Česko vs. Ukrajina dnes live v Lize národů UEFA

Okamžitá náprava. To je jediná šance české reprezentace, jak si po ostudné blamáži v Gruzii udobřit fotbalovou veřejnost. Dobrou zprávou je, že další zápas přichází velmi brzy, a tak si národní tým spravit chuť už v úterý. To se představí v Edenu proti výběru Ukrajiny v souboji dvou poražených týmů z prvního kola.

Živý přenosKurzy
ČeskoUkrajina – Tip

Češi se musí revanšovat za blamáž v Gruzii Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Artur Stabulnieks

Liga národů UEFA, Liga B, skupina 1, 2. kolo: Česko vs. Ukrajina v TV dnes od 20:45

Liga národů uběhne velice rychle, v šesti hracích dnech není příliš prostoru na více zaváhání. Češi i Ukrajinci už to své první mají za sebou, když oba týmy v úvodním kole prohrály, a tak musí v tom druhém zabrat, pokud chtějí bojovat o postup do Ligy A a lepší výchozí pozici do kvalifikace o MS. Sledujte, jak se české reprezentaci podaří napravit reputaci proti Ukrajině, přímý přenos odvysílá v úterý od 20:45 ČT sport.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Ligu národů UEFA

Vsaď si na průběh zápasu ZDE

Kurzy na Česko vs. Ukrajina (Liga národů UEFA, Liga B, skupina 1)

Jak rychle se může vše změnit, zvláště pak pokud jde o tak krátkou akci, jakou je hlavní fáze Ligy národů. Stačil jeden zápas a papírové předpoklady o vývoji skupiny 1 Ligy B jsou celé postaveny na hlavu. Oba favorité totiž na úvod prohráli. Přesto mají stále šanci na první místo, postup a jistotu minimálně baráže pro MS 2026 všechny čtyři mančafty.

sipka Přečtěte si vše důležité o Lize národů UEFA

Podle bookmakerů je nyní největším adeptem na všechny tyty výhody Albánie. Mužstva Gruzie, Česka a Ukrajiny jsou pak v tomto pořadí seřazeny velmi blízko sebe kolem kurzu 4,00.

Kvality Čechů a Ukrajinců jsou tak velice vyrovnané, o výsledku jejich vzájemného souboje by tak mohla rozhodnout i výhoda domácího prostředí. Ta připadá naší reprezentaci, hrát se bude na stadionu Slavie v pražském Edenu.

Kurzy Tipsportu na fotbal Česko - Ukrajina na EURO 2024:

  • 1/0/2: Česko 2,33 | remíza 3,36 | Ukrajina 3,31
  • 2,5 gólu: více 2,02 | méně 1,87
  • 3,5 karet: více 1,53 | méně 2,35
  • 8,5 rohu: více 1,84 | méně 1,86
  • Střelci: Schick 2,80 | Yaremchuk 3,40
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Informace před zápasem Česko - Ukrajina
📅 Kdy: 10. 9. 2024 od 20:45
🌍 Kde: Fortuna Arena, Praha
🏆 Soutěž: Liga národů UEFA, Liga B, skupina 1, 2. kolo
Rozhodčí: John Beaton, Skotsko
📺 Přímý přenos: ČT sport, ČT sport Plus
Kurzy Tipsportu: 2,33 - 3,36 - 3,31
Vsaďte si na výsledek zápasu Česko - Ukrajina u Tipsportu

Češi začali ostudou, ale kde najít okamžité zlepšení?

Měl to být jakýsi nový začátek. Český tým po neúspěšném mistrovství Evropy započal svou cestu novým cyklem, který by měl vyvrcholit návratem na největší světovou fotbalovou scénu v podobě MS 2006. Právě k této akci ostatně mělo směřovat celé působení Ivana Haška u národního mužstva, jak sám už po svém příchodu avizoval.

Pokud by mělo být úvodní vystoupení Česka v začínajícím ročníku Ligy národů nějakým indikátorem našich šancí, na mistrovství světa bychom mohli okamžitě zapomenout. Vystoupení v Gruzii patřilo k těm vůbec nejhorším v historii samostatné české reprezentace, prohra 1:4 byla logickým vyústěním dění na hřišti, a to ještě jediný gól vstřelil střídající Kalvach ve chvíli, kdy už se zápas dohrával.

Což o to, samotná porážka by se na půdě stále se zlepšující Gruzie dala skousnout, alarmující byl ale především způsob. Po ještě relativně slušném vstupu do utkání ze strany českého týmu v první desetiminutovce už pak bylo na trávníku jen jedno mužstvo, které chtělo bojovat za svůj národní dres. Češi působili odevzdaně, nesourodě, jalově. Místo nového startu se dá hovořit spíše o absolutním dnu.

Své pochybení si po skončení zápasu evidentně uvědomovali i samotní hráči, kteří se krátce po konečném hvizdu zavřeli v šatně a slovo si údajně vzala zkušená dvojice Souček – Coufal, která měla ke zbytku týmu důrazný proslov, jak že by měli hráči bojovat za národní znak.

