Dánsko vs. Anglie dnes live na EURO 2024

Angličané v prvním kole základní části nepřesvědčili, účel ale splnili a mají na svém kontě důležité tři body. To je o dva více než Dánsko, které na úvod přišlo o vedení a jen remizovalo se Slovinskem. Nyní se oba favorité skupiny C postaví proti sobě.

Živý přenosKurzy
DánskoAnglie – Sestavy
Statistiky a H2HTip

Bellingham rozhodl o úvodní výhře Anglie Foto: Profimedia

EURO 2024, skupina C, 2. kolo: Dánsko vs. Anglie v TV dnes od 18:00

Albion sklidil notnou dávku kritiky za svůj výkon proti Srbsku. Počítají se ale především výsledky a ten se dostavil podle očekávání. To Dánové proti outsiderovi skupiny ze Slovinska dva body ztratili, a tak si nevytvořili zrovna ideální pozici do dalšího pokračování šampionátu. Nejočekávanější utkání skupiny C na ME mezi Angií a Dánskem sledujte ve čtvrtek od 18:00 živě na ČT Sport či ČT Sport Plus.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Kurzy na Dánsko vs. Anglie (fotbal ME 2024, Frankfurt, základní skupina C)

Anglie vstupovala do mistrovství Evropy jako největší favorit na zlaté medaile. Po prvním kole přepustila tuto pozici Francii, sama je ale stále druhá a na trofej si určitě dělá zálusk. Co se týče situace ve skupině C, Dánové byli před startem turnaje pasováni do role druhého nejsilnějšího mužstva. Na postup se mu stále věří, už ale o něco méně než Srbsku.

sipka Přečtěte si vše důležité o evropském šampionátu 2024

Oba týmy se potkaly i na minulém Euru, tam to ale bylo až v semifinále. Vyrovnaný zápas tehdy rozhodla sporná penalta v prodloužení, po níž Anglie rozhodla o svém postupu. Ve finále ale pak nakonec právě na penalty padla a kýženého premiérového titulu se znovu nedočkala. Větší šance se Albionu před vzájemným duelem dávají i tentokrát.

Dějištěm utkání bude fotbalová aréna ve Frankfurtu, kde je doma tamní Eintracht. Pro Waldstadion půjde o druhý souboj v rámci ME, v pondělí se zde zrodilo dosud největší překvapení, když Slováci zaskočili Belgii.

sipka EURO 2024 se odehraje v 10 velkolepých arénách. Vše o nich si přečtěte ZDE

Pískat bude portugalský sudí Artur Soares Dias. Ten se v Německu představí už podruhé, řídil už utkání skupiny D mezi Polskem a Nizozemskem.  V něm udělil jedinou žlutou kartu.

Kurzy Betana na fotbal Dánsko - Anglie na EURO 2024:

Informace před zápasem Dánsko - Anglie
📅 Kdy: 20. 6. 2024 od 18:00
🌍 Kde: Waldstadion, Frankfurt
🏆 Soutěž: EURO 2024, skupina C, 2. kolo
Rozhodčí: Artur Soares Dias, Portugalsko
📺 Přímý přenos: ČT Sport, ČT Sport Plus
Kurzy Betana: 5,70 - 3,55 - 1,70
Vsaďte si na výsledek zápasu Dánsko - Anglie u Betana

Dánsko se předvedlo jen poločas a zbytečně ztratilo

Všechno to probíhalo tak snově. Christian Eriksen během prvního poločasu řídil hru celého Dánska a svůj návrat na scénu jménem mistrovství Evropy oslavil i gólem po šikovném přiťuknutí od Winda. Seveřané na trávníku dominovali a nevypadalo to, že by je Slovinci mohli ohrozit.

Jenže do druhého poločasu jako by vstoupily úplně jiné týmy. Slovinci po přestávce zabrali a hru minimálně vyrovnali, po většinu druhého dějství byli dokonce jasně lepší. Výsledkem byl tak zcela zasloužený vyrovnávací gól soupeře, který situaci ve skupině docela výrazně komplikuje.

