Skotsko vs. Švýcarsko dnes live na EURO 2024

Skotsko v prvním zápase na EURO 2024 vyhořelo a pokud chce ještě zabojovat o postup, musí obrat o body Švýcary. Ti ale vstoupili do turnaje ve skvělé formě, po úvodním vítězství tak mají možnost už dnes večer stvrdit účast v osmifinále. Sledujte zápas od 21:00 v televizi i live streamu.

VÝSLEDEK: Skotsko remizovalo se Švýcarskem 1:1. Na úvodní gól McTominaye ze 13. minuty dokázal ve 26. minutě zareagovat Shaqiri. Na další zápasy Eura 2024 si můžete vsadit ZDE.

Živý přenosKurzy
Skotsko
Švýcarsko – Sestavy
Statistiky a H2H
Tip

Michel Aebischer oslavuje gól Švýcarska na ME ve fotbale 2024 Foto: ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO

EURO 2024 dnes živě: Skotsko vs. Švýcarsko v TV i online live stream zdarma

První kolo naznačilo, že ve skupině A budou tahat za nitky Němci a Švýcaři. Skotsko ještě nikdy na EURO nepostoupilo ze skupiny a pokud dnes prohraje, už bude prakticky jistě ze hry i letos. Sledujte, zda Skoti nepříznivý vývoj ještě otočí. Přímý přenos vysílá od 21:00 stanice ČT sport, online stream najdete na ČT sport Plus.

sipka Vyzvedněte si bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u Sazkabet

Kurzy na Skotsko vs. Švýcarsko (ME fotbal 2024, Kolín nad Rýnem, skupina A)

Bookmakeři po prvních výsledcích očekávají, že první dvě místa ve skupině A si pohlídá Německo a Švýcarsko (kurz 1,12). Skotsko naopak pasují jako adepta na poslední místo (1,73).

sipka Přečtěte si vše důležité o mistrovství Evropy 2024

Výkon skotského týmu v úvodním utkání šampionátu byl skutečně otřesný. Šlo však o souboj s papírově nejtěžším soupeřem, prohra 1:5 s Německem tak nemusí ještě nutně vyřazovat Skoty se hry.

Podle sázkové kanceláře Sazkabet ovšem bude Skotsko outsiderem i proti Švýcarsku. A případná prohra by se už nejspíš rovnala exitu, s tak nepříznivým skóre totiž Skotsku asi nebudou k případnému postupu ze třetího místa stačit ani tři body.

Kurzy Sazbabet na fotbal Skotsko - Švýcarsko:

Skotsko - Švýcarsko na EURO 2024
📅 Kdy: 19. 6. 2024 od 21:00
🌍 Kde: RheinEnergieStadion, Kolín nad Rýnem
🏆 Soutěž: EURO 2024, skupina A, 2. kolo
Rozhodčí: Ivan Kružliak, Slovensko
📺 Přímý přenos: ČT sport, ČT sport Plus
Kurzy Sazkabet: 4,25 - 3,50 - 1,87
Vsaďte si na výsledek zápasu Skotsko - Švýcarsko

Skotsko ještě na ME ve fotbale 2024 nevystřelilo na bránu

Už od prvních minut bylo zřejmé, že porovnání Skotska a Německa vyzní pro britskou zemi velmi špatně. Skoti byli zatlačeni hluboko na vlastní území, nestačili tempu domácí reprezentace na EURO 2024.

Do 20 minut bylo hotovo, dva německé góly ještě zvýšily sebevědomí favorita, skotská reprezentace se neměla čeho chytit. Když před poločasem Porteous fauloval nevybíravým způsobem tak, že způsobil vyloučení a penaltu, dostala skotská reprezentace definitivní KO.

Druhý poločas už se dohrával spíš jen proto, že zkrátka nelze ukončit zápas dříve než po 90 minutách. Němci si ještě vypracovali i další šance, přidali dva regulérní góly. Branka ovšem padla i na opačné straně.

Snad jediným pozitivním skotským momentem celého zápasu byl vlastní gól Rüdigera, který si hlavou srazil míč do brány. Skotsko už nemá nulu ve skóre, přestože ani jednou nevystřelilo mezi tři tyče.

