Gruzie vs. Česko dnes live v Lize národů UEFA

Česká reprezentace má za sebou další neúspěšné působení na velkém turnaji. Na mistrovství Evropy v Německu získala ve skupině jediný bod a byla jedním z nejhorších týmů na šampionátu. Jedinou remízu získala proti Gruzii a právě proti ní se v Tbilisi představí v prvním utkání nového cyklu v Lize národů.

Výsledek: Češi na úvod nového cyklu schytali v Gruzii debakl a tamní reprezentaci podlehli jasně 1:4. Blamáž alespoň malinko zmírnil v závěru svým prvním mezinárodním gólem Kalvach, to už ale jen upravoval skóre na jeho konečnou podobu za rozhodnutého stavu. Šanci na reparát bude mít Česko v úterý doma proti Ukrajině.

Živý přenosKurzy
GruzieČeskoTip

Matěj Ryneš zažívá svůj premiérový reprezentační sraz Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Liga národů UEFA, Liga B, skupina 1, 1. kolo: Gruzie vs. Česko v TV dnes od 18:00

Ivan Hašek nedostal po svém nástupu k reprezentaci krátce před mistrovstvím Evropy moc času na přípravu týmu na velkou akci. Sám přitom avizoval, že vrcholem české reprezentace by mělo být až mistrovství světa za dva roky. Příprava na něj právě teď začíná, a to úvodním soubojem v rámci Ligy národů proti Gruzii. Sledujte odvetu za nevydařený souboj z Eura v sobotu od 18:00 na ČT sport.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Ligu národů UEFA

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Kurzy na Gruzie vs. Česko (Liga národů UEFA, Liga B, skupina 1)

Není to tak dávno, co byla Gruzie považována za naprostého trpaslíka světového fotbalu. Jenže premiérový postup na mistrovství Evropy a následný postup do osmifinále znamenaly, že se s tímhle týmem nyní musí začít více počítat. V posledním vydání žebříčku FIFA v červenci Gruzínci poskočili o čtyři příčky na 70. pozici. To Češi byli naopak po blamáži na Euru největším propadlíkem celkového pořadí až na současné 47. místo. To je mimochodem nejhorší umístění od roku 2017.

I přes rozdílnou trajektorii je ale český národní tým před vzájemným utkáním favoritem. Platilo to ostatně i na ME, kde také po většinu zápasu bušil do soupeřovy obrany, nakonec se ale musel spokojit jen s bodem. V Lize národů má v tomto duelu pochopitelně Gruzie výhodu domácího prostředí.

sipka Přečtěte si vše důležité o Lize národů UEFA

Řečí čísel to bookmakeři Fortuny vidí následovně. Na vítězství Česka si lze vsadit v kurzu 2,33 oproti 3,20 na domácí výběr. Z našich hráčů by měl podle papírových předpokladů mít nejblíže ke skórování Schick, zatímco u Gruzie drží stejný kurz hvězdný Kvaratskhelia a objev evropského šampionátu Mikautadze.

Kurzy Fortuny na fotbal Gruzie - Česko na EURO 2024:

Informace před zápasem Gruzie - Česko
📅 Kdy: 7. 9. 2024 od 18:00
🌍 Kde: Mikheil Meshki Stadium, Tbilisi
🏆 Soutěž: Liga národů UEFA, Liga B, skupina 1, 1. kolo
Rozhodčí: Orel Grinfeld, Izrael
📺 Přímý přenos: ČT sport, ČT sport Plus
Kurzy Fortuny: 3,20 - 3,45 - 2,33
Vsaďte si na výsledek zápasu Gruzie - Česko u Fortuny

Gruzie má za sebou historický úspěch, klíčoví hráči si polepšili

Gruzínci jeli na letní mistrovství Evropy v roli jednoho ze dvou největších outsiderů společně s Albánií. Ta předpoklady potvrdila a skončila ve své skupině poslední, Gruzie ale celý fotbalový svět šokovala a vysloužila si postup do vyřazovací části šampionátu.

Už úvodní utkání s Tureckem naznačilo, že tenhle výběr do Německa nepřijel na výlet a že má opravdovou kvalitu, i když na body to nakonec ještě nestačilo. Proti Česku už ale Gruzie oslavila zisk svého historicky prvního bodu na velkém turnaji, přestože po většinu zápasu tahala herně za kratší konec. Brankář Mamardashvili ale čaroval a jeho spoluhráči nakonec mohli ještě v závěru i zvítězit.

sipka Potrápí Mamardashvili české střelce i tentokrát? Vsaďte si u Fortuny

Ano, překvapivý triumf nad Portugalskem ovlivnila velká rotace soupeře, který měl už jistý postup, přesto se ani obměněná sestava tohoto giganta neporazí sama. Španělsko pak už v osmifinále bylo jasně nad síly Gruzínců, přesto se dá premiérový postup do play off považovat za obrovský úspěch.

Povedené vystoupení v záři reflektorů pak přineslo dvěma oporám velice zajímavý přestup. Zmíněný gólman Mamardashvili sice ještě pro tuto sezonu zůstal ve Valencii, od příštího roku už má ale domluven přesun do Premier League do slavného Liverpoolu, kde by měl nahradit Alissona. Nejlepší střelec ME Mikautadze zase zamířil do Lyonu.

Oba zmínění hráči nechybí ani v aktuální nominaci trenéra Sagnola, stejně jako stále ještě největší gruzínská hvězda Kvaraskhelia. Jinak ale hned šest hráčů z kádru pro EURO tentokrát pozvánku nedostalo, přičemž překvapení je to asi největší v případě Kvirkvelii a Mekvabishviliho, kteří hráli poměrně důležitou roli.

