Nizozemsko vs. Anglie dnes live na EURO 2024

Ve finále už čeká Španělsko. Jeho soupeř vzejde ze středečního duelu mezi Nizozemskem a Anglií. Oranjes mají za sebou velký obrat proti Turecku, Albion se mezi nejlepší čtyřku dostal až přes penaltový rozstřel. Kdo se dostane až do boje o zlato?

Živý přenosKurzy
NizozemskoAnglie – Sestavy
Statistiky a H2HTip

Pickford byl hrdinou Anglie, rozhodující penaltu pak proměnil TAA Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Oliver Kaelke/DeFodi Images

EURO 2024, semifinále: Nizozemsko vs. Anglie v TV dnes od 21:00

Anglie i nadále svým projevem tak trochu nudí celý fotbalový svět, přesto už se prokousala až do semifinále a může snít o svém premiérovém evropském zlatu. Dělí ji od něj už jen dva zápasy, oba ale budou nesmírně náročné. V tom prvním se utká se silným Nizozemskem. Sledujte předposlední utkání letošního mistrovství Evropy ve středu od 21:00 živě na ČT Sport či ČT Sport Plus.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Kurzy na Nizozemsko vs. Anglie (fotbal ME 2024, Dortmund, semifinále)

Ve středu se ve druhém semifinále bude hrát o pozici mírného outsidera pro finálový souboj. Už po předchozím kole totiž bylo zřejmé, že úvodní dvojice je složena z aktuálně papírově silnějších reprezentací Španělska a Francie, což potvrzovaly i kurzy. Na titul Anglie si lze momentálně u hlavního partnera šampionátu Betana vsadit v kurzu 3,85, na Nizozemsko je vypsáno dokonce 5,50.

sipka Přečtěte si vše důležité o evropském šampionátu 2024

Tomuto rozložení sil odpovídají i kurzy na jejich vzájemný zápas. Albion je mírným favoritem, nic jednoduchého ho ale určitě nečeká. Jak je v poslední době u Angličanů zvykem, mnoho gólů se neočekává.

Zajímavá je tentokrát i postava rozhodčího. Tím bude Němec Felix Zwayer, jenž má určitou minulost s anglickým reprezentantem Judem Bellinghamem. Ten se před třemi lety ohradil proti nominaci německého arbitra pro důležité zápasy, což odůvodnil zapojením Zwayera do úplatkářské aféry. Ten byl v roce 2006 potrestán distancem na šest měsíců za přijetí 300 eur od kolegy Hoyzera, jenž měl žádat ovlivnění utkání druhé Bundesligy. Zwayer ale jakékoliv neregulérní jednání odmítá a od roku 2012 je na listině sudích FIFA.

sipka EURO 2024 se hraje v 10 velkolepých arénách. Vše o nich si přečtěte ZDE

Kurzy Betana na fotbal Nizozemsko - Anglie na EURO 2024:

  • 1/0/2: Nizozemsko 3,20 | remíza 2,77 | Anglie 2,65
  • Postup: Nizozemsko 2,05 | Anglie 1,78
  • 2,5 gólu: více 2,55 | méně 1,52
  • Střelci: Depay, Gakpo 4,00 | Kane 2,70
  • Zlatá medaile: Nizozemsko 5,50 | Anglie 3,85
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Informace před zápasem Nizozemsko - Anglie
📅 Kdy: 10. 7. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Signal Iduna Park, Dortmund
🏆 Soutěž: EURO 2024, semifinále
Rozhodčí: Felix Zwayer, Německo
📺 Přímý přenos: ČT Sport, ČT Sport Plus
Kurzy Betana: 3,20 - 2,77 - 2,65
Vsaďte si na výsledek zápasu Nizozemsko - Anglie u Betana

Nizozemsko zvládlo krizi a po obratu vyřadilo rozjeté Turky

Dlouho to vypadalo na čtvrtfinálový konec. Sebevědomé Turecko se na turnaji až na jednu výjimku ve skupinové fázi proti Portugalsku prezentovalo skvělými výkony a nejinak tomu bylo i v sobotu. Od začátku přehrávalo i Nizozemce a obraz hry se nezměnil ani po úvodní brance stopera Akaydina v první půli.

Změnu přineslo až poločasové střídání, když trenér Koeman poslal na hřiště klasickou devítku, osvědčeného žolíka Weghorsta. Ten konečně začal způsobovat turecké defenzivě problémy v osobních soubojích a přestože tentokrát sám neskóroval, měl velký podíl na tom, co se nakonec v Berlíně událo.

Po dohrávané standardní situaci posadil Depay míč na hlavu de Vrijovi, jenž ukončil nizozemské trápení. A tým nakopl celý tým kolem sebe, což vyústilo i ve druhou trefu už o šest minut později, kterou si v souboji s Gakpem dali Turci sami.

Nedá se říci, že by v tu chvíli bylo rozhodnuto, soupeř si do konce zápasu vypracoval ještě pár opravdu dobrých příležitostí, proti nim ale zakročil buď gólman Verbruggen, nebo jeden z obětavých obránců.

