Anglie vs. Slovensko dnes live na EURO 2024

Anglie zatím na evropském šampionátu vůbec nepřesvědčila, přesto ale dokázala vyhrát svou skupinu a vzhledem k dalším okolnostem se navíc dostala do výrazně snazší části pavouka. Na úvod play off Albion čeká Slovensko, které nakonec postoupilo ze třetí pozice, větší problémy ale nemělo.

Živý přenosKurzy
AnglieSlovensko – Sestavy
Statistiky a H2HTip

Southgate musí odpovědět celé řadě kritiků Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Anke Waelischmiller/SVEN SIMON

EURO 2024, osmifinále: Anglie vs. Slovensko v TV dnes od 18:00

Anglie dala za tři zápasy jen dva góly a herně zatím vůbec nepotvrzuje přisuzovanou roli největšího adepta na zlato. Přesto skupinou prošla bez významnějších potíží a nyní může začít ukazovat svou prvotřídní kvalitu. O překvapení se v osmifinále bude pokoušet Slovensko, které už svůj hlavní cíl splnilo. Třetí osmifinále mistrovství Evropy 2024 startuje v neděli od 18:00 živě na ČT Sport či ČT Sport Plus.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Kurzy na Anglie vs. Slovensko (fotbal ME 2024, Gelsenkirchen, osmifinále)

Už před začátkem celého turnaje byla Anglie považována za největšího favorita na celkový triumf, na čemž se i přes matné výkony ve skupině stále nic nezměnilo. I v přestávce mezi hlavní částí a play off je na Albion vypsán nejnižší kurz ze všech účastníků. Je to dáno i částí pavouka, do které se dostal, vyhne se totiž dalším gigantům Španělsku, Německu, Portugalsku i Francii.

sipka Přečtěte si vše důležité o evropském šampionátu 2024

Slovensko bylo pasováno do role týmu bojujícího o postup ze třetí příčky, což se přesně vyplnilo. Už méně se ale čekalo, že ve vyrovnané skupině dělil naše východní sousedy jediný gól od prvního, ale zároveň i posledního místa a tedy konce na šampionátu.

Nyní na sebe oba týmy narazí v osmifinále. To se odehraje v Gelsenkirchenu, slovenské fanoušky tak čeká pořádně daleké cestování. Kdo se ale rozhodně vyrazit až do Vestfálska, uvidí krásný, moderní stánek pro 50 tisíc diváků. Pro něj se tímto duelem letošní ME uzavře. Mírnou výhodu budou mít Angličané, kteří ve Veltins Areně už hráli proti Srbsku.

sipka EURO 2024 se hraje v 10 velkolepých arénách. Vše o nich si přečtěte ZDE

Zbývá ještě doplnit jméno hlavního rozhodčího. S tím mají pro změnu zkušenost Slováci, které Halil Umut Meler pískal při úspěšném souboji s Belgií. Celkově půjde pro tureckého arbitra o třetí duel na turnaji.

Kurzy Betana na fotbal Anglie - Slovensko na EURO 2024:

  • 1/0/2: Anglie 1,42 | remíza 4,00 | Slovensko 10,00
  • Postup: Anglie 1,18 | Slovensko 5,00
  • 2,5 gólu: více 2,15 | méně 1,72
  • Střelci: Kane 2,00 | Boženík, Strelec 6,60
  • Zlatá medaile: Anglie 5,00 | Slovensko 250,00
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Informace před zápasem Anglie - Slovensko
📅 Kdy: 30. 6. 2024 od 18:00
🌍 Kde: Veltins Arena, Gelsenkirchen
🏆 Soutěž: EURO 2024, osmifinále
Rozhodčí: Halil Umut Meler, Turecko
📺 Přímý přenos: ČT Sport, ČT Sport Plus
Kurzy Betana: 1,42 - 4,00 - 10,00
Vsaďte si na výsledek zápasu Anglie - Slovensko u Betana

Anglie se skupinou protrápila, mluví se o změnách

Největší favorit na titul dal v hlavní fázi šampionátu jen dva góly. V papírově poměrně snadné skupině s Dánskem, Srbskem a Slovinskem se to tak úplně nečekalo, ještě více alarmující je ale zřejmě předváděná hra týmu. Anglie zatím ani v jednom zápase nepřesvědčila, ba co víc, proti ani jednomu ze soupeřů si nedokázala vytvořit výraznější převahu.

