Španělsko vs. Francie dnes live na EURO 2024

V úterních pozdních večerních hodinách poznáme jméno prvního finalisty letošního mistrovství Evropy ve fotbale. Stane se jím lepší ze souboje gigantů mezi Španělskem a Francií. Bude slavit drtivá ofenziva, nebo uspěje úsporný útok s takřka bezchybnou obranou?

VÝSLEDEK: Španělsko porazilo Francii 2:1 a čeká ho finále Eura 2024. Francouzi sice vedli po gólu Kolo Muaniho z 9. minuty, ve 21. minutě ale srovnal Yamal. Ve 25. minutě pak rozhodl Olmo. Finálový duel se odehraje v neděli 14. čevence od 21:00 na berlínském Olympiastadionu.

Živý přenosKurzy
ŠpanělskoFrancie – Sestavy
Statistiky a H2H
Tip

Dani Olmo se stává klíčovou postavou Španělska, Morata vyrovná rekord Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Jan Huebner

EURO 2024 dnes živě: Španělsko vs. Francie v TV i online live stream zdarma

Španělsko zvládlo první kritické momenty na šampionátu a po prodloužení dokázalo udolat domácí Němce. Zapotila se i Francie, u ní už ale nejde o nic překvapivého, tentokrát až na penalty vyřadila Portugalsko. Sledujte vzájemný semifinálový zápas dvou velkých adeptů na zlato v úterý 9. července od 21:00 na ČT sport nebo ČT sport Plus.

sipka Vyzvedněte si bonus za registraci a vsaďte si na EURO 2024

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Španělsko vs. Francie (fotbal ME 2024, Mnichov, semifinále)

Jedno se už před výkopem semifinálových soubojů jisté. Kdo vyhraje ten úterní, bude favoritem na zlato i ve finále. Největším aktuálním adeptem na mistrovský titul je totiž Španělsko v kurzu 2,90, na druhém místě je pak Francie, ta je ohodnocena kurzem 3,50. Až poté následují Anglie (3,70) a Nizozemsko (5,20).

sipka Program, výsledky a tabulky EURO 2024

Z uvedeného výčtu už logicky vyplývá i to, že španělské reprezentaci jsou před vzájemným utkáním s Francií dávány o něco větší šance na postup. Rozdíly ale nejsou veliké a očekává se další velice vyrovnaný duel.

Z pozice rozhodčího na něj bude dohlížet Slovinec Slavko Vinčić. Toho si můžeme pamatovat především z posledního finále Ligy mistrů, kde podal dobrý výkon. Na Euru dosud pískal dvakrát, v obou případech to bylo ještě ve skupinové fázi. Dlužni nezůstaneme ani informaci o místě konání, úvodní semifinále bude posledním zápasem hraném v mnichovské Allianz Areně.

Kurzy Fortuny na fotbal Španělsko - Francie na EURO 2024:

  • 1/0/2: Španělsko 2,70 | remíza 2,90 | Francie 3,10
  • Postup: Španělsko 1,79 | Francie 1,99
  • 2,5 gólu: více 2,80 | méně 1,47
  • 3,5 žlutých karet: více 1,60 | méně 2,15
  • Střelci: Morata 3,50 | Mbappé 3,20
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Informace před zápasem Španělsko - Francie
📅 Kdy: 9. 7. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Allianz Arena, Mnichov
🏆 Soutěž: EURO 2024, semifinále
Rozhodčí: Slavko Vinčić, Slovinsko
📺 Přímý přenos: ČT sport, ČT sport Plus
Kurzy Fortuny: 2,70 - 2,90 - 3,10
Vsaďte si na výsledek zápasu Španělsko - Francie u Fortuny

Španělsko zvládlo první kritické momenty, přišlo ale o tři hráče

La Roja až do čtvrtfinále projížděla šampionátem doslova jako nůž máslem. O to cennější pak je fakt, že ve chvíli, kdy přišly první komplikace, poradila si s nimi na jedničku a zajistila si další postup. Kazit se to přitom začalo od úplného začátku. Už v 8. minutě musel hřiště opustit záložník Pedri, jenž odnesl zákrok loučícího se Kroose zraněním kolena.

Šanci ale místo něj dostal Dani Olmo a stal se hlavním hrdinou utkání. Krátce po přestávce nejprve po skvělé přihrávce Yamala otevřel skóre, Němci ale v závěru přetavili svůj tlak ve vyrovnávací trefu a vynutili si prodloužení. Také v něm ale zaúřadoval Olmo, když posadil míč přesně na hlavu střídajícího Merina a ten minutu před koncem nastavení rozhodl o postupu Španělska.

Zranění Pedriho se ovšem ukázalo být natolik vážné, že si na turnaji už nezahraje, a tak se zřejmě záložník bundesligového Lipska Olmo může těšit na další příležitost. Ztrát ale kouč de la Fuente počítá více. Druhou žlutou kartu na Euru uviděl stoper Le Normand, jenž tak dostal pro semifinále stopku. V úplném závěru pak navíc byl vyloučen další obránce Carvajal a také on tak bude mimo hru.

