Finále LOH 2024 ve fotbale Francie vs. Španělsko živě

Letní olympijské hry v Paříží se blíží ke svému vyvrcholení a do finále už dospěl také turnaj mužů ve fotbale. O zlato si to rozdají dva největší favorité, tedy reprezentace Francie a Španělska. Oba týmy usilují o svůj druhý olympijský triumf v historii.

Živý přenosKurzy
FrancieŠpanělskoTip

Olise táhne domácí Francii za triumfem Foto: Profimedia

Letní olympijské hry v Paříži 2024: finále Francie vs. Španělsko už dnes živě

Španělsko obhajuje na Olympijských hrách stříbrné medaile, po minulé polestivé porážce po prodloužení by si ale určitě rádo spravilo chuť a vystoupalo tentokrát až na vrchol. Proti ale bude domácí Francie, kterou požene dopředu vyprodaný Park princů. Sledujte atraktivní finálový zápas v pátek od 18:00 živě na Eurosport 2 a na MAX.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na finále OH mezi Francií a Španělskem

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Olympiáda 2024 fotbal: jaké jsou kurzy na finále Francie vs. Španělsko?

Už před startem olympijského turnaje ve fotbale byla domácí Francie považována za největšího favorita na zlato, hlavním vyzyvatelem pak mělo být Španělsko. Nebývá to úplně pravidlem, ale v tomto případě se papírové předpoklady opravdu naplnily a oba týmy došly až do vzájemného souboje o nesmrtelnost.

I nadále platí, že Les Bleus mají podle bookmakerů k celkovému triumfu o něco blíže, na jejich vítězství v jakékoliv podobě si lze u Fortuny vsadit v kurzu 1,68 oproti 2,20 na Španěly. Obě reprezentace se zároveň na turnaji prezentují atraktivním ofenzivním fotbalem, a tak se dají očekávat góly.

Finále se odehraje na ikonickém pařížském stánku Parc des Princes (Park princů), který pojme bezmála 49 tisíc fanoušků, v tomto případě jistě z velké většiny francouzských. Hlavním rozhodčím bude Nor Eskas.

Kurzy na fotbal Francie - Španělsko ve finále LOH 2024:

Informace před zápasem Francie vs. Španělsko ve finále LOH
📅 Kdy: 9. 8. 2024 od 18:00
🌍 Kde: Parc des Princes, Paříž
🏆 Soutěž: LOH 2024, finále
Kurzy Fortuny: 2,36 - 3,10 - 3,25
📺 Přímý přenos: Eurosport 2, MAX
Vsaďte si na zápas Francie - Španělsko u Fortuny

Francie přežila první kritické momenty a je blízko domácímu triumfu

Domácí reprezentace turnajem od začátku procházela bez sebemenších pochyb, ve skupině zvládla vítězně všechny tři zápasy a dokonce při tom neinkasovala ani jednu branku. Dalo se očekávat, že cesta za zlatem nebude po celý průběh tak jednoduchá, a tak bylo otázkou jen to, jak na kritické momenty Francie zareaguje, až přijdou.

První odpověď přišla už ve čtvrtfinále proti dalšímu silnému výběru Argentiny. Les Bleus nakonec ustáli vyhrocenou koncovku a přestože po ní přišli o vyloučeného Millota, o postup už nikoliv.

Ještě větší drama se pak konalo v semifinále. Francie v něm vůbec poprvé zažila situaci, kdy v utkání prohrávala. Ovšem nevzdala se, sedm minut před koncem normální hrací doby srovnal Mateta, na začátku prodloužení se pak navíc nechal vyloučit Egypťan Fayed a závěr už si favorit pohlídal. Rozhodl svým druhým zásahem Mateta, definitivní tečku pak přidal ještě Olise.

Právě tato dvě jména jsou pod dosavadními úspěchy týmy nejvíce podepsána, útočník Crystal Palace Mateta je už čtyřgólový, Olise je pak dokonce nejproduktivnějším fotbalistou celého turnaje se dvěma zásahy a čtyřmi asistencemi. Hlavní aspirant na cenu pro nejlepšího hráče šampionátu už má za sebou letní přestup do Bayernu a v reprezentačním dresu dokazuje, že zaplacených 53 milionů eur bylo ještě velmi příznivou cenou pro bundesligový celek.

