Španělsko vs. Itálie dnes live na EURO 2024

Střetnou se země, které začaly EURO 2024 vítězně. Natřískaná skupina B si na čtvrtek přichystala souboj Španělska s Itálií. Přečtěte si vše podstatné před bitvou, která bude reprízou semifinále z minulého mistrovství Evropy.

Živý přenosKurzy
ŠpanělskoItálie – Sestavy
Statistiky a H2HTip

Lamine Yamal se proti Chorvatsku stal nejmladším hráčem v historii Eura Foto: ČTK / imago sportfotodienst / FOT. PATRYK PINDRAL/ 400mm.pl

EURO 2024, skupina B, 2. kolo: Španělsko vs. Itálie v TV dnes od 21:00

Je to zápas, na který se většina fanoušků ve skupině B těšila nejvíce. Gelsenkirchen uvidí souboj dvou fotbalových velmocí – Španělska a Itálie. Obě země vykročily do Eura 2024 vítězstvím, nyní se utkají o to, kdo zůstane na turnaji 100%. Sledujte tento duel ve čtvrtek od 21:00 na ČT sport.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Kurzy na Španělsko vs. Itálie (fotbal ME 2024, Gelsenkirchen, základní skupina B)

Ve 2. kole skupiny B se podle bookmakerů potká pátý a šestý největší kandidát na titul. Zatímco na triumf Španělska je vypsaný kurz 8,00, tak na obhajobu Itálie si můžete vsadit v kurzu 15,00.

sipka Přečtěte si vše důležité o mistrovství Evropy 2024

V samotném zápase sázkové kanceláře favorizují Španěly. Na to, že si La Roja připíše další tři body, se dá sázet v kurzu 2,18. Vítězství Gli Azzurri je ohodnoceno kurzem 3,90. Dělba bodů má u sebe kurz 3,25.

Utkání skupiny B se odehrají na šesti různých stadionech. V případě duelu Španělska s Itálií se oba týmy představí v Gelsenkirchenu. V místní aréně pro 50 000 diváků jinak nastupuje druholigové Schalke.

sipka EURO 2024 se odehraje na 10 stadionech. Více si o nich přečtěte ZDE

Zápas odřídí Slovinec Slavko Vinčić. Tento 44letý sudí za sebou má asi nejlepší sezonu kariéry. Už v roce 2022 sice řídil finále Evropské ligy, letos ale dostal na starost dokonce finálový duel Ligy mistrů. Na Euru v Německu jinak zatím rozhodoval střetnutí mezi Maďarskem a Švýcarskem (1:3).

Kurzy Betana na fotbal Španělsko - Itálie na EURO 2024:

  • 1/0/2: Španělsko 2,18 | remíza 3,25 | Itálie 3,90
  • 2,5 gólu: více 2,18 | méně 1,70
  • Střelci: Morata 2,42 | Scamacca, Raspadori, Retegui 4,45
  • Zlatá medaile: Španělsko 8,00 | Itálie 15,00
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Informace před zápasem Španělsko - Itálie
📅 Kdy: 20. 6. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Arena AufSchalke, Gelsenkirchen
🏆 Soutěž: EURO 2024, skupina B, 2. kolo
Rozhodčí: Slavko Vinčić, Slovinsko
📺 Přímý přenos: ČT sport, ČT sport Plus
Kurzy Betana: 2,18 - 3,25 - 3,90
Vsaďte si na výsledek zápasu Španělsko - Itálie u Betana

Španělsko začalo EURO skvěle, došlo i na zápis do historie

Měl to být náročný vstup. Skupina smrti, jak se hned po losu začalo skupině B říkat, proti sobě na úvod svedla Španělsko s Chorvatskem. Zatímco ale zhruba před rokem jejich vzájemný duel ve finále Ligy národů rozhodl až penaltový rozstřel, tentokrát byl výsledek mnohem jednoznačnější.

Opět uspěli Španělé, kteří při vítězství 3:0 dali všechny góly už v první půli. Výborně zahrál Fabián Ruiz, který nejprve krásnou kolmicí našel skórujícího Álvara Moratu. Poté záložník Paris Saint-Germain na malém prostoru vymíchal dva soupeře a sám navýšil španělské vedení.

Následně se do statistik zapsal Lamine Yamal. Po rohu rozehraném nakrátko nacentroval na úplně volného Daniho Carvajala a bylo to 3:0. Yamalův historický počin ale přišel už s úvodním hvizdem. V 16 letech se stal nejmladším hráčem, který kdy nastoupil na mistrovství Evropy.

