Kvalifikace na Euro U21 2025 živě: Dánsko vs. Česko

Situace v "české" kvalifikační skupině o postup na mistrovství Evropy do 21 let se v minulém kole extrémně zamotala. Už v úterý se navíc všichni čtyři adepti utkají mezi sebou. Lvíčata v pátek vydřela vítězství v Litvě a vše mají i nadále ve vlastních rukou. Případný triumf v klíčovém utkání v Dánsku by je posunul na barážové druhé místo, porážka by naopak znamenala v podstatě konec nadějí.

Přímý přenosKurzy
Dánsko U21Česko U21Tip

Adam Karabec už naplno trénoval s týmem a měl by být připraven Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Kvalifikace na EURO 2025: Dánsko U21 vs. Česko U21 v úterý živě

Mladí Dánové překvapivě zkolabovali na Islandu a místo jasného postupu se ještě budou muset pořádně strahovat o svou místenku na mistrovství Evropy 2025. Ani Češi rozhodně nepředvedli podařený výkon, nakonec ale z Litvy povinné tři body přivezli a dotáhli se na ostatní soupeře. Nyní si to oba týmy rozdají v klíčovém vzájemném utkání, které začne v úterý od 18:00, i tentokrát ho odvysílá ČT Sport.

sipka Vsaďte si na utkání Dánsko vs. Česko a získejte bonus zdarma

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Kurzy na kvalifikace ME U21: Češi jsou tentokrát outsiderem

Před startem kvalifikačního cyklu byli Dánové považování za největší favority naší skupiny, Češi pak měli být jejich nejbližšími pronásledovateli. Seveřané skutečně zatím jsou na čele, ovšem situace je pořádně zamotaná a reálnou šanci na postup ještě živí čtyři týmy. Česká reprezentace má z nich v tuto chvíli nejhorší výchozí pozici, v žádném případě ale ještě neskládá zbraně.

Musí ale zvládnout právě utkání v Dánsku, které je dle papírových předpokladů vůbec nejtěžší z celé kvalifikace. Dosvědčují to i kurzy, které hovoří jasně ve prospěch domácích. Bookmakeři Fortuny vše ohodnotili kurzy 1,86 na vítězství Dánska oproti 3,85 na Čechy. Remíza, na kterou se dá vsadit v kurzu 3,65, by toho z pohledu Lvíčat moc neřešila.

Sázková nabídka u Fortuny je opravdu široká, podívejte se na ni ZDE.

Informace před zápasem Dánsko U21 - Česko U21
📅 Kdy: 10. 9. 2024 od 18:00
🌍 Kde: Vejle Stadion, Vejle
🏆 Soutěž: Kvalifikace na ME U21 2025, skupina I
Rozhodčí: Alessandro Dudic, Švýcarsko
Kurzy Fortuny: 1,86 - 3,65 - 3,85, Vsaďte si ZDE
📺 Přímý přenos: ČT Sport

Dánsko mohlo mít klid, místo toho ho čeká ještě práce

Dánové do kvalifikace vykročili skvěle, v prvních pěti zápasech nepoznali hořkost porážky, nasbírali 11 bodů a už se pomalu mohli vidět na Slovensku, kde se v příštím roce odehraje mistrovství Evropy do 21 let. Jenže po letní pauze přišlo hned na úvod nečekané klopýtnutí, po němž se vše pořádně zkomplikovalo.

Po prohře na Islandu jsou sice stále první, jenže už jen o jediný gól ve skóre před Walesem. Island s Českem, které ztrácejí dva, resp. tři body, mají navíc ještě utkání k dobru. Otázka ale je, jestli je dánská překvapivá ztráta pro náš nároční tým vlastně dobrou zprávou.

Jistě, na jednu stranu utkání Dánska na Islandu nabídlo českému realizačnímu týmu mnohé nápovědy, jak lze na favorita vyzrát. Především ve druhé půli Dánové ztratili kontrolu nad zápasem a v obraně nabízeli soupeři po ztrátě míče až příliš jednoduše okénka. Islanďané jich dokázali využít a díky hattricku Ingasona zvítězili doma 4:2.

Na druhou stranu má ale Dánsko samozřejmě stále na papíře velkou kvalitu a po klopýtnutí si už nebude moci dovolit další zaváhání. Před rokem na malém Euru poprvé po čtyřech účastech v řadě chybělo a velmi nerado by si volné léto zopakovalo. Tím spíše, když současná generace je zřejmě oproti té minulé ještě silnější.

Vepředu září dvě největší hvězdy, křídelník Kvistgaarden z Brøndby a útočník Osula z Newcastlu. Oba se také trefili už na Islandu a dalšími dobrými výkony se budou chtít posunout ještě blíže seniorské reprezentaci, jako se v posledních měsících dokázali vytáhnout například Dorgu, Frendrub či Hronbaek. Kvalita ale Dánům nechybí ani na dalších postech, vzdyť brankáře Jörgensena v létě koupila Chelsea za 25 milionů eur, ve velmi zajímavých klubech pak nastupují i třeba Jelers, Gaaei či Boving.

