Slovensko vs. Ukrajina dnes live na EURO 2024

Slovensko se postaralo o největší překvapení EURO 2024, po výhře nad favorizovanou Belgií se přiblížilo vytouženému postupu ze skupiny. Pokud dnes Slováci zvládnou i utkání s Ukrajinou, zajistí si účast v osmifinále.

VÝSLEDEK: Slovensko - Ukrajina 1:2. Slováci ztratili dobře rozehrané utkání, ve kterém je v 17. minutě poslal do vedení Schranz. Po změně stran ovšem Shaparenko vyrovnal, načež v 80. minutě překvapivou výhru Ukrajinců vystřelil Yaremchuk.

Živý přenosKurzy
Slovensko
Ukrajina – Sestavy
Statistiky a H2H
Tip

Slovensko se raduje z gólu proti Belgii na ME ve fotbale 2024 Foto: Profimedia

EURO 2024 dnes živě: Slovensko vs. Ukrajina v TV i online live stream zdarma

Slováci měli v pondělí velmi příjemný den, rychle se dostali do vedení proti Belgii a se štěstím jej udrželi. Ukrajinci by naopak na svůj úvodní zápas na EURO 2024 nejraději zapomněli, naprosto v něm propadli. A tak je zřejmé, že dnes se právě Ukrajina musí tlačit více dopředu. Slovensku by měl stačit bod a jestli ho dokáže uhrát, to sledujte už od 15:00 na ČT sport a online na ČT sport Plus.

sipka Získejte bonus 1000 Kč za registraci a vsaďte si na EURO 2024

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Slovensko – Ukrajina (ME fotbal 2024, Düsseldorf, základní skupina E)

Navzdory vývoji této skupiny se bookmakeři stále řídí spíše zvukem soupisek než aktuálním pořadím. Před odpoledním utkáním staví Slováky do pozice outsiderů. Ukrajina se však bude muset hodně zlepšit, pokud se chce odlepit ze dna tabulky a ještě zabojovat o postup.

sipka Program, výsledky a tabulky EURO 2024

Využijte MAX Kurz Betano i Bet Builder

Kurzy Betana, oficiálního partnera ME ve fotbale 2024, nabízejí sázkařům vylepšené hodnoty díky akci MAX Kurz. Výhru Slovenska tak najdete vypsanou za 3,95, remízu v hodnotě 3,35 a vůbec nejvyšší pravděpodobnost má vítězství Ukrajiny (2,12).

Slovensku ale téměř s jistotou stačí uhrát jeden bod a už po druhém kole bude mít zajištěno osmifinále. Dvojtip, tedy neprohru Slováků, vypsalo Betano v kurzu 1,78.

Vybírat však můžete i ze stovek dalších příležitostí, nemusíte vsadit pouze na výsledek. Betano má přichystáno už před výkopem spoustu kurzů na góly, karty, rohy, ale také individuální sázky na počet střel jednotlivých hráčů či střelce branek.

A pokud se vám líbí hned několik sázek na zápas Slovensko vs. Ukrajina, pak se vám bude líbit pěkná funkce Bet Builder, která umožňuje kombinovat příležitosti na jednom tiketu.

sipka Jak začít sázet na fotbal – tipy na kurzové sázení online

Kurzy Betano na fotbal Slovensko - Ukrajina na EURO 2024:

  • 1/0/2: Slovensko 3,95 | remíza 3,35 | Ukrajina 2,12
  • 2,5 gólu: více 2,15 | méně 1,72
  • Střelci: Boženík 4,50 | Dovbyk 2,70
  • Postup do osmifinále: Slovensko 1,12 | Ukrajina 2,62
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
EURO 2024: zápas Slovensko – Ukrajina
📅 Kdy: 21. 6. 2024 od 15:00
🌍 Kde: Merkuer Spiel-Arena, Düsseldorf
🏆 Soutěž: EURO 2024, skupina E, 2. kolo
Rozhodčí: Michael Oliver, Anglie
📺 Přímý přenos: ČT Sport, ČT Sport Plus
Kurzy Betano: 3,95 - 3,35 - 2,12
Vsaďte si na výsledek zápasu Slovensko – Ukrajina

