Finále LOH 2024 ve fotbale žen Brazílie vs. USA živě

Den po mužském finále si to o zlaté medaile z fotbalového turnaje rozdají také ženy. Američanky usilují o rekordní pátý olympijský triumf, zatímco Brazilky jsou sice už ve svém třetím finále, na premiérové vítězství ale zatím čekají.

Živý přenosKurzy
BrazílieUSATip

Američanky se po dvou neúspěších chtějí vrátit na trůn Foto: ČTK / AP / Julio Cortez

Letní olympijské hry v Paříži 2024: finále žen Brazílie vs. USA už dnes živě

Fotbalistky Spojených států amerických mají z olympisjkého zápolení už čtyři zlata ze sedmi odehraných turnajů. Poslední dvě účasti ale skončily zklamáním, stejně jako loňské mistrovství světa. Na něm Brazilky dokonce nepostoupily ani ze skupiny, a tak je jejich finálová účast poměrně velkým překvapením. Nyní už jsou ale jediný zápas od svého premiérového vítězství v olympijské historii. Při derniéře legendární Marty by to bylo symbolické. Sledujte utkání v sobotu od 17:00 živě na Eurosport 2 a na MAX.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na finále OH žen mezi Brazílií a USA

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Olympiáda 2024 fotbal ženy: jaké jsou kurzy na finále Brazílie vs. USA?

Spojené státy americké vládnou medailovému pořadí na letošních Letních olympijských hrách v Paříži a do své sbírky mohou přidat další zlato. Tohle by bylo z kategorie očekávaných, do fotbalového turnaje žen totiž vstupovaly z roli velkého adepta na celkové vítězství.

To dříve dominantní Brazílie zažívá velmi těžké časy a tímto duelem navíc skončí jedna velká éra tamního, ale i celosvětového fotbalu. Legendární útočnice Marta už má to nejlepší za sebou, což se potvrzuje i na tomto šampionátu, při své poslední reprezentační akci by ale moc toužila po olympijském triumfu.

Bookmakeři tomuto rozuzlení ale příliš nevěří. Podstatně větší šance dávají před výkopem Američankám, na jejichž celkový triumf v jakékoliv podobě je například u Synottipu vypsán kurz 1,39 oproti 2,68 na Brazílii.

Kurzy na fotbal Brazílie - USA ve finále LOH 2024 žen:

Informace před zápasem Brazílie vs. USA ve finále LOH žen
📅 Kdy: 10. 8. 2024 od 17:00
🌍 Kde: Parc des Princes, Paříž
🏆 Soutěž: LOH 2024, finále žen
Kurzy Synottipu: 2,36 - 3,10 - 3,25
📺 Přímý přenos: Eurosport 2, MAX
Vsaďte si na zápas Brazílie - USA u Synottipu

Brazílie má zpět končící legendu, rozloučí se historickým titulem?

Po skupinové fázi by si na Brazilky asi nevsadil ani ten největší fanoušek a optimista. Už úvodní nejtěsnější vítězství nad papírově slabší Nigérií naznačilo určité mezery ve výkonnosti, tři body ale do tabulky přibyly a na jediné brance se asistencí podílela Marta, a tak se matný výkon tak trochu přešel.

Ovšem následná prohra s Japonskem už byla výraznější komplikací a co je hlavní, byla zcela zasloužená. A když pak přišla ještě další porážka od Španělek, tentokrát ještě jasnější a navíc s červenou kartou pro legendární kapitánku, vypadalo to, že je po nadějích na nějaký úspěch.

Jenže ve vyřazovacích bojích bez své potrestané největší hvězdy Brazílie najednou jako by přepla na vyšší rychlostní stupeň. Už ve čtvrtfinále proti domácí Francii byla jasným outsiderem, přečkala ale pokutový kop soupeře a Gabi Portilho osm minut před koncem normální hrací doby rozhodla o postupu.

V semifinále pak přišla repríza proti Španělsku, kde se opět čekal konec zlatého snu. Brazilky ale vedly už 3:0 a přestože nakonec ještě dvakrát inkasovaly, celkem v poklidu si došly pro vítězství 4:2 a další šokující skalp. Povzbuzením pro finále je navíc návrat Marty, která už po dvouzápasovém distancu může nastoupit. Na druhou stranu zmíněná Portilho chytila svou šanci za pačesy a je teď hlavní tahounkou Brazílie. Najde se místo v sestavě pro obě, nebo jedna z nich bude muset vzít zavděk lavičkou?

