Nizozemsko vs. Turecko dnes live na EURO 2024

O posledním semifinalistovi letošního mistrovství Evropy se rozhodne v sobotu večer mezi Nizozemskem a Tureckem. Oranjes v minulém kole předvedli svůj zdaleka nejlepší výkon na turnaji a jsou naplněni sebevědomím. Turci pokračují ve sbírání kontroverzních momentů, ale také postupů. Kdo se dostane do boje o medaile?

Živý přenosKurzy
NizozemskoTurecko – Sestavy
Statistiky a H2HTip

Gakpo s Malenem řídili vítězství Nizozemska v osmifinále Foto: Profimedia

EURO 2024, čtvrtfinále: Nizozemsko vs. Turecko v TV dnes od 21:00

Nizozemsko ve skupině příliš nepřesvědčilo a postoupilo až ze třetího místa, v osmifinále se ale naplno rozjelo a snadno přejelo do té doby dobře hrající Rumuny. To Turecko mělo v minulém kole výrazně větší problémy, díky dvěma gólům stopera a neuvěřitelnému zákroku brankáře v nastavení přehrálo Rakušany. Jejich vzájemný souboj o poslední místenku v semifinále startuje v sobotu od 21:00 živě na ČT Sport či ČT Sport Plus.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Kurzy na Nizozemsko vs. Turecko (fotbal ME 2024, Berlín, čtvrtfinále)

Oranjes na šampionát přijeli v širším okruhu favoritů a stejná role se jim přisuzuje i v tuto chvíli. Ne snad že by předváděli nejoslnivější výkony, jejich forma ale zdánlivě roste a navíc jsou v papírově snazší části pavouka. Momentálně kurz na nizozemský titul na ME činí 7,50, což tuto zemi řadí na páté místo. Turecká účast ve čtvrtfinále se naopak tak úplně nečekala a ze zbylých osmi účastníků turnaje je přemožitel české reprezentace ze skupiny největším outsiderem.

sipka Přečtěte si vše důležité o evropském šampionátu 2024

Tomu odpovídají i kurzy na jejich vzájemný souboj ve čtvrtfinále, Nizozemci jsou poměrně značným favoritem. Dobrou zprávou pro nezaujaté diváky pak je to, že se čekají góly.

Utkání se odehraje na Olympiastadionu v Berlíně, kde se poté bude ještě konat i souboj o zlato. Nizozemci už zde svedli jeden souboj, a to ve skupině s Rakouskem, kterému podlehli 2:3. Turecko se v Berlíně představí poprvé, také v hlavním městě ale určitě bude mít početnou fanouškovskou podporu.

sipka EURO 2024 se hraje v 10 velkolepých arénách. Vše o nich si přečtěte ZDE

Hlavním rozhodčím duelu bude renomovaný Francouz Clément Turpin. Pro něj půjde o třetí vystoupení na turnaji, po zahajovacím zápase mezi Německem a Skotskem řídil ještě utkání Anglie proti Slovinsku.

Kurzy Betana na fotbal Nizozemsko - Turecko na EURO 2024:

  • 1/0/2: Nizozemsko 1,60 | remíza 4,05 | Turecko 5,60
  • Postup: Nizozemsko 1,30 | Turecko 3,55
  • 2,5 gólu: více 1,78 | méně 2,05
  • Střelci: Depay, Gakpo 2,40 | Güler, Tosun 4,50
  • Zlatá medaile: Nizozemsko 7,50 | Turecko 30,00
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Informace před zápasem Nizozemsko - Turecko
📅 Kdy: 6. 7. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Olympiastadion, Berlín
🏆 Soutěž: EURO 2024, čtvrtfinále
Rozhodčí: Clément Turpin, Francie
📺 Přímý přenos: ČT Sport, ČT Sport Plus
Kurzy Betana: 1,60 - 4,05 - 5,60
Vsaďte si na výsledek zápasu Nizozemsko - Turecko u Betana

Nizozemsko vystupňovalo formu a v osmifinále nadchlo

S Nizozemci je to zatím tak trochu jako na houpačce. Po velmi slušném výkonu v úvodním utkání na šampionátu proti Polsku přišly dvě výrazně slabší vystoupení. Bezbranková remíza s Francií a následně dokonce porážka od Rakouska odsoudily Oranjes až ke třetí příčce ve skupině D.