Ve středu defenzivy by tak měl nastoupit Nacho, jenž i s tímto vědomím šel ve čtvrtfinále na hrací plochu už o poločase. Na turnaji hrál už v úvodním duelu proti Chorvatsku a vedl si dobře, a tak by nemělo jít o výraznější problém. To na pravé straně už jde o větší komplikaci. V kádru je na tento post pouze 38letý harcovník Navas.

Když jsme u zkušených borců, zmínit musíme ještě útočníka Álvara Moratu. Tomu je sice teprve jednatřicet, pokud ale v úterý nastoupí, o čemž by nemělo být pochyb, vyrovná rekord španělské reprezentace v počtu startů na mistrovství Evropy. Dosud se o prvenství dělili Alba, Fábregas a Iniesta se 16 zápasy. Často podceňovaný Morata je navíc se sedmi góly i nejlepším střelcem španělské historie na Euru.

sipka Oslaví Morata svůj rekordní zápas gólem? Vsaďte si u Fortuny

Výsledky Španělska na EURO 2024:

  • 15.06.2024: Španělsko vs. Chorvatsko 3:0 (Morata, Ruiz, Carvajal)
  • 20.06.2024: Španělsko vs. Itálie 1:0 (vlastní)
  • 24.06.2024: Albánie vs. Španělsko 0:1 (Torres)
  • 30.06.2024: Španělsko vs. Gruzie 4:1 (Rodri, Ruiz, Williams, Olmo)
  • 05.07.2024: Španělsko vs. Německo 2:1 pp (Olmo, Merino)
Historická bilance Španělska a Francie na ME ve fotbale
Španělsko Statistika Francie
12 Počet účastí 11
Vítěz (1964, 2008, 2012) Nejlepší výsledek Vítěz (1984, 2000)
Semifinále Výsledek na ME 2020 Osmifinále
Jordi Alba, Cesc Fàbregas, Andrés Iniesta (16)
Nejvíce startů na ME Lilian Thuram (16)
Álvaro Morata (7)
Nejlepší střelec na ME Michel Platini (9)

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Francie zase neskórovala, přesto dál prochází turnajem

Jak to ta Francie dělá? Za pět zápasů na letošním evropském šampionátu ještě sama nedala ani jeden gól ze hry, přesto už je v semifinále a může smělě pomýšlet na své třetí zlato z mistrovství starého kontinentu. Tím by mimochodem vyrovnala Španělsko a Německo na čele historických tabulek.

Abychom vše uvedli na pravou míru, Les Bleus už samozřejmě góly slavili. Dva si ale dali soupeři sami a jeden vstřelil z pokutového kopu Mbappé, jenž je tak dosud jediným úspěšným střelcem Francie na turnaji. Právě penalty využili Deschampsovi svěřenci k postupu i ve čtvrtfinále.

Utkání proti Portugalsku totiž příliš fotbalové krásy vskutku nenabídlo. První polovina se hrát snad ani nemusela, v té druhé už se vše přeci jen trochu rozhýbalo, branka ale stejně nepadla. To samé platilo i pro opatrně probíhající prodloužení, a tak se šlo až do penalt. V nich se prosadilo všech pět Francouzů, zatímco Maignanovi v jednom případě pomohla tyč.

Otázka ale je, jestli se tímto způsobem může Francie prokousat až na samotný vrchol. Nedá se přitom ani říct, že by byla až taková nouze o gólové příležitosti. Podle matematických modelů xG měli Mbappé a spol. skórovat ze hry více než osmkrát, jak ale již bylo řečeno, nepodařilo se jim to ani jednou. Sama největší ofenzivní hvězda je zatím daleko za očekáváním, možná i vinou zlomeného nosu se trápí nejen před brankou, ale i ve hře.

Les Bleus tak zachraňuje především neprostupná defenziva. Ta zaváhala za celý průběh turnaje pouze jednou proti Polsku, jinak pokračuje bez sebemenší chybičky. A to přitom už musela uhlídat silná ofenzivní mužstva Nizozemska, Rakouska a Portugalska. Španělé jsou ale přeci jen ještě o něco výše a budou představovat nejtěžší možný test.

sipka Udrží francouzská obrana další nulu? Vsaďte si u Fortuny

Výsledky Francie na EURO 2024:

  • 17.06.2024: Rakousko vs. Francie 0:1 (vlastní)
  • 21.06.2024: Nizozemsko vs. Francie 0:0
  • 25.06.2024: Francie vs. Polsko 1:1 (Mbappé pen.)
  • 01.07.2024: Francie vs. Belgie 1:0 (vlastní)
  • 05.07.2024: Portugalsko vs. Francie 0:1 pen.

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Španělsko vs. Francie

Španělé na dramatické čtvrtfinále s domácím Německem doplatili ztrátou hned tří hráčů. Zranění kolena pro zbytek šampionátu vyřadilo mladou hvězdu Pedriho. Karetní tresty si pak zase musí odpykat obránci Carvajal a Le Normand.

