Švýcarsko vs. Itálie dnes live na EURO 2024

Papírově jasně nejvyrovnanější osmifinále letošního mistrovství Evropy proti sobě svede reprezentace Švýcarska a Itálie. Mírným favoritem je Squadra Azzurra, Švýcaři ale na šampionátu ještě neprohráli a prezentují se velmi dobrými výkony. Šlágr osmifinále nás čeká hned na úvod!

Živý přenosKurzy
ŠvýcarskoItálie – Sestavy
Statistiky a H2HTip

Italové si setkání se Švýcary zajistili až v úplném závěru Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Gonzales Photo/Lasse Lagoni

EURO 2024, osmifinále: Švýcarsko vs. Itálie v TV dnes od 18:00

První kolo play off začne soubojem mezi dvěma výběry, které skončily ve svých skupinách na druhém místě. Zatímco Švýcary dělily minuty od skalpu domácí reprezentace a první pozice, Italové naopak až v úplném závěru vůbec zachraňovali jistotu postupu. Osmifinále ME 2024 startuje v sobotu od 18:00 živě na ČT Sport či ČT Sport Plus.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Kurzy na Švýcarsko vs. Itálie (fotbal ME 2024, Berlín, osmifinále)

Většina osmifinálových dvojic je dle papírových předpokladů poměrně jednoznačně rozdělena na favorita a outsidera. Tu nejobtížněji čitelnou tvoří národní týmy Švýcarska a Itálie.

sipka Přečtěte si vše důležité o evropském šampionátu 2024

Oba týmy v základních skupinách skončily na druhé pozici a nemusely se tak ohlížet na situace v jiných částech pavouka. Oba ale zažily docela jiné emoce. Švýcaři totiž do poslední minuty bojovali o prvenství ve skupině A, zatímco Italové v 98. minutě potopili Chorvaty a zajistili si vůbec účast v play off. Přesto bookmakeři o něco více věří právě zástupci apeninského poloostrova.

Program vyřazovacích bojů bude odstartován na Olympiastadionu v Berlíně. Pro oba týmy půjde v rámci ME o premiéru na tomto stánku. Dosud se zde odehrály tři duely, další tři ještě přijdou na řadu, a to včetně finále.

sipka EURO 2024 se hraje v 10 velkolepých arénách. Vše o nich si přečtěte ZDE

Do pozice hlavního rozhodčího byl delegován zkušený Polák Marciniak. Renomovaný arbitr už má za sebou i finále mistrovství světa v Kataru. Na evropském šampionátu v základní části pískal jen jednou, a to utkání mezi Belgií a Rumunskem.

Kurzy Betana na fotbal Švýcarsko - Itálie na EURO 2024:

  • 1/0/2: Švýcarsko 3,50 | remíza 2,90 | Itálie 2,47
  • Postup: Švýcarsko 2,18 | Itálie 1,70
  • 2,5 gólu: více 2,67 | méně 1,47
  • Střelci: Duah 4,15 | Raspadori, Retegui, Scamacca 4,35
  • Zlatá medaile: Švýcarsko 35,00 | Itálie 18,00
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Informace před zápasem Švýcarsko - Itálie
📅 Kdy: 29. 6. 2024 od 18:00
🌍 Kde: Olympiastadion, Berlín
🏆 Soutěž: EURO 2024, osmifinále
Rozhodčí: Szymon Marciniak, Polsko
📺 Přímý přenos: ČT Sport, ČT Sport Plus
Kurzy Betana: 3,50 - 2,90 - 2,47
Vsaďte si na výsledek zápasu Švýcarsko - Itálie u Betana

Švýcarsko smolně přišlo o první místo, pokračuje ale bez porážky

Ještě v 92. minutě závěrečného zápasu ve skupině Švýcarsko drželo cenné vedení nad domácím favoritem z Německa. Pokud by ho udrželo, čekal by ho papírově asi o něco snazší soupeř, tedy Dánsko. Jenže hlavička střídajícího Füllkruga zajistila konečnou remízu 1:1 a odsoudila mužstvo Murata Yakina ke druhé pozici.