Přesto si Albion pohlídal první místo a směrem k postupu do osmifinále to nikdy neměl nahnuté. A často bývá zvykem, že nejlepší týmy skupinové fáze končí v turnaji brzy, zatímco pomaleji se rozbíhající favorité vystupňují svou formu na tu nejvhodnější dobu. Říká se, že vyřazovací část je v podstatě novým začátkem a vše, co se stalo do té doby, ztrácí na hodnotě.

Ovšem úplně shodit ze stolu anglické trápení nejde. V mužstvu to zatím opravdu příliš nefunguje, největší hvězdy vypadají rozladěné a trenér Southgate vlastně ještě ani nenašel ideální složení své základní jedenáctky. Útočný čtyřlístek s Kanem, Fodenem, Bellinghamem a Sakou není schopen využít svých hlavních předností, útočník Bayernu je často na hrotu utopený a když už se stáhne pro míč hlouběji, chybí mu pak hráči v náběhu. Všichni čtyři zmínění totiž preferují balóny do nohy.

I proto se v Anglii nahlas hovoří o možnosti zapojení Anthonyho Gordona. Ten zatím na turnaji dostal jen dvě minuty, je ale příkladem tahového fotbalisty, jenž je neustále v náběhu. Potenciální změně nahrává i odpojení od týmu v podání Fodena, jemuž se narodil další potomek. K mužstvu se vrátí, není ale jisté, jestli stihne osmifinále.

To ale nejsou jediné důvody ke kritice náročných fanoušků Albionu. Z formy je i defenzivní záložník Rice, místo vedlě nej pak zatím nikdo neuzmul pro sebe. Slibně se po vystřídání proti Slovinsku jevil mladík Mainoo a právě on by mohl mít do základu nyní nejblíže. A pak je tu otázka levého obránce. Trippier má při hře přes nohu jasně viditelné limity, klasický bek Shaw se ale sotva vrátil do plného tréninku.

sipka Ukončí Albion trápení a dojde si až pro vytoužené zlato? Vsaďte si u Betana

Výsledky Anglie na EURO 2024:

  • 16.06.2024: Srbsko vs. Anglie 0:1 (Bellingham)
  • 20.06.2024: Dánsko vs. Anglie 1:1 (Kane)
  • 25.06.2024: Anglie vs. Slovinsko 0:0
Historická bilance obou týmů na mistrovství Evropy
Anglie Statistika Slovensko
11 Počet účastí 2
2. místo (2020) Nejlepší výsledek Osmifinále (2016)
2. místo Výsledek na ME 2020 Skupina
Harry Kane (14) Nejvíce startů na ME Juraj Kucka, Peter Pekarík (10)
Alan Shearer (7) Nejlepší střelec na ME Ivan Schranz, Ondrej Duda (2)

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Slovensko nakonec mělo i štěstí, cíl ale splnilo

Když Slováci na úvod letošního mistrovství Evropy zaskočili celý starý kontinent a postarali se o jedno z největších překvapení posledních let výhrou nad Belgií, čekal se asi hladší průběh skupiny. Jenže reakce už tak slavná nebyla, přišla prohra s Ukrajinou a situace v "éčku" se pořádně zamotala.

Před posledním kolem měly všechny čtyři reprezentační výběry tři body a vše tak bylo zcela otevřené. Slovensko mělo výhodu v tom, že mu v utkání s Rumunskem jistě stačila i remíza, to samé navíc platilo i o soupeři. Jak to tak v podobných momentech bývá, body se nakonec opravdu dělily a oči pro pláč tak i přes zisk velmi slušných čtyř bodů zbyly Ukrajincům.