To Francie pokračuje v plném počtu, kouč Deschamps má k dispozici kompletní kádr.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: ŠpanělskoFrancie

Španělsko vs. Francie: základní sestavy
Tým Sestava
Španělsko Simón - Navas, Nacho, Laporte, Cucurella - Olmo, Rodri, Fabián Ruiz - Yamal, Morata, Williams
Francie Maignan - Koundé, Saliba, Upamecano, Hernández - Kanté, Tchouaméni, Rabiot -  Dembele, Kolo Muani, Mbappé
Vsaďte si na výsledek zápasu Španělsko - Francie

Fotbal Španělsko vs. Francie dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance ESP - FRA

Vzájemné zápasy Španělska a Francie nejsou žádnou výjimkou, obě tradiční země se na mezinárodní fotbalové scéně potkávají poměrně pravidelně. Z dosavadních 36 duelů má o něco lepší bilanci La Roja, která zvítězila šestnáctkrát oproti 13 triumfům Les Bleus.

Na mistrovství Evropy půjde o páté utkání. V tom nejdůležitějším uspěla už v roce 1984 ve finále Francie, které přihráli zlaté medaile Platini s Bellonem. V roce 1996 se ve skupině zrodila remíza 1:1, o čtyři roky později pak byla ve čtvrtfinále opět úspěšnější reprezentace země galského kohouta. Naposledy pak před dvanácti lety slavili postup do semifinále Španělé po dvou trefách Xabiho Alonsa.

Vzájemná bilance Španělsko vs. Francie
Výhry Španělska Remízy Výhry Francie
16 7 13
Vzájemná bilance Španělsko vs. Francie na ME
Výhry Španělska Remízy Výhry Francie
1 1 2

Zápasy Španělsko vs. Francie na ME ve fotbale: výsledky

  • EURO 1984 (finále): Francie vs. Španělsko 2:0
  • EURO 1996 (skupina): Francie vs. Španělsko 1:1
  • EURO 2000 (čtvrtfinále): Francie vs. Španělsko 2:1
  • EURO 2012 (čtvrtfinále): Francie vs. Španělsko 0:2
  • EURO 2024 (semifinále): Španělsko vs. Francie – vsaďte si ZDE

Španělsko vs. Francie před vzájemným zápasem: statistiky

Níže si můžete prohlédnout statistiky obou reprezentací na ME v Německu.

Španělsko vs. Francie: statistiky na EURO 2024
Španělsko Statistika Francie
11:2 Skóre 3:1
Olmo, Ruiz (2) Nejlepší střelec Mbappé (1)
57,2 Držení míče (%) 50,4
35 Střely na branku 21
30 Rohové kopy 28
13 Žluté karty 7
74 Fauly 50
Kurzy na zápas ME 2024 Španělsko - Francie najdete ZDE

EURO 2024: Španělsko vs. Francie v semifinále, tip na výsledek

Španělé jsou nejofenzivnějším týmem na šampionátu. I oni ale s přibývající důležitostí a rostoucí silou soupeře museli přistoupit ke čtvrtfinále s Německem opatrněji a první půle žádný gól nenabídla. Když navíc jejich protivníkem tentokrát bude Francie, která je skvělá dozadu a nebývale neschopná směrem dopředu, žádný ofenzivná uragán se opravdu očekávat nedá.

TIP: V 1. poločase nepadne gól sipka Vsadit u Fortuny

Od Francie se nedá očekávat žádná přestřelka

  • Datum, čas a místo zápasu: 9. 7. od 21:00, Allianz Arena (Mnichov)

Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Španělsko vs. Francie na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Atraktivní semifinálovou bitvu mezi Španělskem a Francií můžete sledovat na ČT sport nebo si ji lze zdarma přehrát na webu České televize.

sipka Televizní program Eura 2024 ZDE

V případě, že si plánuje na fotbal vsadit, obsáhlou kurzovou nabídku plnou zajímavých příležitostí najdete u Fortuny.

Zápas Španělsko vs. Francie na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: úterý 9. července od 21:00
  • Kde se hraje: v Mnichově (Allianz Arena)
  • Kdo zvítězí: Bookmakeři věří o trochu více Španělsku (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT sport Plus

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA – získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Španělé slaví gól proti Severnímu Irsku

Španělsko na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

Od Španělska se tradičně čeká, že na mistrovství Evropy ⚽ dojde daleko. Přečtěte si ☝️ představení aktuálního španělského výběru.

Hráči Francie slaví gól v přípravném utkání proti Lucembursku

Francie na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

O Francii lze mluvit jako o případném adeptovi na celkové vítězství. Potvrdí svěřenci Didiera Deschampse papírové předpoklady?

Cristiano Ronaldo je nejlepší střelec v historii ME ve fotbale

ME ve fotbale 2024: statistiky, góly, asistence, karty

Prohlédněte si nejzajímavější statistiky z mistrovství Evropy 2024 v Německu. Nechybí nejlepší střelci, nahrávači nebo čistá konta.