Oranjes se tak mohou těšit na své šesté evropské semifinále. Z dosavadních pěti účastí mezi nejlepší čtyřkou ale pohříchu dále prošli jen jednou, a to při svém vízězném tažení v roce 1988. Těšit je však může fakt, že tehdy to bylo rovněž na Euru hraném v Německu.

sipka Dojde Nizozemsko podruhé až ke zlatu? Vsaďte si u Betana

Výsledky Nizozemska na EURO 2024:

  • 16.06.2024: Polsko vs. Nizozemsko 1:2 (Gakpo, Weghorst)
  • 21.06.2024: Nizozemsko vs. Francie 0:0
  • 25.06.2024: Nizozemsko vs. Rakousko 2:3 (Gakpo, Depay)
  • 02.07.2024: Rumunsko vs. Nizozemsko 0:3 (Gakpo, Malen 2)
  • 06.07.2024: Nizozemsko vs. Turecko 2:1 (de Vrij, vlastní)
Historická bilance obou týmů na mistrovství Evropy
Nizozemsko Statistika Anglie
11 Počet účastí 11
Vítěz (1988) Nejlepší výsledek 2. místo (2020)
Osmifinále Výsledek na ME 2020 2. místo
Edwin van der Sar (16) Nejvíce startů na ME Harry Kane (16)
Patrick Kluivert, Ruud van Nistelrooy (6) Nejlepší střelec na ME Alan Shearer (7)

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Anglie znovu nenadchla, může děkovat Pickfordovi a lahvi

Angličané i nadále pokračují v dosti úsporném režimu. Něco pořádného směrem dopředu začali předvádět až od 75. minuty. Proč zrovna od té doby? To totiž Pickford inkasoval a trenér Southgate okamžitě reagoval. Na hřiště šli Palmer s Ezem a ke svému debutu na turnaji také Shaw, kteří všichni znamenali posílení ofenzivy.

Kromě personálních změn se ale především upravilo celkové smýšlení mužstva. To ztratilo zábrany, začalo útočit a kýžený efekt na sebe nenechal dlouho čekat, vyrovnáno bylo už za pět minut. Jaká škoda, že s takovou intenzitou a odvahou Anglie nehraje neustále!

V prodloužení už se zase nic moc nedělo, a tak se šlo až do penaltového rozstřelu. Tradiční strašák celé Anglie se ale tentokrát ukázal jako velká síla. Pickford i díky precizní předzápasové přípravě a instrukcím na své lahvi s vodou lapil hned úvodní kop Akanjiho, naopak všech pět exekutorů v dresu Albionu si poradilo precizně a bylo vymalováno.

Může jít o důležitý moment hlavně z psychologického hlediska. Angličané vylepšili svou historickou bilanci z penaltových rozstřelů na čtyři vítězství a sedm porážek. Stále jde o nízkou úspěšnost, zajímavé ale je, že Nizozemci jsou na tom ještě hůře se skóre 2:6.

Svou sílu ukázal především stále mladý křídelník Arsenalu Bukayo Saka. Ten byl na mistrovství Evropy před třemi lety nešťastným hrdinou, když neproměnil rozhodující penaltu ve finále. Po ní se stal terčem nechutných rasistických urážek. Ze situace se ale oklepal a kromě vyrovnávací trefy v normální hrací době se odvážil i k exekuci pokutového kopu, kterou zvládl na jedničku.

sipka Dojde zápas znovu až do penalt? I na to si lze vsadit u Betana

Výsledky Anglie na EURO 2024:

  • 16.06.2024: Srbsko vs. Anglie 0:1 (Bellingham)
  • 20.06.2024: Dánsko vs. Anglie 1:1 (Kane)
  • 25.06.2024: Anglie vs. Slovinsko 0:0
  • 30.06.2024: Anglie vs. Slovensko 2:1 pp (Bellingham, Kane)
  • 06.07.2024: Anglie vs. Švýcarsko 2:1 pen (Saka)

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Nizozemsko vs. Anglie

Nizozemsko je i nadále kompletní, za celý průběh turnaje ještě nemuselo řešit ani jednu absenci. Po další výhře se navíc nedají očekávat žádné velké změny.

Anglie je rovněž v plném počtu, což je oproti čtvrtfinálovému utkání rozdíl. Do sestavy by se tak měl po karetním trestu vrátit stoper Guéhi. Na levé straně se z lavičky minule poprvé na turnaji objevil po zranění Shaw a je možné, že nahradí v základu Trippiera.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: NizozemskoAnglie

Nizozemsko vs. Anglie: základní sestavy
Tým Sestava
Nizozemsko Verbruggen - Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké - Schouten, Simons, Reijnders - Malen, Depay, Gakpo
Anglie Pickford - Walker, Stones, Guéhi - Saka, Mainoo, Rice, Trippier - Bellingham, Foden - Kane
Vsaďte si na výsledek zápasu Nizozemsko - Anglie

Fotbal Nizozemsko vs. Anglie dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance NED - ENG

Národní týmy Oranjes a Albionu ve fotbalové historii změřily síly dvaadvacetkrát. Vzájemná bilance je velice vyrovnaná, o jediné vítězství lépe je na tom Nizozemsko. Poslední setkání je však už více než pět let staré.