Měli ale docela kliku, situace v dalších částech hlavní fáze se totiž vyvinula tak, že se dostali do výrazně slabší části pavouka pro play off. Rumuni sice ve skupině předváděli dobrý fotbal, přesto měli být dle papírových předpokladů mezi největšími outsidery ve vyřazovacích bojích.

A to se i potvrdilo. Nizozemsko sice tak úplně nezachytilo počáteční minuty osmifinále, po nějaké čtvrthodině ale převzalo otěže zápasu a nekonec nenechalo nikoho na pochybách, kdo si zajistí místo mezi nejlepší osmičkou. A co je ještě důležitější, poprvé na turnaji vypadalo skutečně jako tým, který může pomýšlet na ty úplně nejvyšší mety.

Fungovalo prakticky vše. Ze středu hřiště hru Oranjes skvěle režíroval záložník AC Milán Reijnders, který by nebýt zranění de Jonga a Koopmeinerse možná ani nebyl v základní sestavě, v Německu ale ukazuje, že by se o něm mělo mluvit více. Také defenziva působila jistě a nepustila Rumuny do žádné vyložené příležitosti. No a směrem dopředu Nizozemci poprvé vypadalo jako dobře namazaný stroj.

Ten táhne především Cody Gakpo, jenž znovu potvrzuje, že velké turnaje mu náramně svědčí. Ve čtyřech zápasech dal tři góly a na jeden nahrál a dělí se o čelo tabulky střelců. Výborně se ale rozehrál i mladík Simons, ofenzivu neúnavně podporuje na pravé straně Dumfires. A vše rozhodl ve druhé půli znamenitý žolík Malen. Pokud budou mít Nizozemci takovou chuť do fotbalu, jakou předvedli minule, budou se jen těžko porážet.

sipka Přidá Gakpo další góly? Vsaďte si u Betana

Výsledky Nizozemska na EURO 2024:

  • 16.06.2024: Polsko vs. Nizozemsko 1:2 (Gakpo, Weghorst)
  • 21.06.2024: Nizozemsko vs. Francie 0:0
  • 25.06.2024: Nizozemsko vs. Rakousko 2:3 (Gakpo, Depay)
  • 02.07.2024: Rumunsko vs. Nizozemsko 0:3 (Gakpo, Malen 2)
Historická bilance obou týmů na mistrovství Evropy
Nizozemsko Statistika Turecko
11 Počet účastí 6
Vítěz (1988) Nejlepší výsledek Semifinále (2008)
Osmifinále Výsledek na ME 2020 Skupina
Edwin van der Sar (16) Nejvíce startů na ME Rüstu Recber (9)
Patrick Kluivert, Ruud van Nistelrooy (6)
Nejlepší střelec na ME Semih Sentürk (3)

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Turecko našlo dva nové hrdiny, o jednoho však okamžitě přišlo

Turci ve čtyřech zápasech posbírali už 18 žlutých karet, což je s velkým náskokem nejvyšší číslo ze všech účastníků. Vinou toho je hlavní trenér Montella už docela zvyklý na to, že co do základní sestavy musí pokaždé na nějakém místě improvizovat. Tentokrát to znovu padlo na střed zálohy, odkud pro čtvrtfinále vypadli Yüksek a Kökcü. Do hry se však alespoň vrací kapitán Calhanoglu, jenž by měl pomoci díru zaplnit.

Problémy s disciplínou zatím Turecko nestály úspěch, a tak je překvapivě už ve čtvrtfinále. Vděčí za to aktuálně především dvojici mužů. Tím prvním je stoper Demiral, jenž přidal ke svým dosavadním dvěma reprezentačním trefám v osmifinále další dvě a výraznou měrou tak přispěl k výhře nad Rakouskem 2:1.

