Chorvatsko vs. Albánie dnes live na EURO 2024

Na Euru 2024 už se rozjíždí 2. kolo základních skupin. Otvírák obstará souboj mezi Chorvatskem a Albánií. Obě země své úvodní duely v nabité skupině B prohrály, nyní tak potřebují rázně zareagovat. Přečtěte si vše důležité před tímto duelem.

VÝSLEDEK: Chorvati nezvládli ani druhé utkání skupiny B a s Albánií pouze remizovali 2:2. Outsiderovi zajistil v 95. minutě bod střídající Gjasula.

Živý přenosKurzy
ChorvatskoAlbánie – Sestavy
Statistiky a H2HTip

Joško Gvardiol během utkání se Španělskem Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Bagu Blanco / PRESSINPHOTO

EURO 2024, skupina B, 2. kolo: Chorvatsko vs. Albánie v TV dnes od 15:00

Hned po losu byla skupina B považována za skupinu smrti. A Chorvatsko i Albánie se v prvním zápase přesvědčily, že to bude opravdu pořádná fuška. Zatímco Chorvaté vyhořeli se Španělskem (0:3), tak Albánci neudrželi vedení proti Itálii (1:2). Vzájemný souboj ve 2. kole je tak pro obě země velice důležitý. Kdo ho zvládne lépe, můžete sledovat ve středu od 15:00 na ČT sport.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u BetX

Kurzy na Chorvatsko vs. Albánie (fotbal ME 2024, Hamburk, základní skupina B)

Ani jeden ze středečních soupeřů neodstartoval do skupiny B dobře. I přes tři inkasované góly v prvním utkání ale zůstává favoritem Chorvatsko. Na jeho výhru si můžete vsadit v kurzu 1,46. Pokud věříte v překvapení v podobě vítězství Albánie, je pro vás připraven kurz 7,40. U remízy najdete hodnotu 4,50.

sipka Přečtěte si vše důležité o mistrovství Evropy 2024

Každý z duelů skupiny B se uskuteční na jiném stadionu. Pokud jde o utkání Chorvatska s Albánií, tak to se odehraje v Hamburku. Do tohoto města mimo jiné zamíří také česká reprezentace. Tu tady čekají souboje s Gruzií (22. 6.) a Tureckem (26. 6.).

sipka EURO 2024 se odehraje na 10 stadionech. Více si o nich přečtěte ZDE

Zápas dostal na starost rozhodčí François Letexier. Ten si v klubové sezoně 2023/24 zapískal třeba utkání Superpoháru UEFA. Během ročníku pak pětkrát řídil střetnutí Ligy mistrů.

Kurzy BetX na fotbal Chorvatsko - Albánie na EURO 2024:

Informace před zápasem Chorvatsko - Albánie
📅 Kdy: 19. 6. 2024 od 15:00
🌍 Kde: Volksparkstadion, Hamburk
🏆 Soutěž: EURO 2024, skupina B, 2. kolo
Rozhodčí: François Letexier, Francie
📺 Přímý přenos: ČT sport, ČT sport Plus
Kurzy BetX: 1,46 - 4,50 - 7,40
Vsaďte si na výsledek zápasu Chorvatsko - Albánie u BetX

Chorvatsko na úvod tvrdě narazilo a okamžitě se dostalo do problémů

Zápas Španělska s Chorvatskem měl být na Euru 2024 jednou z ozdob 1. kola skupin. Sice se bylo na co koukat, zároveň ale bylo do poločasu hotovo. Španělé v první půli třikrát udeřili. Po přestávce pak už gól nepadl a Chorvaté tak na úvod museli skousnout porážku 0:3.

Ne snad, že by Vatreni neměli své šance. V klíčových momentech ale v zakončení selhali. Po první i druhé brance Španělska odpověděli pokaždé rychlou akcí, snížit ale nedokázali. A to ani v závěru poločasu, kdy na balon Joška Gvardiola nedosáhl na zadní tyči Ante Budimir.

Ještě do pauzy přišel trest v podobě třetí branky Španělska. Při všech třech inkasovaných gólech se přitom musela červenat chorvatská obrana. Nejprve nezachytila náběh Álvara Moraty, pak dala příliš prostoru Fabiánu Ruizovi a nakonec po rohu nechala úplně volného Daniho Carvajala.

