Skotsko vs. Maďarsko dnes live na EURO 2024

Dnes se dozvíme jména první vyřazené reprezentace. Možná dokonce dvou, remíza by na ME ve fotbale potopila jak Maďarsko, tak nejspíš i Skotsko. Oba celky musí hrát na vítězství, jinak na EURO 2024 skončí. Proto si nenechte ujít strhující souboj týmů s odkrytým hledím.

VÝSLEDEK: Skotsko vs. Maďarsko – 0:1. Jediný gól utkání v čase 90+10 vstřelil Kevin Csoboth, jenž tak Maďary posunul na třetí příčku skupiny A. V tabulce třetích týmů jim zatím patří postupové třetí místo, Skotsko naopak na EURU s jistotou končí. Zápas poznamenalo zranění Barnabase Vargy při kolizi s brankářem Angusem Gunnem.

Živý přenosKurzy
SkotskoMaďarsko – Sestavy
Statistiky a H2H
Tip

Scott McTominay vstřelil gól Skotska proti Švýcarsku na EURO 2024 Foto: Foto: ČTK / imago sportfotodienst / dts Nachrichtenagentur

EURO 2024 dnes živě: Skotsko vs. Maďarsko v TV i online live stream zdarma

Skotsko minule sice uhrálo bod, ale vzhledem k mizernému skóre je téměř nulová šance, že se může podívat do osmifinále se dvěma remízami. Maďarsko je dosud bez bodu a z posledního místa v tabulce jej dostane jen vítězství. Taktizování na remízu nečekejme, dnes od 21:00 na ČT2 uvidíme zajímavou bitvu kdo s koho. Live stream vysílá ČT sport Plus.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u MerkurXtip

Kurzy na Skotsko vs. Maďarsko (ME fotbal 2024, Stuttgart, skupina A)

Skupina A má dva jisté postupující, ale k Německu a Švýcarsku se stále může přidat i třetí osmifinalista. Skotsko ani Maďarsko si zatím svými výkony nijak neřekly o účast v play off, ale ze hry ještě nejsou.

sipka Program, výsledky a tabulky EURO 2024

Kurzy MerkurXtip jsou poměrně vyrovnané, o něco vyšší šanci na výhru mají Maďaři. Těm by sice ani výhra ještě nemusela stačit, ale existuje poměrně zajímavá pravděpodobnost, že v tabulce třetích týmů se dostanou dál všechny tříbodové celky.

Dnes je to tedy nefalšovaná bitva kdo s koho, možná i proto bookmakeři věří, že se spíše prosadí oba celky (1,62). Už není na co se šetřit, Skotsko i Maďarsko se potřebují hnát dopředu do chvíle, dokud nepovedou. Remíza (3,50) takřka jistě potopí oba.

Kurzy MerkurXtip na Skotsko - Maďarsko na EURO 2024:

Fotbal Skotsko - Maďarsko na EURO 2024
📅 Kdy: 23. 6. 2024 od 21:00
🌍 Kde: MHPArena, Stuttgart
🏆 Soutěž: EURO 2024, skupina A, 3. kolo
Rozhodčí: Facundo Tello, Argentina
📺 Přímý přenos: ČT2, ČT sport Plus
Kurzy MerkurXtipu: 2,68 - 3,90 - 2,50
Vsaďte si na výsledek zápasu Skotsko - Maďarsko

Skotsko neudrželo vedení a s mizerným skóre je nejhorším třetím týmem

Skotsko proti Německu ani jednou nevystřelilo na bránu, přesto jednou skórovalo. Po výsledku 1:5 ale bylo zřejmé, že ostrovní reprezentace bude muset v jednom ze zbývajících dvou utkání skupiny A zvítězit.

Také v souboji se Švýcarskem Skotům pomohla teč obránce soupeře, McTominayovu střelu by sice gólman Sommer v klidu chytil, jenže těsně před tím ji Schär ztečoval do sítě. Ve 13. minutě se tak zápas vyvíjel ideálním způsobem pro Skotsko.

Jenže i na druhé straně brzy došlo k velké chybě Ralstona, který špatnou přihrávkou na střed hřiště našel pouze Shaqiriho a ten pohotovou střelou pod břevno vyrovnal. Pak už si Skotsko vyzkoušelo styl utkání, který jej čeká i dnes.

Švýcaři měli spoustu šancí, hráli na vítězství, přestože i remíza jim v podstatě jistila postup. Skotsko udrželo stav 1:1 i díky dvěma ofsajdovým kontrolám VAR a následně se muselo samo tlačit vpřed. Trefilo tyč, jednu velkou šancí vykopávali švýcarští obránci těsně před brankovou čárou.