Druhým pak byl brankář Mert Günok, jenž v poslední minutě nastavení vytáhl zákrok, o který se zapíše k těm nejlepším v celé historii fotbalu. Podle matematických modelů xG měla hlavička Baumgartnera hodnotu 0,94, což v překladu znamená, že turecký gólman měl pouze šestiprocentní šanci střelu chytit. Pro srovnání, pokutový kop má hodnotu "jen" 0,76 xG.

Turecko tak je mezi nejlepší osmičkou, i nadále ale pokračuje v komplikování si svého vlastního osudu. Dvougólový střelec Demiral totiž triumf slavil gestem, které symbolizuje extremistické turecké hnutí s názvem Šedí vlci. To se vyznačuje vírou v nadřazenost turecké rasy, a tak je považováno za fašistické. Podobné projevy se samozřejmě neslučují s hodnotami UEFA, ta tedy okamžitě zasáhla a Demirala potrestala stopkou na dva zápasy. Kromě čtvrtfinále tak stoper Atalanty přijde i o případné semifinále.

Zrovna pozice stopera přitom není místem, kde by měl kouč Montella na výběr nejvíce možností. Už před turnajem mu pro zdravotní problémy z týmu vypadli Kabak, Söyüncü i Özkacar. Šampionát po boku zkušeného Bardakciho zahájil Akaydin a právě on se zřejmě vrátí do základní sestavy. Další problém už si ale Turecko na této pozici dovolit nemůže.

sipka Kdo se tentokrát stane hrdinou Turků? Vyberte si svého střelce u Betana ZDE

Výsledky Turecka na EURO 2024:

  • 18.06.2024: Turecko vs. Gruzie 3:1 (Muldur, Güler, Aktürkoglu)
  • 22.06.2024: Turecko vs. Portugalsko 0:3
  • 26.06.2024: Česko vs. Turecko 1:2 (Calhanoglu, Tosun)
  • 02.07.2024: Rakousko vs. Turecko 1:2 (Demiral 2)

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Nizozemsko vs. Turecko

Nizozemský trenér Koeman může být po osmifinálovém výkonu plně spokojen, a tak nemá důvod se sestavou příliš hýbat. Jediný otazník tak visí zřejmě nad postem pravého křídla, kde překvapivě nastoupil Bergwijn, už o poločase byl ale nahrazen Malenem, jenž dal po pauze dva góly.

To Turci mají pořádné starosti. Žluté karty ze hry vyřadily záložníky Kökcüa a Yükseka, disciplinární trest si pak musí odpykat osmifinálový dvougólový hrdina Demiral. obrou zprávou pro kouče Montellu je tak alespoň fakt, že zpět je po jednozápasové absenci kapitán Calhanoglu.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: NizozemskoTurecko

Nizozemsko vs. Turecko: základní sestavy
Tým Sestava
Nizozemsko Verbruggen - Dumfries, de Vrij, van Dijk, Aké - Schouten, Simons, Reijnders - Bergwijn, Gakpo, Depay
Turecko Gunok - Muldur, Ayhan, Akaydin, Bardakci, Kadioglu - Yilmaz, Özcan, Calhanoglu, Yildiz - Güler
Vsaďte si na výsledek zápasu Nizozemsko - Turecko

Fotbal Nizozemsko vs. Turecko dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance NED - TUR

Nizozemsko se s Tureckem dosud utkalo čtrnáctkrát, sobotní souboj ale bude vůbec prvním v rámci jakéhokoliv finálového turnaje. Všechny předešlé duely byly buď v kvalifikaci, nebo šlo o přátelské zápasy. O trochu lepší bilanci mají Oranjes, kteří vyhráli šestkrát, Turci zatím čtyřikrát. Naposledy se oba týmy proti sobě postavily v kvalifikaci o postup na MS 2022, zvítězil vždy domácí výběr.

Vzájemná bilance Nizozemsko vs. Turecko
Výhry Nizozemska Remízy Výhry Turecka
6 4 4
Vzájemná bilance Nizozemsko vs. Turecko na ME
Výhry Nizozemska Remízy Výhry Turecka
0 0 0

Na evropském šampionátu se obě reprezentace potkávají vůbec poprvé.