Proti Švýcarsku a Maďarsku by měl Steve Clarke vymáčknout ze svého týmu mnohem víc. To by nemělo být tak těžké, laťka leží prakticky na zemi. Skotsko navíc nemá jinou volbu, potřebuje bodovat, pokud nechce opouštět EURO 2024 už na konci týdne.

K tomu musí začít lépe fungovat záloha, která byla minulý pátek prakticky zcela eliminována. Do středu pole by Clarke mohl spolu s McTominayem nasadit Billyho Gilmoura z Brightonu, jehož v prvním zápase nechal až do 67. minuty jen na lavičce.

V útoku by zase mohl dostat důvěru od první minuty Lawrence Shankland, jemuž vyšel konec sezony v dresu Hearts i přípravě na ME. Clarke přesto v prvním utkání vsadil na Che Adamse, který se ale nedostal do žádné šance.

sipka Postoupí Skotsko do osmifinále ME? Vsaďte si u Sazkabetu

Zaregistruj se online a vsaď si u Sazkabet

Švýcarsko odehrálo skvělou první půli s Maďarskem, už má nakročeno do osmifinále EURO 2024

Zatímco Skotsku chyběla proti Německu kontrola míče, Švýcarsko právě v této činnosti v prvním zápase excelovalo. Průběh zejména prvních 45 minut proti Maďarsku byl až překvapivě hladký, Švýcaři díky tomu získali tři body.

Převaha v první půli byla markantní i při pohledu na statistiky. Švýcaři v čele s Granitem Xhakou trpělivě drželi balon (62 %), obehrávali soupeře a čekali na skuliny v obraně.

Maďaři jich nabídli hned několik, ale otevření skóre musíme přičíst především výborné průnikové přihrávce Michela Aebischera. Jeho kolmice našla volného Duaha, který si poradil v přímém souboji s brankářem. Celá akce byla tak rychlá a povedená, že původně zmátla rozhodčí. Nesprávně odmávaný ofsajd ale zrušil zásah VAR a ve 12. minutě to bylo 1:0.

Aebischer se pak sám zaskvěl výbornou střelou k tyči a těsně před koncem poločasu zvýšil na 2:0. Vypadalo to, že otěže zápasu svírají švýcarští fotbalisté velmi pevně v rukou.

sipka Kdo komentuje EURO 2024? Rozpis a informace

Švýcarskému výkonu se tak dá vytknout snad jen jisté zvolnění po změně stran. Maďaři se dostali více do hry a v 66. minutě po centru ze strany snížili na 1:2. Maďarský tlak ale nevygradoval, švýcarská defenziva ustála všechny centry do vápna.

Na konci pak už Švýcaři zkušeně hráli s míčem na útočné polovině daleko od vlastní brány, sami si vypracovávali šance na zvýšení skóre. Po chybě v maďarské obraně rozhodl Embolo a výrazně přiblížil Švýcarsko postupu do osmifinále.

Se třemi body a skóre 3:1 stačí Švýcarsku téměř jistě uhrát bod se Skotskem a zajistí si play off. Pro trenéra Murata Yakina se tak potenciálně otevírá i možnost rozložit síly mezi další hráče kádru ve zbývajícím programu skupiny A.

sipka Vsaďte si na Švýcarsko na ME ve fotbale 2024

Sestavy na EURO 2024: základní jedenáctky pro zápas Skotsko – Švýcarsko

Do druhého zápasu na Euro 2024 určitě nezasáhne Porteous, kterého vyřazuje ze sestavy trest za červenou kartu. Skotsko ale možná obmění základní jedenáctku na více pozicích. U Švýcarska se naopak dá předpokládat stejné složení jako v úvodním utkání.

sipka Kompletní nominace obou týmů: Skotsko | Švýcarsko

Skotsko vs. Švýcarsko: základní sestavy
Tým Sestava
Skotsko Gunn - Ralston, Hendry, Hanley, Tierney, Robertson - McTominay, Gilmour, McGregor, McGinn - Adams
Švýcarsko Sommer - Schär, Akanji, Rodriguez - Widmer, Xhaka, Freuler, Shaqiri - Aebischer, Vargas - Ndoye
Vsaďte si na výsledek zápasu Skotsko - Švýcarsko

Fotbal Skotsko vs. Švýcarsko dnes na ME 2024: H2H, statistiky, výsledky a vzájemná bilance SCO - SUI

Dosud došlo k 16 reprezentačním zápasům mezi Skotskem a Švýcarskem, poprvé na spolu tyto národní týmy hrály už 24. května 1931. Celkovou bilanci má lepší Skotsko s 8 výhrami, 3 remízami a 5 prohrami.