Na druhou stranu je třeba poznamenat, že minimálně z velké části zápasu nešlo o žádnou taktickou vyčkávanou a hru na 0:0, která by prospěla všem. Oba týmy se tlačily dopředu a šly za vítězstvím, až v závěru přeci jen trochu převládla v hlavách všech zúčastněných opatrnost a snaha neudělat zásadní chybu. Remíza 1:1 odsunula Slováky kvůli vyrovnanému skóre na třetí pozici, nikomu to ale příliš nevadilo.

Výběr italského trenéra Calzony tak splnil to, pro co si do Německa přijel, tedy postup do osmifinále. Nyní už nemá co ztratit a může se tak pokusit využít zatím velmi matné formy favorizovaných Angličanů.

Měla by u toho být v podstatě totožná jedenáctka, která zatím odehrála celou základní skupinu. Ve třech zápasech došlo k jediné změně, když do třetího kola naskočil na hrot Strelec místo Boženíka. Ani jeden z útočníků na turnaju dosud neskóroval, a tak se nedá hovořit o tom, že by si někdo místo v základu vysloužil. Jinak ale nemá Calzona důvod nad čímkoliv spekulovat, nikdo z hráčů nezklamal, naopak například Lobotka nebo Schranz patřili k nejzajímavějším postavám skupinové fáze.

sipka Trefí se znovu dvougólový Schranz? Vyberte si svého střelce u Betana

Výsledky Slovenska na EURO 2024:

  • 17.06.2024: Belgie vs. Slovensko 0:1 (Schranz)
  • 21.06.2024: Slovensko vs. Ukrajina 1:2 (Schranz)
  • 26.06.2024: Slovensko vs. Rumunsko 1:1 (Duda)

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Anglie vs. Slovensko

Ani jeden z trenérů nemusí řešit žádné karetní tresty. Slováci tak vůbec nemají důvod cokoliv měnit. To anglický kouč Southgate je po skupině pod palbou kritiky novinářů i fanoušků, a tak je možné, že svoji sestavou trochu zamíchá. Komplikací je i odjezd Fodena k narození potomka, po němž nebylo ještě v den utkání jisté, zda bude připraven nastoupit.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: AnglieSlovensko

Anglie vs. Slovensko: základní sestavy
Tým Sestava
Anglie Pickford - Walker, Stones, Guéhi, Trippier - Mainoo, Rice - Saka, Bellingham, Foden - Kane
Slovensko Dúbravka - Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Schranz, Strelec, Haraslín
Vsaďte si na výsledek zápasu Anglie - Slovensko

Fotbal Anglie vs. Slovensko dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance ENG - SVK

Slovensko ve své samostatné historii Anglii ještě nikdy nedokázalo porazit. Mělo na to dosud jen šest pokusů, zvládlo ale pouze jednou remizovat, zbylých pět utkání pro něj skončilo porážkou. Naposledy se ale oba mančafty střetly už před sedmi lety v kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2018. Albion tehdy dvakrát zvítězil o gól.

Vzájemná bilance Anglie vs. Slovensko
Výhry Anglie Remízy Výhry Slovenska
5 1 0
Vzájemná bilance Anglie vs. Slovensko na ME
Výhry Anglie Remízy Výhry Slovenska
0 1 0

Na evropském šampionátu se obě reprezentace utkaly jen jednou. Bylo to v roce 2016 ve Francii, kde se rozešly v základní skupině smírně 0:0.

Zápasy Anglie vs. Slovensko na ME ve fotbale: výsledky

  • EURO 2016: Anglie vs. Slovensko 0:0
  • EURO 2024: Anglie vs. Slovensko – vsaďte si ZDE

Anglie vs. Slovensko před vzájemným zápasem: statistiky

Statistiky po základních skupinách vypovídají o tom, že Angličané drželi míč...a to je vlastně všechno. Jejich zápasy nebavily, protože se v nich zkrátka příliš mnoho nedělo, a to ani na jedné straně hřiště. To Slováci sehráli pro oko nezaujatého diváka zajímavější duely. Zajímavé je i to, že zatím obdrželi jen dvě žluté karty, což z nich činí nejslušnější tým šampionátu.