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Slovensko zaskočilo Belgii, uhrálo jedno z nejcennějších vítězství v historii samostatné reprezentace

Když se na začátku třetí minuty řítili do šance Kevin De Bruyne a Romelu Lukaku, asi si mnoho fanoušků říkalo, že zápas Slovensko vs. Belgie se možná bude hrát takřka na jednu bránu. Jenže Martin Dúbravka vychytal nejlepšího belgického střelce a spustil sled událostí, které vyústily v jeden z nejlepších výsledků v historii slovenského národního týmu.

Slovensko na ME ve fotbale obralo o body Belgii a to rovnou o všechny tři. Při současném formátu evropského šampionátu je vítězství 1:0 nad favorizovaným soupeřem velkým krokem vstříc play off.

Po obrovské chybě v belgické rozehrávce – zapříčiněné skvělým vysokým napadáním – se dostal Kucka ke střele ve vápně, Casteels jeho pokus vyrazil jen ke Schranzovi a ofenzivní hráč Slavie napálil míč do sítě.

Na ukazateli se teprve rozbíhala sedmá minuta, Slováky tak čekal ještě pořádný kus práce, aby senzační vedení udrželi. Potřebovali k tomu přestát i spoustu dramatických momentů, v souboji s elitními fotbalisty z předních klubů to jinak nejde.

Ve druhé půli tlak sílil. Lukakův první pokus o vyrovnání neplatil kvůli ofsajdu, Bakayokovu ránu vykopl na brankové čáře Hancko, a když Lukaku znovu trefil síť v 86. minutě, VAR našel Opendovu hru rukou, která celé situaci předcházela. I tato branka byla odvolána.

Slováci Belgii k regulérnímu gólu nepustili a po závěrečném hvizdu právem slavili velké vítězství. Pro tým Francesca Calzony jde o mimořádný výsledek, tak kvalitního protivníka naši sousedé neporazili osm let, tedy od vítězného přáteláku s Německem v roce 2016.

Skvělý týmový výkon může všechny fotbalisty v kádru výrazně nakopnout k tomu, aby si ve zbývajícím průběhu základní fáze vyšlápli i na Ukrajinu a Rumunsko. Slovensko už nemusí bojovat čistě o postup, povedeným úvodem získalo reálnou šanci i na první místo ve skupině E.

sipka Vyhrajou Slováci skupinu E? Vsaďte si v kurzu 2,27

Výhry samostatné reprezentace Slovenska na velkých akcích
Turnaj Zápas a výsledek Góly
MS 2010 Slovensko - Itálie 3:2 Vittek 2, Kopúnek
ME 2016 Slovensko - Rusko 2:1 Weiss, Hamšík
ME 2020 Slovensko - Polsko 2:1 vlastní, Škriniar
ME 2024 Slovensko - Belgie 1:0 Schranz

Získejte bonus od Betano a vsaďte si na EURO 2024

Ukrajinu v prvním zápase potopil brankář i velmi slabá ofenziva

Před začátkem mistrovství Evropy byla Ukrajina považována odborníky za druhý nejlepší tým skupiny E po Belgii. A to i navzdory trnité kvalifikaci, v níž zachraňovala účast na EURO 2024 až dvěma obraty v baráži.

První zápas ale odhalil příliš mnoho nedostatků v ukrajinské hře. Zatímco Rumuni nastoupili do vzájemného souboje s vynikající taktikou a parádním týmovým pojetím, Ukrajinci jako by si neuměli vzájemně vyhovět.

Přitom na rozdíl od Rumunska měla Ukrajina v základní sestavě i fotbalisty, kteří nastupují za elitní celky světa. Ať už je to brankář Lunin, obránce Zinchenko nebo křídelník Mudryk. Nikdo z nich však na hřišti nevyčníval schopnostmi, které je dostaly do La Ligy či Premier League.