Proti Ukrajině tak musí přijít zlepšení, otázka ale je odkud. Většina hráčů je buď z formy, nebo dokonce ve svém klubu vůbec nehraje. Nejhůře na tom v Gruzii byla dvojice stoperů Krejčí a Zima, do základu by se tak mohl posunout Vitík. Jisté je, že další sparťanský obránce Ryneš ke svým premiérovým 26 minutám nyní další nepřidá, pro zranění se totiž od týmu odpojil. Přijdou rozsáhlejší změny?

sipka Napraví si Češi reputaci a porazí Ukrajinu? Vsaďte si u Tipsportu

Liga národů UEFA, Liga B, skupina 1
Tým Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
Gruzie 1 1 0 0 4:1 3
Albánie 1 1 0 0 2:1 3
Ukrajina 1 0 0 1 1:2 0
Česko 1 0 0 1 1:4 0

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Ukrajina začala rovněž porážkou, alespoň si ale zvykla na Prahu

Z letního zklamání se možná stále ještě oklepává také Ukrajina, která na evropský šampionát jela s vysokými ambicemi, mnozí o ní mluvili jako o jednom z černých koní celého turnaje. Jenže ve vyrovnané skupině nakonec ani čtyři body nestačily na postup, kvůli zápornému skóre po vysoké porážce od Rumunska z toho bylo dokonce až poslední místo.

Neúspěch na vrcholné akci ale nepřinesl v podstatě žádné změny. Na lavičce reprezentace zůstal Rebrov a mnoho nových jmen se neobjevilo ani v první nominaci začínajícího cyklu. Z velkých postav chybí jen Mudryk s Dovbykem, oba ale měli původně na sraz přijet a vypadli až kvůli zranění. Vůbec jediným nováčkem na soupisce je záložník Kabaev, který si v pátek ve svých 29 letech odbyl svou premiéru v seniorské reprezentaci.

Vítězná nebyla, Ukrajina totiž prohrála s Albánií 1:2. Dala přitom první gól, když se krátce po přestávce prosadil pravý obránce Konoplya. Jenže vedení vydrželo jen pět minut a za dalších dvanáct už to bylo celé naopak. Závěrečná půlhodina se pak nesla ve znamení územní převahy, ta ale nevyústila v žádné brankové příležitosti.

Což je vlastně aktuálně asi největší problém týmu, i přes časté držení míče se mu nedaří pravidelně dostávat k ohrožení soupeřovy svatyně. I bez zmíněných Mudryka s Dovbykem přitom Ukrajinci mají ve svém středu celou řadu fantastických ofenzivních fotbalistů, kteří mají individuální i kombinační kvalitu do sytosti. V posledních měsících to ale celé tak nějak nefunguje.

sipka Zlepší Ukrajina ofenzivu a prosadí se proti Česku? Kurzy Tipsportu ZDE

Na vině samozřejmě může být i lidská stránka věci, Ukrajinci kvůli pokračující válečné situaci v zemi nemohou mít čistou mysl. Ostatně od začátku ruské invaze ani jednou nemohli hrát doma, proti Albánii sice v pátek byli bráni jako domácí mužstvo, hrálo se ale na sparťanské Letné. Pokud by ukrajinští fotbalisté na celé věci mohli najít alespoň střípek pozitiva, mohla by to být alespoň možnost setrvání v Praze mezi oběma duely.

Liga národů UEFA: Česko vs. Ukrajina ve skupině 1 Ligy B, tip na výsledek

Podle bookmakerů jsou Češi favoritem utkání, to ale byli už i v Gruzii. Také v pátek jsme na tomto místě upozorňovali na to, že stejný názor nesdílíme, platí to i pro úterní souboj s Ukrajinou. Ta sice rovněž nezaživá nejlepší období, přesto ale disponuje větší fotbalovou kvalitou. Myslíme si, že Češi se po páteční ostudě tak úplně nerehabilitují a nevyhrají ani tentokrát.

TIP: Výsledek bez remízy – Ukrajina  sipka Vsadit u Tipsportu

Češi budou po výprasku v Gruzii pořádně opaření

  • Datum, čas a místo zápasu: 10. 9. ve 20:45, Fortuna Arena (Praha)

Kde sledovat Ligu národů UEFA živě: fotbal Česko vs. Ukrajina v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Práva na vysílání zápasů všech utkání české reprezentace vlastní Česká televize, a to jak v televizi, tak na internetu. Nejinak tomu bude také ve druhém utkání národního týmu v aktuálním ročníku Ligy národů proti Ukrajině, naladit si tak můžete buď kanál ČT Sport, nebo internetovou platformu ČT Sport Plus. Obě tyto možnosti jsou bezplatné.

Při sledování Ligy národů můžete také vybírat z bohaté nabídky sázkových příležitostí. U Tipsportu najdete mnoho kurzů jak před výkopem, tak i LIVE v průběhu střetnutí.

Zápas Česko vs. Ukrajina v Lize národů ve fotbale

  • Kdy začíná: úterý 10. září od 20:45
  • Kde se hraje: v Praze (Fortuna Arena)
  • Kdo zvítězí: favoritem je Česko (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT sport Plus

Podívejte se na reakci dvou klíčových hráčů české reprezentace po blamáži v Gruzii.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy národů

Liga národů UEFA 2024/2025: tabulky skupin, program a výsledky

Podívejte se na ty nejdůležitější informace o Lize národů UEFA. Češi hrají v ročníku 2024/25 ligu B s Albánií, Gruzií a Ukrajinou.

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.

Ivan Hašek na tiskové konferenci k nominaci české fotbalové reprezentace na Ligu národů

Nominace české fotbalové reprezentace na Gruzii a Ukrajinu

Ivan Hašek oznámil nominaci na blížící se zápasy Ligy národů s Gruzií a Ukrajinou. Podívejte se, jaké hráče vybral.