Statistiky ze vzájemného zápasu na ME 2024 (Gruzie - Česko 1:1)
Gruzie Statistika Česko
1,35 Očekávané góly (xG) 3,09
5 Střely 26
1 Střely na branku 11
5 Rohové kopy 11
12 Fauly 17
4 Žluté karty 5

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Česko začíná s Haškem cestu za postupem na mistrovství světa

Když loni v listopadu po postupu na mistrovství Evropy u reprezentace skončil Jaroslav Šilhavý a o dva měsíce později byl na jeho místo jmenován Ivan Hašek, spousta lidí si klepala na čekalo. Výsledek na Euru a ostatně i předváděná hra jim daly za pravdu, na druhou stranu je ale třeba férově přiznat, že zkušený lodivod stál před v podstatě nemožným úkolem.

S mužstvem dostal k dispozici jen dva přípravné zápasy v březnu, další dva pak už s "evropským" kádrem krátce před startem šampionátu a šlo se na věc. Času na přípravu či nějaké sžití s týmem tak bylo opravdu pramálo. Sám Hašek už po svém nástupu deklaroval, že přestože bude usilovat o co nejlepší výsledek na ME, vrcholem české reprezentace by mělo být mistrovství světa v roce 2026.

Až nyní tak zřejmě začíná to hlavní, za co pak bude kouč hodnocen. Na nějaké velké zkoušení to ale při prvním srazu nového cyklu nevypadá. Oproti Euru z kádru vypadli zranění Staněk, Holeš, oba Juráskové, Vlček, Chytil, vykartovaný Barák, osobní problémy řešící Douděra a kromě nich už jen brankář Jaroš a nehrající Ševčík s Kuchtou.

Což o to, jde o docela rozsáhlý seznam absentérů, ovšem při jejich nahrazení Hašek většinou nevolil nováčky, nýbrž navrátilce. Zpět v reprezentaci jsou po krátkých či delších přestávkách Čvančara, Král, Kalvach, Zelený a jako náhradník nakonec i Kušej. Na svůj první start v národním týmu tak mohou aktuálně pomýšlet jen náhradní brankáři Zadražil s Markovičem, oc nichž se žádná minutáž spíše nečeká, a sparťanský levý obránce Ryneš.

Pokračujícím tématem a docela zásadním problémem u Česka je ale nedostatek herního vytížené celé řady hráčů. Schick s Kovářem se v Leverkusenu vrátili na lavičku, o místo zřejmě přišel i Coufal ve West Hamu, Čvančara rovněž sedí, Krejčí má po přesunu do Girony problém dostat se na hřiště a Lingr musel zvolil návrat do Slavie, jelikož ve Feyenoordu nehrál letos v lize ani minutu.

sipka Prosadí se nerozehraní Češi v Gruzii? Kurzy Fortuny ZDE

Pozitivem jsou tak zatím alespoň nadějné přestupy jiných; Hložek, Černý a Král se už do základu prosadili a brzy by je snad měl následovat i Hranáč. Podstatně více rozehraní jsou ale zástupci Chance Ligy, kterých je v kádru hned třináct.

Liga národů UEFA: Gruzie vs. Česko ve skupině 1 Ligy B, tip na výsledek

Když byla řeč o výrazném zlepšení Gruzie v poslední době, velkou roli v tom hrají výkony na vlastní půdě. Jediným týmem, který dokázal v Tbilisi za poslední takřka přesně tři roky zvítězit, byli úřadující mistři Evropy ze Španělska. To tedy byla pořádná rána v podobě výsledku 1:7, jinak ale Gruzie doma válí. Poznat by to mohli i Češi, kteří opět budou muset spoléhat na hráče, kteří nemají dostatečné herní vytížení ve svých klubech. Upřímně řečeno v redakci nesdílíme názor bookmakerů a o něco více věříme spíše domácím. Zajímavý nám přijde kurz na to, že vyhrají alespoň jeden poločas.

TIP: Gruzie vyhraje alespoň jeden poločas  sipka Vsadit u Fortuny

Gruzie doma prohrála jediný zápas za tři roky

  • Datum, čas a místo zápasu: 7. 9. v 18:00, Mikheil Meshki Stadium (Tbilisi)

Kde sledovat Ligu národů UEFA živě: fotbal Gruzie vs. Česko v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Práva na vysílání zápasů všech utkání české reprezentace vlastní Česká televize, a to jak v televizi, tak na internetu. Nejinak tomu bude také v zahajovacím utkání národního týmu v aktuálním ročníku Ligy národů, naladit si tak můžete buď kanál ČT Sport, nebo internetovou platformu ČT Sport Plus. Obě tyto možnosti jsou bezplatné.

Při sledování Ligy národů můžete také vybírat z bohaté nabídky sázkových příležitostí. U Fortuny najdete mnoho kurzů jak před výkopem, tak i LIVE v průběhu střetnutí.

Zápas Gruzie vs. Česko v Lize národů ve fotbale

  • Kdy začíná: sobota 7. září od 18:00
  • Kde se hraje: ve Tbilisi (Mikheil Meshki Stadium)
  • Kdo zvítězí: favoritem je Česko (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT sport Plus

Před zápasem v Gruzii si můžete pustit krátkou upoutávku.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA – získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy národů

Liga národů UEFA 2024/2025: tabulky skupin, program a výsledky

Podívejte se na ty nejdůležitější informace o Lize národů UEFA. Češi hrají v ročníku 2024/25 ligu B s Albánií, Gruzií a Ukrajinou.

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.

Ivan Hašek na tiskové konferenci k nominaci české fotbalové reprezentace na Ligu národů

Nominace české fotbalové reprezentace na Gruzii a Ukrajinu

Ivan Hašek oznámil nominaci na blížící se zápasy Ligy národů s Gruzií a Ukrajinou. Podívejte se, jaké hráče vybral.