Zařazení Yamala se od kouče Luise de la Fuenteho tak trochu čekalo. Španělský trenér ale překvapil nasazením Marca Cucurelly z Chelsea. Vůbec se tak na levém beku nedostalo třeba na Álexe Grimalda, který za sebou má výbornou sezonu v Bayeru Leverkusen.

sipka Připíše si Cucurella asistenci? Vsaďte si u Betana

Španělská obrana byla celkově před turnajem probíranou řadou. V jejím středu totiž první velký turnaj zažívá Robin Le Normand. K němu se měl postavit Aymeric Laporte, který vyměnil špičku Premier League za Saúdskou Arábii. Laporte ovšem měl svalové problémy a v prvním duelu ho zastoupil zkušený Nacho Fernández. Laporte mezitím už sice trénoval, Nacho by si ale i tak mohl udržet své místo i proti Itálii.

Výsledky Španělska na EURO 2024:

  • 15.06.2024: Španělsko vs. Chorvatsko 3:0 (Morata, Ruiz, Carvajal)
Historická bilance obou týmů na mistrovství Evropy
Španělsko Statistika Itálie
11 Počet účastí 10
1. místo (1964, 2008, 2012) Nejlepší výsledek 1. místo (1968, 2020)
Semifinále Výsledek na ME 2020 1. místo
Jordi Alba, Cesc Fàbregas, Andrés Iniesta (16) Nejvíce startů na ME Leonardo Bonucci (18)
Álvaro Morata (7) Nejlepší střelec na ME Mario Balotelli, Antonio Cassano (3)

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Itálie na úvod rychle prohrávala, nakonec ale splnila roli favorita

Španělé se nasazením Lamina Yamala zapsali do historie evropských šampionátů. Jeden rekord přitom v 1. kole skupin zvládla také Itálie. Rozhodně se tím ale nechlubí. Trvalo totiž jen 23 sekund, než proti Albánii inkasovala. Zásah Nedima Bajramiho po špatně vyřešeném autu byl nejrychlejším gólem, který kdy na Euru padl.

Když ale pomineme nedorozumění spoluhráčů z Interu Federica Dimarca s Alessandrem Bastonim, tak poté Italové dominovali. Rychle utkání otočili a už v 16. minutě vedli. Hlavou se trefil právě Bastoni, na něhož pak povedenou střelou z hranice vápna navázal další muž z Interu – Nicolò Barella.

Převaha Gli Azzurri pokračovala i po obratu. Celkově byli Italové jediným týmem, který za 1. kolo skupin překonal hranici 800 vyslaných přihrávek. Mužstvo trenéra Luciana Spallettiho k tomu drželo míč na svých kopačkách 66 % času. Přesto se v závěru ještě bálo o výsledek. Reye Manaje ovšem v 90. minutě vychytal Gianluigi Donnarumma a utkání tak skončilo výsledkem 2:1.

Kapitán Itálie před sebou proti Albánii řídil mimo jiné Riccarda Calafioriho. Tento stoper měl v sezoně velký podíl na tom, že si Bologna v příští sezoně zahraje Ligu mistrů. Právě o jeho zapojení proti Španělsku ale v posledních dnech spekuloval deník Gazzetta dello Sport. V sestavě by ho mohl nahradit Gianluca Mancini.

sipka Udrží Itálie čisté konto? I na to si lze vsadit

Podobně se v těchto italských novinách zmiňovala možnost sázky na Bryana Cristanteho místo Lorenza Pellegriniho. Obě změny by Italům přinesly větší fyzickou sílu, která se proti Španělům může hodit. Pozitivní každopádně pro kouče Spallettiho je, že Gli Azzurri podle všeho vyvázli z duelu s Albánií bez zranění.

Výsledky Itálie na EURO 2024:

  • 15.06.2024: Itálie vs. Albánie 2:1 (Bastoni, Barella)

Získejte bonus u Betana Foto: Betano

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Španělsko vs. Itálie

Ještě před Eurem 2024 musela Itálie z nominace vyškrtnout zraněné obránce Francesca Acerbiho a Giorgia Scalviniho.