Švýcaři ale nemusejí smutnit. Znovu si totiž dokázali, že jsou schopni sehrát vyrovnané partie i s těmi největšími evropskými giganty. Jde už o dlouhodobě platný úkaz. Vždyť i na posledním mistrovství Evropy v play off remizovali s Francií i Španělskem. První z týmů dokázali na penalty vyřadit, s tím druhým stejným způsobem padli.

Bát se letos nemusejí nikoho. Vždyť v letošním kalendářním roce ještě ani jednou neprohráli, loni se jim to pak přihodilo pouze jednou, a to navíc až na samý závěr kvalifikační skupiny v Rumunsku, tedy v době, kdy už měli postup na závěrečný šampionát zajištěn.

A přestože v Německu ve skupině získali "pouze" pět bodů, v celé základní části turnaje patřili k nejpřesvědčivěji hrajícím týmům. Vše stojí na trpělivé výstavbě hry od dvou hlavních hvězd, tedy stopera Akanjiho a záložníka Xhaky. Ti jsou schopni otevřít jakýkoliv soupeřův blok přesnými průnikovými přihrávkami. Rychlonozí útočníci tak inkasují balón ve volnějším prostoru a svou dravostí a drzostí nabíhají na stojící defenzivu.

Zatím tedy Švýcaři nemají ve svém středu ani jednoho dvoubrankového střelce. Pět vstřelených gólů ale není vůbec špatnou bilancí a dá se to brát i jako pozitivní věc, že nebezpečí hrozí z různých míst v sestavě.

sipka Kde Švýcarsko tentokrát najde ofenzivu? Vyberte si svého střelce u Betana

Výsledky Švýcarska na EURO 2024:

  • 15.06.2024: Maďarsko vs. Švýcarsko 1:3 (Duah, Aebischer, Embolo)
  • 19.06.2024: Skotsko vs. Švýcarsko 1:1 (Shaqiri)
  • 23.06.2024: Švýcarsko vs. Německo 1:1 (Ndoye)
Historická bilance obou týmů na mistrovství Evropy
Švýcarsko Statistika Itálie
6 Počet účastí 11
Čtvrtfinále (2020)
Nejlepší výsledek 1. místo (1968, 2020)
Čtvrtfinále Výsledek na ME 2020 1. místo
Breel Embolo, Ricardo Rodríguez, Yann Sommer (12) Nejvíce startů na ME Leonardo Bonucci (18)
Xherdan Shaqiri (5)
Nejlepší střelec na ME Mario Balotelli, Antonio Cassano (3)

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Itálie se v turnaji zachránila v osmé nastavené minutě

Obhájci titulu z před tří let se zatím na turnaji s nikterak oslnivou formou nepotkali. Na úvod sice dokázali porazit Albánii 2:1, kromě nějaké půlhodinky během prvního poločasu ale o žádný ofenzivní koncert rozhodně nešlo. Individuální chyby v obraně pak navíc ještě byly v osudí i tři body.

Proti Španělsku pak Azzurri předvedli jeden ze svých nejhorších výkonů za poslední roky a porážka 0:1 byla vzhledem k poměru sil na hřišti ještě docela přívětivá. Před zápasem s Chorvatskem tak ještě neměli ani jistý postup a přestože od začátku byli o něco aktivnější, prohrávali a jejich další účinkování na šampionátu viselo na vlásku. V 98. minutě ale prošel až k vápnu soupeře Calafiori, připravil míč střídajícímu Zaccagnimu a ten nádhernou ranou do šibenice zajistil místenku v osmifinále.

Bylo to vlastně trochu symbolické. Dlouhovlasý stoper Calafiori je zatím asi nejlepším Italem na turnaji, gól pak dal náhradník. Ti zatím kouči Spalettimu důvěru splácejí a v zápasech jsou po nástupu na trávník platní.