Ba naopak, Lunin se zásadním způsobem podepsal na zpackaném vstupu Ukrajiny do EURO 2024. V první půli po jeho špatné rozehrávce udeřil soupeř poprvé, po změně stran zase gólman Realu Madrid nechytil střelu z dálky, kterou měl určitě zneškodnit.

Stav 0:2 se navíc brzy změnil na 0:3 a Ukrajina si obrovsky zkomplikovala vyhlídky do dalšího průběhu turnaje. V utkání sice držela míč 66 % času, vyprodukovala ovšem pouze dvě střely na bránu.

Trenér Sergiy Rebrov tak musí před druhým zápasem hodně promýšlet, co změnit. Ukrajina potřebuje lepší přístup hráčů a zjevně i jinou taktiku. Proti kompaktním Rumunům, kteří napadali velmi efektivně, se ukrajinské hvězdy nedostaly do kvalitní kombinace.

Útočník Dovbyk, top kanonýr španělské ligy, byl velmi odříznutý od hry. A když už si nabíhal v brejku do zajímavé pozice, spoluhráči jeho uvolnění ignorovali. Ukrajinský tým se musí probrat, jinak hrozí, že napodobí nechvalný výsledek z ME 2016, kde nevstřelil jediný gól.

sipka Dá dnes Dovbyk gól? Vsaďte si u Betana v kurzu 2,70

Sestavy na EURO 2024: základní 11 pro zápas Slovensko vs. Ukrajina

Po vynikajícím výkonu i výsledku se dá předpokládat, že trenér Calzona dá důvěru stejným jedenácti fotbalistům, kteří nastoupili do utkání s Belgií.

Na opačné straně možná dojde k několika změnám v sestavě, trenér Rebrov potřebuje dostat ze svého týmu mnohem více. Šanci od první minuty by mohli dostat třeba Yaremchuk a Yarmolenko, kteří táhli Ukrajinu na minulém ME.

sipka Kompletní nominace: Slovensko | Ukrajina

Belgie vs. Slovensko: základní sestavy
Tým Sestava
Slovensko Dúbravka - Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Schranz, Boženík, Haraslín
Ukrajina Trubin - Tymčyk, Zabarnyj, Matvijenko, Zinčenko - Šaparenko, Bražko, Sudakov - Jarmolenko, Dovbyk, Mudryk
Vsaďte si na výsledek zápasu Slovensko – Ukrajina

Fotbal Slovensko vs. Ukrajina dnes na ME ve fotbale 2024: H2H, statistiky, výsledky, vzájemná bilance SVK - UKR

Od rozpadu Československa sehrála samostatná fotbalová reprezentace SR celkem osm utkání proti Ukrajině, z toho čtyři přípravná. Ukrajina má mírně lepší bilanci se 3 výhrami, 3 remízami, 2 prohrami.

Naposledy se tyto národní týmy potkaly před šesti lety v Lize národů UEFA. V tehdejší Lize B působily v tříčlenné skupině spolu s českou reprezentací. Ukrajina doma vyhrála 1:0 gólem Yarmolenka z penalty, Slováci jí oplatili porážku výsledkem 4:1 (vítěznou branku vstřelil Kucka). Byla to jediná výhra Slovenska, které poté sestoupilo do Ligy C.

Na závěrečném vrcholném turnaji se Slováci a Ukrajinci dnes střetnou úplně poprvé.

Vzájemná bilance Slovensko vs. Ukrajina
Výhry Slovenska Remízy Výhry Ukrajiny
2 3 3
Vzájemná bilance Slovensko vs. Ukrajina na ME
Výhry Slovenska Remízy Výhry Ukrajiny
0 0 0

Zápasy Slovensko vs. Ukrajina: výsledky

  • 20.11.2002, příprava: Slovensko vs. Ukrajina 1:1
  • 28.04.2004, příprava: Ukrajina vs. Slovensko 1:1
  • 10.02.2009, příprava: Slovensko vs. Ukrajina 2:3
  • 09.10.2014, kval. ME: Ukrajina vs. Slovensko 0:1
  • 08.09.2015, kval. ME: Slovensko vs. Ukrajina 0:0
  • 10.11.2017, příprava: Ukrajina vs. Slovensko 2:1
  • 09.09.2018, Liga národů B: Ukrajina vs. Slovensko 1:0
  • 16.11.2018, Liga národů B: Slovensko vs. Ukrajina 4:1
  • EURO 2024: skupina: Slovensko vs. Ukrajina – vsaďte si ZDE