Anglie vs. Slovensko: statistiky na EURO 2024
Anglie Statistika Slovensko
2:1 Skóre 3:3
Bellingham, Kane (1) Nejlepší střelec Schranz (2)
59,7 Držení míče (%) 51
10 Střely na branku 13
9 Rohové kopy 16
4 Žluté karty 2
24 Fauly 30
Kurzy na zápas ME 2024 Anglie - Slovensko najdete ZDE

EURO 2024: Anglie vs. Slovensko v osmifinále, tip na výsledek

Pohled na statistiky výše ukazuje kromě jiného i velice zajímavý poměr rohových kopů. Slováci jich kopali na turnaji už 16 oproti pouhým devíti anglickým. Vzájemný zápas, ještě navíc v osmifinále, kde už půjde o hodně, může samozřejmě přinést jiný obrázek. Na druhou stranu pokud by Anglie podle očekávání vedla, budou se muset více dopředu tlačit Slováci. Zajímavý kurz jsme našli na tip, že Slováci s přičtením dvou rohů na tuto statistiku vyhrají.

TIP: Slovensko prohraje na rohy maximálně o jeden  sipka Vsadit u Betana

Slováci měli zatím na turnaji mnohem více rohů

  • Datum, čas a místo zápasu: 30. 6. v 18:00, Veltins Arena (Gelsenkirchen)
  • Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Anglie vs. Slovensko na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

    Práva na vysílání mistrovství Evropy 2024 ve fotbale má v České republice výhradně Česká televize. Ta nabídne všech 51 zápasů v přímém přenosu jak v televizi, tak na internetu. Drtivou většinu utkání najdete na stanici ČT Sport, jen v posledním kole skupin při souběžně hraných duelech bude vždy jedno utkání k dostání na kanále ČT2. Kompletní program pak bude k dispozici na internetové platformě ČT Sport Plus. Všechny tyto varianty jsou bezplatné.

    sipka Televizní program celého šampionátu najdete ZDE

    Sledování atraktivních soubojů o titul pro mistra Evropy si můžete zpříjemnit výběrem z celé řady zajímavých sázkových příležitostí. Betano nabízí širokou nabídku tipů jak před výkopem zápasu, tak i LIVE v jeho průběhu.

    Zápas Anglie vs. Slovensko na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: neděle 30. června od 18:00
  • Kde se hraje: v Gelsenkirchenu (Veltins Arena)
  • Kdo zvítězí: Anglie je jasným favoritem (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT Sport Plus
  • Měl by v utkání nastoupit mladík Mainoo? Poslechněte si diskuzi Sky Sports.

    Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

    Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

    BETANO - získej zdarma 1 000 Kč za registraci

    Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 1 000 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

    KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

    Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

    Harry Kane ani po přesunu do Německa neztratil nic ze svého střeleckého umu

    Anglie na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

    Hrdý Albion odjel na EURO v roli největšího favorita na celkové vítězství. Dočká se letos kýženého premiérové evropského titulu?

    Slovensko se na EURO 2024 pokusí podruhé v historii postoupit do osmifinále ME ve fotbale

    Slovensko na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

    Slovensko potřetí v řadě postoupilo na EURO. Naposledy vypadlo ve skupině, letos má má sice kvalitní, ale zároveň hratelné soupeře.

    Cristiano Ronaldo je nejlepší střelec v historii ME ve fotbale

    ME ve fotbale 2024: statistiky, góly, asistence, karty

    Prohlédněte si nejzajímavější statistiky z mistrovství Evropy 2024 v Německu. Nechybí nejlepší střelci, nahrávači nebo čistá konta.