Na závěrečném turnaji se oba celky střetly pouze jednou a to na ME 1996 ve Villa Parku. O vítězství Skotů rozhodl jedinou brankou Ally McCoist ve 36. minutě, ale ani to nestačilo k postupu ze skupiny.

Dnes dojde na první vzájemný duel od března 2006, kdy výběry Skotska a Švýcarska nastoupily k přípravnému zápasu v Glasgow (Švýcaři tehdy vyhráli 3:1).

Vzájemná bilance Skotsko vs. Švýcarsko
Výhry Skotska Remízy Výhry Švýcarska
8 3 5

Skotsko vs. Švýcarsko: týmové statistky na ME ve fotbale 2024

Podívejte se na statistiky obou týmů po prvním odehraném kole na ME ve fotbale 2024.

Skotsko vs. Švýcarsko: statistiky na EURO 2024
Skotsko Statistika Švýcarsko
1:5 Skóre 3:1
vlastní (1) Nejlepší střelec Aebischer, Duah, Embolo (1)
32 Držení míče (%) 53
0 Střely na branku 7
0 Rohové kopy 6
1 Žluté karty 3
9 Fauly 13
Kurzy na zápas ME 2024 Skotsko - Švýcarsko najdete ZDE

EURO 2024: Švýcarsko vs. Skotsko, skupina A, tip na výsledek

Skotsko se herně trápí už delší dobu, a není náhodou, že za posledního tři čtvrtě roku vyhrálo jen přátelák s Gibraltarem. Proti týmům, které jsou schopné dominovat v držení míče, nemá účinnou protihru. Myslíme si, že i dnes by tím mohla utrpět skotská ofenziva.

TIP: Skotsko nedá gól  sipka Vsadit u Sazkabetu

Tip na Skotsko vs. Švýcarsko na EURO 2024

  • Datum, čas a místo zápasu: 19. 6. v 21:00, Kolín nad Rýnem

Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Skotsko vs. Švýcarsko na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Všechny zápasy ME ve fotbale 2024 vysílá Česká televize. Skotsko vs. Švýcarsko si naladíte na kanálu ČT sport, využít můžete i online streamu na webu v iVysílání, tedy přes platformu ČT sport Plus. Přenosy jsou zcela zdarma.

sipka Televizní program Eura 2024 najdete ZDE

Při sledování EURO 2024 se můžete bavit také v LIVE sekci Sazkabet, díky spoustě aktualizovaných sázek budete neustále v centru dění.

Zápas Skotsko vs. Švýcarsko na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: středa 19. června od 21:00
  • Kde se hraje: v Kolíně nad Rýnem (RheinEnergieStadion)
  • Kdo zvítězí: favoritem je Švýcarsko (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT sport Plus

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se online v sázkové kanceláři Sazkabet

SAZKABET - získej bonus 10 000 Kč pro nové hráče

Zaregistruj se online a ověř svůj účet přes banku. Získej bonus 100 Kč za vklad, 400 Kč za plnou registraci a ke vkladu až 9 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Sazkabetu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Antonín Barák se spoluhráči slaví gól do sítě Severní Makedonie

Česko na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

Česko ani poosmé v řadě nechybí na mistrovství Evropy. ⚽ Přečtěte si vše důležité o aktuálním ✔️ českém výběru.

Slovensko se na EURO 2024 pokusí podruhé v historii postoupit do osmifinále ME ve fotbale

Slovensko na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

Slovensko potřetí v řadě postoupilo na EURO. Naposledy vypadlo ve skupině, letos má má sice kvalitní, ale zároveň hratelné soupeře.

Francouzské i německé dresy patří k těm povedenějším na letošním ME

EURO 2024: dresy všech týmů pro mistrovství Evropy

Ke každé velké fotbalové akci neodmyslitelně patří i speciální dresy každé reprezentace. V čem budou hrát všechny týmy na letošním ME?