Kvalifikace na EURO U21 2025 - Skupina I
Tým Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
Dánsko U21 6 3 2 1 11:8 11
Wales U21 6 3 2 1 10:8 11
Island U21 5 3 0 2 8:8 9
Česko U21 5 2 2 1 8:5 8
Litva U21 6 0 0 6 5:13 0

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Česko se natrápilo, naději vykřesal kapitán Sejk

Na překvapivou porážku to vypadalo i v případě českého mládežnického výběru. Pokud by opravdu přišla, měla by oproti Dánům ale už opravdu fatální následky. Zaprvé by šlo o pořádnou ostudu vzhledem k tomu, že Litva ještě v kvalifikační skupině neuhrála ani bod. Zadruhé by se ale definitivně zavřela cesta na malé Euro.

Českému týmu to absolutně nefungovalo především směrem dopředu. Lvíčata působila bezradně, nikdo nebyl schopen čímkoliv překvapivým překonat hustý obranný blok soupeře. A ten naopak docela výrazně zlobil z rychlých protiútoků, po jednom z nich se také dostal do vedení. A upřímně to dlouho nevypadalo na to, že Češi mají na obrat.

Pomohla tentokrát střídání, která vymyslel trenér Jan Suchopárek. Příchod spíše defenzivněji laděného Kričfalušiho sice na první pohled působil zvláštně, hráč Teplic ale po svém nástupu o poločase změnil ráz hry. Z pozici "šestky" se chopil dirigentské taktovky a najednou česká hra začala mít nějaký nápad.

Odchovanec pražské Slavie byl i u zrodu první gólové akce, kdy se z dorážky prosadil další střídající hráč Alijagič, jenž si připsal svou první branku za Lvíčata v kariéře. A když už to vypadalo na klíčovou ztrátu, zavelel k útoku kapitán Sejk, svým desátým gólem za výběr do 21 let se dostal na čtvrtou pozici v historické tabulce střelců a hlavně zajistil tři body a uchování naděje.

Je ale jasné, že proti mnohem silnějším Dánům by podobný výkon na jakýkoliv bodový zisk nestačil. Kouč Suchopárek už také naznačil změny v sestavě oproti minulému utkání. Jedna z nich by se měla týkat tradiční opory Adama Karabce, jenž se už o víkendu po menším zranění zapojil zpět do plného tréninku s týmem. Nenaplněný talent po přestupu do Hamburku pookřál a mohl by Lvíčatům přinést potřebnou kreativitu.

  • Datum, čas a místo utkání: 10. 9. v 18:00, Vejle (Dánsko)

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Dánsko U21 vs. Česko U21: tip na zápas

Když se oba týmy utkaly na podzim v Českých Budějovicích, zrodila se bezbranková remíza. I přes ještě vyšší důležitost odvety tentokrát podobný průběh nečekáme. Dánové mají směrem dopředu obrovskou kvalitu a především dvojici Kvistgaarden – Osula bude velice složité uhlídat. Směrem dozadu naopak domácí mají určité slabiny, v posledních dvou zápasech inkasovali sedm branek. Alespoň jednou by se tak mohli prosadit i Češi, na body to ale dle naší redakce stačit zřejmě nebude.

TIP: Dánsko vyhraje a dostane gól sipka Získejte bonus u Fortuny

Dánové mají větší kvalitu a měli by si postup pohlídat

Kde živě sledovat utkání U21 Dánsko vs. Česko? Dávají přímý přenos v televizi, bude live stream?

Zápasy Lvíčat pravidelně nabízí v přímých přenosech veřejnoprávní stanice ČT Sport a nejinak tomu bude také v případě klíčového utkání v Dánsku. Na internetu si lze utkání naladit díky ČT Sport Plus na webových stránkách České televize. Sázkové kanceláře bohužel práva na stream nemají, Fortuna ale nabídne celou řadu sázkových příležitostí před utkáním i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA – získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Čeští reprezentanti do 21 let se radují z gólu do sítě Slovenska

Kvalifikace na mistrovství Evropy U21 2025: program a výsledky

Ve hře o postup na Euro do 21 let jsou i Češi. Přečtěte si vše důležité ke kvalifikaci na turnaj, který v roce 2025 hostí Slovensko.

Čeští reprezentanti do 21 let děkují fanouškům po výhře nad Slovenskem v listopadu 2023

Česká fotbalová reprezentace do 21 let: program, soupiska

Přečtěte si vše o české reprezentaci do 21 let. ⚽ V článku najdete aktualizovanou soupisku, program zápasů i historické rekordy. ✔️

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.