Na vítězném mistrovství Evropy 2020 Itálie začala přesvědčivěji, ve skupině neztratila ani bod. Z vyřazovacích bojů ale pak moc dobře ví, jaké je to se jednotlivými koly spíše protrápit skrz velká dramata, tedy tak jako nyní proti Chorvatsku. Vždyť v play off přešla přes tři remízy (dva penaltové rozstřely a jedno prodloužení) a pouze Belgii ve čtvrtfinále přetlačila už v normální hrací době.

Na druhou stranu si nelze nevšimnout, že tenhle italský výběr přeci jen až tak silným dojmem nepůsobí. Hlavně v ofenzivě trenér Spaletti stále hledá ideální složení. V prvním a druhém zápase nastoupili Scamacca, Chiesa a Frattesi, ti ale nepřesvědčili a na závěr skupin byla celá trojice vyměněna. Herní zlepšení moc nepřišlo, a tak bude zajímavé sledovat, na koho kouč vsadí pro klíčový osmifinálový souboj.

sipka Přiblíží se Itálie obhajobě evropského titulu? Kurzy Betana ZDE

Výsledky Itálie na EURO 2024:

  • 15.06.2024: Itálie vs. Albánie 2:1 (Bastoni, Barella)
  • 20.06.2024: Španělsko vs. Itálie 1:0
  • 24.06.2024: Chorvatsko vs. Itálie 1:1 (Zaccagni)

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Švýcarsko vs. Itálie

Oba trenéři musejí řešit jednu nepříjemnost. Švýcaři budou postrádat vykartovaného obránce Widmera, Italové si zase musejí poradit bez jednoho z objevů dosavadního průběhu ME Calafioriho. Důvod je stejný, totiž dvě žluté karty.

Zároveň se napomenutí nemažou dříve než po čtvrtfinále, a tak jsou další fotbalisté v přímém ohrožení. Platí to o Freulerovi, Ndoyem, Rodríguezovi, Xhakovi, Sierrovi a na druhé straně Cristatnem, Donnarummovi, Fagiolim a Pellegrinim.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: ŠvýcarskoItálie

Švýcarsko vs. Itálie: základní sestavy
Tým Sestava
Švýcarsko Sommer - Schär, Akanji, Rodríguez - Aebischer, Freuler, Xhaka, Rieder - Vargas, Embolo, Ndoye
Itálie Donnarumma - Di Lorenzo, Mancini, Bastoni, Darmian - Cristante, Fagioli, Barella - Chiesa, Scamacca, El Shaarawy
Vsaďte si na výsledek zápasu Švýcarsko - Itálie

Fotbal Švýcarsko vs. Itálie dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance SUI - ITA

Souboje Švýcarska s Itálií nejsou žádnou výjimkou, celkem jich v historii proběhlo už 61. Naposledy se týmy potkaly před necelými třemi lety v kvalifikaci o postup na mistrovství světa. V obou případech se rozešly smírně a na šampionát nakonec v poklidu postoupily. Italové jsou ale jinak jasně úspěšnější a se Švýcarskem neprohráli jedenáctkrát v řadě.

Vzájemná bilance Švýcarsko vs. Itálie
Výhry Švýcarska Remízy Výhry Itálie
8 24 29
Vzájemná bilance Švýcarsko vs. Itálie na ME
Výhry Švýcarska Remízy Výhry Itálie
0 0 1

Na evropském šampionátu se obě reprezentace i přes svou poměrně bohatou historii vzájemných zápasů potkaly pouze jednou. Bylo to dokonce na tom minulém, před třemi lety byla v základní skupina úspěšnější Itálie po výhře 3:0. Její tým se ale od té doby výrazně proměnil, ani jeden ze střelců (Locatelli, Immobile) na ME letos ani nejsou.

Zápasy Švýcarsko vs. Itálie na ME ve fotbale: výsledky

  • EURO 2020: Itálie vs. Švýcarsko 3:0
  • EURO 2024: Švýcarsko vs. Itálie – vsaďte si ZDE

Švýcarsko vs. Itálie před vzájemným zápasem: statistiky

Švýcaři se v základní skupině prezentovali velmi dobrým fotbalem. Po úvodní přesvědčivé výhře nad Maďarskem remizovali se Skotskem a pak byli velmi blízko triumfu nad Německem. O tři body nakonec přišli až v nastavení a kvůli tomu skončili druzí. Jejich zápasy ale celkově rozhodně nenudily.