Španělsko sice na soupisce změny dělat nemuselo, také ale v obraně mělo své problémy. Se zdravotními problémy se potýkal Aymeric Laporte. Dobrou zprávou ale je, že už se zapojil do tréninku.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: ŠpanělskoItálie

Španělsko vs. Itálie: základní sestavy
Tým Sestava
Španělsko Simón - Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella - Pedri, Rodri, Ruiz - Yamal, Morata, Williams
Itálie Donnarumma - Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Dimarco - Barella, Jorginho - Frattesi, Pellegrini, Chiesa - Scamacca
Vsaďte si na výsledek zápasu Španělsko - Itálie

Fotbal Španělsko vs. Itálie dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance ESP - ITA

Zápasy mezi Španělskem a Itálií se hrají už více než 100 let. Vůbec poprvé se obě země potkaly v roce 1920 v rámci olympijských her. Zatím poslední duel se uskutečnil loni v červnu, kdy Španělé porazili Italy v semifinále Ligy národů.

Celkově je nejčastějším výsledkem mezi oběma týmy remíza. Jinak ve 13 utkáních měla navrch La Roja. V 11 případech se radovali Gli Azzurri.

Vzájemná bilance Španělsko vs. Itálie
Výhry Španělska Remízy Výhry Itálie
13 16 11

Španělsko vs. Itálie před vzájemným zápasem: statistiky

Níže najdete vybrané statistiky z úvodního střetnutí obou zemí na letošním evropském šampionátu. Španělsko porazilo Chorvatsko 3:0, zatímco Itálie vyhrála nad Albánií 2:1.

Španělsko vs. Itálie: statistiky na EURO 2024
Španělsko Statistika Itálie
3:0 Skóre 2:1
Carvajal, Morata, Ruiz (1) Nejlepší střelec Barella, Bastoni (1)
46 Držení míče (%) 66
5 Střely na branku 5
5 Rohové kopy 5
1 Žluté karty 2
14 Fauly 7
Kurzy na zápas ME 2024 Španělsko - Itálie najdete ZDE

EURO 2024: Španělsko vs. Itálie ve skupině B, tip na výsledek

Hráči Španělska i Itálie své úvodní zápasy zvládli. A právě mezi těmito dvěma zeměmi by se mělo rozhodovat o tom, kdo vyhraje skupinu B.

Očekáváme tedy vyrovnaný duel, který by se mohl dočkat rozuzlení až po přestávce. Na tiket tak dáváme remízu po prvním dějství.

TIP: Remíza po 1. poločase  sipka Vsadit u Betana

Vsaďte si u Betana

  • Datum, čas a místo zápasu: 20. 6. ve 21:00, Arena AufSchalke (Gelsenkirchen)

Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Španělsko vs. Itálie na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Práva na vysílání Eura 2024 vlastní na českém území Česká televize. Ta nabídne všech 51 duelů v přímém přenosu jak v televizi, tak na internetu.

Naprostou většinu zápasů najdete na stanici ČT sport, jen v posledním kole skupin při souběžně hraných střetnutích poběží vždy jedno utkání na kanále ČT2. Kompletní vysílání mistrovství Evropy můžete každopádně sledovat na internetové platformě ČT sport Plus. Všechny tyto varianty jsou bezplatné.

sipka Televizní program Eura 2024 najdete ZDE

Při sledování letošního evropského šampionátu můžete také vybírat z celé řady sázkových příležitostí. U Betana najdete bohatou nabídku kurzů jak před výkopem, tak i LIVE v průběhu duelu.

Zápas Španělsko vs. Itálie na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: čtvrtek 20. června od 21:00
  • Kde se hraje: v Gelsenkirchenu (Arena AufSchalke)
  • Kdo zvítězí: favoritem je Španělsko (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT sport Plus

Italský trenér Luciano Spalletti považuje blížící se utkání se Španělskem za jedno z nejdůležitějších ve své kariéře. Úryvek z jeho předzápasové tiskové konference najdete níže.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej zdarma 1 000 Kč za registraci

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 1 000 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Španělé slaví gól proti Severnímu Irsku

Španělsko na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

Od Španělska se tradičně čeká, že na mistrovství Evropy ⚽ dojde daleko. Přečtěte si ☝️ představení aktuálního španělského výběru.

Italský národní tým před přípravným zápasem s Bosnou a Hercegovinou

Itálie na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

Italové obhajují v Německu titul, nejdříve si ovšem musí poradit ve skupině smrti. Přečtěte si bližší informace o národním týmu.

Cristiano Ronaldo je nejlepší střelec v historii ME ve fotbale

ME ve fotbale 2024: statistiky, góly, asistence, karty

Prohlédněte si nejzajímavější statistiky z mistrovství Evropy 2024 v Německu. Nechybí nejlepší střelci, nahrávači nebo čistá konta.