Pro Martu půjde o poslední reprezentační utkání v kariéře, ve svých 38 letech už dopředu uznámila, že Olympijské hry jsou pro ni poslední mezinárodní akcí. Bylo by symbolické, kdyby na závěr své bohaté kariéry, během níž šestkrát byla vyhlášena nejlepší fotbalistkou světa a je považována za jednu z největších hvězd celé historie, přinesla Brazílii první olympijské zlato v historii.

sipka Rozloučí se Marta gólem ve finále LOH? Vsaďte si na její trefu v kurzu 3,74

Cesta obou týmů do finále
Brazílie USA
Skupina: Nigérie vs. Brazílie 0:1 Skupina: USA vs. Zambie 3:0
Skupina: Brazílie vs. Japonsko 1:2 Skupina: USA vs. Německo 4:1
Skupina: Brazílie vs. Španělsko 0:2 Skupina: Austrálie vs. USA 1:2
Čtvrtfinále: Francie vs. Brazílie 0:1 Čtvrtfinále: USA vs. Japonsko 1:0 pp
Semifinále: Brazílie vs. Španělsko 4:2 Semifinále: USA vs. Německo 1:0 pp
Jak dopadne souboj o zlato? Vsaďte si u Synottipu

USA zvládly dvě prodloužení a chtějí se vrátit na vrchol

Američanky to oproti Brazilkám mají co do průběhu turnaje naprosto opačně. V základní části ani jednou nezaváhaly a s impozantním skóre 9:2 ovládly svou skupinu bez sebemenších potíží.

Komplikace přišly až v play off. Nejprve mezi nejlepší osmičkou proti Japonsku, které udolaly až gólem v nastaveném čase první části prodloužení, když se prosadila Rodman. A úplně stejně si USA vedly i v semifinále, když rovněž s Německem hrály po normální hrací době bez branek a postup tak znovu až v prodloužení zajistila gólem Smith.

Třiadvacetiletá útočnice je jednou z největších hvězd Olympiády, na kontě má už tři branky a dvě asistence. Stejnou porci přidala i Swanson, o jedinou úspěšnou nahrávku za nimi pak zaostává třetí do party Rodman. Jde o poměrně nová jména v americké sestavě, bývali jsme zvyklí vídat na hřišti ikony jako Alex Morgan či Megan Rapinoe.

Jenže americké fotbalistky od vítězství na mistrovství světa 2019 stagnovaly, na LOH v Tokiu před třemi lety získaly jen bronz a podruhé za sebou neprošly do finále. Na světovém šampionátu v loňském roce pak přišla úplná blamáž v podobě vypadnutí v osmifinále.

To se ve Spojených státech amerických neodpouští, a tak byla potřeba trochu výraznější obměna kádru. Dlouholeté stálice jsou pryč, na scénu přišly zmíněné hráčky, které jsou jinak evropským fanouškům tak trochu ukryté, hrají totiž doma v americké NWSL. Na Olympijských hrách ale ukazují svou kvalitu a mohou své zemi přinést už páté zlato.

sipka Navýší Američanky svůj rekordní počet olympijských zlat? Vsaďte si u Synottipu

  • Datum, čas a místo zápasu: 10. 8. v 17:00, Parc des Princes (Paříž)

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Tip na výsledek zápasu Brazílie vs. USA ve finále LOH 2024 ve fotbale žen

Brazilky sice v semifinále překvapivě nasázely hned čtyři branky favorizovaným Španělkám, ty se ale na turnaji nepotkaly s ideální formou. Američanky jsou především směrem dozadu ještě na vyšší úrovni, což dokázaly ve čtvrtfinále i semifinále, kdy v součtu za 240 minut nedostaly ani jeden gól. Stejný kousek by se jim mohl podařit i v boji o zlato.

TIP: Brazílie nedá gól sipka Vsadit u Synottipu

Američanky se pyšní velmi dobrou defenzivou

Kde sledovat Letní olympijské hry ve fotbale žen 2024 živě: fotbal Brazílie vs. USA v online live streamu, bude i přenos v televizi (TV)?

Finále mezi ženskými reprezentacemi Brazílie a USA ve fotbalovém turnaji na LOH 2024 odvysílá v televizi stanice Eurosport 2. Druhou možností je pak streamovací služba MAX, kterou si v případě potřeby pustíte na jakémkoliv zařízení s připojením k síti. Žádný stream zdarma tentokrát bohužel nikde k dispozici není, a to ani u sázkových kanceláří. Sledování napínavého boje o zlato si ale můžete užít ještě o něco více například díky sázce u Synottipu. Ten vypsal celou řadu zajímavých sázkových příležitostí, kterých lze využít před výkopem i v průběhu samotného duelu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři SYNOT TIP

SYNOT TIP – získej skvělé bonusy

Zaregistruj se online u SYNOT TIPu a získej zdarma 500,-, bonus až 10 000 Kč ke vkladu a "sázku bez rizika" 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u SYNOT TIP

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jednou z největších hvězd turnaje bude Argentinec Julian Álvarez

Fotbal na LOH 2024: program, výsledky, tabulky skupin

Poslední velkou mezinárodní fotbalovou akcí letošního léta bude turnaj v rámci Olympijských her 2024. Do toho se zapojí muži i ženy.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2024/25 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.

SYNOT TIP

Recenze sázkové kanceláře SYNOT TIP: bonusy, registrace, kurzy

☝ SYNOT TIP patří k nejznámějším sázkovým kancelářím v Česku. Vyniká pestrou nabídkou kurzů i ⭐ štědrými bonusy. Jakými? To se dočtete v...