Vzájemná bilance Nizozemsko vs. Anglie
Výhry Nizozemska Remízy Výhry Anglie
7 9 6
Vzájemná bilance Nizozemsko vs. Anglie na ME
Výhry Nizozemska Remízy Výhry Anglie
1 0 1

Na evropském šampionátu se obě reprezentace dosud utkaly dvakrát. V roce 1988 bylo úspěšnější Nizozemsko, které díky hattricku van Bastena zvítězilo 3:1 a vykročilo tak za pozdějším titulem. O osm let později Albion soupeři oplatil porážku, až na vrchol na domácí půdě ale dokráčet nedokázal.

Zápasy Nizozemsko vs. Anglie na ME ve fotbale: výsledky

  • EURO 1988 (skupina): Anglie vs. Nizozemsko 1:3 (Robson - van Basten 3)
  • EURO 1996 (skupina): Anglie vs. Nizozemsko 4:1 (Shearer 2, Sherringham 2 - Kluivert)
  • EURO 2024 (semifinále): Nizozemsko vs. Anglie – vsaďte si ZDE

Nizozemsko vs. Anglie před vzájemným zápasem: statistiky

Prohlédněte si statistiky obou týmů v dosavadním průběhu mistrovství Evropy 2024. Anglie více drží míč, jinak se ale zajímavější věci dějí v zápasech Nizozemska.

Nizozemsko vs. Anglie: statistiky na EURO 2024
Nizozemsko Statistika Anglie
9:5 Skóre 5:3
Gakpo (3) Nejlepší střelec Bellingham, Kane (2)
55,2 Držení míče (%) 58,6
20 Střely na branku 15
30 Rohové kopy 22
8 Žluté karty 8
55 Fauly 44
Kurzy na zápas ME 2024 Nizozemsko - Anglie najdete ZDE

EURO 2024: Nizozemsko vs. Anglie v semifinále, tip na výsledek

S výjimkou o něco divočejšího utkání ve skupině proti Dánsku hrála Anglie ve všech ostatních případech pořádně ofenzivně dietní zápasy. Proti Srbsku byly k vidění v součtu jen čtyři střely na branku, proti Slovinsku rovněž, proti Slovensku dokonce jen tři a naposledy proti Švýcarsku taktéž, pokud tedy bereme v potaz normální hrací dobu.

Žádná velká kanonáda se nedá očekávat ani tentokrát proti Oranjes. Těm sice defenzivní hra není příliš vlastní, Angličané ale jsou schopni svůj styl vnutit každému soupeři.

TIP: Méně než 6,5 střel na branku  sipka Vsadit u Betana

Anglické zápasy letos opravdu nebaví

  • Datum, čas a místo zápasu: 10. 7. ve 21:00, Signal Iduna Park (Dortmund)
  • Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Nizozemsko vs. Anglie na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

    Práva na vysílání mistrovství Evropy 2024 ve fotbale má v České republice výhradně Česká televize. Ta nabídne všech 51 zápasů v přímém přenosu jak v televizi, tak na internetu. Drtivou většinu utkání najdete na stanici ČT Sport, jen v posledním kole skupin při souběžně hraných duelech bude vždy jedno utkání k dostání na kanále ČT2. Kompletní program pak bude k dispozici na internetové platformě ČT Sport Plus. Všechny tyto varianty jsou bezplatné.

    sipka Televizní program celého šampionátu najdete ZDE

    Sledování atraktivních soubojů o titul pro mistra Evropy si můžete zpříjemnit výběrem z celé řady zajímavých sázkových příležitostí. Betano nabízí širokou nabídku tipů jak před výkopem zápasu, tak i LIVE v jeho průběhu.

    Zápas Nizozemsko vs. Anglie na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: středa 10. července od 21:00
  • Kde se hraje: v Dortmundu (Signal Iduna Park)
  • Kdo zvítězí: Anglie je mírným favoritem (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT Sport Plus
  • Připomeňte si penaltový rozstřel mezi Anglií a Švýcarskem tak trochu jinak. 

    Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

    Zaregistruj se online a sleduj streamy živě na Betano TV

    BETANO – získej zdarma 350 Kč za registraci

    Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 350 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

    KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

    Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

    Memphis Depay a Virgil van Dijk během přípravy s Islandem

    Nizozemsko na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

    Na EURO 2024 se chystá i fotbalová ⚽ velmoc z Nizozemska. Přečtěte si vše důležité ✔️ o aktuálním výběru Oranje.

    Harry Kane ani po přesunu do Německa neztratil nic ze svého střeleckého umu

    Anglie na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

    Hrdý Albion odjel na EURO v roli největšího favorita na celkové vítězství. Dočká se letos kýženého premiérové evropského titulu?

    Cristiano Ronaldo je nejlepší střelec v historii ME ve fotbale

    ME ve fotbale 2024: statistiky, góly, asistence, karty

    Prohlédněte si nejzajímavější statistiky z mistrovství Evropy 2024 v Německu. Nechybí nejlepší střelci, nahrávači nebo čistá konta.