Dánský trenér Hjulmand měl mezi prvním a druhým vystoupení na mistrovství Evropy o čem přemýšlet. Hlavně na levé straně hrající Kristiansen se neukázal v ideálním světle a nedá se vyloučit varianta, že tentokrát na postu wingbacka dostane přednost zkušenější Mæhle.

Další otazník byl nad defenzivou, kde proti rychlonohým Slovincům pohybově tak úplně nestačil stoper Vertsegaard. Protivník ale spoléhal na protiútoky, po nichž pak díky dobře rychlostně vybaveným fotbalistům dělal Dánsku problémy. Proti Anglii se ale dá očekávat spíše opačný scénář, tedy že Anglie bude mít míč více na svých kopačkách. V takovém případě by urostlý obránce mohl být podstatně platnější.

sipka Oplatí Dánsko Anglii bolestivkou porážku z ME 2020? Vsaďte si u Betana

Výsledky Dánska na EURO 2024:

  • 16.06.2024: Slovinsko vs. Dánsko 1:1 (Eriksen)
Historická bilance obou týmů na mistrovství Evropy
Dánsko Statistika Anglie
9 Počet účastí 11
1. místo (1992) Nejlepší výsledek 2. místo (2020)
Semifinále Výsledek na ME 2020 2. místo
Peter Schmeichel (13) Nejvíce startů na ME Harry Kane, Gary Neville (11)
Frank Arnesen, Kasper Dolberg, Henrik Larsen, Brian Laudrup, Jon Dahl Tomasson (3) Nejlepší střelec na ME Alan Shearer (7)

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Anglie se překvapivě natrápila, tři body ale získala

V případě Albionu byla situace vlastně tak trochu opačná. Vše začalo skvěle, když se už ve třinácté minutě zahajovacího duelu trefil po tečovaném centru Saky hlavou Bellingham. Kdo by si pomyslel, že první gól favorita uklidní a ve zbytku zápasu nebude mít větší problém, spletl se.

Anglie nehrála vůbec dobře, jako by jí chyběla potřebna šťáva. Podceňovaní Srbové byli dokonce po značné části utkání lepším týmem a do poslední chvíle bojovali alespoň o bod. Výborně hrál záložník Bellingham, jenž ke gólu přidal i pořádnou nadstavbu. Jinak by se ale pozitivní hodnocení rozdávalo jen těžko.

Nároční angličtí fanoušci sice tři body vzali, na týmu Garetha Southgatea ale jinak nenechali nit suchou. Nejvíce se řešil výkon Fodena. Nejlepší hráč uplynulé sezony Premier League nastoupil na pro něj nezvyklém postu levého křídla, který mu tak úplně nesedí. Najde mu kouč vhodnější roli, nebo se rozhodně pro změnu v sestavě?

Druhým nejdiskutovanějším jménem pak bylo to Trenta Alexander-Arnolda. Ten dostal příležitost po boku Rice ve středu zálohy, především při hře bez míče ale ukázal, že mu chybí potřebné návyky. TAA byl několikrát přištižen mimo ideální pozici, čímž nabízel soupeři nebezpečný okénka. Dostane šanci i v dalším utkání, nebo Southgate vsadí tentokrát na klasického středopolaře?

sipka Kdo se tentokrát prosadí za Anglii? Kurzy Betana ZDE

Výsledky Anglie na EURO 2024:

  • 16.06.2024: Srbsko vs. Anglie 0:1 (Bellingham)

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Dánsko vs. Anglie

Oba týmy zůstávají ve stejném rozpoložení jako před úvodními duely ve skupiny. Dánové jsou kompletní, jedinou reálnou změnou tak může být post levého krajního obránce, kde úplně nepřesvědčil Kristiansen.

Albion stále čeká na uzdravení Shawa, který by ještě proti Dánsku neměl být připraven. V zemi se řešily především slabé výkony Fodena a Alexander-Arnolda, v jejichž případě fanoušci volají po nahrazení.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: DánskoAnglie

Dánsko vs. Anglie: základní sestavy
Tým Sestava
Dánsko Schmeichel - Andersen, Christensen, Vestergaard - Maehle, Hjulmand, Højbjerg, Kristiansen - Eriksen - Wind, Højlund
Anglie Pickford - Walker, Stones, Guehi, Trippier - Alexander-Arnold, Rice - Saka, Bellingham, Foden - Kane
Vsaďte si na výsledek zápasu Dánsko - Anglie

Fotbal Dánsko vs. Anglie dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance DEN - ENG

Poslední vzájemné setkání obou reprezentací už bylo v článku výše zmíněno, přišlo v semifinále a Anglie se nakonec radovala po prodloužení. V normální hrací době ale utkání skončilo remízou, takže je takto vyhodnoceni i pro účely tabulky s bilancí.