Slovensko–Ukrajina: týmové statistiky na EURO 2024

Prohlédněte si, jak vypadá statistická vizitka Slovenska a Ukrajiny po jednom odehraném zápase na EURO 2024. Oba celky se dostaly k poměrně vysokému počtu rohů, což může být zajímavé i z hlediska sázek.

sipka Vsadit více než 9,5 rohů v zápase – kurz 1,80

Slovensko vs. Ukrajina: statistiky na EURO 2024
Slovensko Statistika Ukrajina
1-0-0 Bilance 0-0-1
1:0 Skóre 0:3
Schranz (1) Nejlepší střelec -
44 Držení míče (%) 66
4 Střely na branku 2
7 Rohové kopy 8
1 Žluté karty 1
10 Fauly 8
Kurzy na zápas ME 2024 Slovensko - Ukrajina najdete ZDE

EURO 2024: Slovensko vs. Ukrajina ve skupině E, tip na výsledek

Ukrajina se po mizerném úvodním výsledku musí hnát za třemi body, těžko může hrát na remízu a spoléhat na poslední zápas s Belgií. Myslíme si, že bude mít územní převahu, což by mohlo vést i ke spoustě rohových kopů.

Zároveň nás ale v úvodním zápase Ukrajinci nijak nepřesvědčili o tom, že jsou schopni střílet hodně branek. Slováci budou nejspíš hrát trpělivě s cílem držet remízu a čekat na brejkové možnosti. Sázku tak ještě zkombinujeme v Bet Builderu s nízkým počtem gólů a čtyřmi žlutými kartami, které by mohly vyplynout z nervozity a vážnosti situace.

TIP: Bet Builder v kurzu 6,70  sipka Vsadit u Betana

Tip na Slovensko vs. Ukrajina na EURO 2024

  • Datum, čas a místo zápasu: 21. 6. v 15:00, Merkur Spiel-Arena (Düsseldorf)
  • Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Slovensko vs. Ukrajina na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

    Také druhý zápas Slovenska na ME ve fotbale 2024 odvysílá Česká televize stejně jako online platforma ČT sport Plus, kde najdete live stream na jakémkoli zařízení (mobil, tablet, PC).

    Během zápasu využijte i nabídky v rozhraní LIVE sázek Betana, kde bude vypsáno mnoho kurzů doprovozených i perfektním statistickým servisem.

    Zápas Slovensko vs. Ukrajina na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: pátek 21. června od 15:00
  • Kde se hraje: v Düsseldorfu (Merkur Spiel-Arena)
  • Kdo zvítězí: Ukrajina je favoritem (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT sport Plus
  • Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

    Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

    BETANO - získej zdarma 1 000 Kč za registraci

    Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 1 000 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

    KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

    Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

    Antonín Barák se spoluhráči slaví gól do sítě Severní Makedonie

    Česko na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

    Česko ani poosmé v řadě nechybí na mistrovství Evropy. ⚽ Přečtěte si vše důležité o aktuálním ✔️ českém výběru.

    Cristiano Ronaldo je nejlepší střelec v historii ME ve fotbale

    ME ve fotbale 2024: statistiky, góly, asistence, karty

    Prohlédněte si nejzajímavější statistiky z mistrovství Evropy 2024 v Německu. Nechybí nejlepší střelci, nahrávači nebo čistá konta.

    Francouzské i německé dresy patří k těm povedenějším na letošním ME

    EURO 2024: dresy všech týmů pro mistrovství Evropy

    Ke každé velké fotbalové akci neodmyslitelně patří i speciální dresy každé reprezentace. V čem budou hrát všechny týmy na letošním ME?