Zápasy Nizozemsko vs. Turecko na ME ve fotbale: výsledky

Nizozemsko vs. Turecko před vzájemným zápasem: statistiky

Statistiky obou týmů jsou v dosavadním průběhu poměrně vyrovnané. Vybočuje snad jen počet žlutých karet, kterých Turci získali ve čtyřech zápasech už nevídaných 18. Nizozemci spáchali rovněž 40 faulů, karetních trestů ale zaznamenali o 14 méně. Na vině je samozřejmě především souboj Turecka s českou reprezentací, v němž bylo uděleno rekordních 20 žlutých.

Nizozemsko vs. Turecko: statistiky na EURO 2024
Nizozemsko Statistika Turecko
7:4 Skóre 7:6
Gakpo (3) Nejlepší střelec Demiral (2)
55 Držení míče (%) 50,3
16 Střely na branku 19
27 Rohové kopy 25
4 Žluté karty 18
40 Fauly 40
Kurzy na zápas ME 2024 Nizozemsko - Turecko najdete ZDE

EURO 2024: Nizozemsko vs. Turecko ve čtvrtfinále, tip na výsledek

Vzájemné zápasy Nizozemska s Tureckem v posledních letech přinášejí góly. Ve dvou posledních duelech v roce 2021 padlo dohromady 13 branek (6:1 a 2:4). Tentokrát jde samozřejmě ještě o mnohem více a ve čtvrtfinále mistrovství Evropy by mohla větší roli sehrát i taktika. Ofenzivní nastavení obou výběrů je ale konstantou, která by mohla převládnout i tentokrát.

TIP: Oba týmy dají gól a padne více než 2,5 branek  sipka Vsadit u Betana

Oba týmy umí střílet góly

  • Datum, čas a místo zápasu: 6. 7. ve 21:00, Olympiastadion (Berlín)
  • Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Nizozemsko vs. Turecko na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

    Práva na vysílání mistrovství Evropy 2024 ve fotbale má v České republice výhradně Česká televize. Ta nabídne všech 51 zápasů v přímém přenosu jak v televizi, tak na internetu. Drtivou většinu utkání najdete na stanici ČT Sport, jen v posledním kole skupin při souběžně hraných duelech bude vždy jedno utkání k dostání na kanále ČT2. Kompletní program pak bude k dispozici na internetové platformě ČT Sport Plus. Všechny tyto varianty jsou bezplatné.

    sipka Televizní program celého šampionátu najdete ZDE

    Sledování atraktivních soubojů o titul pro mistra Evropy si můžete zpříjemnit výběrem z celé řady zajímavých sázkových příležitostí. Betano nabízí širokou nabídku tipů jak před výkopem zápasu, tak i LIVE v jeho průběhu.

    Zápas Nizozemsko vs. Turecko na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: sobota 6. července od 21:00
  • Kde se hraje: v Berlíně (Olympiastadion)
  • Kdo zvítězí: Nizozemsko je favoritem (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT Sport Plus
  • Připomeňte si neuvěřitelný zákrok Günoka ze závěru osmifinále.

    Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

    Zaregistruj se online a sleduj streamy živě na Betano TV

    BETANO – získej zdarma 350 Kč za registraci

    Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 350 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

    KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

    Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

    Memphis Depay a Virgil van Dijk během přípravy s Islandem

    Nizozemsko na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

    Na EURO 2024 se chystá i fotbalová ⚽ velmoc z Nizozemska. Přečtěte si vše důležité ✔️ o aktuálním výběru Oranje.

    Turci namíchali zajímavou směs zkušenosti s dravým mládím

    Turecko na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

    Turecko na posledním mistrovství Evropy zcela propadlo a skončilo poslední. Letos se o něm tolik nemluví, to mu by ale mohlo vyhovovat.

    Cristiano Ronaldo je nejlepší střelec v historii ME ve fotbale

    ME ve fotbale 2024: statistiky, góly, asistence, karty

    Prohlédněte si nejzajímavější statistiky z mistrovství Evropy 2024 v Německu. Nechybí nejlepší střelci, nahrávači nebo čistá konta.