Jediný další duel mezi Dánskem a Anglií na mistrovství Evropy přišel v roce 1992, kde zápas skončil bez branek. Dánové tehdy nakonec šokovali svět a dokráčeli si až pro titul. Celkově je na tom ale o něco lépe Anglie, která vyhrála 13 ze 22 soubojů.

Vzájemná bilance Dánsko vs. Anglie
Výhry Dánska Remízy Výhry Anglie
4 5 13
Vzájemná bilance Dánsko vs. Anglie na ME
Výhry Dánska Remízy Výhry Anglie
0 2 0

Zápasy Dánsko vs. Anglie na ME ve fotbale: výsledky

  • EURO 1992: Dánsko vs. Anglie 0:0
  • EURO 2020: Dánsko vs. Anglie 1:2 po prodloužení
  • EURO 2024: Dánsko vs. Anglie – vsaďte si ZDE

Dánsko vs. Anglie před vzájemným zápasem: statistiky

Statistiky Albionu z dosavadního průběhu turnaje jsou velice chudé, proti Srbsku totiž předvedl směrem dopředu hodně úsporný výkon. To Dánové ztratili body, byli ale daleko aktivnější v ofenzivě, což je vidět i na číslech.

Dánsko vs. Anglie: statistiky na EURO 2024
Dánsko Statistika Anglie
1:1 Skóre 1:0
Eriksen (1) Nejlepší střelec Bellingham (1)
62 Držení míče (%) 53
4 Střely na branku 3
9 Rohové kopy 1
1 Žluté karty 0
9 Fauly 8
Kurzy na zápas ME 2024 Dánsko - Anglie najdete ZDE

EURO 2024: Dánsko vs. Anglie ve skupině C, tip na výsledek

Úvodní zápas Anglie byl na jakékoliv ofenzivní akce pořádně chudý, oba týmy v součtu vyslaly jen jedenáct střel. Podobná nuda nás ale ve čtvrtek snad nečeká a na hřišti by se mělo dít více věcí. To by nahrávalo i tipu na to, že Dánové alespoň devětkrát vystřelí. Po počáteční ztrátě by potřebovali přidat další body...

TIP: Dánsko bude mít alespoň 9 střel  sipka Vsadit u Betana

Dánové nejsou žádnými nazdárky a měli by Anglii potrápit

  • Datum, čas a místo zápasu: 20. 6. v 18:00, Waldstadion (Frankfurt)
  • Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Dánsko vs. Anglie na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

    Práva na vysílání mistrovství Evropy 2024 ve fotbale má v České republice výhradně Česká televize. Ta nabídne všech 51 zápasů v přímém přenosu jak v televizi, tak na internetu. Drtivou většinu utkání najdete na stanici ČT Sport, jen v posledním kole skupin při souběžně hraných duelech bude vždy jedno utkání k dostání na kanále ČT2. Kompletní program pak bude k dispozici na internetové platformě ČT Sport Plus. Všechny tyto varianty jsou bezplatné.

    sipka Televizní program celého šampionátu najdete ZDE

    Sledování atraktivních soubojů o titul pro mistra Evropy si můžete zpříjemnit výběrem z celé řady zajímavých sázkových příležitostí. Betano nabízí širokou nabídku tipů jak před výkopem zápasu, tak i LIVE v jeho průběhu.

    Zápas Dánsko vs. Anglie na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: čtvrtek 20. června od 18:00
  • Kde se hraje: ve Frankfurtu (Waldstadion)
  • Kdo zvítězí: Anglie je jasným favoritem (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT Sport Plus
  • Připomeňte si zahajovací duel šampionátu a vysokou výhru Německa.

    Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

    Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

    BETANO - získej zdarma 1 000 Kč za registraci

    Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 1 000 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

    KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

    Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.