složitý úkol dotáhnout Čechy ke dvěma výhrám a nepravděpodobnému postupu do baráže.

Jinak ale kouč Suchopárek musel řešit spíše nepříjemné starosti. Do A týmu totiž tentokrát zamířila jeho brankářská jednička, Antonín Kinský v letošní sezoně Chance Ligy inkasoval zatím jen dva góly a zaslouženě si vysloužil místo v hlavním mužstvu. A to není všechno, další řadu hráčů z nominaci vyřadily zdravotní potíže.

sipka Vychytá Kinského nástupce čisté konto? Vsaďte si u Tipsportu

To se týká útočníků Fily a Kabonga, záložníka Vorlického a obránců Spáčila, Suchomela a Koželuha. Zajímavé je, že ani na listině náhradníků se neobjevil Michal Ševčík, jenž odnesl nepovedený poločas v Litvě a následný zápas v Dánsku proseděl na lavičce. Stejný osud ho momentálně pravidelně potkává i v Norimberku, takže mu chybí zápasová praxe, přesto jeho absence i na záložním listu naznačuje větší problémy s realizačním týmem.

Hlavně v defenzivě ale musí český kouč hodně improvizovat. Ze šesti obránců, kteří zasáhli do zářijového srazu, jsou nyní v kádru jen dva stopeři Prebsl a Halinský. Vzadu však mohou v případě potřeby zaskočit i Kričfaluši či Vydra, kteří jinak pod Suchopárkem hrají spíše v záloze. Na svůj debut čeká také olomoucký Hadaš.

Lvíčata už dost možná v reálnou šanci na postup ani nedoufala. Ovšem po překvapivé prohře Islandu s Litvou mají nyní opět vše plně ve své moci a dvě výhry je s jistotou posílají do baráže. Vyhrát však jela před měsícem i do Dánska, kde místo toho schytali ostudný pětigólový debakl. Přijde ve Walesu vykoupení?

  • Datum, čas a místo utkání: 11. 10. v 18:30, Newport (Wales)

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Wales U21 vs. Česko U21: tip na zápas

Bookmakeři Tipsportu sice více věří českému výběru, v redakci ale s tímto papírovým rozložením sil tak úplně nesouhlasíme. Wales momentálně dosahuje lepších výsledků a Češi budou muset dokázat, že se dokázali oklepat z debaklu v Dánsku. Šancím Lvíčat nepřidávají ani početné absence.

TIP: Wales vyhraje sipka Získejte bonus u Tipsportu

Wales jako outsidera nevidíme

Kde živě sledovat utkání U21 Wales vs. Česko? Dávají přímý přenos v televizi, bude live stream?

Zápasy Lvíčat pravidelně nabízí v přímých přenosech veřejnoprávní stanice ČT Sport a nejinak tomu bude také v případě utkání na půdě Walesu. Na internetu si lze utkání naladit díky ČT Sport Plus na webových stránkách České televize. Sázkové kanceláře bohužel práva na stream nemají, Tipsport ale nabídne celou řadu sázkových příležitostí před utkáním i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Čeští reprezentanti do 21 let se radují z gólu do sítě Slovenska

Kvalifikace na mistrovství Evropy U21 2025: program a výsledky

Ve hře o postup na Euro do 21 let jsou i Češi. Přečtěte si vše důležité ke kvalifikaci na turnaj, který v roce 2025 hostí Slovensko.

Čeští reprezentanti do 21 let děkují fanouškům po výhře nad Slovenskem v listopadu 2023

Česká fotbalová reprezentace do 21 let: program, soupiska

Přečtěte si vše o české reprezentaci do 21 let. ⚽ V článku najdete aktualizovanou soupisku, program zápasů i historické rekordy. ✔️

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.