Italské statistiky výrazně podpořil první duel proti Albánii, v němž byla Squadra Azzurra jasně aktivnější. Proti Španělsku naopak vůbec nestačila a utkání s Chorvatskem pak příliš ofenzivní podívanou nenabídlo. Překvapením je pouze devět přesných střeleckých pokusů. Bez zajímavosti není ani to, že ani jeden z týmů dosud nenašel kanonýra, který by se trefil více než jednou.

Švýcarsko vs. Itálie: statistiky na EURO 2024
Švýcarsko Statistika Itálie
5:3 Skóre 3:3
Aebischer, Duah, Embolo, Ndoye, Shaqiri (1) Nejlepší střelec Bastoni, Barella, Zaccagni (1)
48 Držení míče (%) 52,7
14 Střely na branku 9
16 Rohové kopy 18
8 Žluté karty 7
38 Fauly 27
Kurzy na zápas ME 2024 Švýcarsko - Itálie najdete ZDE

EURO 2024: Švýcarsko vs. Itálie v osmifinále, tip na výsledek

Obhájce titulu nelze nikdy zcela odepsat. Švýcaři nás ale zatím na šampionátu přesvědčují podstatně více a věříme, že by mohli právě oni mít k postupu do čtvrtfinále blíže. Nic jednoduchého je rozhodně nečeká a nepřekvapila by nás remíza po normální hrací době, vzhledem ke kurzům je ale ten na švýcarský postup lákavý.

TIP: Švýcarsko postoupí  sipka Vsadit u Betana

Švýcaři se zatím prezentují lepším fotbalem

  • Datum, čas a místo zápasu: 29. 6. v 18:00, Olympiastadion (Berlín)
  • Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Švýcarsko vs. Itálie na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

    Práva na vysílání mistrovství Evropy 2024 ve fotbale má v České republice výhradně Česká televize. Ta nabídne všech 51 zápasů v přímém přenosu jak v televizi, tak na internetu. Drtivou většinu utkání najdete na stanici ČT Sport, jen v posledním kole skupin při souběžně hraných duelech bude vždy jedno utkání k dostání na kanále ČT2. Kompletní program pak bude k dispozici na internetové platformě ČT Sport Plus. Všechny tyto varianty jsou bezplatné.

    sipka Televizní program celého šampionátu najdete ZDE

    Sledování atraktivních soubojů o titul pro mistra Evropy si můžete zpříjemnit výběrem z celé řady zajímavých sázkových příležitostí. Betano nabízí širokou nabídku tipů jak před výkopem zápasu, tak i LIVE v jeho průběhu.

    Zápas Švýcarsko vs. Itálie na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: sobota 29. června od 18:00
  • Kde se hraje: v Berlíně (Olympiastadion)
  • Kdo zvítězí: zápas nemá favorita (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT Sport Plus
  • Připomeňte si  dramatický souboj Itálie s Chorvatskem.

    Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

    Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

    BETANO - získej zdarma 1 000 Kč za registraci

    Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 1 000 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

    KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

    Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

    Němečtí hráči slaví gól proti Švýcarsku

    Německo vs. Dánsko dnes live na EURO 2024

    Německo zatím na domácím turnaji neprohrálo a v osmifinále se postaví Dánsku. Sledujte utkání živě v sobotu od 21:00.

    Italský národní tým před přípravným zápasem s Bosnou a Hercegovinou

    Itálie na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

    Italové obhajují v Německu titul, nejdříve si ovšem musí poradit ve skupině smrti. Přečtěte si bližší informace o národním týmu.

    Cristiano Ronaldo je nejlepší střelec v historii ME ve fotbale

    ME ve fotbale 2024: statistiky, góly, asistence, karty

    Prohlédněte si nejzajímavější statistiky z mistrovství Evropy 2024 v Německu. Nechybí nejlepší střelci, nahrávači nebo čistá konta.