Navzdory příležitostem na obou stranách už žádný gól nepadl. Skotsko je tedy ve skupině třetí s jedním bodem a skóre 2:6. V provizorní tabulce třetích týmů je poslední, což znamená, že večer takřka jistě potřebují získat tři body, jinak nejspíš skončí v základní fázi turnaje stejně jako v letech 1992, 1996 a 2020.

Je tu sice i scénář, který by posunul Skoty dál, pokud by dnes remizovali. Na ten ale nemohou spoléhat. Musely by totiž nastat alespoň dvě ze tří událostí:

Může Skotsku stačit remíza? Ano, musí se ale stát aspoň 2 ze 3 věcí:

  • Skupina B: Albánie i Chorvatsko prohrajou poslední zápas
  • Skupina C: Slovinsko prohraje o pět nebo více gólů
  • Skupina F: Česko i Gruzie prohrajou poslední zápas

sipka Postoupí Skotsko do osmifinále? Vsaďte si u MerkurXtipu

Aktuální tabulka třetích týmů na EURO 2024
1. Rakousko 1-0-1 3:2 3
2. Slovensko 1-0-1 2:2 3
3. Slovinsko 0-2-0 2:2 2
4. Albánie 0-1-1 3:4 1
5. Česko 0-1-1 2:3 1
6. Skotsko 0-1-1 2:6 1

Zaregistruj se online a vsaď si u MerkurXtip

Maďarsku nejspíš bude stačit dnešní výhra i při mizerném skóre, tři body jsou klíčem k postupu

Zatímco pro Skotsko ještě existuje šance na postup se dvěma body, byť pouze v řádu několika procent, Maďarsko má před dnešním utkáním jasno. Výhra, nebo nic, tak jsou rozdané karty.

Na posledním ME ve fotbale se Maďarsko do poslední chvíle pralo o postup ve skupině s Francií, Německem a Portugalskem. Letos ale stejnou houževnatost maďarská reprezentace dosud nenaznačila.

Po výbuchu se Švýcarskem (1:3) se Maďaři postavili proti domácím Němcům, s nimiž neprohráli žádný z poslední tří vzájemných zápasů. Na EURO 2024 sice měli Maďaři rovněž velmi kvalitní první poločas, navzdory řadě šancí ale prohrávali 0:1.

Když v 67. Gündogan upravil na 2:0, bylo evidentní, že maďarská série neporazitelnosti proti Německu je u konce. A spolu s tím se Maďarům narýsoval i jasný plán pro poslední utkání se Skotskem.

Pokud ale budou hráči jako Szoboszlai, Sallai, Varga a další podobně nebezpeční jako v první půli, určitě je v jejich možnostech přehrát Skoty, kteří jsou samozřejmě o poznání slabší než Němci.

Maďarsko dokáže hrát v útočné třetině ve velké rychlosti, což by mohlo na dnešního soupeře platit. Potřebuje ale zvýšit přesnost v zakončení, za 120 minut se mezi střelce zapsal jen Varga.

sipka Vyhraje dnes večer Maďarsko? Vsaďte si u MerkurXtipu

Sestavy na EURO 2024: základní 11 pro zápas Skotsko vs. Maďarsko

Skotsku i nadále chybí Porteous, který je v trestu po vyloučení v prvním zápase. Možnosti složení obrany limituje také zranění Kierana Tierneyho, u něhož není jisté, zda bude připraven nastoupit.

Maďarsko má naopak k dispozici kompletní soupisku a trenér Rossi může nasadit stejnou jedenáctku, která v první půli hrála dobrý fotbal proti Německu.

sipka Kompletní nominace obou týmů: Skotsko | Maďarsko

Skotsko vs. Maďarsko: základní sestavy
Tým Sestava
Skotsko Gunn - Ralston, Hendry, Hanley, McKenna, Robertson - McGinn, Gilmour, McGregor, McTominay - Adams
Maďarsko Gulácsi - Botka, Orbán, Dárdai - Bolla, Styles, Schäfer, Kerkez - Sallai, Varga, Szoboszlai
Vsaďte si na výsledek zápasu Skotsko - Maďarsko

Fotbal Skotsko vs. Maďarsko dnes na ME ve fotbale 2024: H2H, statistiky, výsledky a vzájemná bilance SCO - HUN

Fotbalové reprezentace Skotska a Maďarska spolu poprvé hrály už před druhou světovou válkou, přesto se ještě ani jednou nestřetly v soutěžním utkání. Z devíti přátelských zápasů má lepší historickou bilanci Maďarsko: 4 výhry, 2 remízy, 3 prohry.

Poslední vzájemný duel, jediný, kterého se zúčastnili hráči současné generace reprezentantů, skončil výhrou Skotska 1:0. Branku vstřelil Matthew Phillips krátce po výměně stran.