Nepovedené odpoledne chorvatského týmu ještě ve druhé půli dovršila neproměněná penalta. Když se poté Bruno Petković trefil alespoň z dorážky, pískalo se předčasné vběhnutí do vápna Ivana Perišiće. Chorvatský tisk si následně v pozápasovém hodnocení začal žádat změny.

sipka Prosadí se Petković proti Albánii? Vsaďte si u BetX

Reportér Elvir Islamović spekuloval o posazení Marina Pongračiće a Marcela Brozoviće. Server Večernji list zase našel na prohře pozitivum v podobě toho, že kouč Zlatko Dalić může nyní udělat potřebné rošády. Vybírat by podle všeho mohl z téměř kompletního kádru. Z preventivních důvodů s týmem netrénoval jen Nikola Vlašić.

Výsledky Chorvatska na EURO 2024:

  • 15.06.2024: Španělsko vs. Chorvatsko 3:0
Historická bilance obou týmů na mistrovství Evropy
Chorvatsko Statistika Albánie
6 Počet účastí 1
Čtvrtfinále (1996, 2008) Nejlepší výsledek Skupina (2016)
Osmifinále Výsledek na ME 2020 Nekvalifikovala se
Luka Modrić (14) Nejvíce startů na ME Elseid Hysaj (4)
Ivan Perišić (4) Nejlepší střelec na ME Nedim Bajrami, Armando Sadiku (1)

Zaregistruj se online a vsaď si u BetX

Albánie dala nejrychlejší gól v historii Eura, poté ale vedení proti obhájci ztratila

Jen 23 sekund trvalo, než se Albánie na letošním mistrovství Evropy poprvé střelecky prosadila. Trefa Nedima Bajramiho, který potrestal Italy za špatně vyřešené autové vhazování, se dokonce do dějin zapsala jako nejrychlejší branka v historii evropských šampionátů.

Albánci se ale poté v Dortmundu stáhli do hlubokého obranného bloku a tempo udávala Itálie. Radost outsiderovi moc dlouho nevydržela. Obhájci prvenství z roku 2021 skóre otočili a už v 16. minutě vedli 2:1.

Na obrazu hry se toho příliš nezměnilo, což dokládá i 34% držení míče Albánie. Menší číslo zapsalo v 1. kole jen Skotsko. Ve druhé půli se jinak na hřiště dostal i českým fanouškům dobře známý Qazim Laci z pražské Sparty.

A země s dvojhlavou orlicí na vlajce nakonec mohla i srovnat. V poslední minutě vyslal Kristjan Asllani krásný balon na střídajícího Reye Manaje. Toho ale vychytal italský kapitán Gianluigi Donnarumma.

sipka Skóruje Manaj proti Chorvatsku? I na to si lze vsadit

Právě Manaj může být jedním z hráčů, kteří proti Chorvatsku dostanou šanci od začátku. Ze základu by tak mohl případně vyšoupnout Armanda Broju. Jinak musel trenér Sylvinho řešit i jednu zdravotní komplikaci. Jasir Asani si poranil kotník a jeho start v duelu s Chorvatskem je ohrožen.

Výsledky Albánie na EURO 2024:

  • 15.06.2024: Itálie vs. Albánie 2:1 (Bajrami)

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Chorvatsko vs. Albánie

Ani jeden z koučů nebyl před Eurem 2024 donucen ve své nominaci škrtat nějaké zraněné hráče. Určité šrámy se pak ale mohou nabalovat v průběhu turnaje.

Výše v článku jsme zmínili, že minimálně část týmové přípravy na středeční duel vynechali Chorvat Nikola Vlašić a Albánec Jasir Asani.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: ChorvatskoAlbánie

Chorvatsko vs. Albánie: základní sestavy
Tým Sestava
Chorvatsko Livaković - Juranović, Šutalo, Gvardiol, Perišić - Modrić, Brozović, Kovačić - Majer, Petković, Kramarić
Albánie Strakosha - Hysaj, Ajeti, Djimsiti, Mitaj - Asllani, Laci, Ramadani - Asani, Manaj, Bajrami
Vsaďte si na výsledek zápasu Chorvatsko - Albánie

Fotbal Chorvatsko vs. Albánie dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance CRO - ALB

Pokud jde o vzájemnou bilanci obou mužstev, tak žádná dosud neexistuje. Středeční utkání na Euru 2024 bude prvním duelem Chorvatska a Albánie.