Francouzi usilují o své druhé olympijské zlato ve fotbalovém zápolení mužů, předtím se jim ho povedlo získat v Los Angeles v roce 1984, když ve finále přehráli Brazílii 2:0. Ještě jednu medaili vybojovali a dokonce to bylo doma v Paříži v roce 1900. Nyní ale chtějí před vlastními fanoušky vystoupat až na úplný vrchol.

sipka Trefí se Mateta či Olise i ve finále? Vsaďte si na střelce u Fortuny ZDE

Cesta obou týmů do finále
Francie Španělsko
Skupina: Francie vs. USA 3:0 Skupina: Uzbekistán vs. Španělsko 1:2
Skupina: Francie vs. Guinea 1:0 Skupina: Dominika vs. Španělsko 1:3
Skupina: Nový Zéland vs. Francie 0:3 Skupina: Španělsko vs. Egypt 1:2
Čtvrtfinále: Francie vs. Argentina 1:0 Čtvrtfinále: Japonsko vs. Španělsko 0:3
Semifinále: Francie vs. Egypt 3:1 pp Semifinále: Maroko vs. Španělsko 1:2
Jak dopadne souboj o zlato? Vsaďte si u Fortuny

Španělsko otočilo těžký duel s Marokem a je znovu ve finále

Ani Španělsko od počátku Olympijských her výraznější problémy nemělo, přestože ve skupině nakonec skončilo až druhé. Na vině byl ale evidentně vypuštěný závěrečný souboj s Egyptem, do kterého kouč Denia výrazně proměnil sestavu a nechal všechny své největší hvězdy odpočívat. Výsledkem byla porážka 1:2 a přenechání první pozice právě africkému soupeři.

Přesto se La Roja ve čtvrtfinále příliš nenadřela, narazila totiž na vítěze papírově jasně nejslabší skupiny z Japonska. Hlavní rozdíl se při triumfu 3:0 sice tvořil až po přestávce, přesto po prakticky celý průběh utkání nebylo pochyb o tom, kdo ho má plně pod kontrolou.

Také v případě Španělska tak první opravdové drama přišlo až v semifinále. Nahecované Maroko s nejlepším střelcem turnaje Rahimim hrálo naprosto vyrovnanou partii a dokonce se po penaltě v první půli dostalo do vedení. V 66. minutě ale nejprve srovnal Fermín López, asi nejlepší hráč mužstva na LOH, a rozhodnutí přinesl v 85. minutě střídající obránce Sánchez.

I na této brance měl velký podíl záložník Barcelony Fermín, jenž si bilancí 1+1 zlepšil svůj celkový zápis už na čtyři branky a zmíněnou asistenci. Zajímavé je, že nikdo další ze Španělů nedal více než jeden gól, hlavně od mládežnickými reprezentacemi ostříleného útočníka Ruize se asi čekal větší příspěvek.

Přijít může ve finále, které si Španělsko zahraje podruhé v řadě. Před třemi lety v Tokiu mužstvo se současnými velkými hvězdami světového fotbalu padlo po prodloužení s Brazílií. V kádru tehdy byli například Pedri, Olmo, Oyarzabal, Merino, Zubimendi, Cucurella nebo Simón, tedy současní mistři Evropy z letošního Eura. Také současná soupiska má jistě ve svém středu spoustu velkých postav dalších let. Budou ale mít na krku zlaté medaile z Paříže?

sipka Dokáže Španělsko tentokrát ve finále uspět? Vsaďte si u Fortuny

  • Datum, čas a místo zápasu: 9. 8. v 18:00, Parc des Princes (Paříž)

Sleduj průběh zápasu ZDE

Tip na výsledek zápasu Francie vs. Španělsko ve finále LOH 2024 ve fotbale

Oba týmy na turnaji dokazují, že mají v ofenzivě velkou sílu, hvězdy jako Olise, Mateta či na druhé straně Fermín hrají ve velké formě a jsou schopni i z nevýhodné pozice udeřit. V případě takto mladých výběrů neočekáváme ani ve finále žádnou hru na jistotu a naopak tipujeme, že se oba týmy minimálně jednou v utkání prosadí.

TIP: Oba týmy dají gól sipka Vsadit u Fortuny

Oba týmy disponují velkou ofenzivní silou

Kde sledovat Letní olympijské hry ve fotbale 2024 živě: fotbal Francie vs. Španělsko v online live streamu, bude i přenos v televizi (TV)?

Zápas mezi Francií a Španělskem o zlaté medaile ve fotbalovém turnaji na LOH 2024 odvysílá v televizi stanice Eurosport 2. Další variantou je pak streamovací služba MAX, kterou si v případě potřeby pustíte na jakémkoliv zařízení s internetem. Žádný stream zdarma tentokrát bohužel nikde k dispozici není, sledování napínavého finále si ale můžete užít ještě o něco více například díky sázce u Fortuny. Ta vypsala celou řadu zajímavých sázkových příležitostí, kterých lze využít před výkopem i v průběhu samotného duelu.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.