Vzájemná bilance Skotsko vs. Maďarsko
Výhry Skotska Remízy Výhry Maďarska
3 2 4
Vzájemná bilance Skotsko vs. Maďarsko na ME
Výhry Skotska Remízy Výhry Maďarska
0 0 0

Zápasy Skotsko vs. Maďarsko: výsledky

  • 07.12.1938: Skotsko vs. Maďarsko 3:1 (příprava)
  • 08.12.1954: Skotsko vs. Maďarsko 2:4 (příprava)
  • 29.05.1955: Maďarsko vs. Skotsko 3:1 (příprava)
  • 07.05.1958: Skotsko vs. Maďarsko 1:1 (příprava)
  • 05.06.1960: Maďarsko vs. Skotsko 3:3 (příprava)
  • 31.05.1980: Maďarsko vs. Skotsko 3:1 (příprava)
  • 09.09.1987: Skotsko vs. Maďarsko 2:0 (příprava)
  • 18.08.2004: Skotsko vs. Maďarsko 0:3 (příprava)
  • 27.03.2018: Maďarsko vs. Skotsko 0:1 (příprava)
  • EURO 2024: Skotsko vs. Maďarsko – vsaďte si ZDE

Skotsko vs. Maďarsko: týmové statistiky na EURO 2024

Prohlédněte si týmové statistiky obou celků z probíhajícího turnaje před jejich vzájemným střetnutím na ME ve fotbale 2024 v Německu.

Skotsko vs. Maďarsko: statistiky na EURO 2024
Skotsko Statistika Maďarsko
2:6 Skóre 1:5
McTominay (1) Nejlepší střelec Varga (1)
39,5 Držení míče (%) 42
3 Střely na branku 5
5 Rohové kopy 9
2 Žluté karty 3
4 Fauly 5
Kurzy na zápas ME 2024 Skotsko - Maďarsko najdete ZDE

Tip na výsledek: Skotsko vs. Maďarsko v základní skupině EURO 2024 (23. června)

Vzhledem k tomu, že Skotové i Maďaři potřebují hrát na vítězství, je jisté, že v každý moment utkání bude naděje jednoho týmu (či obou) viset na vlásku. Proto by mohl být zápas i hodně nervózní a s blížícím se koncem utkání i poměrně emotivní. Zkusíme sázku na to, že uvidíme minimálně pět žlutých karet.

TIP: Více než 4,5 žlutých karet sipka Vsaďte si u MerkurXtipu

Tip na Skotsko vs. Maďarsko na EURO 2024

  • Datum, čas a místo utkání: 23. 6. od 21:00, MHPArena (Stuttgart)

Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Skotsko vs. Maďarsko na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Poslední utkání základních skupin se hrají vždy souběžně tak, aby celky z jedné skupiny nastupovaly ve stejném čase. Kvůli tomuto souběhu tak Skotsko vs. Maďarsko neuvidíme na ČT sport, kde dostane přednost utkání Německo vs. Švýcarsko.

O živý přenos ale nepřijdete, můžete si pustit zápas na ČT2, případně v online live streamu platformy ČT sport Plus. Internetové vysílání lze přehrát na jakémkoli zařízení, stačí navštívit web České televize.

Během zápasu bude stát za to reagovat i na aktuální kurzy, zmíněná postupová matematika dává tomuto utkání zajímavý ráz. Sledujte live rozhraní MerkurXtip, kde najdete spoustu kurzů za jakéhokoli stavu.

Zápas Skotsko vs. Maďarsko na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: neděle 23. června od 21:00
  • Kde se hraje: ve Stuttgartu (MHPArena)
  • Kdo zvítězí: šance jsou poměrně vyrovnané (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT sport Plus

Využij bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři MerkurXtip

Bonus 50 free spinů zdarma a 200 Kč

Online sázková kancelář MerkurXtip nabízí 50 free spinů za dokončení registrace a bonus 200 Kč k prvnímu vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u MerkurXtip

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Cristiano Ronaldo je nejlepší střelec v historii ME ve fotbale

ME ve fotbale 2024: statistiky, góly, asistence, karty

Prohlédněte si nejzajímavější statistiky z mistrovství Evropy 2024 v Německu. Nechybí nejlepší střelci, nahrávači nebo čistá konta.

Antonín Barák se spoluhráči slaví gól do sítě Severní Makedonie

Česko na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

Česko ani poosmé v řadě nechybí na mistrovství Evropy. ⚽ Přečtěte si vše důležité o aktuálním ✔️ českém výběru.

Oficiální míč Eura 2024

Kde sledovat EURO 2024 živě? TV program i online livestream

Na Euru 2024 nás čeká celkem 51 zápasů. Přečtěte si, kde můžete utkání letošního mistrovství Evropy sledovat živě.