Vzájemná bilance Chorvatsko vs. Albánie
Výhry Chorvatska Remízy Výhry Albánie
0 0 0

Chorvatsko vs. Albánie před vzájemným zápasem: statistiky

Níže najdete vybrané statistiky z úvodního zápasu obou celků na letošním mistrovství Evropy. Chorvatsko se na úvod turnaje střetlo se Španělskem (0:3), Albánie zase s Itálií (1:2).

Chorvatsko vs. Albánie: statistiky na EURO 2024
Chorvatsko Statistika Albánie
0:3 Skóre 1:2
Nejlepší střelec Bajrami (1)
54 Držení míče (%) 34
5 Střely na branku 2
0 Rohové kopy 3
0 Žluté karty 2
13 Fauly 7
Kurzy na zápas ME 2024 Chorvatsko - Albánie najdete ZDE

EURO 2024: Chorvatsko vs. Albánie ve skupině B, tip na výsledek

Proti Španělsku se sice Chorvaté střelecky neprosadili, určitě je ale v jejich silách, aby to vyšlo proti Albánii. Skvělý závěr sezony prožil například Andrej Kramarić.

Na druhou stranu by ale Chorvatsko mohlo samo inkasovat. V prvním utkání mělo v obraně velké mezery. Těch by Albánie třeba díky rychlým brejkům mohla využít. Musí ale být aktivnější než v úvodním duelu s Itálií.

TIP: Oba týmy dají gól  sipka Vsadit u BetX

Vsaďte si u BetX

  • Datum, čas a místo zápasu: 19. 6. v 15:00, Volksparkstadion (Hamburk)

Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Chorvatsko vs. Albánie na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Práva na vysílání Eura 2024 má na českém území Česká televize. Ta nabídne všech 51 zápasů v přímém přenosu jak v televizi, tak na internetu.

Naprostou většinu utkání najdete na stanici ČT sport, jen v posledním kole skupin při souběžně hraných duelech poběží vždy jedno střetnutí na kanále ČT2. Kompletní vysílání mistrovství Evropy můžete sledovat na internetové platformě ČT sport Plus. Všechny tyto možnosti jsou bezplatné.

sipka Televizní program Eura 2024 najdete ZDE

Sledování letošního evropského šampionátu si můžete zpestřit výběrem z celé řady sázkových příležitostí. U BetX najdete širokou nabídku kurzů jak před výkopem, tak i LIVE v průběhu utkání.

Zápas Chorvatsko vs. Albánie na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: středa 19. června od 15:00
  • Kde se hraje: v Hamburku (Volksparkstadion)
  • Kdo zvítězí: favoritem je Chorvatsko (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT sport Plus

Albánie proti Itálii přepsala historii, když dala nejrychlejší gól v historii Eura. Podívejte se na video, které přibližuje tento zápas skupiny B.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři BetX

Využij vstupní bonus až do výše 50 000 Kč

Online sázková kancelář BetX nabízí bonus k prvnímu vkladu až do výše 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u BetX

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Španělé slaví gól proti Severnímu Irsku

Španělsko na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

Od Španělska se tradičně čeká, že na mistrovství Evropy ⚽ dojde daleko. Přečtěte si ☝️ představení aktuálního španělského výběru.

Italský národní tým před přípravným zápasem s Bosnou a Hercegovinou

Itálie na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

Italové obhajují v Německu titul, nejdříve si ovšem musí poradit ve skupině smrti. Přečtěte si bližší informace o národním týmu.

Francouzské i německé dresy patří k těm povedenějším na letošním ME

EURO 2024: dresy všech týmů pro mistrovství Evropy

Ke každé velké fotbalové akci neodmyslitelně patří i speciální dresy každé reprezentace. V čem budou hrát všechny týmy na letošním ME?